Čakám dieťa s mužom, ktorý má priateľku. Mám mu to povedať?
Zdravím.. Vôbec netuším ako to tu chodí, ale už neviem čo mám robiť.. Mám 18, vlastne o chvíľu 19 a pravdepodobne som tehotná.. Chystám sa k lekárovi, to problém nie je.. Najväčší problém je otec.. Ten chalan má frajerku, ktorou nie som ja.. Je s ňou dlho, neviem ako to medzi nimi je, ale určite sa nechystá skončiť to.. Ja mu nechcem dieťaťom pokaziť život, ani vzťah.. Bola chyba, že sme s tým začali, ale už je neskoro.. Sme veľmi dobrí priatelia, ale hold, stalo sa.. O adopcii alebo potrate ani neuvažujem.. Moja otázka je.. Povedať mu to, alebo to tajiť?
V prvom rade nech to povie svojim rodičom, ak tak ešte neurobila......
@petkovadanuska23 koľkokrát mám napísať, že som nevedela o jeho frajerke?
@robin30 neviem ktorá z nás dvoch čítala zle ale autorka nevedela o tom že je vo vzťahu. tak tu hromži na budúceho otecka že trtká kade tade. Podvedenou je vlastne aj autorka príspevku lebo si naivne nahovárala že z toho možno bude aj nejaký vzťah a nie len že jej padli klapky z očí ale ešte aj bonus navyše k tomu dostala. Toto sa môže stať každému, dokonca aj tvojim deťom, poblázni ich niekto, vyspia sa (lebo to sa v 18-19 bežne deje) a zrazu zistia že partner má rozohraté siete aj na ďalšie dve strany. To že sa tu jednalo o nechránený styk je vec druhá ale tak aj ochrana môže zlyhať. Nikdy nevieš čo sa stane v tvojej rodine a čo sa prihodí tvojim deťom aj napriek tvojej dobrej výchove, tak je podľa mňa fakt nemiestne niekomu cudziemu tu priať zlé.
Mrzí ma to... Viem, že tým ubližujem aj jej, ale vážne som o tom nevedela.. A k tej ochrane.. Mali sme kondóm, ale tak..
@katka708 mojim detom sa toto na milion Percent nestane a ked si vsimnes ona napisala ze o nej nevedela az potom co som jej napisala ja a druha vec ona ho este obhajuje a nieze hromzi kazdopadne vyzerie si to baba a mozno nie ved zisti sama potom co to oznami oteckovi (ak vobec)a rodicom
Nikdy nehovor nikdy
Vaše deti snáď sedia celý čas pri vás a nemajú svoje veci? To ich potom ľutujem
@robin30 bodaj by si tak zila, ako vodu kazes. len trochu zamyslenia do zivota by sa zislo
@ivana3456 na svoj vek si celkom zodpovedna. Kazdemu sa pritrafi a ak aj napriek kondomu si tehotna (moja kamoska ma takto tretie cez kondom a mimo ovulacie - teda beznej), to babo tu asi jednoducho na tento svet patri ;) maloktory clovek vie niest zodpovednost za svoje ciny a prijat následky. tebe to zjavne celkom ide. prajem ti vela sil a hlavne zdravicka ti z celého srdca prajem. Zazila si vela, takze vies, ze tazke situacie budu stale. hlavu hore a vela sil ;)
@ivana3456 z niektorych komentarov tu si nic nerob, sem chodia same svatice hadzat kamenmi 😀
myslim, ze by si mu to urcite mala povedat, pretoze co ty vies, mozno sa male narodi a bude uplna kopia svojho otca. a cim bude starsie, tym to bude vsetkym na okoli jasnejsie. a asi by nebolo dobre, ak by sa on ozenil s tou priatelkou, mali uz vlastne deti a az po par rokoch sa ona dozvedela, ze ma dieta s druhou. a tym padom ze ju uz pred svadbou podviedol. ak on tebe neoznamil predtym, ze ma dlhodoby vztah, je to mimo teba, ty za nic nemozes. problem ma on. uz je teraz len na nom, ako sa zachova. ak je charakter, mal by to oznamit aj priatelke. a ci im ten vztah po tomto vydrzi, to uz tvoja starost tiez nebude. kazdopadne, akokolvek to dopadne, drzim palce a daj vediet 😉
Tak toto ked nie je vymyslena haluz... 😀 Tusim to tu hadzu rovno admini, aby tu bolo zivo 😉
@robin30 jeee, si veris zena 😉 ty si priam koledujes, aby si od zivota dostala taku priucku, ze sa otocis na pata o 360° 😅 Vies co sa urcite NIKDY na milion percent nestane? Nikdy nevies, co sa tvojim detom v zivote prihodi 😒 ...
@papricka33 Ano verim lebo mozem viem ze takuto hlupost neurobi ani jedno z nich vy tu zatial tapkajte po pleci zakladatelku a lutujte kolke z vas pozreli na tu podvedenu??bavte sa tu dievcence a dufajte ze vasi muzi raz nepridu s takouto chybou domov ved co podla vas to bola len chyba (z ktorej sa narodi dieta)
@ivana3456 Ivanka, tvrdíš, že ste s dotyčným kamaráti a ty si nevedela, že je zadaný? Čiže si vliezla do postele s niekým koho si ani poriadne nepoznala. Za to ťa tu treba fakt ľutovať, lebo ty si nevedela...
@ivana3456 ja nejako neriesim ako sa to stalo a preco. proste sa stalo, nema momentalne vyznam nad tym sa pozastavovat, ais to tak malo byt. poznam zopar parov, ktore sa fest zodpovedne chranili, a aj tak otehotneli, hoci velmi nechceli, takze moze sa naozaj stat.
co sa tyka faktu, ze ma priatelku... nuz, k tomu iba dve veci: nikto nevidi tomu druhemu do kuchyne a lahko je odsudit... to by som ale asi ani neriesila, to je jeho blatko na hlave a jeho svedomie. priatelka nema nic s tym, ze vy dvaja cakate spolu dieta.
co sa tyka babatka, urcite by som mu to povedala a nerozmyslala za neho. uvidis ako sa sam k tomu postavi a podla toho sa zariadis (mozno potom aj po porade s rodicmi). dieta nie je hracka, je to zivy tvor, ktory potrebuje oboch rodicov a ma pravo ich poznat. ty spravis minimalne ten prvy krok, ze aspon oznamis ockovi stastnu novinku. je uz na jeho svedomi a vlastnej vyspelosti ako sa zachova, ale tvoje svedomie bude ciste - spravila si vsetko pre to, aby vedel o tom dietati a on sa mohol slobodne rozhodnut. potrat asi nie je riesenie pre teba, ked uz teraz sa tesis na babatko (ja sama som velky odporca potratu, preferujem menej vrazedne formy, ked uz si teda dieta fakt nemozem nechat, napriklad adopciu alebo kontaktovanie organizacii, ktore sa tejto teme venuju, alexis aspol)
verim, ze vsetko dobre dopadne, dieta je velky dar a niekedy dary pridu v dobe, ked ich necakame. mozno su o to vacsie.
@robin30 ja ju netlapkam, ja si myslim, ze je to vymysleny pribeh s kontroverznou temou a rozculujes sa uuuplne zbytocne. Ktora normalna 19-tka riesi akoze v jej siruacii to, ci to povie otcovi dietata, alebo nie? Mna by sakra trapilo ako to poviem rodicom aby ma nezabili, z coho budem zit a nie ci nejakemu hajzlikovi, ktory oklamal mna aj frajerku "pokazim dietatom zivot"... Alebo je mentalne zaostala a nevie, ze cakat dieta, znamena, ze v brusku jej rastie clovek, o ktoreho sa bude musiet teraz postarat 🙄
Už to vie aj on, aj moji rodičia..
@ivana3456 a ako zareagoval?
Dohodli sme sa ako to budeme riešiť ďalej aj s ním, aj s rodičmi.. Nechce, aby som si to dala vziať, chce sa postarať a rodičia zatiaľ nevedia že to je s ním.. Dohodli sme sa, že im to povieme spolu.. A aj frajerke to chce povedať sám, len na to potrebuje čas..
Rodičia ma samozrejme nepochvalili, sklamala som, nečakali to.. Doma je trochu tichšie, ale myslím, že to zobrali veľmi dobre... Čakala som niečo horšie..
Tak chlapec zareagoval super. od rodičov sa to dalo čakať. Ale budu v pohodě. Horšie to bude znášať frajerka. Snad ti nebude robiť zle. dávaj na seba pozor. Prajem ti veľa šťastia a drž
@petkovadanuska23 písala, že nevedela, že je zadaný. Nenavážaj sa do nej.

Povedz mu to...nikdy nevies ako sa zachová...čo ty vieš??možno ta prekvapi...kazdopadne ste pri tom boli obaja a obaja máte zodpovednosť...nie je čas byť hedinkou;(mamina ma mala v 19tke a sne naj kamošky...drzim palce a daj vediet