icon

Dá sa už určiť pohlavie na konci 18. týždňa?

marienka2424
16. feb 2017

Ahojte dievky.Zajtra idem do poradne už asi po 4 krát.Koncim 18tt.Myslite ze mi bude vedieť povedať co nosim v brusku,lebo som už veľmi zvedava.😉 😀

Strana
z2
ludkka0407
16. feb 2017

Bude zalezat aj od toho,ako bude babo otocene☺mne v 20tom tyzdni povedali,ze to bude dievcatko a aj mame dievcatko☺

timcikova31
16. feb 2017

Presne ako píše, /ludkka0407,ale ja som bola v 18 týždni a bolo vidno pohlavie, chlapec a aj je 🙂 🙂

yanni
16. feb 2017

@marienka2424 Jasne, ze da. Zelazi od dietata, ako sa "ukaze". U chlapca je to jednoduche, u dievcat sa casto stava, ze je to neiste do konca.

vikykubik
16. feb 2017

Ja som raz čisala že prišli na to že ak žena ma nizky tlak tak bude mat dievčatko a ak ma tlak vyšši tak chlapčeka .u mna to tak bolo ale neviem mozno je v tom niečo .vyšlo aj vam takto či je to blud?

evittam
16. feb 2017

@vikykubik Blud. Vselico sa popise. Netreba verit vsetkemu co citas😉.
Ja som mala napr.pri oboch tehu ukazkovy tlak a mam aj chlapca aj dievca.

yanni
16. feb 2017

@vikykubik Presne, totalna somarina. Ja mam cely zivot tlak ako z ucebnice.
Ties tie holist so spicatym a neviem akym bruchom. Riez bajka. Vsetko zalezi od anatomie tej ktorej zeny.
Pohlavie urcuje muzska spermia, ako sa dalej bude spravat telo zeny, neovplyvni nik.

margarita
16. feb 2017

@vikykubik
je to cisty blud, ja mam nizky tlak aj mimo tehu, v tehu som mala aj nizky, aj zvyseny
a mam to pol na pol co sa pohlavia tyka...

@marienka2424
ak je dobre otocene, vidno vsetko...,mne dokonca povedal doktor uz aj v 12 tt ci 14tt ze to vyzera skor na...a nemylil sa. zalezi od polohy dietata, kvality sona a skusenosti doktora...

mattkapd
16. feb 2017

@vikykubik ja som mala dobrý tlak do 12tt potom pernamentne nizky a mám chlapca

vikykubik
16. feb 2017

Však to všetko mozžne sa piše .to už ani človek nevie čomu ma verit

ukulela
16. feb 2017

@vikykubik blud. davam ti moj priklad - tlak cely cas 100/60 .... v porodnici mi merala, ze 120/80, paradny tlak, mamicka ...tak jej vravim, ze gulove, vysoky az az 🙂 synator sa ma k svetu. to mas ako so spicatym bruchom,sodou bicarbonou a chutou na cleba vo vajci ... istota je len dobre sono, alebo dna testy.

gabaaaaa
16. feb 2017

@marienka2424 Ahoj,da sa zistiť,ale záleží to od bábätka,ako je otočené,mne uz v 17 týždni doktor povedal,ze asi to bude dievčatko,lebo nic nevidi ale pozrel z inej strany a tam uz uvidel ze niečo vidno ze mu to vyzera na chlapčeka a bol to naozaj chlapček,pri chlapcekovi je menej pravdepodobne doktor pomýli😀

bienennest
17. feb 2017

@marienka2424 Ahoj, normalne sa da pohlavie zistit uz od 14. tyzdna (od 12. tyzdna su genitalie babatka v brusku vyvinute). Mne mojho prveho syna povedali uz v 14. tyzdni, ze to bude chlapec a mali pravdu 🙂. Pri druhom synovi mi do 30.tyzdna hovorili, ze stopercentne dievcatko 😀.. takze je to trosku o stasti a o tom, ci sa babatko dobre otoci.
Ak chces vyskusaj doma test zo sodou.. vraj to ma fungovat .. mozes nam potom dat vediet, ci si mala spravny vysledok ;) - http://najmama.aktuality.sk/clanok/236613/domac...

xstelinka
17. feb 2017

@bienennest Podla sody bikarbony cakam dievcatko, ale s pindurom 😂

evittam
17. feb 2017

@bienennest Skús sa dať vyčúrať chlapovi do sódy bikarbóny.😂

bienennest
17. feb 2017

@evittam Bola by to sranda 🙂.. ale to s tym nema zial nic spolocne.. ono to nema reagovat na muzske hormony ale na PH v tvojom tele, ktore je pri dievcati viac zasadite a pri chlapcoch viac kysle. Urcite to ale nieje stopercentne ako vsetky domace rady 🙂.

bienennest
17. feb 2017

@xstelinka Ja som aj podla ultrazvuku este v tvojom tyzdni cakal stopercetne dievcatko (dokonca aj po 3D ultrazvuku) a bol chlapec 🙂.. takze comu sa da uz len stopercetne verit 🙂?

xstelinka
17. feb 2017

@bienennest No len PH v moci je ovplyvnene stravou a nie pohlavim dietatka.

xstelinka
17. feb 2017

@bienennest 100% je to az po porode.Tiez poznam zienky,ktore nakupili ruzovu vybavicku(lebo lekar cele tehu tvrdil,ze dievca) a narodil sa chlapcek 😂

bienennest
17. feb 2017

@xstelinka urcite mas pravdu, napriek tomu by ma zaujimala ucinnost tejto metody.Rozne vyskumy totiz referuju, ze prave zeny cakajuce dievcatko trpia (statisticky) horsimi nevolnostami prave pre prekyslenost organizmu ako pri cakani chlapca. Mozno tam je nejake prepojenie medzi PH a pohlavim.

yanni
17. feb 2017

@xstelinka u nas lekari nikdy nepovedia, ze je to 100% to ci to. Hlavne, ked sa jedna o dievca. Mne dvaja lekari povedali, ze "vyzera to na dievca" (20tt a 26tt) ale dodali k tomu, je brat s rezervou, dievca je 100% az po porode😂

evittam
17. feb 2017

@xstelinka Presne tak. Ja neviem ako niekto moze verit takymto bludom. Ze moj moc je ovplyvneny pohlavym dietatka....😀

yanni
17. feb 2017

@bienennest tiez bajka. Zalezi fakt od zeny a organizmu. Ja som pri copani vobec netrpela nevolnostami. mne cele tehu nic nebolo. Do 25tt som este behavala, do takmer posledneho dna tehu plavala viac krat tyzdenne po 1000 m. v tretom mesiaci som este bola na Swim Camp (nie, nie som vrcholova sportovkyna, len hobby tiratletka). Mohla som jet aj pit vsetko, nikdy som nebola "alergicka" na nejake pachy, lietala som do 34tt po celom svete, chodila som normalne do roboty, do 20tt ani v robote nevedeli, ze som tehu (brucho mi vykuklo az okolo 30tt), az ked som to oznamila. A kolegyna este, ze "ved si ani nebehala na zahod, ani zelena si nebola, ani na chorej atd." Este ma "podozrievali, ze si vymyslam hihi
Akurat co ma posledny mesiac pred porodom palila zaha. Ale inak niiiiic.
Takze to je vsetko individualne. Nejak by som sa velmi na nejake "zistenia" niekoho nespoliehala. Protoze aj kazde tehotenstvo, podobne ako porod, tej istej zeny moze byt uplne ine.

marienka2424
autor
17. feb 2017

Tak žienky nič som sa nedozvedela.😒 O 2tyzdne idem na morfologiu plodu tak silno dufan ze tam mi daco povedia

yanni
17. feb 2017

@marienka2424 Nezufaj, pohlavie nie je dolezite (aj ked, ved vies). Ak chces "shoppingovat", nakup beutralne farby. Biela, zlta, zelena atd. 😉

kitty88
17. feb 2017

@bienennest podla sody bikarbony som pri druhom tehotenstve mala mat dievcatko, bol to chlapcek... Co sa tyka nevolnosti, pri dievcatach trvali par tyzdnov a neboli nejak extra silne, vracala som len parkrat, zato pri chlapcekovi mi bolo priserne zle, do cca 24tt som kazdy den vracala... Takze ani tomuto sa neda verit, kazde tehotenstvo je ine 🙂

A k otazke - ako uz bolo napisane, zalezi od polohy babatka, pri mojich prvych dvoch tehotenstvach sme sa dozvedeli pohlavie az v 28-29tt (prve dievca - dr najprv povedal, ze to vyzera na chlapca, o mesiac bolo jasne vidno kavove zrno, druhe chlapec), pri tretom uz na zaciatku 17tt krasny zaber rovno medzi nozky a tam kavove zrno, aj ja ako laik som to hned videla 🙂

marienka2424
autor
17. feb 2017

😕 A budú mi robiť zatazovy test na cukrovku.uz sa neviem dočkať ako tu sladku žbrndu budem pit😵

yanni
17. feb 2017

@marienka2424 poradim ti, neviem ako na SK, ale unas v Nemecku uz väcsinou nedavaju pit du rozrobenu cukrovu vodu. To je fakt zbrnda a pit to na lacny zaludok je bleeee.
U nas davaju toto
https://www.apotheke-online.de/accu-chek-dextro...

To je uz hotove, naleje sa to len do pohara a v pohode vypijes. Chuti to ako ribezlova stava.

ukulela
17. feb 2017

@bienennest co satyha sody bicarbony, tak reakcia sposobuje PH mocu - a PH mocu ovplyvnuje strava. podla toho, co jes - zeleninu/maso/syry... je viac kyslejsi/zasaditejsi a teda v sode sumi/nesumi (tak ako sumi ocot so sodou, ked robim marlenku - a teda neskumam, cibude marlenka chlapec, ci dievca 🙂
... takze veris tomu, ze tehotenske chute ovplyvnuje pohlavie dietata?

bienennest
17. feb 2017

@ukulela 🙂.. keby to bolo take lahke 😀.. mas pravdu.. vacsina zovseobecnovanych faktov o tehotenstve, ci jeho pribehu, o pohlavi dietata atd. sa zakladaju len na nejakych statistickych hodnotach, ktore boli merane na zopar vybranych zenach. Kazdna z nas je individualna a aj kazde tehotenstvo (aj u tej istej zeny) je individualne. V porovnani s nasimi mamami uz mame obrovske mnozstvo informacii. Kdozvie co vsetko budu riesit nase deti o par rokov? Mozno dovtedy budu domace testy na zistenie pohlavia rovnako bezne ako pre nas tehotenske testy 😉
Minule som citala zaujimavy clanok ako sa zistovalo tehotenstvo volakedy- http://najmama.aktuality.sk/clanok/224620/histo..... aj na niektorych ich metodach by sme sa dnes uz len zasmiali.. 😅

bienennest
17. feb 2017

@marienka2424 Ahoj, ak chces mat uplnu istotu skus si dat urobit DNA test, ten sa robi z krvi a vraj vie s 99,7% presnostou urcit pohlavie dietatka uz od 10. tyzdna. existuju pokial viem 2 institucie- www.babygen.sk a tiez www.geneton.sk.

je tu k tomu aj jedna stara diskusia - https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/vysla-vam-predpoved-pohlavia-z-genetickych-testov/

ja by som to pri najblizsom babanku chcela vyskusat, kedze som uz zakusila, ze aj ultrazvuk sa moze mylit ;).. aspon budem mat co porovnavat 🙂

Strana
z2