Čakám tretie dieťa a neteším sa
ahojte mam doma dceru ma cca 2,5 roka a skoro pol rocneho chlapceka zistili sme ze cakame dalsie ale ja to neviem niako spracovat neviem sa ani len tesit bola som aj na sone ale vobec nic to somnou neurobilo som az nestatna myslite ze to prejde
Ani sa neobťažujeme dať mu šancu narodiť sa a dať ho na adopciu, ...lebo pozor čo na to poviedia iní, to už sa bojíme odsúdenia a ohovárania: aha, dala dieťa k adopcii. Ano tak je to, naša úžasná empatická spoločnosť radšej pritaká na potrat ako na adopciu.
@alexandra206 chyba,že sa netešíš,všetok ten stres,smútok prenášaš na to maličké,ale nič nie je stratené.To tretie bude výnimočné,veľmi šikovné-ver mi.Poznám mamičky čo sa tiež báli ako to zvládnu....S odstupom času zistili,že by urobili veľkú chybu keby si ho dali preč.To tretie je jednoducho iné ako to prvé,druhé.To tretie je samostatnejšie,veľmi výrečné ,ľahko sa všetko učí.Ja mám síce 2 deti,ale často uvažujeme o tretiom.No vari to stihnem do 40. 🙂 Takže hlavu hore.Nestresuj sa,neplač,nekrič,nič si nevyčitaj.To,že bije v tebe ďalšie srdiečko je šťastie.Teraz máš na to iný názor,v podstate ťa chápem.Ale to maličké sa na vás už veľmi teší.Prvý úsmev, džavotanie,prvé slovíčko mama,polož si otázku chceš o to prísť? Ja verím ,že nie.Neboj sa zvládnete to!! Ľudia majú omnoho ale omnoho väčšie starosti.Najhoršie je vidieť umierať svoje dieťa,pochovať ho,chodiť na cintorín a denno denne sa pýtať Boha prečo,prečo???Tá bolesť v hrudi,tu nikto nikdy nepochopí.A žiť s tým celý život,ráno sa zobudiť ......,ale nejdem už viac písať ty si možno už aj rozhodnutá,nič ti nevyčítam.Akokoľvek sa rozhodneš je to tvoje rozhodnutie,ktoré ťa bude prenasledovať celý život.Drž sa ,majsa pekne.
@malena ja suhlasim s Tebou, ze treba obranovat aj to malicke. Myslim, ze vacsina zien tu pise, aby sa tato zena nebala prijat tretie dietatko. To, myslim si, obrana dietatka je! Ide o sposob, akym s ludmi komunikujeme a ako svoje nazory podavame, ako sa vieme vcitit do druhych - to je empatia. Ja napr. tretie dietatko neplanujem, hlavne kvoli tomu, ze si ho nezela manzel a po narodeni oboch dcerok mal problem ... je mi z toho smutno, ale je to tak. Ale ak by som otehotnela, urcite by som si dietatko nechala a po prvotmon soku by som sa aj tesila (lebo ja po dalsom dietatku vnutorne tuzim). Chapem tuto zenu, lebo viem, ze aj ja by som chvilku prezivala stres a sok (kvoli manzelovi) ...
@alexandra206 celkom ta chapem. Ja by som sa tiez netesila, neviem si predstavit ako natrepat tri male deti napr.do auta,ked porodis tak starsia bude mat nieco vyse troch rokov,aj by mohla ist do skolky ale ak si cez den na deti sama tak ju tam tazko odvezies ked mas doma dalsie dve co ani chodit nevedia. Este aj kocik budes potrebovat dvojity a starsia bude cupitat vedla. No teda ziadna slava ked si to predstavim....a to nespominam ked bude niektore chore. Ufff,takze ani sa neskusaj tesit a nepremyslaj nad vsetkymi proti lebo je ich neurekom.
ALE,zase ked prekonas prvych par rockov ktore si vacsinou odkrutis doma pri plienkach a v kuchyni,potom budete mat krasnu velku rodinu,ktora bude pri tebe az do dochodku. Takze tych 5-6tazkych rokov sa ti potom vrati v dalsich 40tich. ☺
@99zuzula no tak to si ju ozaj podporila 😒 prečo by mala mať ťažkých 5-6 rokov ???? ja mám dvojičky a okrem toho ešte dve deti, chodím aj často po doktoroch , chodím aj so 4 deťmi na nákupy a nemám problém, pretože si ho umelo nevyrábam. Jednoducho to tak je a treba sa s tým zmieriť a nestresovať sa zbytočne. Všade som čítala ako pri dvojičkách sú ťažké prvé tri roky. No ja neviem, prvý rok bol náročný, ale ako začali chodiť, je to úplne v pohode. A tri deti v pohode natrepe do auta, ja tam natrepem 4. Z toho 3 majú sedačky. Náročný bude mať len prvý rok, keď bude babatko chodiť , tak to už bude mať lepšie. A nemám ani babky a tetky a kdekoho aby mi pomáhali, a muž mi chodí až večer domov. Všetko sa dá zvládnuť, je to len v hlave. Neber to ako útok na teba alebo niečo také, len z toho, čo si napísala, by mal depku asi každý. Jasné, je to tvoj pohľad na vec, ale dá sa na to pozrieť aj z iného pohľadu.
@99zuzula ??? Keby som mala takto rozmýšlať tak si to idem rovno hodiť... 😀
Deti moje...zajtra nejdete ani do školy...ja som na deti zajtra sama a ako ja sa so 4 mesačnou rano vyrychtujem tie pozostale dve odviesť do školy tak to fakt netuším, napišem im asi omluvenku. 😀
Mamičky normalne na kočikoch odvedu staršie do školy, školky a potom sa vratia domov, po ceste nakupia alebo maju k dispozicii auto a idu tak. Ja som mala na kočiku tzv. skejtík. Ziadna drama sa nekona a ze 5 rokov ťažkých? Kde? 6 ročna mi tu sedi a kreslí si ,syn si sam robi ulohy a 4 mesačna sa ,,hra,, na hracej deke .a ja si vegetím pri kave ..ale tak kazdy ako si zariadi resp. aky pristup zvolý, či taký ze ,,des bes,, alebo ze pohoda..ak nejde o zivot tak nejde o nič... 🙂
@sardinka335 moja rec 🙂 presne tak to je, ako sa k tomu clovek postavi tak ma
@andreasiskova3 ahoj, som pozrela tvoj profil a ty mas tie dve deti uz dost velke, a dost samostatne boli uz ked sa ti dvojicky narodili, takze ty si bola v uplne inej situacii, tebe ti vacsi este mohli s dvojkami aj pomoct. Co teda zakladatelka ma podla mna tu najhorsiu kombinaciu ked bude mat novorodenca, rocne a trojrocne. Velke chce behat, stredne sa len uci chodit a najmesie nic, najest sa poriadne nevie ani jedno, plus dvaja plienky a jedno minimalne pri cikani a kakani asistovat. A teda z viacerych stran som pocula ze mat dvojicky je sice dvojnasobna radost ale starost nie je 2xtaka, ony si nejako same pomahaju a posuvaju sa dopredu. Narocnejsie je mat dve deti po jednom roku...kazde chce nieco ine.
A tiez si pisala v prispevku ze to tretie manzel nechcel a stvrte uz vobec nie. Ja som zakladatelke len chcela napisat ze cele to uplne chapem ze sa vobec netesi, ani ja by som sa netesila, ale dieta by som si urcite nechala. Ty ked si sa pripravila na dvojicky tak si bola uz urcite po 10tich rokoch psychicky aj fyzicky oddychnuta od plienok, kasiciek, nocneho nespavania a pod.co vsak zakladatelka take stastie nema, kedze sa jej to "nasupalo" jedno po druhom.
