icon

Decembrové tehuľky

meedulienka
22. dec 2014

Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.

xxelisxx
13. feb 2015

@ivankaberrynka tak si sa odhodla predsa niekomu to povedat,je to super pocit,ked sa mozes s tou novinou s niekym podelit.Tak to by si veru vobec nemala ist do tej roboty.A hlavne ked si mala to spinenie,musis si davat este vacsi pozor.Ja mam dobru robotu,v kancli takze fyzicky sa nenarobim.Len byvam strasne unavena,robim len rano a to ranne vstavanie to je fakt zabijak 🙂 No ja zacinam zajtra vlastne 13+0tt neviem preco to tak oznacuju ked je to vlastne prebiehajuci 14 tyzden.A pribrala som nejake 2 kg a to nemozem nejak extra pribrat aj doktor povedal nech si dam pozor na vahu.Tak dufam,ze nejako nepriberem,ale co ked mne tak neskutocne teraz chuti sladke,to je pomaly uz zavislost 🙂 Ale snazim sa to trocha obmedzit.Tak uvidim ako mi to pojde 🙂

ivankaberrynka
13. feb 2015

@xxelisxx Aj ty trpíš nespavosťou? No, bola som dnes u rodičov. Mamka bola sama doma a fajčila. Fajčí v kuchyni, kde sme spolu sedeli. Mne ostalo zle, lebo asi nd 6 tt neznesiem ten puch a mamka hneď, čo si tehotná? A ja že prečo? No, že keď som ťa čakala, tak mi bolo tiež takto zle z cigariet. Nevydržala som to, tak som sa priznala 🙂
Ja som schopná zjesť 10 kroviek za sebou 🙂 Ale veľmi mi pomáhajú pri nevoľnosti.

xxelisxx
14. feb 2015

@ivankaberrynka No momentalne je to uz lepsie,ale predtym som bola aj kazde dve,tri hodiny hore.Alebo som sa zobudila o tretej rano a hotovo,dospane,este som si srandu robila,ze sa nastavujem na babetkovsky rezim 🙂 Ale ako chodim do roboty,robim len rano tak som za cely den taka unavena,ze vecer padnem do postele a prespim celu noc.A este som v noci chodila kazdu chvilu cikat.Ale aj to sa uz zlepsilo.Tak uvidim ako budeme pokracovat 🙂 Ja zese nemam problem zjest celu cokoladu 🙂

kattyy3
14. feb 2015

@xxelisxx ahojky tak kontrola dopadla zatial dobre drobcek rastie presne ako ma a srdiecko tlkoce. Jedine co ma znepokojilo je ze nakolko sa drobcek stale tocil a nevedela mu skontrolovat zahlavie kvoli opuchom ktore su prvym priznakom vrodenych vad mi povedala ze nakolko mam 2 potraty zasebou ze ma uz nabuduce posle skor na morfologicky ultrazvuk aby sme si uz vydychli a vylucili vsetko zle co by sa mohlo udiat vraj potom uz mame z velkej miery polku zasebou. Mate skusenosti z morfologickym ultrazvukom v skorsom tyzdni ako sa zvycajne robi? Ja budem asi iba v 13 tyzdni dost sa bojim

kattyy3
14. feb 2015

@ivankaberrynka ahojky tak mne to tiez zacalo asi v 6 tyzdni a vecer fakt ze brutalna nechut a zovrete hrdlo ale teraz som 10t+4d a zacina to byt omnoho lepsie. Uz niesom ani tak ospala a mam viac energie. Inak kontrola bola ok, drobcek rastie ako z vody a srdiecko tlkoce jedine co ma vylakalo ze nevedela skontrolovat zahlavie drobceka kvoli opuchom a vrodenym vadam bo sa stale tocil a tak ma chce poslat asi za 10 dni na morfologicky ultrazvuk z coho mam riadny strach

radka752
14. feb 2015

@ivankaberrynka Ahoj. Ja na výšku 168 cm s pôvodnou váhou 50 kg som prešla už na 53 kg a to som v 15 tt. :DVáha ide hor pomaly, lebo som mala silné nevoľnosti a bola som aj chorá.

xxelisxx
14. feb 2015

@kattyy3 tak to som rada, že maličké je v poriadku, celý piatok som na vás myslela, že ako ste s drobcom dopadli. Tak som fakt rada, že je ok 🙂 Mne doktor ked meral maličké, tak som tam snáď ležala aj pol hodinu, bo male sa vrtilo ako sa mu chcelo, tak sme aj čakali či sa otočí ako doktor potrebuje, ale nakoniec sa to podarilo a odmeral úplne všetko čo potreboval. Mne to vôbec nevadilo, že som tam toľko ležala, bo aspoň som sa mohla pozerať na drobčeka aj s priateľom, ten bol tiež vo vnútri sa pozrieť na maličké, aj ma to trochu dojalo 🙂 ale šak teraz plačem hocikedy všetko ma rozplače a niekedy úplne blbosti 🙂niekedy si pripadám,že niesom asi normálna 🙂 A kedy máš termín? Bo aj ja som v 13 tt teda asi v prebiehajúcom 14 tt, Neboj určite bude všetko v poriadku 🙂

xxelisxx
14. feb 2015

@ivankaberrynka normálne si ma s tým vystrašila, že jej zomrelo babatko v 6 mesiaci, bo ja že keď prekonáme tie prvé tri mesiace, že potom to už bude v pohode.

kattyy3
14. feb 2015

@xxelisxx mna to tiez trosku ukludnilo ze sme zas o tyzden vacsi a anjelik rastie a pomalicky sa dostavame do konca prveho trimestra. Ja som teraz podla menstruacie 11t+1 ale sme podla UZV asi 4 dni pozadu a termin mame zatial predbezne 4.9 ale ja si myslim ze taky tyzden skor to bude bo viem kedy presne plus minus den mi prasklo vajicko bo som bola pod kontrolou. Inak ani nehovor o tych placoch ja som tiez riadne citliva ale tesi ma ze pomalinky mi nevolnosti miznu len brusko sa zacina vyduvat a rifle tlacia hi hi hi ty mas kedy termin?

ivankaberrynka
14. feb 2015

@xxelisxx Neboj. Veď nám sa to iste nestane. Čo viem, tak ona bola vtedy dosť mladá a nevedela sa vzdať fajčenia a viedla taký život, že chodila von s kamarátkami aj do noci. Ale aj "dobrej" budúcej mamke sa to môže stať z rôznych príčin. Nestresuj. My si budeme meniť fotky našich drobcov o pár mesiacov 🙂 Ani sa nenazdáme a budeme si písať, čo si zobrať do nemocky 🙂

ivankaberrynka
14. feb 2015

@radka752 Júúj, to máš závideniahodnú postavičku. Ty sa pribratia vôbec nemusíš báť.

ivankaberrynka
14. feb 2015

@kattyy3 A veď to sa nebojkaj. Ja som tiež mala trochu stresy, lebo moja bambuľka si zrovna na sone precvičovala nejakú atletickú zostavu 🙂 Dr. snímal dobrých 10 min. Som rada, že mal také strpenie. Napokon sa podarilo a zmeral v 11 tt NT 1,35 a bolo vidno aj nosné kostičky, takže som kľudnejšia. Verím, že ťa čaká dobrý výsledok. Treba veriť, pozitívne myslieť. Budem držať palce. Daj potom vedieť.

kattyy3
14. feb 2015

@ivankaberrynka dakujem verim ze to bude ako pises. Urcite dam vediet co a ako vlastne najblizsiu kontrolu mam 23.2 tak uvidime ozvem sa

xxelisxx
15. feb 2015

@kattyy3 Ja mam termin 19.8 a priatel ma 15.8 narodeniny tak to bude mat taky darcek 🙂 a mozno to aj bude na jeho narodeniny 🙂.O tych riflach ani nehovor,uz ich ledva zapnem a ked sedim tak ich musim mat rozopnute.Dneska si uz objednam tehotenske rifle,mam aj leginy len na tie je este zima.Uz sa tesim kedy bude jar a leto.Len ma teraz troska mrzi,ze nemozem lyzovat,sestricka povedala,ze mozem len aby som nesnespadla,tak to riskovat nebudem ja si mozem dat pozor,ale niekto ma moze aj nabrat.Radsej budeme s malinkym vylihovat v posteli 🙂 A este stale musis lezat?

xxelisxx
15. feb 2015

@ivankaberrynka Ja som predtym tiez fajcila,ale ako som zistila,ze som tehotna tak som hned prprestala,ani chut som nemala ani nic bo mi vtedy byvalo zle,ale ako nevolnnevolnosti presli tak obcas dostanem chut,ale urcite by som to tomu malickemu neurobila.Neohrozim svojou blbostou svoje dieta.Ani nehovor, akoten cas leti,ked ideme tyzden za tyzdnom potom zrazu ze v akom som mesiaci,ani mi to nepride,ze to uz je pomaly polka 4 mesiaca.Ale ked si poviem august tak mi to pride este daleko,ale ubehne ten cas ako voda.

kattyy3
15. feb 2015

@xxelisxx ou lyzovanie ani nespominaj tiez by sme s priatelom radi isli ale zial nemozeme. Dobre robis ze to neriskujes lebo na kopci fakt clovek nevie kto ta moze nabrat a aj najlepsi lyziar moze spadnut. Inak mne aj velmi chyba cvicenie, zumbovala som 4 krat do tyzdna a teraz nemozem nic, sice nemusim priamo lezat v posteli no nadalej plati pre mna kludovy rezim takze pomale prechadzky ziadne behanie a nahananie sa zial asi babo chce klud a oddych. Spinenie sa sice pekne ukludnuje ale vraj sa to pravdepodobne vrati. Ja sa tiez velmi tesim na leto aspon budem chodit na prechadzky a rifle juj tiez uz hladam po nete kde kupit nejake bo ako hovoris zacali riadne tlacit. Ja som vsetky mala dost napasovane takze gombik uz otvaram a ked mi tlacia na brusko nic prijemne. Kde budes kupovat rifle? Inak mas krasny termin porodu tak nech to pekne padne ako darcek. Mna mamina porodila 6 dni red jej narodkami a presne na jej narodky si ma niesla domou vzdy hovori ze to bol ten najkrajsi darcek. No ja som zvedava kedy to nam padne ci este v auguste alebo september uvidime no nasi sa neskutocne tesia nakolko uz 2 krat prezivali so mnou stratu tak teraz sa velmi modlim a verim ze to bude nas vytuzeny anjelik

xxelisxx
15. feb 2015

@kattyy3 Myslím, že cez leto sa už nebudeme prechádzať, ale kotúlať 😀 Rifle si budem objednávať s bonprixu, mam s nimi dobré skúsenosti, veľakrát som odtiaľ objednávala a vždy som bola spokojná, ešte nič som nevrátila. Inak tie tehotenské veci sa mi zdajú byť trocha predražené. Objednávala som si odtiaľ aj športovú podprsenku, bo že začnem behávať, no k behaniu som sa nedostala 🙂 ale teraz mi padne veľmi vhod, ako mi prsia rastu, aj ma predtým bolievali, tak tá športová je v tomto prípade super. Šak už mám pocit, že prsia mám ako balóny, ale doslova, včera som si to všimla, aj tak ich mám veľké, ale teraz mi prišli ešte väčšie a také zaguľatené. Ale aspoň už tak nebolia ako boleli v prvom trimestri. Aj moja mama sa veľmi teší, už básni o tom ako ona bude voziť 🙂 Určite bude všetko v poriadku a o chvíľu budete traja 🙂 Treba myslieť pozitívne, ja som vždy taký optimista a verím, že všetko dobre dopadne 🙂 JA to takto hovorím, ale neboj sa, keď idem do poradne, tiež sa bojím a modlím sa aby bolo všetko ok a malinké sa malo k svetu. Hlavne teraz keď ani nemám pocit, že som tehotná, tak ma to tak ukľudní, keď vidím si tam hopká 🙂 a keď doktor povie, že je všetko ok, tak idem taká vysmiatá a spokojná odtiaľ 🙂 Len teraz asi pôjdem do poradne až koncom marca, tak to je ešte dosť dlhá doba, ale to rýchlo utečie.

