Alfatetoprotein - pozitívny výsledok a zdravé bábo

janka987
21. júl 2012

Ahojte, nedalo mi to a preto som zalozila tuto temu. Ked som cakala nasho drobca, tak mi v 15tt vysli zle pozit. vysledky a mala som zvysene riziko DS. Nasledovala genetika a tam mi odporucali amnio, ktoré som odmietla, pretoze maly bol nas vymodleny a vytuzeny a kedze amniocenteza je invazivny zakrok a je tam velka pravdepodobnost potratu a ja som citila, ze je maly v poriadku, tak som to nepodstupila. Napriek mojmu presvedceniu sa nasli chvilky, kedy som si uvedomila, ze co ak predsa... Najhorsie to bolo uz ku koncu tehu, aj ked vsetky ostatne parametre boli v poriadku. Velmi som sa na drobceka tesila, ale zaroven aj bala...Ked som otvorila oci po narkoze, moja prva veta bola: "Je zdravy?" A bola som velmi stastna, ked si mi sestricka povedela, ze ANO. Ak by som to mohla zopakovat, uz by som si nikdy nedala robit toto vysetrenie. A hlavne potom, co som mala moznost spoznat vela dievcat, ktore boli na gynde so mnou, ze aj im vysli zle vysledky...viacere podstupili amnio a povedali, ze nikdy viac. Tato tema ma byt aj pre buduce mamicky, ktorym tieto vysledky vyjdu zle a su z toho zufale. Toto vysetrenie by sa podla mna nemalo vobec robit. Moj gynekolog dokonca povedal, ze tie tehulky co mu vyjdu "pozitivne" su babätka OK, ale vela "negativnych" ma nakoniec dietatko s DS. Budem rada, ak sa ozvete so svojimi skusenostami. Este jedna vec ma napadla, ked som chodila na rizikove v poslednych tyzdnoch kvoli inym problemom, kazdy lekar na mna pozeral ako na blazna, ze som nesla na amnio.

xenicka13
21. júl 2012

moj nazor je taky, co musia dr. spravit, nech spravia, ale na potrat by som nesla, takze mozes kludne odmietnut, ked myslis, ze budes v mensom strese, akoby ti zas mali cosi vestit 😀

mummy01
21. júl 2012

@janka987 musis si odpovedat na otazku aku ulohu v tebe hra moznost choreho dietatka.Moj nazor a aj skusenost hovori ze hodnovernost APF testov je velmi nizka a podla mna sa vysledkami z tohto testu ani riadit neda.Takze a ak si uz raz mala falosne pozitivne testy a aj napriek tomu si na amnio nesla tak su pre teba tieto testy zbytocny stres.Mimochodom ja som mala testy negativne,aj napriek tomu som mala ist pri oboch detoch na amnio kvoli pozitivne geneticke anamneze v rodine.Radikalne som tento zakrok odmietla a tiez som sa dockala velkej kritiky u lekarov,z toho si nic nerob.

janka987
autor
21. júl 2012

Nastastie sa ma to teraz netyka. Teraz sa tesim z nasho zdraveho synceka. Ale stale nad tym premyslam, ci ten zbytocny strach stal zato. Kazdopadne by som si ho nechala, ale preco sa clovek ma stresovat cele tehu, ked je vsetko v poriadku. Ja uz by som to nechcela podstupit.
@xenicka13
@mummy01

janka987
autor
21. júl 2012

@katren dakujem a blahozelam k tretiemu drobcovi 🙂 🙂 neviem, ci si na mna spominas z juloviek 🙂

katren
21. júl 2012

@janka987 dakujem 😉

danu
23. júl 2012

@janka987 pozri, pripadne sa opytaj v temach, na ktore ti dala linky katren

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre