Bábätko sa na ultrazvuku nechcelo ukázať
Ahojte, aj vy máte takú skúsenosť že sa dieťa nechcelo vôbec ukázať ? 😅 dnes som mala mať prvý screening, a dieťa nie a nie sa ukázať,takto bolo skrčene, doktorka ho ani nenamerala lebo nemohla🤷🏻♀️

Asi spalo,ci? To sa mi teda este nestalo,ze by ho nenamerali.
Moja stale davala nohu do obrazu, aj doktorka sa smiala, ze asi bude mat pekne nohy ked nam ich stale ukazuje.
@anonym_745341 Ste veľmi milá žena😃
@aneta50 a to nevies ze aj vtipna a krasna
@aneta50 a to nevies ze aj vtipna a krasna
@anonym_745341 podľa príspevku, by som povedala aj trápna.
@anonym_745341 keď sa nepáči príspevok tak nereagujem🤦🏻♀️
@aneta50 mne sa pacil tvoj prispevok. Usmievala som sa ked som ho citala.
prve merania som nejak neriešila dieťa bolo stále v pohybe alebo vôbec (vždy pred ultrazvuk som vypila pohár dzusu a veru bol riadny tanec vtedy )
ale cca od 6- 7 mesiaca až do pôrodu bol syn hlavou dole a otočený temenom takže nemáme žiadnu poriadku fotku z posledných mesiacov čo som veľmi chcela
@anonym_745341 podľa príspevku, by som povedala aj trápna.
@anonym_7bf145 v tejto diskusii je “jedina svojho druhu” 😂😂😂
Nechcelo sa ukázať? Šibal jeden! 😉
Absolútne nechápem prečo sú niektoré ženy také zle. A majú za potrebu písať že som trápna a tu míla pani ma nazvala „jedina svojho druhu”😃keď vás to nezaujíma tak to nečítajte a hotovo😃ja som to napísala aby som sa podelila so ženami ktorý to mali tiež🙂
Absolútne nechápem prečo sú niektoré ženy také zle. A majú za potrebu písať že som trápna a tu míla pani ma nazvala „jedina svojho druhu”😃keď vás to nezaujíma tak to nečítajte a hotovo😃ja som to napísala aby som sa podelila so ženami ktorý to mali tiež🙂
@aneta50 ja som mala babo uložené veľmi nízko. Doktor mi doslova chodil po vagíne aby nameral. Potom sa nasral a dal mi pod zadok tvrdú podložku, operadlo dole (bola som ako netopier) vtedy sa babika posunula vyššie a mohol ju pozerať. 45min mu to trvalo. Ženy v čakárni po mne zazerali keď som vyšla po hodine von 😁
@aneta50
Nic si z toho nerob 🙂 Mne zas druheho maleho merala prvy x asi 15 minut! Ten sa tak mrvil, ze sa jej to nedarilo.😁 A ostalo mu to dodnes, tajmer stale v pohybe. Pri prvom sme sa napriklad az v 7 mesiaci dizvedeli pohlavie, tiez sa nechcelo otocit.
Hlavne nech mu je dibre a je ľúbené ❤️ Radistne sviatky prajem 🌲
Ja si davam pred utz polhodinu malu cokoladu a snazim sa viac chodit
Nie každý sme fotogenický. 😎 Ešte pôjdete na toľko meraní a vyšetrení že jedno meranie sem, jedno meranie tam. Pri tých prvých sa aj tak kontroluje primárne akcia srdca.
Nie každý sme fotogenický. 😎 Ešte pôjdete na toľko meraní a vyšetrení že jedno meranie sem, jedno meranie tam. Pri tých prvých sa aj tak kontroluje primárne akcia srdca.
@cyneric tie merania sudolezite z hľadiska vývojových a iných chýb plodu. To nie je jedno meranie sem a jedno tam.. je to odpodstatnene.
@cyneric tie merania sudolezite z hľadiska vývojových a iných chýb plodu. To nie je jedno meranie sem a jedno tam.. je to odpodstatnene.
@marshellina Mýliš si to s veľkým morfologickým meraním na konci druhého trimestra, tam sa sledujú vývojové chyby a meria sa každá kosť - pretože tam už je aj čo merať. 😂 Ak je to prvý screening tak to je snáď ešte v prvom trimestri, tam sa zbežne kontroluje či je tam zmena. Neviem ako to je u doktora/ky autorky, u nás to robili pri každej jednej poradni/návšteve. Preto hovorím že jedno meranie sem, jedno meranie tam.