Takze sa chcem opravit, urcite jej drzim palce a podporujem ju, ale chapem. A tebe uprimne zavidim take krasne decka ☺
@sardinka335 tiez reagujem len preto ze som negativa vymenovala preto, ze chapem zakladatelkine obavy, nie preto ze ju nepodporujem. Tysi tiez v inej situacii ked ti dve deti chodia uz do skoly a si len s najmladsou. Preto som uviedla 5-6rokov ze je najhorsich v jej situacii, lebo skolaci uz su relativne samostatni, ak sa s nimi nemusis do noci ucit tak zvladnu "prezit" aj sami. Myslim tym hygienu, wc, jedlo, obliekanie, chodenie. Ale ona bude mat 3rocne, rocne a novorodenca, takze bude asi kojit, co dost vycerpava, rocnemu bude mixovat tie gebuziny a trojrocnemu zase ine, plus 2-3 velkosti plienok, obliekanie vsetkych troch, v noci sa budia este aj trojrocne....nielen to rocne a ten novorodenec.
Takze tak, nikoho som nechcela odradit.
ja sa tiež chcem zastať
@99zuzula a podporiť zakladateľku temy...tiež som mala 3 deti v rozmedzi 3 rokov...ked sa narodil Vladko, dvojky mali 3 roky...a to už je teda ovela vacsi rozdiel, ako caka zakladatelku..lebo tie 3-rocne už boli z "najhoršieho" vonku, aj ked chorobnost nas dobehla ☹
ale teda my ženy sme presne také...podme si kopnúť...lebo zakladatelka má strach, že to nezvladne, tak my ostatne budeme hrdinky, že to nie je problem....ale niektora ma starsie deti, ktore pomozu..aspon cumel podat, plienky, priniest, vanicku odniest....atd....proste kopec cinnosti, ktore kazda jedna z nas pozna....
preto nikdy nebudeme tam, kde chlapi...lebo ti za kazdych okolnosti drzia spolu...ale nie, my ženy, sa budeme hrat na hrdinky....ja som to zvladla, ja som to zvladla... ☹
Tiez sa mi stalo cosi podobne, tiez som sa dlho nedokazala tesit, lebo som sa bala (cakal ma 3.cisarsky v priebehu 4,5roka). Ale manzel ma nastastie velmi podrzal, rodina pomahala, zvladli sme to! Kto chce zvladne vsetko! Dnea sme stastni, ze malinku mame, je to sice maly zivel, ale je neskutocne sikovna a velmi nas stale stiska, stalo to za to! Drzim paste, za dietatko sa oplati bojovat a urcite sa zacnes tesit, aj ked to nebude lahke, stoji to za to 🙂
@mima595 nikto nehovorí, že to zvládol ľavou zadnou, ale to, že sa to dá, všetko sa dá, len sa tomu treba postaviť a neskladať sa, a tváriť sa , že nikto nie je na tom tak zle ako ja. Moja mama mala tri deti rok po roku, ja som najmladšia a prežila to a stále hovorí, že aj keď to bolo náročné, nebolo to nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Lenže ak sa niekto ľutuje, že toho má veľa a ako druhým chodia pomáhať z rodiny a ako sú iní na tom lepšie a neviem čo ešte , tak potom to je problém . Preto jej aj ja hovorím , že sa to dá zvládnuť, aby nepodľahla sebaľútosti a nie preto, že som hrdinka, lebo ja som to zvládla.
