Decembrové tehuľky
Ahojte, len by som rada vytvorila skupinu aj pre nas decembrove tehulky. Hned na uvod mi napadla otazky, oznamite to vasej najblizsej rodine? Ja to riesim z toho dovodu, ze som cca v 5 tyzdni, a viem, ze prvy trimester je kriticky, ale tak rada by som sa tesila aj s ostatnymi, ale zaroven mam aj obavy, ze co ak ... neviem si predstavit ale krajsi darcek, ako oznamit tuto krasnu novinku rodinke.
Inak toto tehotenstvo nemam este potvrdene lekarom, idem 5.1., tak verim, ze vsetko bude v poriadku, co sa tyka priznakov, tak tie nie su ziadne, okrem toho, ze citim podbrusko a dnes rano mi akosi nie je dobre od zaladka ../a to som si myslela, ze ma obide 🙂/.
Zacali ste sa nejako inak stravovat, alebo ani nie?
Tesim sa na vase pripadne postrehy, rady, ci nazory.
@nikusik89 ja ratam tiez, ze ovu bola podla BT 4.12... nanajvys 7 12..ale som priklonena k 4.12..vtedy mi ju graf aj vyznacil...len podla bolesti prs by to eventuelne mohlo byt o par dni neskor...a mas aj nejake priznaky? ja nic..len teda som velmi unavena, idem skoro spat a zo zaciatku ma bolelo podbrusko..teraz uz menej. ale zase citim krize. no tie ma pobolievaju v intervaloch uz par rokov...o nevolnostiach rec byt nemoze, obcas ma napne z odpadkoveho kosa ci umuvacky, ked sa tam zmixuju tie pachy, ale nikdy pred tym som s tym problrm nemala. jest toho vela nezjem.. vobec necitim hlad...schudla som uz asi 5 kil.. no pri mojej vysokej vahe, to ani vidno nie je..mama stale vravi, ze babo ma dost zasob, aby sa malo z coho zivit 😀
@liligreg no príznaky nič extra, zle mi nie je,ani prsia necítim. keď mi mala dojsť mrcha vtedy som mala trochu citlivé prsia a minulý týždeň som cítila kríže tak ako som zvykla pri MS, ale to pominulo. momentálne som "len" pekne nafúknutá a dnes a včera som cítila, že črevá pracujú ako bláznivé, tak sa snažím jesť orechy a slivkový kompót, aby som nemala problémy s trávením. Unavená som aj ja, ale neviem či to pripisovať lenivému režimu počas sviatkov alebo tehu :-P ale mám v okolí tehu kamošky a jedna je už v 13tt a nebolo je vôbec zle, druhá má rodiť vo februári a tiež nič také neregistrovala, takže to je tiež v poho ak sa nám to vyhne 😀 aj švagrinej nebolo vôbec zle, a jej dlho ani nezistili, že je tehu lebo HCG jej pomaly stúpalo a na sono nakoniec bola až niekedy v 8tt. PEvne verím, že sme v poriadku🙂 🙂 inak som čítala, že boli aj mamičky, ktorým sa nevolnosti zašínali až okolo 8tt, takže to ešte môže prísť hocikedy :-P
@misdan @liligreg baby ja napríklad mám aj cystu napravom vaječníku ☹ na prvom sone 19.12. ju videl a aj 31.12. ju videl, že trocha narástla, ale vraj to by počas tehu sa mala vstrebať...tek pevne verím, lebo ja mám len tento jeden vaječník, tak dúfam, že nebudú komplikácie. Ľavý vaječník mi vyoperovalia kvôoli cyste keď som mala 11rokov ☹ Neviete niečo o týchto cystách v tehu?? nepoznáte niekoho kto mal?
@liligreg no zápcha je nepríjemná sv.ňa ☹ moja švagriná to mala tiež počas tehu, a v lekárni dostala také kapsulky, nejaký slivkový koncentrát to jej celkom pomohlo, a pritom ona máva tieto problémy aj všeobecne...skús sa na ničo také opýtať, keď pôjdeš okolo lekárne. Ale zatiaľ ak máš doma slivkový kompót alebo džem tak si daj za lyžičku,dve, a nejaké orechy pochrúmaj, men to zvyklo pomôcť (síce až na druhý deň,ale pomohlo 🙂
Som tu nova, aj nam sa to tento mesiac podarilo, strasne sa tesim 😊
@misdan Ahoj dakujem 😊, poslednu ms som mala 6.12. 2.1. Som mala dostat MS,30.12.som bola objednana ku gynekologovi na prevetivku a ani neviem co ma to napadlo spravila som si test co mi ostal v penazenke a tam dve ciarky. Zostala som tam sediet a vobec som tomu neverila 🙂 tak som tam isla s takou malou dusickou ze ma posle domov bud ze tam nic nebude alebo ze je to skoro🙂 vyliezla som hore bol ticho a zachvilu ze nemeska vam nahodou ms. Hovorim ze nie az 2. ma prist a on so smiechom ze no uz na 80 % nepride🙂 zobral mi krv rano som volala na vysledky a je to tam🙂 teraz 7. mam prist znova a povie mi ktory to je tyzden 😊
@misdan no tak verím, že to bude OK, čítala som, že mnohé mali a bolo to OK. ak je tá cyst obyčajná neškodná tak by s ňou nemali byť šarapaty.
