icon

Bábätko sa na ultrazvuku nechcelo ukázať

aneta50
18. dec 2025

Ahojte, aj vy máte takú skúsenosť že sa dieťa nechcelo vôbec ukázať ? 😅 dnes som mala mať prvý screening, a dieťa nie a nie sa ukázať,takto bolo skrčene, doktorka ho ani nenamerala lebo nemohla🤷🏻‍♀️

Bábätko sa na ultrazvuku nechcelo ukázať
Strana
z2
cyneric
19. dec 2025
@marshellina

@cyneric tie arogantne pripomienky odignorujem. ja to takto určite neberem a myslím, ze niesom jediná. Ak vy alebo niekto iný áno gratulujem. Môj doktor mal veľakrát problém namerať moje dieťa, pretože bolo uložené veľmi nízko ale nikdy ma nepustil bez toho. Strávila som tam hodinu, poslal ma prejsť sa, dal mi podložku, stuchal do brucha a to do vtedy kým všetko nenameral. To ze jedno vyšetrenie hore-dole by som si v živote nedovolila vysloviť nejde o Zmeškaný autobus ale o bábätko. Takisto keď prídete ku Grochalovi a dieťa je zle otočene povie ze nevadi chodte domov? Pošle ženu prechádzať sa, napiť najesť, zatiaľ vyšetrí ďalšiu a potom ju naspäť vezme. Takže asi to ma odopostatnenie.

@beronsche @marshellina Nerozumiem nad čím sa pohoršujete, screeningy, merania a testy v takej kapacite ako to máme dnes sú vymoženosť posledných pár desiatok rokov. 😂 To že jeden nevyšiel podľa predstáv fakt nie je tragédia, stále ich zostáva hromada iných. Plus autorka sama povedala že ju objednali na iný termín, takže? Obsedantné sledovanie všetkých parametrov akurát tak vedie k tomu že nám tu vznikajú príspevky ako "na meraní mi povedali že má dieťa o 100g menej než má mať v tomto týždni, bude dieťa postihnuté?" Ale dobre, vy máte svoju pravdu.

marshellina
20. dec 2025
@beronsche

@cyneric ok, chápeme, nepočula si ešte o NT screeningu..
Nevadí.
Ale niekedy je lepšie to priznať, ako sa strapnovat nevhodnou iróniou..

@beronsche a @michaela329 ďakujem za spoluvysvetlenie. Lebo mňa z tohto poráža keď niekto povie “jedno vyšetrenie hore -dole”..

marshellina
20. dec 2025
@cyneric

@beronsche @marshellina Nerozumiem nad čím sa pohoršujete, screeningy, merania a testy v takej kapacite ako to máme dnes sú vymoženosť posledných pár desiatok rokov. 😂 To že jeden nevyšiel podľa predstáv fakt nie je tragédia, stále ich zostáva hromada iných. Plus autorka sama povedala že ju objednali na iný termín, takže? Obsedantné sledovanie všetkých parametrov akurát tak vedie k tomu že nám tu vznikajú príspevky ako "na meraní mi povedali že má dieťa o 100g menej než má mať v tomto týždni, bude dieťa postihnuté?" Ale dobre, vy máte svoju pravdu.

@cyneric nad vašou nevedomosťou. Nie nad tým, ze autorka povedala, ze ju objednali znovu - To je v poriadku a správne.
Áno niekedy sa zomieralo aj na bežne choroby, ktoré sa dnes už dajú liečiť to je to iste. Či poviete doktorovi nie nedajte mi lieky ved keď niekedy sa nedávali na čo?

michaela329
20. dec 2025
@marshellina

@beronsche a @michaela329 ďakujem za spoluvysvetlenie. Lebo mňa z tohto poráža keď niekto povie “jedno vyšetrenie hore -dole”..

@marshellina mne práve na morfo utz v prvom trimestri diagnostikovali u bábätka závažný Edwards syndróm a teda Dr. Grochal na trikrát poslal chodiť, kým vyšetrenie uzavrel. Toto by som fakt nemaka žalúdok niekomu hovoriť, že je to banalita. V ďalšom tehotenstve Dr. Babjak tiež poslal poprechádzať, kým malý nebol v dobrej polohe - dvaja Dr. a obaja kým nemali dobré podmienky, neuzatvorili vyšetrenie.

marshellina
20. dec 2025
@michaela329

@marshellina mne práve na morfo utz v prvom trimestri diagnostikovali u bábätka závažný Edwards syndróm a teda Dr. Grochal na trikrát poslal chodiť, kým vyšetrenie uzavrel. Toto by som fakt nemaka žalúdok niekomu hovoriť, že je to banalita. V ďalšom tehotenstve Dr. Babjak tiež poslal poprechádzať, kým malý nebol v dobrej polohe - dvaja Dr. a obaja kým nemali dobré podmienky, neuzatvorili vyšetrenie.

@michaela329 to mi je ľúto 😭😭😭
Presne koli tomuto riziku by som to nedokázala povedať ani ja.. a presne keď sme boli u grochala a môj chlap nadával, ze už sme mali byt dnu a ešte čakáme a ešte 2 ženy predo mnou som mu vysvetľovala , ze sklz nabehne koli takýmto prípadom ale ze to je dobre ze Dr si nedovolí poslat ženu preč kým si nie je istý kým nepomera všetko

aneta50
autor
Včera o 16:28

Ahojte, a to je zle že bol v takej polohe? A nechcel sa vyrovnať ? Lebo doktorka povedala že nevidí natom nič zle,povedala že sa šťastne otáča. Ja ešte deti nemám tak všetko je to premna prvý krát

marshellina
Včera o 19:56
@aneta50

Ahojte, a to je zle že bol v takej polohe? A nechcel sa vyrovnať ? Lebo doktorka povedala že nevidí natom nič zle,povedala že sa šťastne otáča. Ja ešte deti nemám tak všetko je to premna prvý krát

@aneta50 nie je to zle, otáča sa a proste nebolo dobre otočené ale ten screening Dr musí urobiť. Buď doktor v daný deň pošle ženu poprechádzať, na kavu a koláč nech sa to babo otočí alebo dá termín v iný deň. Dôležité je aby to meranie uskutočnil. Moja bola v 16tt otočená chrbtom ale vtedy mi Dr zistil aj skracujuci krčok preto mi dal kontrolu o týždeň a pomeral ju potom.

aneta50
autor
Včera o 22:23
@marshellina

@aneta50 nie je to zle, otáča sa a proste nebolo dobre otočené ale ten screening Dr musí urobiť. Buď doktor v daný deň pošle ženu poprechádzať, na kavu a koláč nech sa to babo otočí alebo dá termín v iný deň. Dôležité je aby to meranie uskutočnil. Moja bola v 16tt otočená chrbtom ale vtedy mi Dr zistil aj skracujuci krčok preto mi dal kontrolu o týždeň a pomeral ju potom.

@marshellina ja žijem v UK a lekári sú úplne iný ako doma na SK. Mali mi volať piatok kedy mám prísť na ďalší termín ale nevolali🤦🏻‍♀️tak zajtra tam budem volať ja 🤷🏻‍♀️tu ani nemáte toľko poradni jak na SK,za cele 9 mesiace možno 4x. Prvý ultrazvuk vám robia najmenej v 12tt. Ženy si platia súkromníkov na scan🤷🏻‍♀️

majulino
Včera o 22:29
@aneta50

@cimage aj mne dok vravela že asi je mu ták dobre keď sa nechce vyrovnať😅

@aneta50 prvé dieťa sa ukázalo týždeň pred pôrodom. Posledné cca v 7 mesiaci a prostredne sme až po pôrode zistili pohlavie. Na každom utz mala prekrížené nohy 😅🤣

Strana
z2