Antidepresíva v tehotenstve?
ahojte maminky, nájde sa tu maminka, ktorá pred tehotenstvom aj počas tehotenstva užívala antidepresíva??chcem sa spýtať, či to nejako neohrozilo bábatko a neostalo poznačené tým...ďakujem Vám za odpovede.....píšte prosím len tie, ktoré s tým máte skúsenosti...Vďaka 🙂
@layla1 nie nerobili ze to je ozaj v pohode v tehu. Mne tiež skúšal vysadiť lieky ale dostala som takú depresiu ze okamžite mi vrátil na túto dávku. Ozaj porad sa s lekárom... Každopádne podľa mňa to nemusí byť vôbec také u teba ako u mňa. Každý je iny. 🙂 ak máš dobrého doktora dôveruj mu
@layla1 ja som bola z vlastnej.iniciativy v ústave liečiv na Limbovej ako vplývajú AD na plod, a bola som u primára novorodeneckého vieš môj gyn.bol proti liekom, psychiater za, ale nechal rozhodnutie na mňa.Cely tento tlak na mňa zle vplýval a mala som výčitky, že som zlyhala a ani v teh.neviem byť bez liekov.bolo to moje prvé vysadenie liekov a nevedela som, že to bude také ťažké...keby som vedela čo ma čaká nikdy ich nevysadim tie stavy v teh.zazit nic moc.ak sa cítiš zle neváhaj a chod k psychiatricke
@layla1 skús psychologickú to by popri liekoch mal robiť každý, lebo tie stavy niečo spôsobilo.Tvoj muž sa nemá prečo na teba hnevať, keby bol cukrovkar zakázala by si mu inzulín?Možno aj z toho tlaku si nervozna.mozes mať na takú citlivosť úzkosti predispozície, možno máš v sebe veľa veci nespracovaných, možno by si sa mala niekde ventilovať, každá tehotná je emočne labilnejsia🙂
ahojte zienky, uz 15 rokov beriem AD. Este pred mesiacom som brala - Alventa, Frontin a Mirzaten. Momentalne som uplne bez AD. Chceme s manzelom babatko, tak doktorka mi lieky postupne vysadzala. Avsak necitim sa vobec ok, a teraz neviem ci znova zacat brat lieky alebo pockat este mesiac, nejako to vydrzat. Ale ako tak citam vase prispevky, tak snad by som mohla so snizenymi davkami fungovat aj pocas tehotenstva. Dakujem za kazdu radu.
a to neuskodi dietatku? ja viem ze nic nieje zarucene na 100 percent ale predsa je byt zene radsej v pohode a bez stresu aj tiez nie vo vecsej depke predsa ..skor ked v mensej asi aspon aj ked sa beru lieky hoc znizene davky ci ? dakujem pekne za odpoved tiez
@layla1 ozaj skus vyvetlit muzickovi ze nech sa nehneva lebo je to ozaj choroba a ak treba brat lieky aj mat terapie je to normalne ...t.j.akokeby on bol chori a nedas mu liek ktory mu pomoze asi tak ...len psychicky trpiet alebo sa liecit je tazsie aj je to dlhsia cesta a boj ale da sa to zvladnut
@lucinika dakujem za odoved
ahojte takze radsej je lepsie s liekmi byt? su aj take co sa daju ozaj pocas tehotenstva aj brat ? jasne treba sa poradit s doktorom ano ....a mysliet pozivne to hej ..velmi sa bojim toho aj som vysadila lebo planujeme ale necitim sa ok ....dakujem za odpovede
Ahojte babeny. Uz je to dost dlho co ste porodili. Tie, ktore ste brali lieky pocas tehotenstva ako sa maju vase deticky? Ja mam 2 mesacnu dceru. Sme zatial zdrave a dufam ze to tak aj ostane. Ako ste na tom vy?
@karolinabese zdravy vysmiaty chlapcek. Máme rok a pol ☺️
@karolinabese ahoj. Tiež som brala lieky a mám 20 mesačnú zdravú dcérku ❤
@karolinabese
@silvika99
@simona_simi som rada, že ste sa ozvali a všetko je v poriadku😀
Som rada. My mame 2 mesiace. Zatial je vsetko ok
Brala som AD a aj diazepam (podáva sa mimochodom aj mamičkám v pôrodnici keď chcú zastaviť kontrakcie a predísť predčasnemu pôrodu). Dcéra bude mať 8 mesiacov, je zdravá, krásna.
Ahojte babi🙂 uvidím ci to tu ešte žije... Je tu niekto kto bral počas tehu lexaurin a všetko bolo ok? AD sme s doktorkou úplne vysadila len občas (raz za týždeň alebo aj menej) pri ataku (mam PP) si dam lexaurin. Neublíži to babatku? Neviem si predstaviť ze by som bez toho fungovala...

@eliska13 Asi som to zle napísala mala som také stavy, že mi bolo zle búšenie srdca som mala vysoké tepy, proste zle stavy a teraz sa mi vracia toto isté už tretí den mi je veľmi zle.Ako keby som mala depresiu a paniku poruchu neviem to popísať.neviem myslieť pozitívne