kattyy3
15. feb 2015

@xxelisxx mas pravdu optimizmus je asi to najdolezitejsie co momentalne musime v sebe mat. Juj v lete vidis to sa naozaj uz asi budeme kotulat, pocuj kolko si pribrala v prvom trimestri? Ja som sa vazila naposledy minuly tyzden a este zatial nic ale zajtra sa chcem rano odvazit bo mam pocit ze som urcite tazsia tak uvidime. Inak aj ja som uz par krat objednavala z bonprixu a vsetko som si nechala len tie rifle su pre mna komplikovane bo mam sirsie stehna a mala som uzsi pas a este som aj nizsia tak preto som rifle vzdy musela skusat ale tiez rozmyslam ze by som objednava vsak vratit sa daju. Aj ja mam pocit ze tehotenske veci su dost drahe hlavne ked ich budes pouzivat len urcity cas este ze mam vsetky tricka elasticke hi hi hi no tie nohavice aj tak musis kupit bo brusko nezastavis bude riadne narastat 🙂 neskutocne ked niekedy rozmyslam ze za cas uz budeme traja a bude z nas mamina, dietatko je naozaj prekrasny zazrak a i ked si neviem predstavit ake bude nocne vstavanie lebo ja rada spinkam 😅 moc sa na to uz teraz tesim. To ta inak pekne dlho nechavaju cakat ze do marca ale zas ak niesu ziadne problemy nieje dovod chodit tam casto, ja zial zatial chodim kazdy tyzden bo prvy trimester a spinenie no tiez dufam ze uz bude lepsie a budem tam chodit aspon kazde 2 tyzdne. Pokazde ked idem na kontrolu srdiecko mi bucha ako o zavod cakam co bude. Tak ale teraz najblizsia navsteva uz bude na konci 12 tyzdna a ked bude ok trosku sa ukludnim a po morfo uzv to bude asi omnoho kludnejsie. Mozem sa opytat uz si rozmyslala nad porodom kde asi by si chcela rodit?

xxelisxx
15. feb 2015

@kattyy3 V prvom trimestri som schudla dve kila, a tak na prelome prvého a druhého trimestra som mala tie dve kilá naspäť, keď už mi začalo chutiť 🙂 a ešte asi aj pol kila navyše, tak v podstate asi pol kila, ale to záleži aj od toho ako si najedená a tak, bo v poslednom čase trpím aj zápchami. Už sa normálne aj bojím postaviť na tú váhu, bo priberať by som veru moc nemala. Ale zase je dosť pravda, že mám neskutočnú chuť na sladké, ale už sa to snažím ako tak ovládať a trochu sa obmedziť. No bola som teraz 12. februára v poradni a 10. marca idem len na krv na genetiku a potom, že sa dohodneme na tom kedy mám prísť do poradne a ešte tam majú aj dovolenku, tak asi preto to bude tak neskoršie. To keď tam pôjdem už by mohlo byť aj vidieť, že čo budeme mať. Lebo doktor niečo hovoril o 20 tt. To by malo vychádzať tak koncom marca. Veru radšej aj dvakrát do týždňa na kontrolu ako niečo zanedbať, ale aspoň častejšie uvidíš svojho drobčeka 🙂 Už máš aj tehotenskú knižku? Rozmýšľala som už, no buď to bude myjava alebo trenčin, neviem ešte, čítam o každej pôrodnici a niekto si chváli, niekto nie, tak ako to býva, každá má iné nároky, tak niektoré boli spokojné, niektoré nie či už to bol trenčín alebo myjava. Tak ešte uvidím. Bo ešte aj tak neviem ako to bude s pôrodom. Kvôli tej nadváhe, ešte mám aj tlak vyšší, tak uvidím. Môj doktor povedal, že spolu to zvládneme a zase môj kardiolog ked sme sa bavili o pôrode,že ako budem rodiť, tak povedal, že veľakrát to príroda zariadí tak ako má. Tak uvidím ešte ako sa rozhodnem, ešte mám chvíľu času na rozmyslenie 🙂

