icon

Antidepresíva v tehotenstve?

lolita1805
27. sep 2011

ahojte maminky, nájde sa tu maminka, ktorá pred tehotenstvom aj počas tehotenstva užívala antidepresíva??chcem sa spýtať, či to nejako neohrozilo bábatko a neostalo poznačené tým...ďakujem Vám za odpovede.....píšte prosím len tie, ktoré s tým máte skúsenosti...Vďaka 🙂

layla1
8. sep 2018

@eliska13 Asi som to zle napísala mala som také stavy, že mi bolo zle búšenie srdca som mala vysoké tepy, proste zle stavy a teraz sa mi vracia toto isté už tretí den mi je veľmi zle.Ako keby som mala depresiu a paniku poruchu neviem to popísať.neviem myslieť pozitívne

eliska13
8. sep 2018

@layla1 áno, to poznám voľakedy som mala panické ataky.Zajdi k doktorke ide jesen...

silvika99
8. sep 2018

@layla1 ja som brala po znížení 25mg sertralin a 50mg trittico

layla1
8. sep 2018

@silvika99 A babo je zdrave?? a ako dlho si to brala??

silvika99
8. sep 2018

@layla1 áno bábätko je zdravé ze tieto dávky sú úplne v pohode v tehotenstve.... Doktor ma pozná roky vie ze bez tabletiek by to nedopadlo dobre a všetko by sa vrátilo. Brala som ich úplne cele tehu a teraz beriem pôvodne dávky čiže 50mg sertralin a 100mg trittica.

layla1
8. sep 2018

@silvika99 no mne psychiatrička nechcela nič dávať že lieky mi da až neskor. uvidím či to vydrzim.A ked si brala tie lieky tak ti robili aj špecialne testy ?

silvika99
8. sep 2018

@layla1 nie nerobili ze to je ozaj v pohode v tehu. Mne tiež skúšal vysadiť lieky ale dostala som takú depresiu ze okamžite mi vrátil na túto dávku. Ozaj porad sa s lekárom... Každopádne podľa mňa to nemusí byť vôbec také u teba ako u mňa. Každý je iny. 🙂 ak máš dobrého doktora dôveruj mu

eliska13
9. sep 2018

@layla1 ja som bola z vlastnej.iniciativy v ústave liečiv na Limbovej ako vplývajú AD na plod, a bola som u primára novorodeneckého vieš môj gyn.bol proti liekom, psychiater za, ale nechal rozhodnutie na mňa.Cely tento tlak na mňa zle vplýval a mala som výčitky, že som zlyhala a ani v teh.neviem byť bez liekov.bolo to moje prvé vysadenie liekov a nevedela som, že to bude také ťažké...keby som vedela čo ma čaká nikdy ich nevysadim tie stavy v teh.zazit nic moc.ak sa cítiš zle neváhaj a chod k psychiatricke

layla1
9. sep 2018

@eliska13 Zajtra idem k psychiatricke lebo fakt zažívam zle stavy ale poprosim ju či mi nedá papier aby som zašla aj za psychologičkou či mi ona nejako nepomoze pretože nechcem brať lieky.Keby že beriem lieky tak manžel by sa hneval na mna,proste nechce aby som niečo brala.

layla1
9. sep 2018

@silvika99 Ano zajtra idem k psychiatričke uvidím čo mi povie.

eliska13
9. sep 2018

@layla1 skús psychologickú to by popri liekoch mal robiť každý, lebo tie stavy niečo spôsobilo.Tvoj muž sa nemá prečo na teba hnevať, keby bol cukrovkar zakázala by si mu inzulín?Možno aj z toho tlaku si nervozna.mozes mať na takú citlivosť úzkosti predispozície, možno máš v sebe veľa veci nespracovaných, možno by si sa mala niekde ventilovať, každá tehotná je emočne labilnejsia🙂

layla1
9. sep 2018

@eliska13 moj muž to berie tak, že to všetko je iba v hlave a že ja sa musím sama upokojiť proste on to nechápe aké su to stavy.Nikdy taký stav nemal tak to nevie pochopiť.

eliska13
9. sep 2018

@layla1 áno, kto nezažil neverí.a chlapi nie sú tak pod vplyvom hormónov menzes a iné výkyvy...tak sa chod poradiť a držím palce!

lucinika
16. okt 2018

@layla1 tak povedz tvojmu mužovi keď bude chory, že nepotrebuje antibiotika lebo chorobu ma iba v hlave. Kto nezažil, nepo hopi!

