icon

Čaká nás amniocentéza

adeli79
19. okt 2012

Dnes som sa dozvedela výsledky tripple testov, sú bohužiaľ zlé, takže budúci týždeň idem na amnio. Som zo toho úplne rozbitá. Síce som cítila, že tie výsledky nebudú dobré, ale aj tak sa na to pripraviť nedá a od rána smoklím a predstavujem si všetky scenáre, ktoré môžu nastať. Najhoršie bude to čakanie. Depka ako svet. Ide niekto z Vás teraž niekedy tiež na amnio?
A čo urobíte, ak výjde amnio zle? Ak sa potvrdí genetické poškodenie?

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 Neboj, 2 dni zbehnu rýchlo a budeš mať pokojné vianoce 😉

zuzu3101
11. dec 2012

@maruskaaaa tak to určite...verím,že budú pokojné...musia byť!!! ty budeš mať krásneho silvestra🙂

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 ďakujem, verím, že to bude dobré. 🙂 Ty sa kde chystáš rodiť?

zuzu3101
11. dec 2012

@maruskaaaa Ja patrím pod ilavu a tam som rodila aj syna prvého,takže asi to tam zopakujem... a ty? odkial si?

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 Ja som z BA, budem rodiť v Ružinove 😉

zuzu3101
11. dec 2012

@maruskaaaa toto čakáš prvé bábätko?

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 áno, podarilo sa nám to na prvý šup po umelom oplodnení a ty?

zuzu3101
11. dec 2012

@maruskaaaa tak to je super,moc sa s vami teším...ja čakám toto už druhé..prvého mám 5 ročného syna.🙂

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 Ďakujem 🙂 Takže ty si už skúsená rodička, dúfam, že pôrod zvládnem 🙂

zuzu3101
11. dec 2012

@maruskaaaa No skúsená,ako tak 😉 ..určite zvládneš,nemáš sa čoho báť...ved privedieš na svet človiečika,ktorý určite stojí za to všetko čo obnáša pôrod..presne takto som to vnímala ja a aj to tak vnímam...teš sa...

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 A mala si ľahký pôrod? Však nejako len porodím že? Hlavne sa pozitívne nastaviť a zbytočne nestresovať 🙂

zuzu3101
11. dec 2012

@maruskaaaa Ani moc nie lahký,pretože mi ho vyvolávali necelé 3 týždne pred termínom,nakolko malý prestal rásť a nevedeli prečo,tak sa rozhodli,že rýchlejšie porastie na svete.Ked mi pichli vyvolávačku,tak začala malému zastavovať srdiečko,ale nakoniec sme to ustáli a po 4,5hodinách prišiel na svet.Mal 2230g a 46cm.v ten istý deň ho aj prevážali do trenčína,že aby bol pod dohladom aj napriek tomu,že bol v poriadku...teraz je z neho krásny zdravý četrík🙂

maruskaaaa
11. dec 2012

@zuzu3101 Tak to som rada, že všetko dopadlo dobre a malý je OK. 🙂

zuzu3101
13. dec 2012

@maruskaaaa Ahoj,Tak sme sa dozvedeli nádhernú správu a to že budeme mať ZDRAVÉ dievčatko.Takže sme ukážkovým príkladom falošnej pozitivity genetických testom kde mi DS vyšlo riziko 1:13.Moc sa teším a už si začíname užívať tehulkovanie 🙂 🙂

maruskaaaa
13. dec 2012

@zuzu3101 No to je super správička, gratulujem a teším sa s tebou 🙂 Takže budeš mať krásne vianoce. Dúfam, že aj mne to výjde všetko O.K. 🙂

zuzu3101
13. dec 2012

@maruskaaaa Budem na teba moc myslieť a určite daj vedieť ako si dopadla...Dnes to boli božské správy a pred nami sú naozaj krásne Vianoce 🙂

maruskaaaa
13. dec 2012

@zuzu3101 Ďakujem 🙂 Určite dám vedieť 🙂

maruskaaaa
27. dec 2012

@zuzu3101 Ahoj, tak výsledky z amnio dopadli našťastie dobre, veľmi som sa bála 🙂 Zajtra nás čaká ešte ten morfologický ultrazvuk a verím, že budem spávať už pokojnejšie 🙂

