Ako ste zvládali obdobie po potrate?
Ahojte.potrebujem sa porozpravat,poradit..
Tie ktore ma chcete urazat alebo odsudzovat tak prosim nekomentujte.dakujem
No stala sa taka vec,ze som neplanovane otehotnela.s muzom mame za sebou dost velku krizu z ktorej sa nas vztah este stale dostava.Moje pocity z tehotenstva nie su vobec prijemne.Jedno dieta mame,to bolo aj je vytuzene a milujeme ho velmi.
Toho sa tiez bojim,ze ho o nieco ukratim.v case narodenia druheho by malo nieco cez dva roky.pocit ze to nebudem pre neho na 100% sa mi vobec nepaci.dalsia vec su financie.muzovi hrozi ze coskoro pride o pracu.ja pri druhom matersku mat nebudem kedze som mala zmluvu na dobu urcitu.len rodicak..uz teraz mi byva strasne zle,cele dni len zvraciam (pri prvom tehu som vracala 8 mesiacov)Stale nad tym rozmyslam.nevidim jeden pozitivny dovod a to ma ubija.. .stale rozmyslam ci dokazem ist na potrat a co bude lepsie.ano viem ze vela ludi nemoze mat deti,ale adopciu urcite nechcem.
Zeny poradte.alebo tie co ste isli na potrat,ako ste to potom zvladli?
Dakkujem
@zenaajmama Preco my ? Ved nie my sme ho splodili 😀 Ak sa autorka dohnala k nejakemu "zufalemu cinu", ak vobec, tak potom si za ten zufaly cin moze sama s muzom. Ked plodili, neprisla sa nas opytat, ci je tö v poriadku. Tak naco sa pyta teraz ?
Ja sa nehram na dobru..
@beky1813
Ale ze !na tu irazate to je v poriadku..to uz nieje cez..a nieje cez ani to coho su schopne zeny..pisem co si myslim a na plnu hubu..a nebudem sa tu pretvarovat len preto aby ma tu poniektore naaahodou neukamenovali...predpokladam ze kazdy tu drzi na uzde to co si mysli aby nahodou nebol oznacovany za neviem co ...a ked ti to je jedno tk nereaguj na mna.....
@zenaajmama esteze vy ste tie najlepsoie ze..?a dovolite si na mna pisat taketo veci pricom ste sa ani na chvilu nezamysleli nad tym ako som to mohla mysliet....to si fakt myslis ze som psychopat?ak ano tak nie si normalna
Priebezne som citala tuto temu a nejak sa mi nechce pustat sa do hadok ktore sa tu (ake prekvapenie) strhli. Kazdopadne v dobe, kedy zivot laboratórneho potkana ma pre masu ludi vacsi vyznam ako ludsky, nieco je skratka zle. Nam sa tiez podarilo druhe velmi skoro po tom prvom, tiez sme mali a stale mame dost nastrbeny vztah, ale na potrat sme nemysleli ani na chvilu. Nie z nabozenskych dovodov, veriaci nie sme. Nemohla by som zit s tym pocitom a co je hlavne, je to proti prírode. Ked uz je na to dietatko zarobene, uz rastie a vyvija sa, je to cisto otrasna predstsva. Samozrejme ked to autorka podstupi alebo uz podstupila, je to cisto jej rozhodnutie a otazka jej svedomia. Ona s tym bude zit a nie je nutne jej to stale plieskat o hlavu. Predpokladam ale ze aj toto rozhodnutie bude dalsim a dost postatnym klincom do rakvy jej manzelstva, v istej chvíli to jeden alebo druhy vytiahne a bude aj tak vymalovane.
Ako ja naozaj neviem pochopiť niektoré reakcie v tejto debate.
Že niekto agresívne presadzuje svoj názor?To sa ako robí?Že agresívne...Ak niekto presadzuje svoj názor LEBO je o ňom PRESVEDČENÝ to je podľa vás agresia?Neviem ako vyzerá vaša komunikácia keď STE o niečom presvedčené, ...asi nijako lebo asi ten vlastný názor ani nemáte alebo je pre vás vždy jednoduchšie hodiť to do "neutrálu" a byť bezpečne zalezené v tej svojej ulitke...
A AK ide o ľudský život (podľa vás asi nie embrio sem plod tam) tak potom áno, jasné, že KEĎ je niekto (ako aj ja) presvedčený že ide o zabitie nenarodeného dieťaťa, tak reaguje samozrejme rázne a podráždene na také hádzačky rukami aké ste tu mnohé.Pretože čo, podľa vás to nieje ŽIVOT, tak mi, ktoré sme presvedčené o opaku sa máme vyjadrovať tak aby to paničkám bolo po chuti.
