Čakáme tretie bábo a bojím sa ako to zvládneme
Ahojte. Hladam u vas pomoc a rady,prip.vase skusenosti. Mame doma 3,5rocneho a 11mesacneho synceka. Cakame asi mesiac tretie babo. Manzel sa vyjadril,ze prislo to moc nevhodne a najradsej by bol,keby som sla na potrat. Ja mam velmi protichodne pocity,iste je,ze na potrat nepojdem(ani si ho nemozme dovolit),ale predsa si neviem predstavit ako to zvladnem s tromi detmi. Mm chodi do zahranicia,pride asi po mesiaci na tyzden,cize som na deti sama. Auto nemame,chodit s tromi detmi peso bude o drzku a o navsteve dr.ani nehovorim...bojim sa toho,niekedy si zelam,aby sa babo rozhodlo "odist"...poprosim hlavne mamicky,ktore maju podobnu skusenost,aby mi napisali,ci sa to da zvladnut ☹
ahoj, neda mi nenapisat, chcem ta trochu povzbudit, mam tiez 3 deti, 6,5 rocnu dceru, prvacku, 5 rocneho syna, a 7 tyzdnovu dceru. Okolie sa na nas pozeralo ako na mimozemstanov ze si to tretie dieta chceme nechat 🙂.Som na deti tiez sama, manzel pracuje v zahranici, dochadza denne ale pride vzdy tak neskoro ze uz ukladam deti na spanok, zvycajne pride v case citania rozpravky 🙂, pomoct mi nema kto, ale poviem ti nemenila by som, je to krasne mat dalsie dietatko a poviem ti ze toto tretie si vychutnavame najviac. aj porod bol najlepsi z tych troch. toto dietatko mi dodalo kopec energie a chuti do zivota a pritom to nie je jednoduche kedze mame doma prvacku a jej sa treba vela venovat. a poviem ak by som cakala stvrte babo aj na to sa budeme tesit, deti su pozehnanie a treba ho prijat.
vsetko sa da zvladnut ked sa chce...mam rovnako stare deti a kebyze cakam dalsie, tak by som sa potesila, nad zabitim by som nepremyslala...
takze hlavu hore, mozno budu mat tvoji synovia sestricku a budes mat komu robit vrkoce 🙂
@anula106
ahoj, nad ukludnovakmi moc neuvazuj, musis to zvladnut sama, samozrejme ak by prisli stavy zdravotne tomu nevyhnutne, je to ine, ale dopredu si to takto neplanuj! no, ale k veci a k teme:
Mame dvoch synov 6rocneho a 16mesacneho a doma mame niekedy moc veselo.
Je to niekedy o drzku, casto byvam na nich sama, manzel pracuje, ale chodi domov kazdy den, byvame na dedine, takze prace okolo domu, hydina, 2psy na dvore a pod. veci
Uprimne povedane neviem si predstavit keby sme mali tretie dieta, neplanujem take nic, keby sa nahodou, ale " zadarilo", pravdepodobne by som si ho nechala, pravdepodobne pisem preto, lebo je dost roboty pri tych dvoch a pri druhom som uz mala problemy pred prordom. Nikto Ta tu nemoze odsudzovat ak napises, ze prisiel na debatu doma aj potrat, tvoj muz to podla mna zhodnotil uplne normalne, prislo "skoro". Uz sa s tym len popasovat, za par rokov nad tym mavnes rukou a budes rada, ze ich mas.
Ja mam trochu vyhodu, chodim autom, jedno ma muz a jedno mam ja, sice stare, ale funkcne. Niekedy som nevedela dobre soferovat, ale situacia v rodine a oblast kde byvame ma donutila, aby som bola sebestacna, nemala som na vyber.
Poznam maminky, ktore chodia peso aj so 4 detmi, je to na pako podla mna len par krat zo zaciatku, potom si zvyknes, pripadne Ti starsi pribavi mensieho.