@99zuzula Mám takú skúsenosť z pôrodu, keď som už bola na vzdychárni a bola som psychicky pripravená na prirodzený pôrod dvojičiek, nebála som sa , bola som v pohode. Sestrička mala stále nejaký problém s tým, že idem prirodzene, lebo ešte nerodila dvojičky. A ja jej hovorím, že veď to bude už môj tretí pôrod, to pôjde ako po masle, a ona mi na to, že ,, noooo mamička, to si nebuďte taká istá, že to bude bez problémov, každý pôrod je jedinečný a náročnosť nezáleží od toho koľko krát ste rodila. Môže sa to kľudne skomplikovať,, Kokso to bola tá pravá psychická podpora pre ženu pred pôrodom. Najradšej by som ju zaškrtila. Riadne to vtedy s mojou psychikou zamávalo. Myslím, že pochopíš čo som týmto príspevkom myslela 😉
Baby dakujem za vase komentare...rozhodli sme sa ze si babetko nechame..ale aj tak sa este netesim hrozne sa bojim ako to zvladnem.starsia dcera je strasne zle dieta jedine co je dobre ze pekne spi v noci ale cez den len pisti vresti hadze sa o zem mladcsi je zlaty..asle bojim sa ze sa nebudem stihat tomu strednemu dostatocne venovat ked bude maz len rok a inac auto nemame ani vodicak takze len kocar a pesi nakupi a vsetko
mala asi ziarli, to prejde
ak ti mozem poradit, sem tam si sprav ty na nu cas a to taky, ze manzel bude doma s malym a ty sa pojdes s nou sama prejst
staci aj desat minut pritomnosti iba mamy a iba pre nu a urcite to vyvola zmenu v spravani
a odporucam knizku proc jsou stastne deti stastne
ries si dceru,ktorej pocity ste zanedbali a vyriesis si aj pocity z tretieho dietata
a prepac, ale napisat, ze dcera je strasne zle dieta, to ako vobec mozes?
ona je taka zla, ako ty si zla mater
chod s nou k nejakej psychologicke, ked tvoj intelekt nestaci na to, osetrit jej chovanie
@celasapremenim ale to neni len teraz ako sa mali narodil ona je od narodenia zle dieta uz skoro 3 roky cakame ze stoho vyrastie
@alexandra206 sasi neser ma, zober ju a chod k psychologicke, urcite je nieco, co s tym mozes urobit
a aj tebe sa ulavi a s tym babatkom, je mi jasne, ze je to strasne skoro po druhom
ale neboj sa! este raz budes stastna z neho 🙂 ja mam teraz tretie po dvoch starsich detoch, takze ina situacia, ale je to fakt skvele!
inak ja viem, ze su problemove deti, ktore daju viac rodicom zabrat, mame aj v okoli take deti, ale skutocne si to zeny neuvedomujete, ale absolutne pomoze zvysena sustredena pozornost
nie ze v pozadi robim nieco ine a druhou nohou sa hram s dietatom....sustredena pozornost aj na niekolko hodin, co musi byt matka a castejsie otec
@celasapremenim boli sme aj na vysetreni ze stoho vyrastie nic treba vydrzat aha ja som zla matka ze jej nedovolim vsetko a ona sa slaha na zem a nedycha ale ja som zla matka dakujem
zle citas!
napisala som, ze ona je take zle dieta, ako ty si zla matka
to ta napriamo ani neoznacujem, ale podmienene tvojmu vyroku a uz si poburena?
kolkokrat si povedala, ze je zle dieta, ked ta pocula? a netrep ze nie
jednoducho nauc sa ako na to a podla mna sa s tym da UPLNE URCITE NIECO ROBIT
@celasapremenim ja sa snou hravam vzdy ked mali spinka skoro cele doobede teraz sme u nasichtak poobede nasi ale nikto si snou neviem poradit len vresti a pisti ekd cosi nemoze
aj spychologicky su zle, dobre a vyborne
vyborna je dibarborova v bratislave
@celasapremenim hej psychologicka mi chcela dat lieky na ukludnennie co ja do nej psacht nebudem a ked jju nepoznas nevies aka je tak si prosim nevrav ze sa to da ze sa len zobudi a hned ma hodinivu zachat revu a potom sa ide kludne hraT
@alexandra206 ja ti to verim, fakt, ja viem, ze su take deti, ale nepis o nej ze je zla
ona nie je zla, ona nemoze v dva a pol roku toto chovanie nijak ovplyvnit vedome
ty mozes, a dokonca aj stravou!