Do riti tam veď sa nebavíme o záclonách ani o farbe podlahy.ALE to vy citový maródi aj tak nepochopíte.To slovo agresívna rady používate keď vám dôjdu argumenty...potom sa to už točí len okolo toho kto aký poďla vás je...
Idem si radšej posadiť kvety 👍
Vy agresorky....A nezabudnite ma nahlásiť , určite som napísala niečo nevhodné
@bruneta880 tak za toto mas big like...super napisane
Nema zmysel debatovat s ludmi so zakrpatenym EQ. Ich obmedzenost je zial trvala v tomto pripade. Viem, ze je tazke sa zmierit s faktom, ze su medzi nami zeny - ladovce, ale tie tu boli, su a aj budu zial. Myslia si, ze su dokonale, lebo rozmyslaju liberalisticky a moderne a Mozes im poskytnut XY faktov, dokazov, argumentov, svedectiev, aj tak ostanu ladove. Chapem , ze tvoja prirodzenost a ludskost (o materinskom instinkte nehovoriac) z teba hovori sama a chce sa ti kricat do sveta aby sa spamatali, ale je to ako vykrik do tmy. Taketo typy svoje nazory nemenia, lebo tie "potratili" svoje svedomie.
@leeo mas pravdu...ale poviem len tolko aj leby mi tosoc rrazy vymazali koment a zakopali pod ciernu zem aj tak to napisem a lebo poviem..a stojim si za kazdym pusmebkom kt.som tu napisala...idem sa ja radsej prejst s mladsou kym starsia pride zo skolky...vonku ke krasne tak si to idem uzit s mojim drobcom a ked pride starsia tak si den uzijeme vsetke tri...tadsej sa povenujem detom ako sa natahovat zo zenami kt.nevedia uz co napisat tak zacnu urazat
Je to diskusia. Kazdy,.co je za ochranu zivota to napisal tak, ako to vnimal a citil. Ludia su rozni, preto aj reakcie a aj ich podanie su rozne, pretoze niekoho nakopne expresivny vyraz, ineho vecne argumenty, ineho teologicky pohlad, dalsieho filozoficky, dalsieho pohlad zo zdravotneho hladiska ineho z ekonomickeho ....A vecnych argumentov je tu az az. Su tu tiez uvedene moznosti pomoci v krizovych situaciach. V tejto diskusii je takmer vsetko, a preto moze sluzit aj inym, aby sa rozhodli pre zivot. A potom su aj typy ludi, ako uz pisali vyssie, ktorymi nepohne nic.
@zenaajmama
@mircalla to skor vy nechapete co som tym chcela povedat...a ako som pisala..za vsetkym co som napisala aj ako som to napisala...,
@katharines a niekoho zaujme zase fakt, ze hlasas, ze matky, co nepocali prirodzenou cestou, nemaju pravo na dieta.
@tinaa64
vôbec nevnimas druhu stranu svojho zapalu.
tvoja prehnana obrana prav nenarodeného dietata moze mat za následok psychicku likvidaciu matky, ktora potrat absolvovala (z akejkovek priciny), lebo kazdy potrat povazujes za zabitie (mozno vrazdu). takze vlastne na oplatku vezmes matku zijucim detom. co nesuhlasi s tvojim tvrdenim, ze ty bojujes za deti a chranis vsetky deti.
nesies za to zodpovednost a nemozes sa branit tym, ze ona zacala.
hej zacala, ale ty budes ta, co to dokonci (dovedie do uplne smutného konca).
no a ten razantnym sposobom, akym by si chcela zeny odradit od potratu, je kontraroduktivny. nevezmu do uvahy tvoje slova. su moc tvrde a utocne. aj u malého dietata tym dosiahnes len to, ze sa skor zatne a radsej da ti vyhne. ale pocuvat ta nebude.
a pokial si na toto hrda, ze si taka tvrda (zrejme to skor vidis ako ze si nekompromisna), tak nehnevaj sa, ale tvoja obrana deti stale posobi iba ako verejne ventilovanie si vlastného poburenia z celej veci.
(co je ale zase malo na to, aby si sa vmiesila do takých to vaznych veci. je to nezodpovedne.)
Keby ti slo naozaj o tie deti, tak vezmes aj tieto veci do uvahy a nebudes sa chovat, ak sa chovas.
preco sa cudujes, ze ti vynadaju, ked ludia z teba citia, ze ti ide viac o seba a tvoj boj a tvoju pravdu, ako realne o tie deti?
Alebo mozes svoju obranu deti definitivne zuzit len na empatiu k nenarodenym detom. To by potom suhlasilo s tvojimi reakciami.