Dieta je dar, brat mu zivot len preto, lebo si myslime, ze to nezvladneme je hlupost 🙂 🙂 🙂
drzim ti palce
Ahojte babule
Tak vcera sme sa aj my dozvedeli ze som.neplanovane otehu...neviem to nejako rozdychat...najstarsi bude mat v dec 4 roky a maly ma teraz 14 mesiacov...som z toho v soku...ziadna rodina na blizku a financne bieda...
@barbora87 Aj ja som v pondelok zistila, ze som tehotna...Sice pravda je, ze som to nejako tusila. Tiez sa bojim ako to zvladnem sama s 3 detmi, kedze manzel chodi do zahranicia, 3 tyzdne je prec a tyzden je doma + este vysoka skola, teraz 3 rocnik 😒 Neviem, ale ja sa najviac bojim porodu ☹
@barbora87 A termin mi vychadza 17.6 😀
@barbora87
@martabalalajka tak to niesom sama,co neplanovane otehotneli? ja to este furt musim stravit,ale uz mi to ide pomaly "do hlavy",ze zase cakame....aj ja sa nejak bojim porodu,hoci mam dva za sebou....
@anula106 tak neplanovane ako neplanovane, manzel stale omielal, ze chce este raz skusit, lebo strasne tuzi po chlapcekovi, kedze mame 2 dievcatka...Stale som to odkladala, stale bola na vaskach...potom, ze no mozme vyskusta, ale v podvedmi som si myslela, sak sa mu to na prvykrat urcite nepodari 😀 no a podarilo...nechapem ako mozme byt takto plodni v nasom veku 😀
@martabalalajka no to aj moj muz mi vravel ze tak o 5 rokov sa pokusime o dievcatko a asi j v ten den sme pocali ☹. Takze 5 rokov sa presunulo do skorsej buducnosti....no co uz. ja sa bojim hlavne toho,ze mladsi bude mat 1,5 ked sa babo narodi,ze ako.to zmakneme...no ved uvidime
@anula106 urcite to zvladneme, nie? moja mama mala 3 deti v rozmedzi 2.5roka...Neuveritelne, ale zvlad;a to. Sice mala stavy, ze si vravela, ze kedy sa konecne vyspi 😀 Sme 5 surodenci, a zvladla nas a este aj zahradu, svinke a co patri k tomu. Otec bol stale prec, tiez, iba cez vikendy bol doma...
Baby nebojte sa zvladnete to🙂 a aj porod. U nas bol treti porod najlepsi, megarychli a dokonca bez sitia. Fit som bola za par hodin. Manzel pracuje v zahranici. Mame doma prvacku, s ktorou sa treba ucit, velkaca v skolke-buduci prvacik a dvojmesacne babo.je to náročné zladiť ucenie, kruzky a babetko, ranny rozvoz deti a poobede ich pozbierat. Padam od únavy ale nemenila by som. Ked vidim ako tí starší ľúbia najmenšiu a ako sa chcú o nu starať. ...vsetci traja nám robia radosť a stojí to za to.tretie dietatko si vychutnavame najviac. Dve alebo tri deti v tom uz velky rozdiel nie je🙂 a mozno budeme mat niekedy aj stvrte🙂
@martabalalajka pozerala som na tvoje deticky,ved ty uz mas velke slecny....tretie babo date v pohode 🙂 ,len aby bol chlapec ...my mysleli ze bude konecne dievca,ale mam taky pocit,ze bude dalsi chlapec do rodiny...
Baby tak ja sa pridávam. Tiež som neplánovane otehu. Ked sa mala narodí, synček nebude mat ani dva ročky... Plus staršia pôjde od septembra do školy...:( mm chodí z práce až večer, tak neviem tiež ako to zvládnem...a potom sa bojím toho prváčkovania :(
@anula106
@martabalalajka
tri deti su absolutne v pohode, nevidim ziadnu vacsiu narocnost ako dve. moji su rozdiel 4 roky a potom 17 mesiacov. u deti treba mat jednoducho system, krasne sa naucia delit sa, pomahat si a hrat s a spolu. budu sa mat nekoncene radi. vsetko na com zalezi je aby boli zdravi.
