Čo papať a čomu sa vyhnúť v tehotenstve?

ywto
7. mar 2013

ahojte maminy a buduce maminy 🙂 chcem sa opytat vsetkych vas skusenejsich, co sa v tehotenstve odporuca konzumovat a pit a naopak comu sa vyhnut... moj lekar ma vystrihal pred plesnivymi syrmi, vnutornostami, grepom a tonikom... samozrejme ziaden alkohol a fajcenie.
je este nieco na co si mam davat pozor? resp co do jedalnicka zahrnut? uz teraz vam dakujem za vsetky rady 🙂

pingu1
7. mar 2013

papaj vsetko, co ti chuti okrem plesnivych syrov
nefajci, nepi, nedroguj a bude to ok

zuzulica
7. mar 2013

@ywto Ja som si ešte pred tehu kúpila knižku stravovania v tehu a na nete som si hľadala čo môžem.Dodržiavala som to hlavne prvý trimester,teraz už si dám aj nie úplne zdravé-sem tam rezeň a smotanové omáčky atď.Inak ten grep a citrusy jem celé tehu a nič mi nieje a najviac mi chutia,jesné že ich nezjem na kilá 😉 ostatné súhlasím s lekárom,hlavne sa vyhnúť rizikovým potravinám,kt.by mohli spôsobiť salmonelu a podobné napr.majonézové šaláty,cez leto zmrzlina atď.Aj niektoré ryby sa neodporúčajú vo veľkom množstve napr.tuniak.nájdeš na nete.Vajíčka,mäsko také kvalitnejšie.Zeleninku a ovocie poriadne umývaj,tam tiež môžu byť zárodky.Papaj čo ti chutí,ale s mierou 😉 Ja som na začiatku pila tehu čaj,prípadne čisto ovocné,trocha zázvorového,voda mi bola ťažká a v zime mi nechutí,teraz už je teplejšie tak len čistú jemne sýtenú Zlatú studňu,Rajec,Mitickú.

cicamica1980
7. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ja som nejedla plesnive syry a surove maso a surove ryby a alkohol. inak som jedla vsetko.
dokonca som alergil /pele/ a alergologicka povedala, ze nemusim sa nijako obmedzovat, este sa neodporuca pecienka, ale ja som si tusim 2x dala... proste vsetko s mierou a bude ok🙂

asi ma tu za to niekto zvozi, ale 2x som si dala aj sushi, bo chut bola neskutocnaaaa. potom som si robievala sushi doma, ale bez surovych ryb....

proste treba sa vyhnut potravinam, ktore by mohli byt niecim kontaminovane, lebo salmonela a pod. sa liecia antibiotikami a to by sa v tejotenstve nemalo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre