icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

luucka32
23. jan 2015

@blanch12 tak to mi je velmi luto drzkaj sa

kattyy3
23. jan 2015

ahoj baby tak pridavam svoj príspevok z dnesnej kontroly, velmi som sa bala ale nastastie vsetko vyzera v najlepsom poriadku. Vyrastli sme na 1,1cm co zodpoveda 7t+2d takze posun sa nam zmensil podla MS uz je iba 4 dni a drobcekovi krasne bije srdiecko a ja som neskutocne stastna az mi slzicky vytiekli i ked vieme ze este vyhrate nemame bo sme rizikovy. Pokracujeme v injekciách ale koncime s tabletkami prednisone. drzim vam vsetkym palce nech je vsetko ok a rastieme az do zdarneho konca

ivankaberrynka
23. jan 2015

@nikusik89 blanch12 Bože baby, nestrašte ☹ V každom prípade, ak sa vám to nepodarí, nezúfajte. Ja som môj prvý potrat mala hrozný, lebo som bola na kontrole a všetko bolo ok, takže ďalšia kontrola mala byť o mesiac a za ten čas sa mi plod začal uvoľňovať bez toho aby som o tom vedela. Až keď nastalo v noci krvácanie, sme utekali na pohotovosť a tam som pred očami lekárky potratila vo veľkých bolestiach. Potom nastalo čistenie a 7 rokov pauza. 5 rokov sme bábo nechceli a 2 roky sme sa snažili. Teraz som opäť otehotnela..
Bola by som asi radšej vtedy, keby mi dr. povedal, že sa niečo deje a musím ísť na čistenie, ako prežiť tie strašné bolesti. Lekárka v nemocnici mi vtedy povedala, že som si vyskúšala pôrod. Blbka jedna..

ivankaberrynka
23. jan 2015

@blanch12 Bože, to ma mrzí.. Nezúfaj ale, takýmto niečím si prejde veľmi veľa žien. Trochu si poplačeš, bude ťažko...ale to potom prejde a budete sa tešiť na nové tehotenstvo. Nebojkaj. Držím ti palčeky 😉

nikusik89
23. jan 2015

@blanch12 aj my sme dnes boli znovu a UZV aj krv, HCG je 7553... ale ani nerastie,ani srdiečko nič:( v nedeľu idem na kyret do nemocnice, zatiaľ nekrvácam ale doki povedal,že ešte môžem začať...mám jeho mobil, takže pootm mu volám ak by sa to pustilo samé...
Blanch12 ! nie sme jediné, musíme byť silné aj keď to je ťažké :( :( myslím na teba!!
Všetky ostatné babenky dávajte si pozorte a myslite pozitívne🙂

blanch12
23. jan 2015

Dievcata dakujem vam velmi pekne 🙂...cely den som prerevala, ale musela som sa dat dokopy..nastastie mam 3rocnu dcerku tak ta ma drzi...priatel pracuje v zahranici, som na to sama a tak tu svoju bambulu v kuse stiskam a bozkavam odkedy som bola po nu u rodicov....
..a s tym mojim hcg to je divne lebo sa od pondelka do stvrtka nepohlo a stale to je okolo 16500...co je dost vela na to, ze drobcek v brusku uz minimalne 8 dni nezije...tak ja este raz na krv v pondelok a kyret v utorok podla vysledkov...ale ultrazvuk nic moc...ledva tam dr nieco nasiel...tak skor sa nieco zamotalo mimo maternice...
Dakujem za podporu a drzte sa svojich novych zivotikov v bruskach 🙂

blanch12
23. jan 2015

@nikusik89 dakujem 🙂..uz nevladzem plakat, ale takto to asi malo byt...drzim ti silno palceky, rychle zotavenie a sup sup dalsie...a uspesne tehotenstvo!!! 🙂

kattyy3
24. jan 2015

Baby je mi to moc luto ktore si prezivate potrat, ja som osobne zazila 2 krat MA a viem ako sa citite. Ale ste silnejsie nez si myslite a urcite to zvladnete. Vsetko sa pre nejaky dovod v zivote deje a na druhej strane ak by drobcek nebol zdravy je urcite lepsie nech radsej odide lebo by ste sa trapili obaja. Asi neprisiel ten spravny cas no on urcite coskoro pride treba to hodit za hlavu a tesit sa na dalsie tehu co urcite bude uspesne . Ja som potratila v auguste 2014 a tri mesiace sme mali pauzu presli si vysetreniami a v decembri sme prvy krat skusili a sup sme tehu, sice uz pod kontrolou a rizikovy ale zatial sa drzime. Treba verit ze aj po najvacsej burke vzdy vijde slniecko a tak sa aj stane drzim Vam palceky

blanch12
24. jan 2015

@kattyy3 dakujem 🙂...uz som v nemocnici...aj po kyrete..spustilo sa to v noci..musim vsak priznat, ze mi je lepsie...to cakanie a marne nadeje..cely tyzden som bola v hroznom strese...a tie vsetky hormony a emocie co mnou lomcovali..to bolo najhorsie..teraz som uz v klude..o chvilu ma pustia domov a tesim sa na svojho 3rocneho drobca🙂..drzim ti palceky 🙂

lavinis
25. jan 2015

jaj baby, keď to čítam, to pôjdem s pekne malou dušičkou k lekárovi, bola som na začiatku 6 tt a ešte nič nebolo vidno, len vačok ale lekár povedal, že je všetko ako má byť a mám prísť v 8tt alebo 9tt a že už bude niečo vidieť.
Asi pôjdem na tých 10 dní na PN, lebo som úplne nepoužiteľná, celý deň mi býva zle a strašne ma bolia prsia. Nevraciam ale tie nevoľnosti ma ubíjajú.

blanch12
25. jan 2015

Dievcata nebojte sa a nemajte strach z tychto nasich prispevkov 🙂...ja osobne som na to sama lebo priatel nie je na SVK a takto sa mozem vyspovedat a ulahcit si trochu, ale to neznamena, ze ste v podobnej situacii 🙂...teste sa z tehulkovania a nemyslite na zle veci, uzivajte si kwzdy jeden dnik a rastuce bruska...a teste sa 😉

lavinis
25. jan 2015

môj priateľ je tiež mimo SVK, takže som na to takisto sama....aj keď si píšeme každý deň.
No nič...aj tak to človek moc neovplyvní, sklamaný bude tak či tak, ak niečo nevyjde, tak prečo sa dovtedy netešiť 🙂

mrkvicka060
26. jan 2015

dievcata ahojte. asi nepatrim celkom do tejto temy, ale chcela by som sa vas opytat na moje priznaky/nepriznaky. neviem, co si mam o tom mysliet.. som 6 dpo a pocitujem take tlaky a roztahovanie maternice a akoby som mala duto v brusku. dneska od rana som bola taka hrozne roztrasena, tak vnutorne, neviem ci poznate ten pocit, neviem ako to mam inak opisat. v podbrusku ma obcas aj pichne, obcas tlaky citim a dnes ma asi pat minut akoby palilo zvnutra podbrusko. prsia ma nebolia, iba obcas ma tak jemne zboku do jedneho pichne, alebo potaha ked zdvihnem ruku. okrem toho mam take zoslabnute nohy, akoby som po nociach behavala maraton. a posledna vec, uz druhy den ma podchvilou tak jemne pichne alebo taha v posve, take nieco neurcite, neboli to ale take obcas schlbkanie, obcas pichnutie...inak mi nic nie je. stretli ste sa niektora s niecim takymto ako opisujem na zaciatku tehotenstva? alebo si to naozaj len vymyslam??

lavinis
26. jan 2015

ja som sa nestretla

radka752
27. jan 2015

Ahojte ja som 12 tt a posledné dni neviem spať. V noci sa často budím a len sa pretáčam na posteli. Iba ležím so zavretými očami a myšlienky mi prúdia. Potom na chvíľu zaspím a tak celú noc dokola. Máte niektorá podobnú skúsenosť? A ani časté močenie mi k spánku nepomáha. :/ V práci som potom ako vyžmýkaná.

nika234
27. jan 2015

@mrkvicka060 ja mam presne to iste co ty a tiez neviem co to znamena,odkedy to mas?

misdan
27. jan 2015

@mrkvicka060 myslim, ze sa az prilis pozorujes..ja som v 10tt a ani neviem, ze som tehotna, aj ked samozrejme kazda sme ina..

mrkvicka060
27. jan 2015

@nika234 ahoj. No tak postupne, tlaky v brusku tak treti den, tu posvu som citila vcera a den predtym, no dnes uz nie zatial. To podbrusko ma palilo len vcera asi takych pat minut. Ale mozno si len nahovaram. V novembri som mala biochemicke tehu, citila som sa presne takto isto. Vtedy mi test vysiel slabo pozitivny, potom este jeden ale slabsie a dalsi uz negat. Menstruacia dosla s pat dnovym meskanim. Odvtedy led mi pride, mam ju hrozne silnu.. Ty kedy ocakavas? Ktory dc si?

mrkvicka060
27. jan 2015

@misdan ano, to je mozne 😀 ale vies ako...strasne dufam. A strasne budem sklamana ked to nevyjde. Co uz, ja sa asi nepoucim..

mamulienka30
27. jan 2015

@mrkvicka060 tiez si myslim, ze sa prilis pozorujes 😕

nika234
27. jan 2015

@mrkvicka060 mna to podbrusko pobolievalo uz od konca ms aj prsia,teraz ma sem tam pichne vo vajecnikoch a podbrusko len sem tam a citim taky tlak v nom. MS mam dostat 8.2,min tyzden som bola u Dr a povedal ze cystu tam nevidi....

nika234
27. jan 2015

@mrkvicka060 ja som bola v lete na preruseni a tiez by som uz chcela ale netlacime na pilu,ani sa neda priatel robi v zahranici...

kattyy3
27. jan 2015

@lavinis ahojky vobec sa neboj a uzivaj si. Kazda z nas ma rozny pribeh ale aj odlisne telo, ver tomu svojmu a vsetko bude dobre. Ja som prvy krat bola u genekologa v 5t a nic iba gastracny a zltkovy vak a za 9 dni na to kuk a bol tam anjelik sice velmi malicky asi 4mm ale srdiecko uz krasne bilo. Trosku nas postrasili ze sme mensi akoby sme mali byt o tyzden a kedze sme rizikovy tak za tyzden kontrola. A po tyzdni kuk a vyrastli sme na 1,1cm boze neskutocny pohlad na maly zazrak ktory bol zrazu velky a podrastol. Slzy ma zaliali a stale na to myslim. Kontrolu mame za 10dni a stale viac verim ze je anjelik v poriadku, tak ver aj ty a na najblizsej kontrole uvidis svoj maly zazrak. Tes sa ved je to zazrak

lavinis
27. jan 2015

@kattyy3 dakujem za povzbudenie🙂 ja som trocha stresovala lebo som myslela, ze som o tyzden viac, ako som bola.

mrkvicka060
27. jan 2015

@nika234 no snad sa vam to cim skor podari. Je fajn ze nejdete do toho silou mocou, aspon si uvolnenejsia a nestresujes sa s tym tak ako ja :D ja mam MS dostat 2.8. Tak som velmi zvedava. Mozno sa sem pridem potom vyplakat...

nika234
27. jan 2015

@mrkvicka060 aj ja ti drzim palce,no niekedy na to myslim viac niekedy menej 🙂 a asi si sa pomylila v datume 🙂 myslela si asi 8.2,to sme na tom rovnako,ja tiez vtedy cakam

ereska
28. jan 2015

Ahojte ja som 9 dni po ket a citim trochu prsia z vonkajsej strany obcas ma pichne v krizoch inak mi je ok a estejedno ako to tu citam kazdy den som teraz hore okolo 02:30 a nemozem zaspat . Myslite ze by to mohli byt priznaky, testik zatial nemam .

mrkvicka060
28. jan 2015

@nika234 😀 ano pomylila. Ani som si to nevsimla. Cakam 2.2. V pondelok. 😀

nika234
28. jan 2015

@mrkvicka060 tak drzim palce aby ti mrcha neprisla 🙂 potom daj vediet,ja dam tiez potom vediet

liligreg
28. jan 2015

babulky, spolutehulky, prosim vas, je normalne, ked mam zlty vytok? dnes som si ho na nohavickach vsimla. zo zaciatku som mala mozno nejake dva ci tri razy na papieri trosku, no potom nic. a teaz som sa az zlakla, lebo uz treti den ma pobolieva prava strana podbruska. nie horzna bolest. ale akoby take tahanie a k tomu ten vytok na nahovickach