Diazepam v tehotenstve. Neublíži to malému?

denisocka
28. feb 2010

Včera som bola v nemocnici,lebo som opäť slabo krvacala. okrem toho som spomenula,že posledne dni mi dosť často tvrde bruško.nieje to nič príjemne,ale zda sa mi to v 17tt dosť skoro,teda velmi často nato -že to je len 4.mesiac. nieje to nič príjemne, maternica stuhnuta,blby zvieravy pocit ... no a tak som vyfasovala okrem Ascorutinu aj Diazepam - mam ho brať 2týždne v dávke 2mg - 2mg - 4mg . našťastie mi predpísala len 2 krabičky a nevyjde to ani na týžden a pol. ale aj tak mam obavu,či to nejak malemu neuškodí . aj ked možem potvdriť,že tvrdnutie bruška prestalo 😕

zuzanockamt
28. feb 2010

diazepam je ale dost silny nie?

denisocka
autor
28. feb 2010

Je,ale v nemocnici to davaju bezne aj 3x5mg

zuzanockamt
28. feb 2010

no ja by som si to asi nevzala ... viem, ze je to navykove po urcitom case ... raz mi to dali pred operaciou a som nevedela o sebe cele doobedie 😖

denisocka
autor
28. feb 2010

No mozno ak by si mala problemy,tak by si inac hovorila.

zuzanockamt
28. feb 2010

neviem ... ale na tvrdnutie bruska davaju len magnezium, nie? ... aspon zatial som v mojom okoli nic ine nepocula 😕

denisocka
autor
28. feb 2010

To jem na kila a prd pomaha

zuzanockamt
28. feb 2010

musim si aj ten horcik kupit lebo mavam nocne krce v nohach ... aj 4 - 5-krat za noc

zuzanockamt
28. feb 2010

som nasla toto na nete:
Diazepam sa neodporúča počas tehotenstva, s výnimkou urgentných prípadov, keď očakávaný úžitok pre matku prevýši možné riziko pre plod.

ale lekari vedia, co robia 😉

pia22
28. feb 2010

Kocky velmi jemna nahrada Diazepanu je Guajakuran, je aj volnopredajny, uvolnuje svalstvo a tiez je uvedene, ze nie je vh. pre tehotne, ale bez problemov sa pouziva v nemoc. pri problemoch v tehot.😉

dejna3
28. feb 2010

keď som ležala v nemocke, tam ho tehuľkám dávali... dokonca aj kámoška ho počas tehu musela užívať... takže pokiaľ je na to vážny dôvod, asi ho treba... pochybujem, že by ho lekár predpísl len tak 😒

denisocka
autor
28. feb 2010

Ano,aj guajacuram som brala ked som lezala v 12tt a 14tt

pia22
28. feb 2010

Dejna myslela som to skor ako setrnejsiu variantu pravdaze na odporucanie lekara😉

selene
1. mar 2010

Ahoj, já bych si ho vzala, ale v menší míře, než obvykle předepisují doktoři. Já zase beru cerucal, má se brát půlka, já si dávám čtvrtku a stačí mě to.

denisocka
autor
1. mar 2010

no ja už budem 3x2mg ..... že nedám na noc 4mg

emilyz
10. mar 2010

ja nechapem, ako mozu predpisovat diazepam, ved to je taky silny liek, uplne to spacifikuje telo, clovek nevie, ako sa vola a nastava velka svalova unava, ja som to dostala raz od lekara pri jednej triaske a nikdy viac, je to masaker liek podla mna...

