icon

Ako utajiť tehotenstvo na zemiakovej brigáde?

47katka47
5. sep 2024

Dobry den,

Idem si po rady, v 9.tt ideme na zemiakovu brigadu ako kazdy rok. Mame uz 2 rocneho syna, ja sa nemozem s nicim natahovat , no nik este nevie , ze som tehu kezde som rizikova.

Preto si idem po napady a rady ako sa tam len motat ale nezbierat zemiaky a nenatahovat sa s kyblami.

Viem, najlepsie je ostat doma ale ideme cela rodina aj manzel musi ist pomoct svojmu otcovi zdvihat tazke vrecia, ja tu zas sama s malym nemozem ostat pre istotu tyzden…( este ku tomi tam bude mat syn oslavu narodenin, torta, zakusky su objednane)

Napadlo mi, ze by som povedala ze ma seklo v chrbte a som po - masazi ale este to nieje ok ale pride mi to slabe, kedze dalsi 3 ludia okolo 60 tky maju problemi s chrbticami a idu makat ako kazdy rok…

Dakujem za kazdy napad 🙂

47katka47
autor
5. sep 2024

@mircalla existuju ludia, ktori to nevedia udrzat ako moj svokor a este v ten den by to vedela cela dedina… a ako sa to robi po zemiakovej brigade ked sa vypije, tajomstva sa drzia este tazsie

47katka47
autor
5. sep 2024

@ina2405 ja mam takeho svokra…

mclissa
5. sep 2024

Dospela zena vymysla ako sa vyvliect zo zemiakovej brigady? Naozaj?

30majka71
5. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl tak zase nie v každej rodine je to ideálne, možno sa niekto necíti na to, aby to vešal na nos svokrovcom. Ja som tiež svojím povedala až po 13.tt, proste sa do všetkého starajú, miešajú, všetko komentujú a o čo ľahší život som mala, keď to nevedeli.

47katka47
autor
5. sep 2024

@mclissa vidiet ze dalsi clovek co necita s porozumenim…. 🙈👌🏻

mclissa
5. sep 2024

@47katka47 velmi dobre citam s porozumenim. Nechapem naco vymyslat dovody. Poviem, ze nejdem a hotovo. Nikoho nemusi trapit preco. Si dospela zena, treba sa konecne naucit povedat nie bez toho aby si musela niekomu nieco odovodnovat. A nieto este klamat.

mircalla
5. sep 2024

@47katka47 A to mas prikazom chodit makat na pole? A suhlas s
@mclissa proste nejdes a basta, evidentne tam chodite makat na panske lebo svokrovci zavelia a kto nejde ma asi problem. Predpokladam, ze teraz bude odpoved, ze sa urazia...A to su pre mna dost cudne rodinne vztahy, si dospela a svojpravna a mas pravo tentoraz neist bez vysvetlovania dovodu. Ale skor mi to pripada, ze to musi byt dostatocne doveryhodne, inak to nebudu akcetovat

mane01
5. sep 2024

@ina2405 ako, ja neviem, mne by bolo asi uuuplne jedno, ci by mal niekto potrebu to sirit dalej… my mame dva taketo pripady v rodine, kedy to proste nedopadlo dobre… raz dokonca v 5.mesiaci. Stat sa moze hocico, myslim, ze kazdy to tak aj berie zo zaciatku, taky je zivot.

ina2405
5. sep 2024

@mane01 ja to tak beriem, ale aby tetky v dedine po potrate hovorili, kde mám decko, lebo to niekto roztrúbil, to je asi blbé nie? To sa mi stalo. Pre mňa za mňa nech to žena rozpošle hromadnou smskou ak chce. Pre mňa je to súkromná vec. Okrem muža to nik nemusí vedieť.

earlgrey
5. sep 2024

Ok, Je to rizikové, ale nemyslíš si, že je väčšie riziko zatajiť RIZIKOVÉ tehotenstvo a ísť kopať, zbierať, obrábať či čo, zemiaky?