layla1
20. okt 2018

@lucinika teraz to rieešim neviem existovať bez liekov, mam hrozne stavy.

bobalocka
20. okt 2019

ahojte zienky, uz 15 rokov beriem AD. Este pred mesiacom som brala - Alventa, Frontin a Mirzaten. Momentalne som uplne bez AD. Chceme s manzelom babatko, tak doktorka mi lieky postupne vysadzala. Avsak necitim sa vobec ok, a teraz neviem ci znova zacat brat lieky alebo pockat este mesiac, nejako to vydrzat. Ale ako tak citam vase prispevky, tak snad by som mohla so snizenymi davkami fungovat aj pocas tehotenstva. Dakujem za kazdu radu.

lucinika
20. okt 2019

@bobalocka existujú rôzne formy liečiv, ktoré sú vhodné aj na branie v tehotenstve. Najväčšia hlúposť je AD úplne vysadiť, ja som napr. tiež mala Alventu a ako náhradu som mala Sertralin Actavis

bobalocka
20. okt 2019

a to neuskodi dietatku? ja viem ze nic nieje zarucene na 100 percent ale predsa je byt zene radsej v pohode a bez stresu aj tiez nie vo vecsej depke predsa ..skor ked v mensej asi aspon aj ked sa beru lieky hoc znizene davky ci ? dakujem pekne za odpoved tiez

bobalocka
20. okt 2019

@layla1 ozaj skus vyvetlit muzickovi ze nech sa nehneva lebo je to ozaj choroba a ak treba brat lieky aj mat terapie je to normalne ...t.j.akokeby on bol chori a nedas mu liek ktory mu pomoze asi tak ...len psychicky trpiet alebo sa liecit je tazsie aj je to dlhsia cesta a boj ale da sa to zvladnut
@lucinika dakujem za odoved

bobalocka
30. okt 2019

ahojte takze radsej je lepsie s liekmi byt? su aj take co sa daju ozaj pocas tehotenstva aj brat ? jasne treba sa poradit s doktorom ano ....a mysliet pozivne to hej ..velmi sa bojim toho aj som vysadila lebo planujeme ale necitim sa ok ....dakujem za odpovede

silvika99
30. okt 2019

@bobalocka samozrejme že sú ja som brala sertralin a trittico

karolinabese
27. jan 2020

Ahojte babeny. Uz je to dost dlho co ste porodili. Tie, ktore ste brali lieky pocas tehotenstva ako sa maju vase deticky? Ja mam 2 mesacnu dceru. Sme zatial zdrave a dufam ze to tak aj ostane. Ako ste na tom vy?

silvika99
27. jan 2020

@karolinabese zdravy vysmiaty chlapcek. Máme rok a pol ☺️

simona_simi
27. jan 2020

@karolinabese ahoj. Tiež som brala lieky a mám 20 mesačnú zdravú dcérku ❤

eliska13
28. jan 2020

@karolinabese
@silvika99
@simona_simi som rada, že ste sa ozvali a všetko je v poriadku😀

karolinabese
30. jan 2020

Som rada. My mame 2 mesiace. Zatial je vsetko ok

lucinika
1. feb 2020

Brala som AD a aj diazepam (podáva sa mimochodom aj mamičkám v pôrodnici keď chcú zastaviť kontrakcie a predísť predčasnemu pôrodu). Dcéra bude mať 8 mesiacov, je zdravá, krásna.

lennyka17
7. máj 2020

Ahojte babi🙂 uvidím ci to tu ešte žije... Je tu niekto kto bral počas tehu lexaurin a všetko bolo ok? AD sme s doktorkou úplne vysadila len občas (raz za týždeň alebo aj menej) pri ataku (mam PP) si dam lexaurin. Neublíži to babatku? Neviem si predstaviť ze by som bez toho fungovala...

silvika99
7. máj 2020

@lennyka17 mne odporucal pri uzkosti guajacuran, mne pomohol, hovoril ze mozu tehotne, obcas som si dala

luccija
7. máj 2020

@lennyka17 máš panicky atak každý týždeň?To je dosť veľa v tomto prípade je neskodnejsie brať AD ako anxyolitika.Po pôrode by to bolo pre teba výhodnejšie.Ale, ak lekárka odobrila Lexaurin v poriadku aj, keď sú aj lepšie lieky.Len mať raz za tyzden atak je dosť veľa.