Čakám tretie dieťa a neteším sa
ahojte mam doma dceru ma cca 2,5 roka a skoro pol rocneho chlapceka zistili sme ze cakame dalsie ale ja to neviem niako spracovat neviem sa ani len tesit bola som aj na sone ale vobec nic to somnou neurobilo som az nestatna myslite ze to prejde
@jolinka tak to zabila 😀
@alexandra206 Ahoj, bola som na tom presne rovnako, neplánovane som otehotnela počas kojenia, keď mal syn 8 mesiacov. Vôbec som sa netesila. Až do 12 týždňa má napádali myšlienky o potrate. Ale na ten som nemala gule ☺ Vyčítala by som si to celý život. Nemáme zdravotné ani finančné problémy, tak kašľať na moju pohodlnosť. Zacinam sa riadne tešiť až teraz po 3D ultrazvuku, keď som drobca zbadala ako sa podobá na synčeka. Ale hlavne V noci má kvaria obavy ako to bude, manžel je veľmi pracovne vyťažený, ale svokra mi pomáha plus som si zariadila babu na upratovanie. Dcéra má 4 roky a chodi do skolky, horšie je keď sú decká chore naraz. Tiež je dcéra to "zle" dieťa, chodíme po psychologoch a sú na ňu sťažnosti, ale aj to sa lepší a vlastne sme zistili že ani neni zlá, len nadpriemerne inteligentná 😂 Takže nejako bude, verim tomu. ..
@alexandra206 ja ta svojim sposobom chapem...6 mesiacov po porode - jedno akom otehotnieť je v prvom momente na mašlu....ved ešte je to všetko čerstvé, tehotenstvo, porod, kojenie...človek nevyspaty a čoskoro tato ,,tortura,, začne nanovo. Ja mam 3 deti - ale maju 9, 6 a 5 mesiacov..takze je to ine v tom ze staršie su do cca 15: 00 v škole a som len s malou...za ten čas sa snazim porobiť čo sa da v domacnosti lebo ked dojdu decka domov tak uz vela toho neurobím - kolko krát jeden sa učí v jednej izbe, dcera za stolom v kuchyni a malu mam na rukách a chodim od jedneho k druhemu pomahat s ulohami...No, uprimne začiatky budu ,,psycho,, kym si to zosuladiš, nastaviš režim...ale podla mna potom to uz bude dobre. Ak mas niekoho kto by ti mohol nejaku dobu pomoct je to fajn. Všetko sa to utrasie a bude dobre.
Vieš, potrat ťa podla mna bude mrzeť, ale je to na tebe, tu nejdem mudrovať lebo ved ja ti ,,to,, chovať nebudem. Len ked sa pozrem na malu a predstavim si ze by som ju nemala tak mi je to luto...
A zase chapem aj take čo teba nechapu lebo trebars nemaju deti alebo ledva k nim prišli ako slepe kura k zrnu. Po 3 deťoch sa uz vyhybam aj pohodeným slipom tak to radim aj tebe... 😀
@jolinka tak toto bol aj moj problem. Ja s muzom sme v tom mali uz davno jasno, vysporiadane, ale nemala som chut riesit to s ostatnymi ludmi. Ani trochu. Rodine sme to oznamili az ked uz to proste neslo zakryt, to brucho. A v praci napodobne. Nechcelo sa mi to proste pocuvat a riesit, aj tak to je moje dieta a nie ich. A tiez som nechcela, aby to muselo absolvovat babatko, co ono za to moze, ze je tretie a ze sa z neho niekto netesi ako z jeho predoslych surodencov? Co je ono horsie? 😉 No a nakoniec som bola milo prekvapena, ako boli vsetci fajn.
@alexandra206 prepáč ale ako môžeš povedať že ho nechceš, ono úbožiatko sa pýtalo na svet ?!!!! Snáď ste to zariadili vy s mužom nie ? a potom že ja ho nechcem, ako malé deti, ktoré už omrzí hračka. Vieš čo moja mila, by si si zaslúžila pár poriadnych na zadok. Ja mám 2 deti z toho jedno takmer ročné, ale keby som zostala tehotná, ani by ma nenapadlo myslieť na potrat či sa sťažovať, či nariekať, že to dieťa nechcem, a to mám 42 rokov. Lebo to že by som to 3 dieťa čakala je len moja a mužova zásluha.