kattyy3
15. feb 2015

@xxelisxx neboj aj ja si osobne myslim ze priroda si zariadi co musi a zbytocne nieco naplanujeme ona to rada pomeni. Ja teraz radsej moc neplanujem len sa sem tam pohravam s myslienkami, co je pre mna dost tazke lebo rada vsetko planujem a viem co ma caka a pozri som v situacii kde sa neda nic planovat a vsetko sa meni z tyzdna na tyzden. Mala som znamu co tiez mala problemy s tlakom a nejake velke problemy jej to nerobilo iba o par tyzdnov porodila skor krasne dievcatko, neboj ked si pod kontrolou vsetko bude dobre. Ja mam zas znizenu funkciu stitnej zlazy tak beriem tabletky a picham injekciu na riedenie krvi vraj pre istotu bo aj tam mohla byt chyba potratov tak tiez neviem ci sa bude rodit prirodzene alebo cisarskym uvidime co a ako pojde. 🙂 inak super ze uz by si videla pohlavie a co by si chcela? Ja uz tehotensku knizku mam minule mi ju dala a to som este nikdy nevidela tak daleko som sa nikdy nedostala. Juj aj ja sa tesim ked uvidime pohlavie to bude teda prekvapko hi hi hi bo jeden tvrdi ze to je dievcatko a druhy ze chlapcek ale v podstate nech je drobcek zdravy. Ja tiez sem tam rozmysla nad porodom a budem mat dilemu ale este chvilku casu mame na rozmyslanie a mozno samo nam to ukaze co je najlepsie.

xxelisxx
15. feb 2015

@kattyy3 neviem čo by som chcela, ako píšeš to je jedno, hlavne aby drobček bol zdravý. Mne sa snívalo, že to bude chlapec, ale zase som čítala, že keď veľmi chutí sladké, že to bude dievča. A čítala som, že keď je to chlapec, že žena opeknie a keď dievča tak to že ubera žene krásu. Tak som sa dneska ráno pýtala priateľa, či som opeknela, alebo oškaredela a on mi povedal, že som stále rovnako krásna, tak sa to asi nedozviem 🙂 musím len čakať na tú poradňu aby som sa to dozvedela. Na štítnu žľazu mi minule brali krv, tak dúfam, že výsledky budú v pohode. Ja tiež rozmýšľam nad pôrodom a už aj po pôrode, že ako pôjdeme domov z pôrodnice, prídeme domov a že čo teraz, čo budeme robiť. Už sa teším aj na nakupovanie výbavičky, ale chcem začať až keď budeme vedieť čo budeme mať. Dneska som bola akási aktívna, celý deň som niečo robila, normálne som mala energiu, ani únavu necítim. A zajtra do práce, to bude ťažké vstávanie. Keď vstávam tak skoro, no keď ideme autom tak vstavam o pol 6 lebo chodíme na 7, tak mi ráno v aute býva zle čo mi nikdy nebývalo. Dúfam, že aj zajtra budem mať toľko energie 🙂 Dúfam, že to tak príroda zariadí aby bol pôrod prirodzený bo chcem tam mať priateľa, ten mi je stále veľkou oprou a verím, že aj pri pôrode bude. O tom sme sa bavili, ešte som ani tehotná nebola, povedal, že určite chce byť pri pôrode 🙂 A nad menami si už rozmýšľala?

kattyy3
16. feb 2015

@xxelisxx neboj urcite bude vsetko ok.Inak som sa pobavila ked si sa pytala ci si opeknela alebo nie no to bola asi ta najkrajsia odpoved co ti mohol dat i ked si sa pravdy nedovolala. Vies ja tiez poznam vsetko o com si hovorila a tiez zatial neviem co to so mnou robi to mi snat povedia kolegovci v praci ktory ma uvidi po dlhsom case nakolko uz zacal druhy tyzden mojej PN. Kontrolu mam az v pondelok tak to urcite este minimalne buduci tyzden budem doma tak skor ako po 3 tyzdnoch ma neuvidia tak snat povedia pravdu hi hi hi Inak aj ja som mala sen sice iba ktatucky no bolo to uzastne, snivalo sa mi ze ku mne prislo male dievcatko ja som ju objala a ona mi dala pusinku nic nehovorila a ja som jej povedala ze ju lubim a za chvilu budeme spolu, nikdy na to nezabudnem fakt super pocit tak uvidime ci to bude pravda alebo nie. Bo zatial zatial ziadne specialne chute nemam. Co sa tyka mien tak moc este vybrate nemam, asi to necham na pocit ked prvy krat uvidime drobceka ked uz bude vacsi a budeme ho vidiet do tvaricky, uvidime aky pocit sa nas zmocni. A ty uz nejake mas? drzim palce nech ti energia len a len stupa