@anula106 tak to áno. Uz su veľké. No uz som mala taky pokoj 🙂 vies ako to myslim. Uz su samostatne. A teraz zase to toho vhupnem. Avšak. Prejde to. Deticky vyrastú a potom budeme mat nohy vyložene 😀
@barbora87 my tiez sme financne bieda,starsi bude mat v maji 4,mladsi rok a pol ked sa babo narodi. Takze to bude pestre. Ale nejako to zmakneme,aj ked mi to tretie tehotenstvo este vzdy velmi velku radost nerpbi-hlavne teraz,ked mi byva zle... No dufam ze sa konecne zacnem aj tesit,ked uz aj moj mm to rozdychal a je s tym pkn
Ok - malo byt 😉
@anula106
@martabalalajka
@katkasofi a iné ktoré ste neplánovane 3. krát otehotneli... snáď vás upokojí to, že čakáte 3. dieťa. Ja som pred pár dňami zistila že sa naša rodina znovu rozrastie a to znamená že to bude 4. dieťa. Samozrejme nadšená nie som, aj mám taký vnútorný strach ale na druhej strane si vravím, že je to vôľa Božia a isto to zvládneme. Tak držím palce aby vás tí vaši drobci nepotrápili ale robili len radosť
@barbora87
@martabalalajka tak baby s vami budem asi v júnovkách ale zatiaľ sa to snažím stráviť, ešte som tam nepozerala. Zrejme sa tam nenájde holka ktorá by so mnou zdielala 4. tehotenstvo 😖
Vitaj 🙂 sice budes mat o 1 viacej, ale prve 2 uz mas velke, to bude v pohode 😉
pekne sa rozbehla tato tema 🙂
dufam, ze tu o par tyzdnov nenapisem aj ja 😀 😀 😀
DRZIM VAM PALCE tehulky, mate moj obdiv !!! 😉
Necitala som vsetko ale ja mam 26 rokov 2 pubertiakov od muža, 3 ročnú dcéru mame spoločnú a teraz sa snažíme o 4 určite to zvládnete detičky budú stať pri tebe a ked si zariadis dobrý režim tak to budeš mat super. Ja sa tiež sem tam obávam ze ako to bude lebo muž neni celé dni k dispozícii niekedy síce robí z domu ale cely deň je na telefóne takze pomoc žiadna este musíme byt aj ako myšky lebo cely deň máva konferencie. A určite aj babky pomôžu 😉
@2712sasenka a nenapadlo ťa,že nie každá žena môže užívať antikoncepciu,či používať kondóm?ja ju napr.nemôžem mať kvôli zdravotným problémom,kondom takisto,tiež som si vypočula od jednej známej presne to,čo si ty šplechla autorke tejto témy a bolo mi to sakra nepríjemné,zvlášť,keď dotyčná nemala ani šajnu o tom,prečo sme ochranu nepoužívali.Neprečítala som všetko,ale možno by si mala najprv rozmýšľať a až potom písať,príp.sa nevyjadrovať vôbec . 😝
@anula106 v prvom rade gratulujem k tehotenstvu a bábätku. Za tvoje myšlienky ťa vôbec neodsudzujem.Na jar som na tom bola podobne.Kedysi sme uvažovali nad 3deťmi (ja som z 3 a manžel zo 4súrodencov),ale mladší syn bol veľmi náročné dieťa,ktoré prvých 9mes.svojho života 24hodín denne plakalo a nosilo sa a keď mal 1rok,povedala som,že už nikdy žiadne dieťa nechcem.Všetko,čo sme mali,sme dali preč,popredali,podarovali,aby ma náhodou niekedy nechytili myšlienky na ďalšie dieťa,takže všetko zháňame od piky.Mrzelo ma,že nemáme dievčatko, o ktorom sme obaja snívali pri obidvoch tehotenstvách (chlapci boli plánovaní a podarili sa na prvý šup),ale hovorila som si,že nevadí,počkám si na vnučky 😀 Antikoncepciu som brala 9rokov,naposledy pred tým,ako sme chceli prvé dieťa.Keďže už nie som najmladšia a mám kadejaké zdravotné problémy,po druhom synovi ani neprichádzala do úvahy,takisto kondomy nemôžem.takže sme to riešili tak,že sme počítali plodné dni a dávali si pozor.