@aneta50 mohla vás doktorka poslať sa prejsť na 10 minút a skúsiť znova
@marshellina Mýliš si to s veľkým morfologickým meraním na konci druhého trimestra, tam sa sledujú vývojové chyby a meria sa každá kosť - pretože tam už je aj čo merať. 😂 Ak je to prvý screening tak to je snáď ešte v prvom trimestri, tam sa zbežne kontroluje či je tam zmena. Neviem ako to je u doktora/ky autorky, u nás to robili pri každej jednej poradni/návšteve. Preto hovorím že jedno meranie sem, jedno meranie tam.
@cyneric ja si nič nemýlim. Dôležité sú všetky tri.. prvotrimestrialny skrining robený v 11tt - 13+6tt
Skríningom vo všeobecnosti rozumieme vyhľadanie určitej choroby alebo anomálie v populácii, na čo sa dajú využiť rôzne vyšetrenia. Prvotrimestrálnym ultrazvukovým skríningom sa myslí vyhľadávanie hrubších štrukturálnych anomálií plodu a tiež niektorých chromozomálnych (genetických) abnormalít ako je Downov syndróm (trizómia 21), Edwardsov syndróm (trizómia 18), Patauov syndróm (trizómia 13), Turnerov syndróm (monozómia X) a ďalšie. Tieto genetické anomálie sa prejavujú štrukturálnymi zmenami plodu, ktoré môžu byť niekedy veľmi nápadné, inokedy sotva badateľné.
V prípade podozrenia na chromozomálnu vadu sa pacientke odporučí genetické vyšetrenie s následnou amniocentézou (odber plodovej vody). Výsledok klasického spracovania vzorky plodovej vody je k dispozícii zhruba za tri týždne, preto je dôležité vyšetrenie realizovať skoro (ideálne do 20. týždňa), aby v prípade pozitívneho vysledku mala tehotná možnosť sa rozhodnúť o ďalšom pokračovaní gravidity v zmysle našej legislatívy (naše zákony umožňujú prerušenie gravidity z genetických príčin len do 24. týždňa gravidity).
Na tom meraní sa nedá zistiť akože nejaká chyba??? Jasne ze dá a je lepšie to riešiť čo najskôr. Áno áno aj môj Dr meria všetko každú poradňu ale prvotrimestrialny skríning je rovnako dôležitý ako v druhom a treťom trimestri. Vôbec nehovorím o morfo na konci druhého trimestra. Tam sa uz veľmi nič nedá robit ked sa aj niečo zistí.. preto hovorim o prvotrimestrialnom skríningu, ktory je rovnako dôležitý ako v druhom trimestri v 18-22tt a v treťom od 30tt.
Ano, stalo. Uz v 8tt sa moje dietko otocilo chrbtom k sonde. Na prvo-trimestalnom ultrazvuku okamzite to iste. Lekarka sa ma vtedy iba spytala, ci pripada potrat do uvahy v pripade down-syndromu. Kedze u mna nie, neriesila dalej (ponukla vsak nifty testy). Z tohto tehotenstva mam este dalsie 2 utzv, ziadnu fotku, dieta bolo priam alergicke na vysetrenie ultrazvukom.
@aneta50 mohla vás doktorka poslať sa prejsť na 10 minút a skúsiť znova
@lenkadenisa poslala ma vicikat sa, triasla som z bruchom,skákala som nechcem sa otočiť ajtak
@cyneric ja si nič nemýlim. Dôležité sú všetky tri.. prvotrimestrialny skrining robený v 11tt - 13+6tt
Skríningom vo všeobecnosti rozumieme vyhľadanie určitej choroby alebo anomálie v populácii, na čo sa dajú využiť rôzne vyšetrenia. Prvotrimestrálnym ultrazvukovým skríningom sa myslí vyhľadávanie hrubších štrukturálnych anomálií plodu a tiež niektorých chromozomálnych (genetických) abnormalít ako je Downov syndróm (trizómia 21), Edwardsov syndróm (trizómia 18), Patauov syndróm (trizómia 13), Turnerov syndróm (monozómia X) a ďalšie. Tieto genetické anomálie sa prejavujú štrukturálnymi zmenami plodu, ktoré môžu byť niekedy veľmi nápadné, inokedy sotva badateľné.