xxelisxx
16. feb 2015

@kattyy3 no ta energia mi dlho teda nevydrzala.Rano som zaspala,potom som sa ledva vosla do rifli,nejako sa mi tie veci scvrkavaju 🙂 A ako by toho nebolo malo este na mna aj nieco leze.Citim nejako priedusky a zacina mi kasel.Toto mi fakt bolo treba.Nechcem brat ziadne lieky,bo sa bojim.Aj kardiolog co mi predpisal na tlak som este nezacala brat,bo sa bojim aby som neublizila malickemu.Nad menami sme este nejako neuvazovali.Este mame trocha casu 🙂 To si mala nadherny sen,kamaratka mi hovorila,ze jej sa cele tehotenstvo snivalo a dievcatku a narodil sa jej chlapec 🙂 Ja mavam teraz rôzne sny aj dobre aj zle o tehotenstve.Dufam,ze sa splnia len tie dobre.Mozno sa ti tym to malicke prihovorilo,ze sa nemusis bat,ze sa ta bude drzat 🙂

kattyy3
17. feb 2015

@xxelisxx Jjuj to mi je luto ze sa zacinas citit akoby na teba nieco liezlo. Ja som mala nadchu ale riadne silnu v prvych tyzdnoch tehotenstva lekar mi moc toho nedoporucil no hlavne treba vela oddychu, byt v teple a nasadil mi 500mg celaskon denne aby sa posilnili vitaminy a tiez mi doporucil prieduskovy cajik a ten mi fakt pomohol a na hrdlo len kloktat slanou vodou. Trvalo to sice dlhsie ako normalne ale preslo to aj bez liekov. Drzim palce nech to nevypukne. Inak ten sen bol naozaj nadherny no v jedine co verim tak v to ze ma chcel anjelik ukludnit a ci uz to bude on alebo ona mi je uplne jedno, hlavne nech je zdravucke to potom bude ten najkrajsi dar pre maminu. Inak vcera vecer mi bolo priserne taka nevolnost od zaludka uf mala som co robit to ustat tak som to nastastie rychlo zaspala uz nech to je prec ale na druhej strane prsia uz tak nebolia iba v podbrusku sem tam potahuje nieco a obcas citim take tlaky dole ale to len na chvilku hm mozno sa maternica roztahuje, sranda ked netusim ake pocity su v pohode a ake nie. No snat je vsetko ok. Prajem lepsi a krajsi dnik

radka752
17. feb 2015

Ahojte. Tak dnes som bola na triplle testoch ... na výsledky si ešte počkám. Konečne si užívam to, že môžem zjesť aj niečo iné ako polievku a rožok s maslom. No neviem vôbec spať. Už od ôsmej / deviatej ležím v posteli a gúľam sa z boka na bok, no spánok neprichádza. Počas celej noci ak prespím 2 hodiny, tak je to veľa. Je to veľmi vyčerpávajúce, keďže v práci to nemám ako dospať. :/ Tiež zvyknem mať zlé sny. Je to dosť nepríjemné. Stále dúfam, že sa to nejako upraví a ja sa budem môcť aspoň trocha vyspať. Držte palce aby testy dopadli dobre.

xxelisxx
18. feb 2015

@kattyy3 asi si kupim aj ja ten prieduskovy caj,ked ti ho doktor povolil tak sa asi moze.Bo ze niektore take bylinne caje sa nemozu v tehotenstve,podla toho co ten caj obsahuje aake bylinky.Aj ja mam obcas vseliake pocity,ked ma pichne tam a potom zase inde,dokonca uz ma ani v podbrusku neboli,ale zato tie prve mesiace som si to uzila.Teraz len obcas trosicku take zacitim vzdy ked zacinam novy tyzden.Ani prsia ma uz nebolia len sa zvacsili a tak viac zagulatili,ale bradavky mam neskutocne citlive.Ale vobec uz nemam pocit,ze by som bola tehotna.Dufam,ze drobcek je tam spokojny a je mu dobre.Nemoze mu to nejak ublizit,ked som trochu chora ze?Teplotu nemam vobec len hrdlo a taky suchy kasel.Najhorsie je rano,cesta do prace,ked yz sa rozbehnem tak je to v pohode.Uvidim sak mozno zajtra zostanem doma.