Chúdatko maličké ktoré čakáš,...čím si to zaslúžilo ? A nech mi tu nikto nepíše o chápavosti a podobné kecy,...
Ja som neprežívala ani jedno tehotenstvo síce teraz čakám druhé ale ani z jedného nemôžem povedať, ze som sa nejak tešila a milovala to dieťa nadovšetko na svete ono to prišlo až keď sa narodilo. Aj teraz keď som otehotnela bol to šok vôbec som neuvažovala o potrate ale ani to neprežívam akurat teraz som začala cítiť pohyby tak som sa potešila 🙂
@alexandra206 - áno, prejde to, nič sa neboj, budeš sa tešiť. Zo začiatku je to šok, chápem, máš ešte dve pomerne maličké deti. Ale budeš sa tešiť aj na toto tretie, celkom určite. Zatiaľ to nedokážeš, ale postupne to príde.
@malena netesim a nechcem ho a je mi jedno co si o tom myslis ano kazda sme ina a akzda ma pravo mt pochybnosti co bude dalej tak si tu taketo moralizovanie nechaj prosim pre seba
Kebyže teraz otehotniem a to má malá 15 mesiacov, tak by som to tiež rozdýchavala, ale určite by som to nebrala ako katastrofu, ja chcem 3 deti.
@anny1984 ja som nechcela ale stalo sa
@kliara dakujem
@sardinka335 dakujem
@lauricka dakujem
@alexandra206 ...zle sa to číta však ?.... nechcem ho..., ty si ale krutá žena, ...mala si na to myslieť skôr ked si sexovala, že nechceš dieťa. je mi špatne z takých sebeckých a nezodpovedných ľudí ako ty...zbohom
drzim palce, ano stava sa to, nie je to nemozne, aj ja sa obavam, ze by som taketo nieco nezvladla, ale zalezi aj na tvojom vztahu s manzelom a financiách, ako to pojde a ako ta bude podporovat,, urcite po mesiaci dvoch sa s tym zmieris, toto je len zaciatocny sok, proste to treba prekonat, neboj, dietatko si oblubite, to pride casom a same:0, sme silne, ani nevieme ako:0
@malena tak na man nereaguj ked som taka necitna zena nepoznas ma tak ma nehodnot
@matricia 4 roky už boli a je to naozaj lepšie, aj keď svojská je stále ☺Ale hlavne, že sú decká zdravé, sú aj horšie veci na svete ako 3 deti mať. V uvodzovkach...
Inak ani naša najbližšia rodina neskákala od radosti, aj som počula, že smé ako opice a či nemáme doma telku, keď len sexujeme 😂 Moja mama dá doteraz extra neteší. Jedine, kto nás naozaj podporil sú moja naj kamoska a ďalej kamosky, čo majú viac detí. ... A tie vždy hovoria, že rozdiel je mať 1 a potom druhé dieťa, ale to tretie už ani neni taká veľká zmena. Že to sa už tak prirodzene vezie a vzdy je koniec koncov ten miláčik rodiny, aj keď paradoxne bol "najmenej chceny, plánovaný " ☺ @alexandra206
čítala som aj iné tvoje príspevky a poradila by som ti, že by si to svoje tehotenstvo mala obrátiť "vo svoj prospech". Si evidentne notoricky unavená, nevyspatá a večne zavretá s deťmi doma. Ja som sa tiež snažila všetko zvládnuť a odnieslo si to zdravie. Teraz pekne postav do radu babky a manžela a úprimne im povedz, že potrebuješ pomoc!!! Inak sa prestaneš tešiť aj z detí, ktoré už máte. Plánovane si musíš dopriať pokoj, lebo ubolená a unavená mama znamená v konečnom dôsledku smutné deti a večné hádky. Muž si musí uvedomiť (ale po dobrom), že si potrebuješ pospať, že nebudeš vládať všetko stihnúť a že kvôli duševnému zdraviu a pohode v dome, budeš potrebovať mať aspoň raz do týždňa čas len pre seba, bez detí a povinností. Nastav si to tak, aby si nebola večne vyčerpaná. Ja som na to prišla až po troch rokoch! Dovtedy som bola hrdinka: všetko sama, kojiť od vidim do nevidim🙂 stale upratovať a ešte byť aj stále k dispozícii mužovi.... no úplná hlupaňa. Teraz sa o seba staraj a rob si radooooosť🙂