Že som tehotná,som zistila úplnou náhodou, prvý týždeň som nevedela fungovať,nemohla som jesť,ani spať,len som sa v kuse triasla.predýchavala som asi mesiac,manžel trochu dlhšie.Tiež padla otázka,či si ho necháme a moja odpoveď SAMOZREJME.Nie som veriaca,ale pre mňa sú deti dar a ony rozhodujú kedy a komu sa narodia.(hold,každá niečomu veríme),takže potrat neprichádzal do úvahy.Takisto mi bolo šplechnuté,či nepoznáme ochranu,dokonca moja mama,ktorá bola pred rokmi v rovnakej situácii mi povedala,že sme nezodpovední a netreba nám tretie dieťa.okrem toho,že mi bývalo sakra zle,mi tieto reči na pohode nepridávali.Keď mi dr.povedala,že to je mimomaternicové tehotenstvo a poslala ma na kyret,zosypala som sa.Uvedomila som si,že je nádej,že je to konečne vytúžené dievčatko a že to dieťatko CHCEM.A ono to JE dievčatko.A chvalabohu žiadne mimomaternicové.Uvedomujem si,že to bude ťažké,naše manželstvo občas pripomína bobovú dráhu,raz je dobre,niekedy super,inokedy úplne naprd.Máme dvoch hyperaktívnych chlapcov,jeden s podozrením na ADHD,je to ťažké už teraz,finančne tiež nič moc,ale snažíme sa,naučili sme sa vyžiť z toho,čo máme k dispozícii.Auto je síce tiež,ale ja som za volantom nesedela 15rokov,takže už mám strach,manžel sa deťom tak viac začal venovať až teraz,pomoc od manželovej rodiny žiadna.Naši sa sem tam snažia,ale keďže bývajú v inom meste,snažia pomôccť skôr materiálne,keďže chlapci majú potravinové alergie a potrebujú diéty,ktoré stoja nemalé peniaze.Každým dňom,ako to maličké cítim v sebe,ho ľúbim viac a viac a viem,že raz mi to všetko vráti.Verím tomu,že keď sa aj tvoj manžel z toho spamätá,prehodnotí svoj postoj a začne sa tešiť.my si už teraz robíme srandu,že po 9tich rokoch materskej sa už nebudem vedieť ani podpísať 😀 Držím palce,aby ste to zvládli a detičkám veľa zdravia 🙂
Ahojte ja som jedinačkam a mozem povedat ze to bolo zle.Máme doma dceru 17 roky syna 16 roky a potom syna 12 roky a v maji dasie planovane babo. Manzel mal 40 a velmi chcel drobca že živý dar. Deti aj my sa velmi tesime a uvedomujuc si zodpovednost za deti viem ze to nebude vsetko len ok ......ale čo nič nestoji za nič nestoji....prajem vsetko dobre

Chcela by som povzbudiť, myslím, že v živote sa sa dá zvládnuť aj viac, ako len to, čo sme si niekedy v mladosti pekne naplánovali....
Mojej kamarátke sa "podarili" tri deti za tri roky, tiež mala veľké obavy, málo pomoci, ale zvládla to. Vždy nebolo všetko na 120% ale teraz má 3 odrastené šikovné deti a určite neľutuje.
My máme tri naplánované detičky, aj pohlavie vždy vyšlo podľa môjho želania, ale jedno je postihnuté a tak sa s ním trápime každý deň celé roky... Mám ich všetkých rada, ale keby sa to dalo vymeniť za 6 neplánovaných, ale zdravých, tak by som to brala....
Uvidíš, za rok, dva budete mať peknú rodinku a ešte si aj pooddychujete... 🙂