xxelisxx
18. feb 2015

@radka752 Ahoj.Ja som tiez mala problem zo spanim,ale ako som zacala chodit do prace,ze musim rano vstavat tak so spanim absolútne nemam problemy.Dokonca ked pridem s prace domov a ze si lahnem tak hned zaspim.Vcera som napriklad prespala cele poobedie,o 22 hod som sa zobudila dala som si sprchu a isla som zase spat.Rano ked mi zvonil budik tak sa mi este stale nechcelo vstavat.Ja som sice byvala riadny spachtos aj predtym,ale teraz som este vacsi 🙂 Doma neporiadok,upratovat budem az cez vikend,to budem mat dufam viac energie.Drzim palce aby testy dopadli dobre.Ja na ne idem az v marci.

kattyy3
18. feb 2015

@xxelisxx vies uplne sa chorobe pocas celeho tehotenstva podari vyhnut len maloktorej kocke. Je to dost dlhy cas a rozne rocne obdobia a nesmies zabudat aj na to ze drobcek si z teba berie ziviny a vitaminy a tvoje telo sa stava zranitelnejsim. Aj ja som sa velmi bala ked som dostala hned na zaciatku nadchu a ked som zistila ze drobciatko tam uz je o to to bolo tazsie tak som skocila tomu lekarovi. Viem ze niektore bylinky sa nesmu a ine zas s mierou no nevidela som v nom nic co by drobcekovi mohlo ublizit. Ja som si vrecusko dala na dva cajiky a pomohol mi. No nevies si predstavit ako som kaslala i ked lekar povedal ze to je len nadcha tie otrasy do bruska mi pripadali priserne iba som mu stale hovorila ze musi vydrzat a ze mamina sa skoro uzdravy a bude lepsie. Neboj aj ty to zvladnes len by to chcelo aj na par dni oddych ak sa nebudes citit dobre urcite sa neprekonavaj teraz ma telo vacsiu zataz ako ked niesi tehotna, ved telo teraz pracuje za dvoch. Aj u mna boli zle rana nevedela som sa prebrat bola mi sialena zima a po praci som bola zrela do postele hi hi hi aj u mna to je lepsie ako vravis prsia uz tak nebolia no su citlive ale mna stale trapi poobedie teda skor vecer po 4 hod mi je stale divne od zaludka ukludni sa az ked si lahnem a najdem polohu uf to je najtazsie pre mna. Ty si pekne kup cajik vela pi a oddychuj a bude dobre neboj.

radka752
18. feb 2015

@xxelisxx No tak ja som dosť akčný typ. Nezvykla som spať dlho ale spalo sa mi dobre. Odtedy som tehu, tak celé noci nespím a v práci sa cítim strašne unavená. Kéď prídem domov tak stále niečo porábam, ale Keď sa osprchujem a chystám do postele, tak ja neviem, či je to tou sprchou, ale nedokážem zaspať. Potom zaspím okolo 22:00 ale už pred polnocou som hore, potom okolo druhej, znova okolo tretej, potom zas po piatej a 5:20 mám budík a to už som hore predtým, než začne zvoniť. Aj ten spánok je taký ľahký, že vnímam všetko naokolo. Najlepšie sa mi spí medzi 6 - 10 ráno, ale to žiaľ nemôžem. No dúfajme, že tie testy dobre dopadnú. Najhoršie je čakanie na výsledky.

xxelisxx
18. feb 2015

@kattyy3 No dneska som bola v tej lekárni, odporučili mi sirup Hedelix a chcela som aj ten prieduškový čaj, ale ten mi neodporučali kvôli tým bylinkam, tak mi odporučili nejaky slezovy kvet. Akurát ho chlipkám 🙂 a niekde na nete som sa dočítala, že tento je dobrý aj pri tehu nevolnostiach.Tak uvidím snáď to pomôže. Ja som nikdy nebývala nejako chorá, preto ma to aj teraz zaskočilo. Nejako to s drobčekom zvládneme, musíme 🙂 rozmýšľala som, že zostanem aj chvíľu doma, že nepôjdem do práce. Ale vždy si poviem, že uvidím ráno a ráno vždy vstanem a idem 🙂 Dneska som mala hlas ako keby som mutovala. Tak som bola väčšinou času v práci aj ticho 🙂 Tak aspoň,že sa to ukludni, keď si ľahneš. Tak ležkaj a oddychuj 🙂