zuzu3101
28. dec 2012

@maruskaaaa Ahoj.moc sa teším s tebou,že je všetko v poriadku... 🙂 Ja má m pozvánku na genetiku,na 3.1.2013,mám si ísť pre kompletné výsledky..Mňa teraz trošku trápia iné vecí a to že ma už asi mesiac pícháva a bolieva v lavom boku..Nebolí ma to len ak sedím,alebo ležím...Tak neviem čo robiť..No minulý týždeň som bola vo štvrtok na morfologickom ultrazvuku a bolo všetko v poriadku a v piatok som bola ešte na poradni a tiež bolo všetko v poriadku a ked som to hovorila doktorke,povedala,mi že mňa to môže tak bolieť,vzhladom k tomu že som chudunká...Mám z toho trošku strach...

maruskaaaa
28. dec 2012

@zuzu3101 Držím palce, aby aj ty si mala dobré výsledky 😉 Mňa tiež všetko pichá a pobolieva, celé kríže, v kuse som seknutá. Mne môj dr. tiež povedal, že to preto lebo som chudá a telo sa napína. Inak mám dosť veľké bruško 🙂 🙂 🙂 Takže sa neboj, ak morfo ukázal že je všetko v poriadku, tak sa nemusíš báť. Ja idem dnes večer na morfologický, tak dúfam, že tiež bude všetko v poriadku 🙂

zuzu3101
28. dec 2012

@maruskaaaa snažím sa utesovat tým ze sa len všetko rozťahuje no niekedy sú tie bolesti dosť nepríjemné ☹ my budeme mať dievčatko,prvého máme chlapca 🙂 daj vedieť ako si dopadla na sone..

ywa_m
28. dec 2012

myslim,ze tie tripple testy len zbytocne stresuju...ja som mala riziko DS 1:3 a amnicenteza nakoniec nic nepotvrdila...ale uzili sme si svoje ...

maruskaaaa
28. dec 2012

@zuzu3101 neboj, určite je to tým, že sa telo rozťahuje a pripravuje 🙂 To je pekné, že budete mať druhé dievčatko, aspoň máš z každého vzorku 🙂 Určite dám vedieť, idem tam dnes na 18.30hod. 🙂

zuzu3101
28. dec 2012

@maruskaaaa Áno aj my sa tešíme že to bude dievčatko🙂 aj ked chlapcito majú v živote jednoduchšie 🙂 teš sa na to sono mňa vždy veľmi poteší a povzbudí ked, vidím babenko🙂budem na teba myslieť

maruskaaaa
28. dec 2012

@zuzu3101 ja som chcela chalana, aby som manželovi spravila radosť. Máš pravdu, chalani to majú jednoduchšie, ale dievčatká sú tiež také rozkošné. Hlavne že budeme mať zdravé detičky, na ostatnom naezáleží 😉 Pre mňa je najväčší zážitok, keď počujem ako bije srdiečko, niečo neskutočné 😉

zuzu3101
28. dec 2012

@maruskaaaa presne tak mne tiež nezáležalo na tom čo to bude, ale hlavne nech sú tie naše detičky zdravucke.a tom srdiecku máš pravdu😉 no mňa vždy nadchne všetko 😉

maruskaaaa
28. dec 2012

@zuzu3101 už sa aj teším...určite zase dostanem fotky na CD a bude aj video.....potom si to budem púšťať dookola a vytešovať sa 🙂 🙂 🙂

zuzu3101
28. dec 2012

@maruskaaaa 🙂🙂

maruskaaaa
28. dec 2012

@zuzu3101 Tak morfologický máme za sebou, všetko je v poriadku, malý Jurko vyzerá byť zdravý. Dnes sa dokonca predvádzal, aj nám zamával 😉

zuzu3101
29. dec 2012

@maruskaaaa Ahoj tak super,z Jurka bude riadný chlap🙂 Ja chcem ísť na 3D/4D v druhej polovici januára,to by mal byť najlepší termín pre najkrajšie fotky,tak snáď to vyjde 🙂