Ako utajiť tehotenstvo na zemiakovej brigáde?
Dobry den,
Idem si po rady, v 9.tt ideme na zemiakovu brigadu ako kazdy rok. Mame uz 2 rocneho syna, ja sa nemozem s nicim natahovat , no nik este nevie , ze som tehu kezde som rizikova.
Preto si idem po napady a rady ako sa tam len motat ale nezbierat zemiaky a nenatahovat sa s kyblami.
Viem, najlepsie je ostat doma ale ideme cela rodina aj manzel musi ist pomoct svojmu otcovi zdvihat tazke vrecia, ja tu zas sama s malym nemozem ostat pre istotu tyzden…( este ku tomi tam bude mat syn oslavu narodenin, torta, zakusky su objednane)
Napadlo mi, ze by som povedala ze ma seklo v chrbte a som po - masazi ale este to nieje ok ale pride mi to slabe, kedze dalsi 3 ludia okolo 60 tky maju problemi s chrbticami a idu makat ako kazdy rok…
Dakujem za kazdy napad 🙂
@47katka47 Ano, moze sa stat vela, ale stale nevidim dovod pre rodinou taketo nieco tajit. Ked tam idete pomahat do zahrady, tak tipujem, ze su to Tvoji alebo manzelovi rodicia.
@dskjhfdlkdjhl
staci,ze ten dovod vidi ona a jej manzel, toto faktz netreba spochybnovat a riesit.
ich rozhodnutie
naozaj nie v kazdej rodine su vztahy idealne.
Ja by som to nechala podľa situácie, treba sa motať pri manželovi, aby nosil on, keby im to nejak nedalo tak povieš, že ti je zle a točí sa ti hlava, že si na tie kýble dnes netrúfaš.. lepru by som nevymýšľala😂
@47katka47 Normálne poviem rodičom ( nie celej rodine,len im dvom) čo je vo veci. Pred zvyškom rodiny,že si zjedla niečo zle v týchto teplotách a je to zle od žalúdka. Určite rátajú s tebou ako plnohodnotným pomocníkom,nech si pozhanňaju na pomoc ešte niekoho. A ty ostaneš u nich doma. Také rôzne výhovorky sú blbosť a dupľom,keď tam budú aj starší so zdravotnymi problémami.
@47katka47 buď zaklames a povieš, že máte brušnú chripku a prídeš, až deň pred oslavou, alebo choď a budes robiť na poli ako sa inak chces zašiť?kto bude strážiť malého?alebo rob iné veci varit, okolo dieťaťa a nechoď na pole, že ťa seklo čokoľvek...keď si riziková kýble a zemiaky by som nerobila.Ty máš problém zostať sama doma s malým?
V tomto pripade by som nevymyslala. Povedala narovinu, ze som tehotna a rizikova, nemozes pomahat aj keby si chcela. Mozes to povedat len svokrovcom, ale ze nechces aby sa to este rozkriklo, lebo je skoro. Urcite to lepsie prijmu ako ked sa budes vyhovarat a popripade ta este poohovaraju co si to za panicku, ze starsi robia a ty mlada nic.
@nyusika Takto, ona sa pytala na nazor. Ja som svoj napisala a ak sa jej nepozdava, tak nech si vyberie nazor niekoho ineho. Je to diskusia😉
@dskjhfdlkdjhl niektori zatajujeme preto, ze sme uz v minulosti o dietatko prisli a je lepsie nepočúvat o tom z kazdej strany. Empatia
Ja by som im povedala, že kvôli istým zdravotným problémom, ktoré nebudeš teraz konkretizovať sa nemôžeš veľmi namáhať, no že im budeš variť a starať sa o kuchyňu a ostatné nenáročné veci. V podstate to nebude ani lož
@mamamasama ved utajujte. Branim ti snad nejako? Mne sa nemusis spovedat.
v noci si vracala a hnackovala. posli syna s manzelom, ty zostan doma. vsak ked sa aj neskor dozvedia, ze si tehotna a bola si uz aj v case brigady, tak co? vracat a hnackovat si kludne mohla z tehotenstva.. a uz snad tyzden sama doma byt mozes nie? snad nie si cukrova babika a keby nieco zavolas si 155 alebo susedov. zas neprehanaj to tak.
@nyusika Tu nejde o neoznamenie tehotenstva, ale o vymyslanie diagnoz, to uz klamstvo je. Ked tak by som povedala, ze sa neciti dobre, co aj pravda...bez vymyslania si chorob ci diaznog....od hnacky po menzes....inak neviem preco nemoze zostat doma, tiez nedava ziadny zmysel. Taketo veci sa vacsinou skaredo vratia
Ja osobne by som šla a pomaličky zbierala zemiaky (manžela nechala nech vedrá odnesie on). Počas dňa by som šla navariť obed, pohrala sa so synom.
Všetkým povedala že mi je posledné dni zle ale ešte mi neprišli výsledky z vyšetrení a neviem čo to spôsobuje (to bude ok aj keď povieš neskôr že si tehotná).
Stat sa zial moze aj po 12.tyzdni. Tam ste rodina. Nie cudzi ludia. Normlane povedz ze nemozes ze si na rizikovom. Kazdy to snad pochopi.
@mane01 my sme tajili pred svokrou, až po prvom trimestri sme povedali.Ale neklamali, len tajili. Je klebetná a hneď s každým oznámením tehotenstva obvoláva širokú rodinu. Potom obvoláva, aj keď to skončí zle. Kto toto potrebuje? Jasné, že sa môže stať niečo aj neskôr. Ale riziko je predsa menšie.
@47katka47 aj po 12tt sa moze stat. Sestra povedala po 12 tt., ani ja som ako sestra nevedela a potratila na prelome 13-14tt., a tiez nic nepovedala, ked sa drevo slo pilit a ukladat u nasich, ani mama este nevedela. Tak ukladala drevo a ja som nie, lebo ja som uz mala brucho velke, tiez sme vtedy cakali babo. Kebyze sme vedeli, tak jej nikto drevo ukladat nekaze.
@nyusika tak ale ocividne z toho maju osoh aj ti clenovia rodiny, co tam chodia makat. My tiez tak chodime na brigady a mamina nam dava potom krumple, nemusime kupovat. Bolo by mi blbe, keby mi mama davala krumple a nepomahali by sme ich zbierat. Aspon toto, ked uz ich neokopavam a mandolinky nezbieram.
@mane01 ja by som sa mozno potom aj dotknuta citila, keby som zistila ako sestra napriklad, ze mi klamala vlastna sestra. Mne bolo velmi luto, ze som o prvom sestrinom tehotenstve dlho nevedela, mozno tak tyzden a potom potratila. Keby mi to ani nepovedala vobec, tak potom ako zataji, ze je v nemocnici a pol roka cela znicena? Lebo psychicky ju to dost zlozilo...aj tak by som sa to dozvedela...
Tie, čo tu radíte, že však sú rodina. Boli ste už v situácii, že ste o dieťa prišli? A rodina o tom vedela? Pretože ja áno, v 16tt a teraz som tehotenstvo tajila najdlhšie ako som mohla - a rodina to úplne chápala a sami sa potom smiali a boli šťastní, keď sa o ňom dovedeli. Po tej strate je žena celá rozorvana a do toho na ňu padá aj smútok blízkych. Tiež nevyžiadane rady niektorých príbuzných, ktorí to síce nemyslia zle, ale teda človek ich vtedy nepotrebuje. Ja autorku absolútne chápem, že chce tajit. Aj ja som tajila a vďaka tomu, som mohla tie prvé kritické týždne prežiť aspoň trochu v pokoji.
@nevenka ale keby potratila v 11.tt, tak by možno nepovedala nič a nevedeli by ste. Niekto je radšej zrútený osamote, ako s ľuďmi okolo. Pravdaže, každý sme iný. Ja by som sa necítila dotknutá v tomto prípade, zvlášť ak ide o tehotenstvo v prvom trimestri. Tam ide predsa moja osoba bokom. U nás to oľutovala švagriná a rovnako aj ja, keď to nedopadlo dobre. O viacerých tehotenstvách doteraz nikto nevie a pre mňa je to určite lepšie.
A pri ukladaní dreva by som sa vyhovorila, alebo rovno nezúčastnila.
@michaela329 Prisla som o 2 deti v 1. trimestri, rodina vedela. Slovo rodina pre mna daco znamena, netajim zasadne veci
@nevenka nie, necítila by som sa dotknuta, lebo by nešlo o mňa a moje sebecké pocity. Podala by som pomocnú ruku a totálnu podporu - moje ego ide bokom.
@mircalla tak Ty sa k tomu staviaš jednoducho inak a niekto inak. Odsúdenie si to však nezaslúži, to si treba nechať.

@lavender94 poriadne srajda fakt postaci 😀 😀