Bola niektorá z vás na morfológii plodu?
Prosím aké presne vyšetrenia tam robia???
@nat2013 Ahoj nat, zaujal ma Tvoj prispevok a prekvapil.
Uz dlho chodim na tieto stranky, vzdy som len sledovala fora, ale dnes som sa aj zaregistrovala!
Vsetky tehotenstva som prezila v Holanovej ambulancii a nedam na neho dopustit 🙂 Mam tri deti - zdrave .
Je to jeden z najustretovejsich a najlepsich doktorov, s akymi som sa stretla, velky odbornik, vzdy vie co hovori.
Nechce sa mi verit, ze poznas 3 mamicky, co boli u neho a ich dieta je down... To pracujes na statistickom urade, alebo poznas pol Slovenska?
Ja osobne mam vela znamych, ale nepoznam ani jednu rodinu s downom!
Neviem, nemam dobry pocit z Tvojho mailu 😢
Ked ma Holan 3 downov na tricku, kolko potom maju ostatni gynekologovia? Kazdy stovku?? 😀
Ja som bola na morfologii v 25tt na antolskej a nic som neplatila. Malej tam zistili cystu na srdiecku co sa sledovalo po narodeni ale dnes je uz nastastie vsetko v poriadku.
@zuksa no, ja som nič za sono v 20. tt neplatila, a to mám len dôveru a nič iné si nepriplácam... trvalo to okolo 10 min, pomeral dr. všetko, čo bolo spomenuté, zatiaľ bolo všetko ok. Inak som z okolia Mt, tak som bola tam, no nevedela som, že takých pracovísk na Slovensku je len tak málo... 😒
...alebo píšete o úplne inom utz. ako prebieha v 20. tt bežne? som z toho paf teraz... 😅
hej, a to som ti ako potom napísala?... som ťa našla...12.2. 20.50 hod... ale neva, človek zabudne, inak sa na tom sone držte, nech je bábo ok
Ahojte,ja mam ist tiez na to to vysetrenie som objednana 9.5 a som v21tyzdny ,chcem sa vas opytat kdo ma stymto vysetrenim skusenosti, ako to prebieha a preco to tak dlho1hod, az 1hod a pol trva,a ci je pritomny manzel(priatel) 🙂 Dakujem
vysledky vam povedia hned alebo za par dni?
ahojte dievcata, slubila som Vam dat vediet kolko % uspesnost mala u mna diagnostika downovho sindromu pomocou morfo sono u Dr. Holana. Som stastna ze 100% !!! Moja Luna je uplne zdrava a krasna ... drzim Vam vsetkym paste aby aj Vam vysla tato diagnostika na 100% a nemuseli absolvovat rizikovu amniocentezu.
@lulu090 morfológia plodu sa robí na odporúčanie z genetiky, nie každej tehotnej,
Ahojte, super diskusia, chcem sa opytat este na Tripple test, spravi ho gynekolog automaticky alebo nemusi. Bojim sa, ze moja lekárka nie je velmi starostliva a dosledna. Dakujem za kazdy nazor.
@angelina35 Ahoj ano to ti ma robit doktorka v 16 tyždni
@angelina35 Netrápilo by ma, že mi nerobí Tripple test. Je nespoľahlivý. Skôr by som dohliadla na kvalitné, profesionálne urobené morfologické vyšetrenie. Najlepšie obrátiť sa na odborníka na prenatálne morfo a nechať si ho urobiť u neho. Mnoho gynekológov má staršie sono prístroje, prípadne nevedia dobre zhodnotiť. Ak 100% neveríš svojej gynekologičke, určite morfo u iného lekára. Inak Tripple sa robia skôr, nie v 16tt.
@angelina35 mne to robili automaticky, a na morfo. utz som pri prvom tehu nemala, dr. ma nikam neposlala, nič nepovedala..... teraz mám inú dr. a som omnho spokojnejšia,robí vyšetrenia, čo mi predtým v tehu nerobili, poslala ma na morfo k odborníkovi. Teraz som so starostlivosťou spokojná. Nerozmýšľala si nad zmenou dr. keď nie si spokojná, keď nemáš v nej dôveru a máš pocit , že jej starostlivosť nie je taká aká by mala byť?
Ano, urcite ju chcem vymenit, kedze mi tiez nic nepovie. Chcem ist tento tyzden na antolsku popytat sa, ci ma tam niekto vezme.
@angelina35 Ahoj, môžeš mi do ip napísať jej meno, ak je v Blave?Lebo mám pocit, že pises o mojej byvalej. 😉
Ahojte 🙂 baby, poprosila by som vás o radu. Už som si čítala viaceré diskusie aj o hociktorých doktoroch. Ale chcem sa vás spýtať ohľadom morfologického UZV. Neboli ste niektorá na tomto vyšetrení v KOCHu?? Mám lístok od mojej lekárky na vyšetrenie, môžem sa objednať na Antolskú, ale sestrička mi povedala, že fotku k vyšetreniu niekedy dajú a niekedy nie. Bude to moje prvé bábätko, dôležité je pre mňa, aby bolo zdravé, ale taktiež by som chcela mať aj nejakú fotku na pamiatku. Máte skúsenosti s KOCHom?? Nikdy neviem nájsť ani cenník za toto vyšetrenie ani nič. Ďakujem 🙂
Ahojte baby dnes mi volali s vysledkov nemam tam nejaku dobru hladinu tak ma poslali na morfologicke sono do Martina a ja by som chcela vedieť akosa to robí ako to prebieha a čo všetko tam robia.
Je rozdiel medzi morfologiou plodu a morfo ultrazvukom?
Sono
@petrap88 Ahoj, ja som bola v Kochu na morfologii, bolo to pred 2 rokmi, u dr. Ditteho a platili sme 60 eur, dostali sme aj fotku, mozno aj tri, dalo sa este priplatit a mohla si mat aj 3D/4D pre potesenie, my sme to nemali. Najlepsie bude, ak si zavolas do Kocha a oni na recepcii povedia, ake su aktualne ceny . paaa
@rybenka2212 Ahoj 🙂 dakujem, ale uz to mam davno za sebou :D ale aj tak ti dakujem paa a pekny den prajem ;)
@petrap88 🙂)))) jaaaaj teraz pozeram datum 🙂)) sranda, som sa pobavila 🙂)))aj ja prajem pekny den 🙂
Ahojte.idem na morfo vysetrenie do martina.povedali by ste mi ci tam potrebujem aj kartu od svojho gyn a kedy sa dozviem vysledky? Dakujem za odpovede
@vevegom ahoj je tu toho vela a uz som z tyx odpovedi domotana, vysledky krvi mam ok ale aj napriek tomu som sa musela objednat na geneticke na zvazenie amnio kvoli veku kedze uz mam 38, xcem sa ta opytat je mozne ze v tomto pripade sa jedna prave aj o morfo usg, ze mi bude robene? zajtra akurat idem kvoli tomu do BA, alebo to bude len akysi pokec co a ako v rodine, lebo u nas niesu ziadne anomalie u deticiek a ani postihnutia ani z jednej strany... amnio na zaklade dobryx vysledkov si urcite nedam robit..
Nie je to povinné! Lekárka síce dá výmenný lístok (aspoň tá moja), ale je len na mamičke, či sa objedná, alebo nie. A dokonca môže ísť úplne inam, ak má tu možnosť. Nič z toho nehradí poisťovňa, všetko si hradí budúca mamička sama. Je do dobrovoľné, lebo nie každý si môže dovoliť platiť 35eur za utz. (Vravím celý čas o utz bez nejakého špeci dôvodu, len pre vlastný záujem.) Ja som ale vždy rada videla svoje detičky už v brušku a bola som kľudnejšia, že sú zdravučké. 😉

@mevicka tak termín mi dali 26.3.