Ako utajiť tehotenstvo na zemiakovej brigáde?
Dobry den,
Idem si po rady, v 9.tt ideme na zemiakovu brigadu ako kazdy rok. Mame uz 2 rocneho syna, ja sa nemozem s nicim natahovat , no nik este nevie , ze som tehu kezde som rizikova.
Preto si idem po napady a rady ako sa tam len motat ale nezbierat zemiaky a nenatahovat sa s kyblami.
Viem, najlepsie je ostat doma ale ideme cela rodina aj manzel musi ist pomoct svojmu otcovi zdvihat tazke vrecia, ja tu zas sama s malym nemozem ostat pre istotu tyzden…( este ku tomi tam bude mat syn oslavu narodenin, torta, zakusky su objednane)
Napadlo mi, ze by som povedala ze ma seklo v chrbte a som po - masazi ale este to nieje ok ale pride mi to slabe, kedze dalsi 3 ludia okolo 60 tky maju problemi s chrbticami a idu makat ako kazdy rok…
Dakujem za kazdy napad 🙂
Dospela zena vymysla ako sa vyvliect zo zemiakovej brigady? Naozaj?
@dskjhfdlkdjhl tak zase nie v každej rodine je to ideálne, možno sa niekto necíti na to, aby to vešal na nos svokrovcom. Ja som tiež svojím povedala až po 13.tt, proste sa do všetkého starajú, miešajú, všetko komentujú a o čo ľahší život som mala, keď to nevedeli.
@47katka47 A to mas prikazom chodit makat na pole? A suhlas s
@mclissa proste nejdes a basta, evidentne tam chodite makat na panske lebo svokrovci zavelia a kto nejde ma asi problem. Predpokladam, ze teraz bude odpoved, ze sa urazia...A to su pre mna dost cudne rodinne vztahy, si dospela a svojpravna a mas pravo tentoraz neist bez vysvetlovania dovodu. Ale skor mi to pripada, ze to musi byt dostatocne doveryhodne, inak to nebudu akcetovat
Ok, Je to rizikové, ale nemyslíš si, že je väčšie riziko zatajiť RIZIKOVÉ tehotenstvo a ísť kopať, zbierať, obrábať či čo, zemiaky?
@30majka71 Este raz-ja som autorke napisala svoj nazor, lebo sa pytala. To, ze sa niekomu moj nazor nepaci, to mi je jedno a v podstate ma to nezaujima, nemusi mi to kazdy zvlast vypisovat. Staci, ked dotycny odpovie autorke😉
@47katka47 prepáč za uprimnost, ale o babo mozes prísť aj neskor ako v 12tt. Samozrejme ti to neželam. 🙏
Ak ty nevieš nič povedať, tak nech povie muz. Keď nie pravdu, tak nech si vymysli... inak neviem, čo je na tom povedať pravdu, že si tehu a musis sa šetriť. A ak si riziková, nemáš aj ležať?
A btw, aspoň ja by som sa hneď spýtala, či si tehotná, keby si vymyslala, ze niečo nemôžeš nosiť...
@47katka47 ja byť tebou im to poviem. Ja som mala tiež rizikové s tým že keď sme oznámili tehotenstvo skrátka sme povedali že ak dobre všetko dopadne budeme 4 ale že je rizikové tak musím dávať pozor. Veď je to rodina tak čo.
@mclissa to ani nemusi ucit, deti to pochytia velmi rychlo, ak ziju v takom prostredi.
@dskjhfdlkdjhl teraz sa naraza ze sme klamarska rodina ci ako to mam chapat?
@dskjhfdlkdjhl nebojte sa, u nas sa neklame
A velmi rychlo to vie dieta pochytit ako ibe zlozvyky v skolke/ skole…
Vidno, ze sa nesnazite pochopit moju situaciu, iba to svoje dookola vsetkym tu v komentaroch a oponovat a branit si svoj nazor…. Oni ako Vy maju tiez narok na svoj nazor … o trosku viac empatickejsi a z viacerych pohladov sa nan pozerajucich…
@47katka47 Tak tam to bolo myslene vseobecne, ze ako to vyzera v rodinach, kde sa klame. Radsej citaj kludne, budes sa lepsie citit. Ale davala by som si na taketo vymyslance pozor, lebo dieta to nasaje a pouzije velmi rychlo.

@mircalla existuju ludia, ktori to nevedia udrzat ako moj svokor a este v ten den by to vedela cela dedina… a ako sa to robi po zemiakovej brigade ked sa vypije, tajomstva sa drzia este tazsie