@malena moja kamoška otehotnela s piatym dieťaťom aj napriek tabletke po pohl. styku. Chcela ist na potrat, povedala som jej, že ked to aj napriek tomu prežilo, tak to niečo znamená. Ponúkla som sa jej, že ked ho porodí, tak si ho vezmem. Ona súhlasila. Teraz má chlapček rok a pol a teší sa z neho, lebo mu dáva silu žiť. Samozrejme že mi ho po pôrode nedala. A tie keci od okolia? kýchaj na to, oni ho chovať nebudú. Ja čakám teraz piate. Plánovane a ešte to okrem mojej mamy z rodiny nevie. A tak to aj ostane, pokiaľ to nebude vidno.
@alexandra206 Určite to prejde a bude to tvoj miláčik. ver mi. Ináč tie stavy sú počas tehotenstva kôli hormonom normálne. Daj vedieť ako sa to zmenilo. Je to podla mna len koli tomu, že si to nečakala. 😉 😉 😉 😉 😉
Neboj sa , to prejde, keď budeš vidieť maličke na sone. Ja som na tom bola podobne, tiež som mala vysnívané tretie dieťa a keď som konečne otehotnela, tak že dvojičky. 4 mesiace mi trvalo , kým som to rozdýchala, tiež som sa vôbec netešila, pritom som to tretie strašne chcela, bolo to veľmi zvláštne, dosť nepríjemné. Sama som nevedela čo to so mnou, je. Len ešte aj mm sa netešil, lebo on nechcel už to tretie. No a potom , keď som ich videla na sone v tom 20 tt či kedy presne sa to chodí 🙂 , zamilovla som sa do nich. A poviem Ti, že Boh nám občas posiela ľudí, dôvod až neskôr pochopíme prečo nám ich poslal. A ver tomu, že práve toto druhé dvojča - ktoré sme neplánovali a o ktorom som mala pár mesiacov pocit, že sa mi votrelo do života ( nevedela som si predstaviť ako sa postarám sama celé dni o dve babatka + dve staršie deti ) , práve toto dieťa je takým úžasným slniečkom, ktoré sa stále smeje , je stále pozitívne naladené, veselé je s ním veľká sranda a je to neskutočne úžasné dieťa, teraz to pociťujem ako dar z nebies. Aj keď to bude ťažké na začiatku, uvidíš, že max. 1 rok. Potom bude všetko super. Zatiaľ sa naplno venuj svojmu synčekovi a neboj , všetko bude dobré, určite.
@alexandra206 nenut sa nasilu ho lubit. Skus sa zmierit najprv s myslienkou, ze si opat tehotna. Nic nie je nahoda. Sleduj na internete, ako sa vyvija, co uz ma, co uz dokaze. Skus sa mu v duchu prihovarat, povedat mu vsetko co citis a coho sa bojis. Poplac si. Popros ho o prepacenie, ze ho este nevies a nevladzes lubit. Porod je este daleko. Mas dost casu sa pripravit. Garantujem Ti, ze ked budes babatko uz drzat v naruci, budes ho lubit a prirastie Ti k srdcu. Nic si nevycitaj. Ja tiez viem uplne lubit svoje deti, az ked ich drzim prvy krat v naruci.
@igiana moc dakujem

@lauricka to ti este pekne povedali...mne moja svekra zadrela ze "treba mudro kefovat" 😀 😀 😀