Dá sa docieliť pokojné bábätko počas tehotenstva?
Tie čo mate detičky dajte rady prvorodičke, či existuje niečo čo viem počas tehotenstva robiť, aby bolo bábo po príchode na tento svet pokojné, kľudné. Viem, že asi neexistuje,resp. nedá sa to ovplyvniť, ale ak sa vám niečo pri tehotenstvách potvrdilo, tak dajte 😃😃 Stresu mam dosť, takže bezstresove tehotenstvo neprichadza do uvahy🙈🤣 to som už pokazila.
Ked sa narodi babo s refluxom, ta sa mozes v tehotenstve aj pokrajat aj tak klud nebude. Ale nas aj ked mal reflux a uzili sme si s tym dost bol od sameho zaciatku spachtos a od dvoch mesiacov prespal celu noc. To ho preslo tak asi v troch rokoch, ked vystaval zasadne o pol piatej.
no ja som mala stresujuce tehotenstvo, hormony so mnou robili divy, uz som bola aj hotova z toho ze co to dieta bude za nervaka. a som dost milo prekvapena ze moje dieta je take kludne, nenarocne. takze nemyslim si ze by si sa mala nejako stresovat kvoli tomu.
Povahu ma babatko po pribuznych v znacnej miere a co sa tyka "nekludu" nuz ked ho bude boliet brusko ci palit zaha, tak bude revat... treba proste verit, ze sa vam to vyhne...
Na jednej strane ch es pokojne dieta na druhej pises ze mas stresu viac ako dost a teda odbirat ho zo zivota neprichadza do uvahy....
Toto si trocha dost protireci ci iba ja to takto vidim????
Veľa závisí, aj s akou povahou sa narodí. Deti sa aj vekom menia. Ja mám dve úplne odlišné detí. Môj syn mal prvé 3 mesiace hrozné kolíky a doslova sa prereval. To sme ho len nosili, hojdali, masirovali bruško, Espumisan, Pupík, atď. Všetko, len nie pohoda. Akonáhle mu to prešlo - bolo a stále je z neho kľudné a spokojne dieťa a napriek tomu, že má 3,5 r a obdobie vzdoru, áno, občas povystrája, ale inak je to pohoďák.
Dcéra je pravý opak, zo začiatku bola kľudné dieťa, ktorému nič nechýbalo, no teraz (8r.) je stále v pohybe, akčná, ústa sa jej nezatvoria atď.
Dôležité je, aby si hlavne ty ostala v pohode a nestrácala hlavu, aj keby sa čo dialo🙂
Treba mať pokojnú povahu a splodiť dieťa s mužom, ktorý má pokojnú povahu.
Menej stresu 😊 vyhýbať sa potravinám s Éčkami (hlavne tým, ktoré majú vplyv na nervovú sústavu), veľa čerstvého vzduchu, nech sa rozvíja všetko ako má, odporúča sa vyhýbať wifi sieťam (minimalne nezaspavat s mobilom pri brušku) a hlavne si ako prvorodička vybav pomoc rodiny aspoň prvé týždne (starkovci, sestra,...) aby si sa po pôrode zotavila a bola sama v kľude. Spolu tak s bábätkom zvládnete aj ťažšie chvíle 😊
Ja mam kludne dieta, ale to je povaha. Podla mna s tym vela nespravis
Ja som mala pokojne bábo ale len preto lebo chcela spat na mne, tak spávala na mne 4x denne po 30 minút, keď bola hore tak chcela byť na rukách, no tak som ju pestovala. Nemala ani rok keď sme úplne zrušili postieľku lebo v nej nechcela byť... Proste som bola jej otrok telom aj dušou 😅. Ešte aj do sprchy som ju brala vo vajíčku aby na mňa videla. Suseda sa ma pýtala či aj plače, lebo ju nepočujú. No bodaj by počuli. Domácnosť išla bokom. Všetko išlo bokom. Rada na to spomínam. Bol to môj malý mojkacik. Takže podľa mňa keď bábätku uspokojis všetky potreby nemá byť prečo nekludne. Samozrejme ak nebudú koliky, reflux...
Moja prvá dcéra bola bábätko typu 'kde ma položíš, tam ma nájdeš'. V noci sa zľahka zobudila na papanie, cez deň prespala aj tri hodiny v kočíku, užívala si večerné kúpanie. Už v brušku bola pokojné bábo. Pamätám si, ako som otehotnela s druhým manželom. Spočiatku bol taký neistý, ubezpečovala som ho, že si pomaly zvykne, že bábätko prvé týždne len spinká a papá. Ho hoooo.Náš drobec bol neriadená strela už od prvých dní. Naplakal sa a nabuntošil aj za dcéru. V kočiari ani sekundu, cez deň spal sotva 30 minút. Každé kúpanie neskutočný plač. Prvé tri či štyri mesiace som bola ako mátoha v pyžame 🤦🏻♀️ už v brušku robil také kotrmelce, že som s bolesťou skončila v nemocnici, aby mi po 3 dňoch povedali, že 'to len dieťa zmenilo polohu'. Myslím, že to neovplyvníš. S dcérou som chodila do práce do 7.mesiaca, so synom som naopak bola celý čas PN. Vystresovaná som bola riadne
Po dvoch potratoch som s ním krvácala ešte aj v druhom trimestri. Všetko je len do času. Dnes má syn 6 rokov a už sa nevie dočkať školy. V škôlke ho pani učiteľka dáva za vzor iným chlapcom, takže ani bláznenie v brušku z neho neurobilo zbojníka 😛
Ja som prvé tehotenstvo prenervačila, všetko mi vadilo ,všetkého som sa bála stále sme sa z mužom hádali 😏 Syn do roka kľudne dieťa potom začal mať problém zo všetkým. Nechcel jesť,reval pre všetko, na návšteve bol zlý nemal rád veľa ľudí ,hluk a veľa iného..... V 7r mu potvrdili diagnózu aspergerov syndróm 😐 dodnes si to vyčítam ,že som bola v tehu nerváčka.Druhé tehotenstvo som sa snažila byť v pohode aj som sa dobre cítila veľa sa smiala a bola v kľude .Syn bude mať 3r je pohodáčik usmievavé zlaté dieťa .
Prijimat co bude. Mozes byt v pohode teraz. Nvs aky bude porod.. A co bude v nemocke..aky vztah si vytvorite... Ci nebude nejako chore a to nieco nespusti..atd
Temperament dieťaťa sa ovplyvniť nedá. Mne sa najviac osvedčilo pokojná mama=pokojné dieťa. Pokiaľ ty udržíš seba v pokoji tak dieťa sa upokojí tiež. Pokiaľ budeš stresovať tak dieťa to vycíti a bude stresovať tiež.
Neviem. Mame 4.dieta a ja viem co je to spokojne babo. Lebo 3x to tak nebolo 😂🙈
Najhorsie bolo prave to prve 😂 ale aj zase mal najhorsie koliky. Grcal vkuse. Nespokojny. Placlivy. Takze tam to bolo. Teraz viem aj kavu vypit. Zjest obed. Pospi aj 3hodky. Kdez to predosle deti davali len minutovky-teda spanok som ratala na minuty nie hodiny.
Da sa , neries to, a prijmi to co pride ,😎😄
A venuj sa tomu aby bolo zdrave
Nie, nic. Moj syn je napriklad paradox-urevany extremne, ale na druhej strane pokojne rozumne dieta-rozumej nikdy nepadol z postele/linky, nikdy nikam nelozil, netreba ho nahanat, aj pohybovy vyvin mal pomalsi😀 cize mentalne napredoval rychlo a pohybovo pribrzdeny. Dcera, tu este len cakam, ale tak kope, ze mam strach, co sa mi to narodi za torpedo😂
Áno dá. Nestresovať a byť v kľude počas tehotenstva 👍
https://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/emocie-te...
“ Niektoré deti sa zdajú mať ľahkú a spoločenskú povahu; iné sú reaktívnejšie, ťažko upokojiteľné a sú citlivejšie na svoje prostredie -tzv. „náročné bábätká“. Vedci si donedávna mysleli, že deti sa jednoducho narodili s temperamentom, ktorý im bol daný alebo „zdedený“ po rodičoch.
Nový výskum vývinu plodu však túto predstavu mení a naše chápanie pokročilo smerom k súhre medzi biológiou a vplyvmi prostredia - už pred narodením.”
@mqkm no neviem, ja mam opacnu skusenost. Prve babo bolo narocne, ako popisujes a pritom krasne, stastne tehotenstvo. Druhe babo sa cudujem, ze to vobec dalo... Velmi zle veci sa vtedy diali a bolo to vecne usmiate, pokojne babatko. Ani jeden nemal reflux, ani koliky.
Takze asi je to aj o niecom inom🤷♀️.
Stresovala som neskutočne. Strach z celeho tehotenstva, stresové situácie, ohrozujuce az tehotenstvo.
A dieťa bolo extra kľudne. Naozaj je to uplne naopak😄
Pretože poznam maminky, co sa rozplyvali nad bruchom v tehotenstve ešte, tutu nunu a decka jak satani.
Vôbec im to nezavidim😄🤷🏼♀️
Hlavne aby bolo zdravé!!!! 😀 Podľa mňa sa dá riešiť toto až po narodení...ci nema koliky a pod.

S tým nič nenarobíš.