V prípade podozrenia na chromozomálnu vadu sa pacientke odporučí genetické vyšetrenie s následnou amniocentézou (odber plodovej vody). Výsledok klasického spracovania vzorky plodovej vody je k dispozícii zhruba za tri týždne, preto je dôležité vyšetrenie realizovať skoro (ideálne do 20. týždňa), aby v prípade pozitívneho vysledku mala tehotná možnosť sa rozhodnúť o ďalšom pokračovaní gravidity v zmysle našej legislatívy (naše zákony umožňujú prerušenie gravidity z genetických príčin len do 24. týždňa gravidity).
Na tom meraní sa nedá zistiť akože nejaká chyba??? Jasne ze dá a je lepšie to riešiť čo najskôr. Áno áno aj môj Dr meria všetko každú poradňu ale prvotrimestrialny skríning je rovnako dôležitý ako v druhom a treťom trimestri. Vôbec nehovorím o morfo na konci druhého trimestra. Tam sa uz veľmi nič nedá robit ked sa aj niečo zistí.. preto hovorim o prvotrimestrialnom skríningu, ktory je rovnako dôležitý ako v druhom trimestri v 18-22tt a v treťom od 30tt.
@marshellina Dobre dobre, nemá jeden screening presne v termíne, svet sa zrúti a môže ísť rovno na potrat pretože už nemá šancu zistiť či nejaká vývojová anomália nastala. Čo tam krv, tlak, moč, rodinná anamnéza. Všetky ostatné vyšetrenia odteraz sú vlastne irelevantné keď jedno nebolo plne absolvovateľné a už sa nikdy sa nedá zopakovať pretože mimo týchto troch kontrol prístroj predsa nemerá a doktorka nevyšetruje. 🤓 Znie to podľa teba lepšie? Podľa mňa celkom blbosť, nešlo namerať teraz namerá nabudúce. Jedno vyšetrenie sem, jedno vyšetrenie tam.
@marshellina Dobre dobre, nemá jeden screening presne v termíne, svet sa zrúti a môže ísť rovno na potrat pretože už nemá šancu zistiť či nejaká vývojová anomália nastala. Čo tam krv, tlak, moč, rodinná anamnéza. Všetky ostatné vyšetrenia odteraz sú vlastne irelevantné keď jedno nebolo plne absolvovateľné a už sa nikdy sa nedá zopakovať pretože mimo týchto troch kontrol prístroj predsa nemerá a doktorka nevyšetruje. 🤓 Znie to podľa teba lepšie? Podľa mňa celkom blbosť, nešlo namerať teraz namerá nabudúce. Jedno vyšetrenie sem, jedno vyšetrenie tam.
@cyneric tie arogantne pripomienky odignorujem. ja to takto určite neberem a myslím, ze niesom jediná. Ak vy alebo niekto iný áno gratulujem. Môj doktor mal veľakrát problém namerať moje dieťa, pretože bolo uložené veľmi nízko ale nikdy ma nepustil bez toho. Strávila som tam hodinu, poslal ma prejsť sa, dal mi podložku, stuchal do brucha a to do vtedy kým všetko nenameral. To ze jedno vyšetrenie hore-dole by som si v živote nedovolila vysloviť nejde o Zmeškaný autobus ale o bábätko. Takisto keď prídete ku Grochalovi a dieťa je zle otočene povie ze nevadi chodte domov? Pošle ženu prechádzať sa, napiť najesť, zatiaľ vyšetrí ďalšiu a potom ju naspäť vezme. Takže asi to ma odopostatnenie.
@cyneric ok, chápeme, nepočula si ešte o NT screeningu..
Nevadí.
Ale niekedy je lepšie to priznať, ako sa strapnovat nevhodnou iróniou..
@aneta50 dovtedy som behala po schodoch, bola na kávu a koláč a na prechádzku, kým sa malý neotocil, aby mohol Dr. všetko pomerat a čo najlepšie zhodnotiť. Takže hoci bábätko nespolupracuje, nemalo by sa to nechať len tak.

@aneta50 si prva a jedina svojho druhu.