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2024

@30majka71 Este raz-ja som autorke napisala svoj nazor, lebo sa pytala. To, ze sa niekomu moj nazor nepaci, to mi je jedno a v podstate ma to nezaujima, nemusi mi to kazdy zvlast vypisovat. Staci, ked dotycny odpovie autorke😉

mircalla
5. sep 2024

@ina2405 Tieto dedinske problemy....vzdy som stastna, ze na dedine nebyvam, mam pocit, ze ste tam zaseknuti niekde v minulom storoci. Same klebety, ohovaracky znudenych ludi, hnus. Problemy typu, co si pomyslia susedia a podobne. Fakt toto absolutne neriesime...

ina2405
5. sep 2024

@mircalla nechápeš alebo si si kávu nedala? To nie je čo si pomyslia. Ale riešiť stratu dieťaťa s celou dedinou? Škoda že vám v tom meste pomaly dopaľuje.

lienka.7
5. sep 2024

@47katka47 prepáč za uprimnost, ale o babo mozes prísť aj neskor ako v 12tt. Samozrejme ti to neželam. 🙏
Ak ty nevieš nič povedať, tak nech povie muz. Keď nie pravdu, tak nech si vymysli... inak neviem, čo je na tom povedať pravdu, že si tehu a musis sa šetriť. A ak si riziková, nemáš aj ležať?
A btw, aspoň ja by som sa hneď spýtala, či si tehotná, keby si vymyslala, ze niečo nemôžeš nosiť...

mircalla
5. sep 2024

@ina2405 Ty nechapes...u nas to nik neriesi, zjavne u Vas ano....Nikto sa do nikoho nestara, respektujeme si sukromie. Takze zato ze to u Vas cela dedina riesi, to je chore a toxicke mentalne nastavenie. Len absolutny kreten ti zacne klast taketo otazky, nezijem s kretenmi

ina2405
5. sep 2024

@mircalla no tak vidíš, vy vyspelí mešťania to neriešite, tak si potľapkajte po pleci, akí ste úžasní. 💪
Ja si budem riešiť moje súkromie súkromne. 👍

mircalla
5. sep 2024

@ina2405 V pripade "klebeti cela dedina" to je viac ako ziaduce

47katka47
autor
5. sep 2024

@earlgrey ved nechcem pytam sa ake dat dovody aby som nesla…

earlgrey
5. sep 2024

@47katka47 Povedať, že si tehotná, že si riziková a proste brigády sa nezúčasníš...nech ide tvoj manžel..či on súhlasí s tým, že ty ako riziková by si mala ísť zbierať zemiaky?

mircalla
5. sep 2024

@47katka47 Ty potrebujes dost dobry dovod, aby ta svokrovci neohovarali, ze nezbieras, to je cele. Pravdu povedat nechces a ze nemozes ci necitis sa dobre a nechces specifikovat nestaci. Tak si radsej treba daco vymysliet.

mclissa
5. sep 2024

@mircalla neviem ci takto bude ucit aj deti klamat 🤷‍♀️

30katrusa40
5. sep 2024

@47katka47 ja byť tebou im to poviem. Ja som mala tiež rizikové s tým že keď sme oznámili tehotenstvo skrátka sme povedali že ak dobre všetko dopadne budeme 4 ale že je rizikové tak musím dávať pozor. Veď je to rodina tak čo.

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2024

@mclissa to ani nemusi ucit, deti to pochytia velmi rychlo, ak ziju v takom prostredi.

47katka47
autor
5. sep 2024

@mircalla presne tak , len co?

47katka47
autor
5. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl teraz sa naraza ze sme klamarska rodina ci ako to mam chapat?

47katka47
autor
5. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl nebojte sa, u nas sa neklame
A velmi rychlo to vie dieta pochytit ako ibe zlozvyky v skolke/ skole…

Vidno, ze sa nesnazite pochopit moju situaciu, iba to svoje dookola vsetkym tu v komentaroch a oponovat a branit si svoj nazor…. Oni ako Vy maju tiez narok na svoj nazor … o trosku viac empatickejsi a z viacerych pohladov sa nan pozerajucich…

mclissa
5. sep 2024

@47katka47 vsak chapem tvoju situaciu. Si tehotna na rizikovom. Mate ist zbierat zemiaky, samozrejme nemozes. Nechces povedat o tehotenstve. Tak nepovedz. Ved jednoducho im povedz, ze nejdes a hotovo. Naco si to komplikujes a vymyslas dovody? No naco?

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2024

@47katka47 Tak tam to bolo myslene vseobecne, ze ako to vyzera v rodinach, kde sa klame. Radsej citaj kludne, budes sa lepsie citit. Ale davala by som si na taketo vymyslance pozor, lebo dieta to nasaje a pouzije velmi rychlo.

mircalla
5. sep 2024

@47katka47 Vsak ju chapeme. Aky je problem povedat, ze sa necitis dobre a nechces to specifikovat?

evickuska
6. sep 2024

@47katka47 ostat doma s hnackou 🙆‍♀️