Inak zárodočný terčík vyzerá na ultrazvuku tak, že v tom vaku je taka bodka tmavšia alebo niečo také?? lebo mne keď lekár ukazoval na monitore ten vak tak také niečo v ňom bolo 😉
@nikusik89 jasne, netrap sa tym zatial 😉 No praveze ten zarodocny pol je hyperechogenny cize svetly na okraji amnionovej dutiny, kt. je cierna (anechogenna- ako kazda tekutina).
@monika_123 tak nieco ano- ze je plod intrauterinne, odmeria amnionovu dutinu, isto bude vidiet aj plodik a mooozno aj akciu srdca..aj ked je to otazne, ked az od 6tt zacina a je to u kazdej zeny rozne..ak ju este neuvidi, tak ta objedna o 2tt 😉
@monika_123 no, podľa mňa by ti mohopl vidieť gestačný vk určite a možno už aj niečo v ňom ;) napr. ja keď som bola 31.12. a videli sme vak, to bol 6tt od MS a od oplodnenia podľa mňa max. týždne takže tak 🙂 ale ono tí lekári naschvák objednávajú v takých intervaloch, že vedia , že by mali už vidieť o niečo viac, napr. aj mňa preto až o 3 tri týždne,. že to bude už podľa jeho výpočtov 8tt 🙂 držím palce 😉
@monika_123 "od oplodnenia max 4 týždne" ...preklep 😀
@monika_123 ved ako chces no..ja keby som nepotrebovala rychlo oficialne od dr. potvrdenie kvoli praci, tak nejdem takto skoro..pockala by som aspon do 7.tt. A este k tomu, ja si musim do 10tt za kazde sono zaplatit 20e, ze to poistovna nepreplaca..
@monika_123 no to ti verím 🙂 veď ja som bežala už hneď toho 19.12. keď mi MS meškala len 2-3 dni, lebo som spanikárila, že idú sviatky 😀
Ahojte, pravdepodobne sa aj ja pridám, zatiaľ som nebola u doktora, ale ms mešká vyše 2 týždňov a na 4 testoch krásne silné 2 ružové 🙂 a keby si chcela baba čo je na tom podobne pokecať, budem rada 🙂
@monika_123 ahoj ja som objednana na stredu 7.1 to by malo byt koncom 6 tyzdna podla kalkulacky tak uvidime ci nieco uz uvidi bo ja musim byt pod castejsou kontrolou pretoze som po 2 zamlcanych potratoch. Tak pevne verim ze to teraz uz dobre dopadne ale pridam prispevok ci uz nieco videl alebo za kolko ma znova objednal
@kattyy3 ja stale rozmyslam ci to nepresuniem este o tyzden.uvidim este.potom sa ozvi ako si dopadla 🙂
@monika_123 vies za inych okolnosti by som to aj ja odlozila na neskorsie bo by bolo lepsie vidiet drobceka no ja nemozem nakolko som naposledy v auguste potratila a okrem toho mam znizenu funkciu stitnej zlazy a musia mi zobrat odber na nu a skontrolovat ci mam lieky dobre nadstavene bo tehotenstvo je cele o hormonoch, takze ja nemozem odkladat ale napisem urcite
@kattyy3 ja mam na stitnej nejake mini cysty,istu dobu som brala aj lieky,preto chcem ist aj ja co najskor aby som to nepodcenila.radsej pojdem viac krat ako raz a neskoro
@monika_123 urcite ti to radim radsej skor ako neskor, zo stitnou zlazou nieje ziadna zabava a akonahle sa nejake lieky beru treba byt pod dohladom.
@misdan Do Nových Zámkov by som išla iba v tom prípade, že by som musela rodiť cisárskym kvôli chrbtici. Čítala som, že tam robia najviac takýchto zákrokov, tak len preto. Inak je to pre mňa dosť diaľka.
@ivankaberrynka ano to som uz pocula a aj citala, ze ma statisticky najviac sekcii..skoda. A kde budes ty rodit?
no ja som včera začala krvácať, dnes som bola u doktora vyšetril ma, urobil mi sono ...a bohužiaľ nič. vraj len posunuta menštruácia a vraj dve čiarky nič neznamenajú lebo niektoré ženy to vraj tak mávajú pri meškajúcej MS ...tak som skoro plakala ...čo už :(
@misdan Asi Zvolen. Alebo Banská Štiavnica? Neviem. Keď jedna kamarátka rodila v Žiari nad Hronom a skoro tam zomreli aj s malinkou. Napokon jej urobili sekciu po dvoch dňoch trápenia. Druha kamarátka rodila vo Zvolene a tam im dali na izbu tehotnu so žltačkou! Nechali ju tam vraj pol dňa a potom ju premiestnili. Nič im nikto nepovedal, len tam potom prišli dezinfikovať po nej a vypytovali sa ostatných, či s ňou prišli do styku. Napokon im odobrali krv a robili testy. Našťastie boli v poriadku. A tretia kamarátka rodila v Štiavnici a že sa tam veľa naplakala, lebo personál že bol hnusný a po pôrode jej dr. vyberal placentu a niečo jej tam roztrhol, tak že strašne krvácala. Museli ju uspať a operovať. Tak mi teraz povedz, že kam.. Zúfalá som. Ale možno budem musieť ísť na tú sekciu, tak to sa dá aj naplánovať, ikeď by som radšej rodila prirodzene.

@liligreg podobne ako píše misdan... aj ja som amla ovulku tak cca4.12. a lekár mi 31.12. hovoril 5tt a že vidíme to čo máme vidieť🙂 takže by sme mali byť OK 🙂 na men musel vidieť, že som vystresovaná, lebo za každým jeho slovom som sa pýtala a to čo znamená? je to dobré? 😀 😀 😀