icon

Čo si mám zobrať na amniocentézu?

afrika
28. jan 2014

ahojte, zajtra mám podstúpiť amniocentézu.. bola som s genetičkou, no pri všetkých informáciách som sa jej zabudla opýtať čo si mám zobrať so sebou - nejaká nočná košeľa... ? ako ste zvládli toto vyšetrenie? ďakujem moc za akúkoľvek radu..

Strana
z2
bastika
28. jan 2014

@afrika pokial išlo o triplet tak bud kludna aj ja som mala blbe výsledky a maly je krásny zdraví ma 6 mesiacov 73 cm a 9 kil 😀 držím palce

bastika
28. jan 2014

@bastika pardon samozrejme zdravý 😀

bastika
28. jan 2014

@afrika neviem kde ti to budu robit ale mne v železničnej a za príplatok som mala výsledky o 24 hodín

afrika
autor
31. jan 2014

ahojte, chcem sa vás opýtať - v stredu som bola na amnio. zo zrýchlených výsledkov nám chvala Bohu vyšlo všetko oki emoticon emoticon + je to chlapček, no to sme vedeli aj predtím... čo všetko (z čoho všetkého) nám prídu ešte tie výsledky do 3 týždňov? je tam ešte zisťovaných veľa ochorení?
po akej dobe po amnio ste išli na kontrolný UTZ?
koľko po amnio ste dodržiavali kľudový režim?

marduliena
4. feb 2014

@afrika genetické a chromozómové odchýlky (napr. Downov syndróm, ktorý spôsobuje mentálnu retardáciu, vrodené chyby srdca a typické odchýlky vo fyzickom vzhľade);
pohlavie plodu, kvôli prenosu na pohlavie viazaných chorôb (napr.: hemofília – vrodená znížená zrážacia schopnosť krvi);
dedičné metabolické poruchy (napr.: cystická fibróza);
vrodené anatomické odchýlky – odhalenie porúch uzavretia neurálnej rúry (napr. Spina bifida: spojená s vážnymi komplikáciami, ako sú nehybnosť nôh, vývojové chyby obličiek, mentálne retardácia..., Myelomeningokéla – prepadnutie miechového tkaniva, Anencefália – nevyvinutie mozgovej časti hlavy);
stav plodu pri Rh izoimunizácii (matka Rh neg. a otec Rh poz.);
zistenie stupňa zrelosti pľúc plodu;
zafarbenie a zloženie plodovej vody. Kludový režim som mala 1.týžden

afrika
autor
5. feb 2014

@marduliena veľmi pekne ti ďakujem 🙂 🙂 a ten týždeň si iba ležala?

marduliena
5. feb 2014

No ja som bola s dcérou v nemocnici,a snažila som ležat, pokial sa dalo

Strana
z2