Bola niektorá z vás v druhom trimestri v Ázijskej krajine?

pingu1
11. jan 2013

ahojte, zvazujeme sri lanku. mm to moc nevonia, isli by sme koncom marca. budem uz v 2. trimestri ak sa vsetko zadari ako sa ma, len sa trochu bojim o tu hygienu. boli sme v thajsku, tam to bolo uplne normalne, ale sri lanka je predsa taka divokejsia.... dakujem za kazdu radu. co sa tyka letu, to sa nebojim, skorej ide o ten pitny rezim a cestovanie / nakolko chceme ist na vlastnu past/

kveta
11. jan 2013

Je to o prioritach, povedala by som. Ja by som nevosla tehotna ani do letiskovej haly..

slaviq81
11. jan 2013

Nevidim problem preco by si nemohla cestovat. Treba vsak urcite venovat zvysenu pozornost hygiene, mat vzdy po ruke antibakterialny gel a repelent. Zalezi aj natom, kde budete ubytovani a ake miesta chcete navstivit.

surviver
11. jan 2013

ja by som necestovala,ak by som nemusela...musite zvažit,či neriskujete navštevou takejto krajiny viac, ako by ste mohla ziskat

chovancova27
11. jan 2013

Ja som bola v prvom trimestri v chorvatsku, ale uz by som nikdy nešla...:(( celú dovču som mala stres s furt som sa kontrolovala, že len aby sa niečo nestalo:( ked som zbadala predposledný den dovolenky krv na nohavičkách, už sme aj trielili domov skôr...:(( ale kamoška bola v 5-tom mesiaci na Kube tiež na vlastnú päsť a pohoda... Každá to berieme a prežívame úplne inak, ty musíš vedieť čo a ako... na čo sa cítiš a na čo nie...

soldi
11. jan 2013

@pingu1 ahoj, nevsimaj si tie, ktore si myslia, ze tehotenstvo je choroba a treba sediet doma 🙂
druhy trimester ja na cestovanie najvhodnejsi. v prvom (@chovancova27) sa to vobec neodporuca a rovnako ani v tretom.
akurat na co si treba urcite davat pozor pri ceste lietadlom je tromboza- cize pekne kompresivne podkolienky obut a pocas letu sa prechadzat. let nad 6 hodin je viac rizikovy.

co sa tyka konkretne sri lanky, nemam skusenosti. my ideme tento mesiac na kanarske ostrovy- chceli sme europsku krajinu.
najviac som sa bala infekcii, predsa len je v tehotenstve oslabena imunita, cize skus to riadne zvazit po tejto stranke.
a ak treba na sri lanku nejake ockovania, tak tym duplom, by som nesla.

zeleny_cajik
11. jan 2013

Tehotenstvo nie je choroba a druhy trimester je optimalny na posledne "slobodne" cestovanie.

Pokial budete s babom zdravotne ok, budes sa citit fit, nevidim problem, ja som v oboch tehu v druhom trimestri cestovala a bolo vsetko ok . Dodrziavaj rozumne pravidla ako slusny a cisty hotel, nejest "na ulici", nepit napoje s ladom a vseobecne len z flase, ktoru si otvoris sama, pri presunoch dopravou so sebou antibakterialny gel, vyhybaj sa extremnym horucavam, vela tekutin...

Kazdy sme vsak iny, ak si viac uzkostlivy a stresovy typ, tak sa na to vykasli, pretrpis to 🙂

kmkke
11. jan 2013

Ak chceš, choď. Ja som bola v 6mesiaci v Španielsku a bolo super, kámoška bola v 5mesiaci na 3 týždňovom okruhu - Japonsko, Čína a zabudla som čo bolo to tretie a veľmi si pochvaľovala 😀

anjelicek26
11. jan 2013

@pingu1 - -no cokolvek, ale v cudzej krajine na vlastnu päst bez cestovky je velke riziko. Hygiena a riziko crevnych pliag je tiez zvysene a tvoja imunita znizena.

Ja osobne by som uz tehotna do lietadla nesadla, ale tak ja som letela aj v 35.tyzdni a skoro pri medzipristati porodila, takze asi tak 😝 Cely cas kontrakcie a ladove brucho.

V tomto by som dala na manzela. Mozete ist o rok.

zuzana76
11. jan 2013

to si musis zvazit sama

vo vseobecnosti to gynekologovia velmi neodporucaju, teda cestu lietadlom a najma do exotickej krajiny

ale kazda sme ina, niektora ani nevie,ze je tehotna, ina prelezi cele tehotenstvo v nemocnici, takze je na tvojom zvazeni

Ja , ked poviem sama za seba, nesla by som, ja som obe tehotenstva presedela doma na zadku 😀, bola som na PN, nemala som ani vychadzky, kedze islo o rizikovu graviditu po predchadzajucom MA, druhe tehotenstvo prebiehalo uz lepsie, ale zase som nesla, bala som sa toho risku,ze co ak nieco a ja si potom budem nadavat,ze mi bolo treba dovolenky. Takze vela stastia v tvojom rozhodnuti.

ivinka77
11. jan 2013

Ja som bola pri 1. dcerke v 26 tyzdni v turecku a pri druhej v 28 tt v bulharsku a bolo to absolutne skveleeeeee

casdante
11. jan 2013

Letu by som sa nebala ani ja . Ja som tiez letela velmi daleko v druhom trimestri a uplna pohoda. Len by som sa zamyslela nad tym, ze co tam budes jest, pit.......Sri Lanku nepoznam , ale v Mexiku kde zijem, by som sa na ulici ako tehotna neodvazila jest , pit. Ak budete byvat v hoteli, tak by to malo byt v pohode, ale poulicne stanky s jedlom su rizikom v akejkolvek krajine. Ovocie a zelenina by sa mali dezinfikovat, pitna voda kupovat len vo flasiach a o ladoch do napojov radsej ani nehovorim. Ak sa neponahlas, tak chodte radsej neskor, uzjes si to viac .

sisulqa
3. feb 2013

V novembri sme boli s kamaratkou v 5 mesiaci na Bali a Lomboku. Cestovali sme 2 dni, 18 hodin letu, bez cestovky na vlastnu past. Absolutne bez problemov, podla mna to zvladala lepsie ako my.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre