Avamys počas tehotentsva

livka132
22. nov 2013

Ahojte 🙂 som v 8tt a už dlhšie beriem sprej do nosa AVAMYS, ktorý obsahuje kortikoidy, pretože mám vazomotorickú laringitídu, liečba trvá niekoľko mesiacov,ak ho prestanem brať, budem mať úplne upchatý nos a zas budem zavislá na kvapkách do nosa (to som bola, kým mi neprišli na to, čo to je)..a to by som už nechcela zažiť. Čítam príbalový leták a v ňom sa píše: "Nie sú k dispozícii dostatočné údaje o použití flutikazónfuroátu u gravidných žien. Štúdie na zvieratách preukázali, že glukokortikoidy vyvolávajú malformácie zahŕňajúce rázštep podnebia a retardáciu vnútromaternicového vývoja plodu. Tieto zistenia pravdepodobne nie sú relevantné pre ľudí liečených odporúčanými nazálnymi dávkami, ktoré vedú k minimálnej systémovej expozícii (pozri časť 5.2). Flutikazónfuroát sa má používať počas gravidity len vtedy, ak prínosy pre matku prevažujú nad možnými rizikami pre plod alebo dieťa."
Tak neviem...
Nemáte s tým nejaké skúseností, príp. aj rady lekárov?

ĎAKUJEM!!! 🙂

babetka78
23. nov 2013

Ja som avamys prestala brať, lekár mi zakázal. Brala som tuším pri prvom tehotenstve nasonex. Ja mám alergiu, ktorá mi pri oboch tehotenstvách ustúpila, takže postupne som prestala aj potrebovať sprej do nosa.

zahradka76
23. nov 2013

kedze si tehotna, tak je prvorade, aby si liecbu svojej diagnozy hned konzultovala so svojim odbornym lekarom, ktory Ti lieky predpisuje. On rozhodne, ci Avamys mozes nadalej uzivat, alebo Ti da iny sprey.

simonka3
23. nov 2013

Ja som alergicka a tiez som brala avamys a lekarka mi ho zakazala brat,ziadne lieky som nemohla pocas tehotenstva.Chvalabohu som ziadne tazkosti nemala bez toho

livka132
autor
26. nov 2013

@babetka78
@zahradka76
@simonka3
no ja som hovorila so svojím lekárom, ktorý mi ho predpisoval a vravel, že je úplne bezpečný, že ho môžem brať ďalej, že už mal veľa tehotných žien, ktorým ho predpisoval a všetko bolo v úplnom poriadku 🙂 tak dúfam, že to tak bude..lebo odkedy som tehotná, je to ešte horšie, takže si to neviem predstaviť, ako by som fungovala bez toho :(

sunnysummer
26. nov 2013

@livka132 ja som ho brala od 2.trimestra kvôli tehotenskej nádche. už mi bežné kvapky nepomáhali. brala som tuším dva streky do každej dierky asi týždeň-dva a potom som to znižovala. nakoniec som už nemusela brať žiadne kvapky.

livka132
autor
26. nov 2013

@sunnysummer ja ho už beriem dlhšie, pomáha mi, beriem jeden vstrek do každej dierky, keď mi je dobre, ani si nedám, lekár mi vravel, že ak by malo niečo byť, musela by som si ho dať celý, aby sa dostal do krvi, že tými vstrekmi sa do krvi ani nedostane....tak dúfam, že vie, o čom hovorí 😀

sunnysummer
26. nov 2013

@livka132 ja si praveze pamätám,že môj gyndos z toho nebol nadseny, lebo, ze cez cez sliznice sa kortikoidy dobre vstrebavaju...mne to dal ORL doktor. ale všetko bolo ok, dieťa zdrave 🙂 kedy máš začať znižovať dávky?

livka132
autor
26. nov 2013

@sunnysummer
no ja idem na gynku 9teho decembra, tak to potom preberiem s gynekológom, tiež mi to predpísal ORL, on vravel, že sa nemusím ničoho báť...reakciu gynekológa ešte neviem, takže potom uvidím...

zahradka76
26. nov 2013

http://www.embryotox.de/fluticason.html flukitazon je ucinna latka v Avamyse, podla tejto stranky je bezpecny. Uz sa hlavne nestresuj, je to iba lokalny sprey.

sandri
26. nov 2013

ja som ho tiez brala pocas tehotenstva, lebo sa mi pocas tohto obdobia velmi zhorsila alergia. Brala som ho asi 2 mesiace a dietatko je zdrave.

livka132
autor
26. nov 2013

@zahradka76
@sandri
Ďakujem vám, trošku ste ma upokojili 🙂 pekný večer, žienky 😉

ylanee
20. sep 2016

@livka132 ahoj, mozem sa ta opytat ako si vtedy s tym avamysom dopadla? ja ho mam uz dlhsie koli alergickej nadche, ak si ho nedam mam upchaty nos na beton... som v prvom trimestri, davam si dva vstreky vecer, niekedy ani to ked mi je lepsie... kazali ti ho vysadit? dakujem 🙂

livka132
autor
20. sep 2016

@ylanee ahoj 🙂 no keď som sa zmienila mojej endokrinologičke, tak tá ma úplne sfúkla, nech s tým hneď prestanem....a akosi som to nesmela, tak mi to ani nechýbalo. Brala som Nádcha stop, keď som cítila trošku upchatý nos, ten je vhodný aj pre tehuľky a čuduj sa svete, stačí mi dodnes....takže asi to fakt bude aj o psychike, ako všetko...držím palce!

ylanee
20. sep 2016

@livka132 ďakujem, skusim ho 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre