icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

nikusik89
13. jan 2015

@red_kika, @mamulienka30 ahojte, čo bolo u dokiho? dúfam,že je všetko OK a radujete sa 🙂)

@all Babenky ja by som sa chcela opýtať, ako to je s tým nadúknutím?? Čítala som, že to je normálka....no ja mám pocit,že som ako balón. Podľa toho čo mi povedal lekár na poslednej kontrole tak som dnes 6tt+6, a dnes konkretne nezapne rifle 😀 pride mi to vtipne, lebo tehu bruško to nemôže byť takto skoro (nie?) no a z nafúknutia som takto nikdy nemala... Inak aj vy tak veľ čítate na nete?? Ja som si už dala STOPku, lebo sa mizdalo,ževeľa googlim a potom sa do chlpku pozorujem 😀 😀 maximalne si dovolim sem zajst denne raz :D

mamulienka30
13. jan 2015

@nikusik89 aj ja som podla lekara 6+6 a o rifliach uz iba snivam, nastupili leginy 😀

meedulienka
autor
13. jan 2015

@nikusik89, úsmevné.. u mňa je to podobné, už inak druhý deň nosím kvetiny, čo som taká nafúknutá 🙂 a tiež tu chodím max raz denne.. mne tiejsmutnejšie príbehy nerobia dobré a potom mám divoké sny.. stále ale verím, že je všetko v poriadku a rastieme.. k príznakom sa nepridalo nič, už aj jem normálne.. občas cítim podbanskom..inak nič..

meedulienka
autor
13. jan 2015

Leginy, preklep 🙂

nikusik89
13. jan 2015

@mamulienka30 ooo, tak som potom oveľa kľudnejšia ;) lebo men mama hovorí, že si namýšľam 😀 lenže rifle si nenamyslia! :-P ja idem buduci týždeň k dokimu, to by som mala kaurát začať 8tt, tak som zvedavá čo bude a dúfam,že bude všetko OK🙂

mamulienka30
13. jan 2015

@nikusik89 tak ja si vravim, ze stvrte babo jednoducho potrebuje vacsi priestor, brusko uz vie ako ma rast, aj hormony robia vela, nafuknute, napnute... ale hlavne nech su drobce v poriadku, to je to najhlavnejsie. Ja som na to brusko hrda, je v nom maly zivot, bije vo mne este jedno srdce 😵

nikusik89
13. jan 2015

@mamulienka30 tak to určite :D aj ja sa z neho teším :D práve preto som sa pýtala, či si ho náhodou neánmyšľam :P zvyknem sa na sebe usmievať v zrkadle :P a tiež myslím na to, že už vo mne asi bije Ďalšie srdiečko:P už len aby som sa dočkala tej kontroly 🙂

nikusik89
13. jan 2015

@meedulienka no veru, nie je dobré vedoeť o všetkom čo sa môže diať, lebo potom sa nám to motá v hlave zbytočne. ja si tiež horovím,že je všetko okej, veď robím všetko preto aby sme boli v pohodke aj ja aj bublinka 🙂🙂 minule som išla autom na príšerne hrbolatej ceste až som sa bála, lebo ma tak natriasalo...blbý pocit... tak som v duchu hovorila "bublinka moja silno sa drž, maminka ide pomaly ako sa len dá" .... :D tú cestu už budem zďaleka obchdázať :D

jitus2
13. jan 2015

Ahojte ;) tak pridavam sa k vam.Testy pozit. k lekarke idem az na konci mesiaca, takze sa tesim co bude 🙂 zatial mam krce vo vajecnikoch co vraj ok a posledne dve noci vobec nespim. Tak drzim vsetkym tehulkam drzim palce ;)

kattyy3
13. jan 2015

@red_kika ja som bola na kontrole minulu stredu a to som bola okolo 5+3 a tiez bolo vidno iba gastracny a zltkovy vak a nic viac. Podla lekarky to presne tak aj malo byt vidno bo este priskoro na drobceka ale piatok mam dalsiu kontrolu tak uvidime tesim sa a bojim zaroven no tebe drzim palceky a neboj vsetko je ok

red_kika
14. jan 2015

baby, ked ste tu este nejaka s TP september tak mi napiste. pridam vas do nasej sukromnej skupiny.

liligreg
14. jan 2015

ahojte baby, ako sa tu mate? ja sa citim stale tak nervizno a neisto, vo a ako s babom, ci sa vyvija, rastie, ci mu je dobre v brusku... v piatok idem k dr., ale ten cas tak strasne pomaly ide...zacina ma hryzt strach, ze co mi povie. mavali ste aj vy take obavy? mna uz aj to moje minimum priznakov opustilo, podbrusko boliet prestalo a prsia tiez kazdym dnom menej bolia..ale zase na druhej strane si vravim, ze nemoze mi byt donekonecna rovnako

meedulienka
autor
14. jan 2015

@liligreg, u mna je to podobne, ja som aj hore pisala, ze cim viac som tu chodila a citala, tym viac som bola nervoznejsia a aj sny som mala divoke :/ odkedy sem tu len nakuknem, je to lepsie .... a aj mna je klud, ja som u dr bola 5.1, ta mi potvrdila, ze je vsetko ok a dalsiu kontrolu mam 21.1., samozrejme, aj ja som v obavach, ci malicke rastie, ci ma vsetko co potrebuje, tak dufam len, ze ano a ze je v poriadku.

somtoja13
14. jan 2015

@red_kika ajoj no ako ti dopadol ten uvz? bolo uz vidiet mimčo,?

liligreg
14. jan 2015

@meedulienka no mne sa tiez obcas pekne bludy zacnu snivat 😀 niekedy neviem, ci sa smiat alebo plakat z nich....mne kazdy vravi, ze pokial nekrvacas je dobre, len co ked, ja budra som si precitala aj o zenach, ktore nekrvacali, vsetky priznaky tehotrnstva mali a babo sa nevyvijalo. to som si este na zaciatku precitala a odvtedy ma to mata...ale tak snazim sa malemu vraviet, ze to bude ok vsetko, ze nech mu je dobre v brusku a potom v auguste/septembri pride medzi nas a bude mu este lepsie.... zrovna vcera sme sa s drahym dohadovali, ze aku podobu ma teraz babo, tak on sa si zadal do pocitaca a zacal vyhladavt ako asi vyzera a sa mu ospravedlnoval, ze ho "podcenoval" 😀

meedulienka
autor
14. jan 2015

@liligreg, presne tak ako ja .. tiez som toho precitala kvantum a dokonca aj v mojom blizkom okoli sa stalo to, ze kocka isla na kontrolu a tam jej povedali tu najsmutnejsiu spravu aka sa da povedat ... bola asi v 9 tyzdni ...
ale to tazko, my to nezmenime, treba verit, ze je vsetko v poriadku, ze malinke rastie a ma sa u nas dobre.
ono ber tak, ze tu vacsina zien bud ma nejaky problem, alebo si niecim presla ...to je ako so spokojnym zakaznikom, ten sa vacsinou ozve malokedy, ale ten nespokojny sa ozve stale vacsinou ...
snazim sa aj takto ukludnit 🙂 ze vela spokojnych mamiciek ma zdrave deticky a tiez ani nevedeli ze su tehu, len sem nechodia a neprispeivaju tak casto 🙂

red_kika
14. jan 2015

@somtoja13 mimco hej, ale srdiecko este nie. radsej inak pisem taketo veci do sukromky.

ivankaberrynka
14. jan 2015

No ahojte. Co nove? Citam, ze mate niektore divne sny? A bruska rastu? Fuu. Nie ste same. Moje je tiez ako balonik a uz len leginy obliekam. Ja som dnes bola u dr. Som v 7+2 tt. Videli sme srdiecko, krasne rastieme 🙂 Chcela som si dat spravit foto, ale rozhodla som sa, ze az v 2 trimestri.

nikusik89
14. jan 2015

@meedulienka @liligreg sme na tom uplne podobne, ja prežívam to isté, teším sa každý deň keď uplynie bez problémov a zároveň sa bávam, že či je všetko OK,či malinké rastie, či je to tak ako má byť. Ja idem tiež na kontrolu 21.1. už sa na to veľmi teším a zároveň sa trocha bojím,že čo bude.... Ale ždy si poviem, že všetko robím tak ako treba, papám pestré papaničká, malé porcie, aj sa prechádzam, dávam pozor a myslím práve preto na to,že musí byť všetko v poriadku;)sama si hovorím,že pozitívne myslenie je základ;)
PS: takmer žiaden znaky tehotenstva, nevolnosť vôbec, akurát len únava a bolesť krížov niektoré dni.
Držme sa babenky🙂) držím nám palce a určite si napíšeme aj o týždeň, čo sme zažili u lekára ;)

nikusik89
14. jan 2015

@meedulienka ešte dodám, že fakt nie je dobré si čítať smutné príbehy a "zlé možnosti" lebo to moce potom človek, to je proste psychika.
Aj moja najlepšia kamarátka prežila jeden potrat:( a prežívala som to s ňou pričom som už bola tehu ani som netušila...a týždeň po tom ako sa ona dostala domov z nemocnice mi vyšli dve čiarky...viete si predstaviť ten strach, či sa radovať alebo čo robiť. Ale ona sama mi hovorí, že myslieť pozitívne treba a hlavne sa spoliehať na prírodu, my nevieme všetko ovplyvniť;) tak verme a dúfajme;)

jitus2
14. jan 2015

@red_kika ahooj, tak ak bude vsetko v poriaku, hlasim sa do septembrovej skupiny 🙂

mamulienka30
14. jan 2015

@ivankaberrynka aj my sme uz videli srdiecko 😵 Kedy mas dalsiu poradnu? Ja som dnes 7+0... Mne dal na 3.2. termin a vraj mi bude robit kopu odberov.

misdan
14. jan 2015

@nikusik89 ahoj, hovoris mi z duse..ja to tu citam kazdy den, ale snazim sa to obedzovat..tiez som si toho precitala az-az a velmi som netrpezliva a nervozna, ako dopadne kontrola 21.1.- vidim, ze viacere tu mame podobny termin na bud. tyzden..drzme si palce 😉
A tiez sa v duchu modlim, aby bolo vsetko v poriadku..to cakanie je skuska nervov..Inak ja nemam takmer ziadne priznaky, len trocha citlive prsia, to je vsetko. Asi by sme mali byt stastne..ale ked clovek chce vzdy to, co nema 😀 Teda nie ze by som tuzila vracat, ale chcela by som sa akosi viac citit "tehotnou" 😒 No musim byt trpezlive, vsetko je tak ako ma byt a co sa ma stat, stane sa..

misdan
14. jan 2015

@ivankaberrynka ahoj, divne sny sa obcas vyskytnu 🙂 brusko mi zatial nerastie, stale takmer ploche..som 7tt+4..ty cakas prve ci druhe? zabudla som 😉 A gratulujem ku srdiecku, snad aj my na bud. tyzden budeme mat 🙂

ivankaberrynka
14. jan 2015

@mamulienka30 Ďalšia poradňa 11.2. To už budem vchádzať do 2. trimestra. Ale mne už bral krv dnes. Za 4 ampulky. Fúúúú. A ďalšie odbery asi v 15 tt. myslím, že spomínal. Nie som si istá. Strašne dobre som sa dnes cítila. Dr. sa tak tešil so mnou, aj sestrička si prišla pozrieť srdiečko 🙂

ivankaberrynka
14. jan 2015

@misdan Čakám druhé, ale to prvé sa mi nepodarilo donosiť ☹ O to viac sa teraz ale teším 🙂 Aj mne sa už snívala taká hovadina raz. To som nemohla nejak zaspať, až do pol 3 do noci som bola hore a potom prišiel ten sen 😕 😕 😕 Taký čudný, nejdem ani písať 😀
Bude srdiečko určite aj u teba. A bude to krásny pocit 😉 Mne to dr. tak pekne všetko ukázal, vysvetlil..

ivankaberrynka
14. jan 2015

Baby, nechcete niektorá vitamíny GS Mamavit? Obsahujú kopu vitamínov a minerálov. Je to ako femibion, len trochu lacnejšie. Mám 95 tabliet, no ja to nechcem brať. Aj dr. mi povedal, že to netreba, keď mám vyváženú stravu.
Za symbolickú cenu by som dala. Expirácia je až 2/2017.

nikusik89
15. jan 2015

@misdan už nás tu vidím ako budeme 21.1. čvirikať o zážitkoch :D
včera som sa presne o tomto bavila so švagrinou, že ani ona nič necítila veľmi dlho, dokonca jej bruško začalo vykúkať až v 4.mnesiaci...a tak som jej hovorila, že to nevadí,že nič ešte necítim pravda?? ona,že jansé že nie ale verím ti,že by si rada sem-tam grckala 😀 😀 tak sme zasmiali 😀 😀

radka752
15. jan 2015

Ahojte. Ja som bola včera v poradni. Doktor povedal, že je všetko v poriadku. Tak sa teším. Máme 3,11 cm a dnes som 11tt.

ivankaberrynka
15. jan 2015

@radka752 jeee...to je super uz 11tt. Ja sa neviem dockat kedy prejdem do 2 trimestra a oznamim to rodine.