@moonlight1210 sama by som to lepsie nenapisala, presne si to vystihla
Ze empatia made in china. Co ma china spolocne s empatiou? Ty nemas ziadnu ako vidim. Ja som to pochopila tak, ze ona opisala ako sa to robi. Nevedela som o tom, ale ked sa to tak robi, tak ten postup po spravnosti mala opisat, aby sa to predsa ludia dozvedeli. Ak sa vam to nepaci, tak tlacte na tych co to robia a nie na osobu, ktora opisala tu strasnu praktiku. Ked sa vam nepaci, tak chodte utocit na tych bezcitnych co to robia kazdy den. Ja by som to neirobila ani muche, ani rastline, ani nicomu co je zive. U nas je rocne tusim 10000 potratov, keby tato diskusia a jej prispevok zachranilo aspon 1 dieta, tak bude mat opodstatnenie aj do buducna, kedze to tu ostane.
@moonlight1210 ty si tak mudra ako radio.
@slimstar ona napisala nech autorka poodtrha nohy ruky a hlavičku dieťaťu ktore už má doma.Taketo príspevky nikoho nezachránia.Takyto príspevok len doženie tehotnú ženu do žufalstva.A zúfalé ženy robia zúfale činy ako vieme.
@zenaajmama blbost tehotne zeny nie su sproste, stretavaju sa z negativnimi vecami, kazdy den, kedze teraz je to vsade. Taketychto prispevkov je viac, na tych prvych stranach som to citala. Takze ked to ona napisala kdesi na 10 strane, uz som to prehliadla. Robite z komara somara.
@slimstar ako povies, zlato.
@slimstar videla si ten prispevok? Mimochodom bol na začiatku.
toto je velmi smutny pribeh...a najsmutnejsie na tom je to ze to dietatko prislo o zivot uplne zbytocne, lebo toto ich vztah nieze nezachrani, ale rozbije na marne kusky. Ona si to nebude vediet odpustit sama sebe ani jemu, bude mu to vycitat, pride znova kriza, este horsia nez ta predtym a on, ako clovek ktory sa velmi rad zbavuje zodpovednosti, jedneho dna tresne dvermi a opusti ju. Stavila by som sa ze do roka budu rozvedeni, ona ostane sama a vtedy jej dojde ze to co urobila bolo uplne zbytocne. Lebo taketo veci sa deju. Deju sa bezne. A tento vztah nevyzeral od zaciatku tak ze by mal vydrzat.
bodaj by som sa mylila...
@slimstar iba pre info: made in china sa pouziva ako vyjadrenie “kvality” danej veci. 😉
@alexandraalexandrova Muzov velmi Dobry kamarat a kolega takto dopadol.....vztah v miernej krize, deti 16r a 8r. Predstav si, Ze ju donutil na Ten potrat. Aj isla. Vyhrazal sa jej rozvodom.
Aj sa Tak stalo....z jej strany....rozviedla sa a ma dalsie dieta s druhym. Teraz si deti pohadzuju na 100km v striedavke. Naco bolo Toto vsetko dobre ??? Tolko smutnych dusi a zmarneny zivot dietata. So mnou by Ani stado volov nepohlo. To garantovane.
@moonlight1210 na empatiu, by ma to nenapadlo povedat. Taketo prirovnania, sme si hovorili na zakladnej skole. Vyborne takze, mudra ako radio made in china. Musela som ti odpovedat tymto detskym sposobom.
@slimstar Ale prosim ta - nehraj sa na to, ze mas vyjdarovanie dospelej zeny. Ty mas inteligencne od @moonlight1210 dost daleko....neda sa porovnat neprovnatelne. Tvoje komenty v inych temach su rovnako detske ako tu
@charlie1980 ☹ ono to vobec nie je ojedinele, ze to takto dopadne...niektore zeny jednoducho nechcu vidiet ze vztah nema perspektivu a urobia aj nemozne preto aby ho udrzali, prehliadnu vsetky varovne signaly a naivne dufaju ze bude vsetko dobre...
Osobne by som na potrat ist nedokazala a ked uz si vybrat tak si vyberim urcite dieta a nie muza co si ma ani nevazi ani nerespektuje a uz vobec nemiluje. Dokazem pochopit ze niektore zeny sa pre potrat rozhodnu z vaznych dovodov, zdravotnych, psychickych, osobnych...ale ze sa niekto rozhodne kvoli chlapovi ktory sa zachoval ako najvacsi debil, tak to asi nikdy nepochopim...

@mircalla hej hej..agresivna fanaticka a este cchora na hlavu som..ako super si vystihlq moju osobu..esteze ma poznas...to ze pisem takto k veciam s kt.nesuhlasim ewte neznqme ae som dajak fanaticka a este agresivna s chorou hlqvou ako ste sa ru niektore.vyjadrili na moju osobu..esteze ma tu skoro vsetke poznate lepsie ako ja sama...ach jo..