a co cinska medicina? ja viem, ze zniem ako samanka, ale oni vedia naozaj neuveritelne veci cez stravu a diagnostikou dokazat, ja bych skusila vsetko fakt
@alexandra206 prosim, ta, kup si knihu 5 jazykov lasky pre nase deti. MOzno ti pomoze.... ze sa mala hadze o zem a je " zla"., to nie je len tak , ona nie je zla, ona tym nieco hovori. mozno ti tato kniha ukaze, co 🙂
Ale inak je aj teraz v takom veku,ze si uvedomuje svoju osobnost... preto tie prejavy,
Je to skvela kniha, nie je vobec draha, kup si ju, zlusknes ju rychlo a hadam sa riesenie najde.
Ked sa hadze o zem,alebo tak, zober ju, zavri ju do izby apovedz jej , ze nesmie vyjst, az ked bude normalna a bude sa spravat pekne... ak nieco pisti, tak sa jej kludne opytaj : ALex, povedz maminke, co by si rada? mam ti dat toto? alebo toto? pod porozpravame sa, dobre? ".... skusaj to parkrat a uvidis, ci pomoze... skus zachovať pokoj, aj ked ta to vytaca....
k rozhodnutiu nechat si babatko gratulujem..
@celasapremenim nemozem stravou kedze ona nic neni len podzobe a nezje nic
@alexandra206 dobre ti hovori celasapremenim... nenazyvaj svoje dieta "zlym" ako moze byt ZLa od narodenia??? 😠 😠
toto dost casto pocuvam od niektorych mamiciek...novorodena place a oni "joj taky je zly, dnes je zla" 😝 😝 vsak to dieta neplace naschval z nejakej vedomej zloby, nema snahu niekomu ublizit...takisto ako rocne ci trojrocne.
Bud ma proste taku povahu, zalozenie, slabsiu nervovu sustavu, horsi spanok /za ktore nemoze/ alebo je tam vplyv nespravnej vychovy rodica.. nie je to vedome rozhodnutie dietata byt zlym 😕
ak uz ju musis negativne hodnotit / a co tak najst i nieco pozitvne na dcerke/ tak povedz ze bola placliva, nervozna, ma silnejsi vzdor, a nie ze je "zla".
ak radi mamicka predo mnou,... najdi si na nu cas, aspon chvilku, najdi na nej nieco pozitivne, skus jej castejsie hovorit, ze ju lubis, lebo je tvoja, /nie len zato ked sa sprava dobre/, hovor jej, ze je tvoj milacik, tvoja zlata princezna, hocico mile.... nehovor jej "nechcem ta, lebo si zla, neodmietaj ju, ona ti to potom vracia v tom ziarleni. Na vzdor, hnev, trucovanie...ma este narok , vsak ma len 2,5 roka, nemozes ju brat ako velke dievca.
@celasapremenim uz chodime aj po doktoroch ci nahodou nema cosi aj na mozgu cakame na ct bo je uz nezvladnutelna
a este je vraj vyborna od kevina lemana, pat dni ktore zmenia vase dieta, ja si chcem kupit od neho nieco o puberte ma tiez dobre, lebo sa potrebujem zase dovzdelat v reakcii na pubertacke jednanie :D ktore este nastastie uplne neprislo, ale som prchka a potrebujem vediet ako reagovat
@alexandra206 takze fakt to aktivne riesis
nedostane sa velmi k sladkemu a eckam?

@cecil36 a čo empatia s počatým dieťaťom, či tá sa neráta ?, ...ja jednoducho ťažko akceptujem filozofiu našej dnešnej doby: tehotná žena, čo rozmýšla či sa jej to hodí alebo nehodí, či pôjde, nepôjde na potrat, lebo hento a tamto,...a moderná spoločnosť jej pritakáva : áno je to tvoje rozhodnutie, tvoje telo a pod. A ja sa pýtam, a čo to dieťatko ako ku tomu príde ono ?
Kto obháji jeho právo? No nikto, jednoducho bude surovo vyškrabané a hodené do koša, ale hlavne, že sme empatický s matkou...