leviqcka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika210
4. máj 2010

ahojte, nepísala som na MK už snáď 2 roky, ale teraz ma to sem akosi ťahá. Náhodou som natrafila na túto tému. Mne tvrdlo bruško od cca 18 tt a od 28 tt do 31 tt som musela ležať v nemocnici. Automaticky pri takýchto problémoch v nemocniciach dávajú magnézium a diazepam 3 x 5. A žiadna tehulka tam nerieši, či to može alebo nie. Doktori predsa vedia, čo robiť. A neviem, ale podľa mňa je doležitejšie udržať tehotenstvo čo nadlhšie, aby bolo bábatko zdravé, ako aby sa narodilo predčasne. Aj keď by sa narodilo predčasne a zdravé, isto by ste mali kopec opletačiek a povinných vyšetrení ešte pekne dlhú dobu. Mne sa stav zhoršil, tak mi nakoniec museli dávať diazepam až 3 x 10 do 36 tt a musela som stále ležať hore nohami, tiež do 36 tt. Keď som vysadila lieky, nezaregistrovala som žiadne problémy a tešila som sa na príchod bábatka. Vtedy som bola vďačná za každý deň naviac a nakoniec sa malý narodil po termíne 😀 A je zdravý, krásny a dáva nám všetkým zabrať. 😉 A jedna sestrička v nemocnici nám povedala dobre slová - nemáme toľko čítať, budeme oveľa pokojnejšie. A ja jej za tie slová doteraz ďakujem, pretože to bola pravda.

sisinka8
27. jan 2012

ahoj!dava sa aj plegomazil a salbutamol v nemocniciach pri predcasnych stahoch.mne to davalii.mne nepomohol guajacuran ani toni magnezia!diazepan nedavali nikomu!

luciaesterka
27. jan 2012

ahojte, ja som prave teraz v nemocnici, primar nam diazepan dal na noc, aby sme sa vyspali (ja 38. tyzden, a spolubyvajuca na izbe 37. tyzden), ona ho dostala aj na dnes v noci.

sisinka8
10. feb 2012

@luciaesterka nebojte sa brat ten diazepan ked vam to da lekar urcite to uzite.na konci to uz neublizi.prve3 mesiace sa nesmie uzivat skoro nic vtedy treba si davat pozor.ja som brarala v7mesiaci frontin 0,25 raz za den.nevedela som spat nto mi to dali.pomohlo.

lamias
28. jan 2014

Mna prijali do nemocnice v 32.tyzdni. tvrdlo mi brucho uz skoro mesiac a pol a magnezium ani male davky diazepamu nepomahali. K tomu som mala skrateny krcok maternice. Teraz mam 10mg diazepam 3x denne! Malinky je ale uplne v poriadku, len nechcu, aby som predcasne porodila. Dali mi uz 3 injekcie aby sa mu vyvynuli pluca, keby nahodou... Ale bojim sa, ze ked sa narodi, bude mat abstinencne priznaky (lebo diazepam sa nesmie vylucit narazovo ale pomaly uberat davky).

casperka1980
22. jan 2015

@lamias ahoj a ako dlho si bola v nemocnici? Lebo aj mna to caka... Dost mi tvrdne brucho. Mg 3x2 + guajacuran nezabera,..

lamias
22. jan 2015

@casperka1980 bola som tam 2 tyzdne. Mala som dovolene ist iba do sprchy a na wc, inak som musela stale lezat so zdvihnutymi nohami. To dost pomaha. A pila som mineralku Magnezia. Tiez pomahala. Iba ju som pila. Drzim palce ;)

annemari1995
17. okt 2015

Ja som teraz 27tt, brusko mi dost tvrdne, hrdlo maternice 23 mm, hroziaci predcasny porod.. mam nakazane lezat, nakazanu PN-ku, magnezko 4 krat denne a doktor mi predpisal Solbutamol WZF Polfa 4 mg,..ale len pol tabletky rano a pol tabletky vecer...tak sa len vyvalujem.

1482009
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonka17
3. mar 2022

@dejna3 trošku sa pripojím lebo som sa ho bála tiež, ale mám epilepsiu od dvoch rokov a keď mi príde len trochu zle, teda, keď cítim, že by mi mohlo byť horšie, tak si ho musím dať. Myslím, že lepšie ako by ma vyplo a odkysličilo by mi mozog na niekoľko minút a neviem čo by to mohlo urobiť bábu. Tak či tak mám strach, ale zatiaľ sme zdraví 😊 🥰❤️🥰 a to ma moc teší, takže to beri ako menšie zlo 🤷🏼‍♀️ nemám moc na výber a veľmi podstatné je magnézium #diazepamvtehotenstve #epilepsiaatehotenstvo

renatagabrisova
18. apr 2024

@denisocka dobrí deň aj mne tak tvrdené bruško som l 8tiždnov a beriem dijazeban ale nie pomáha tak nieviem čo na koho sa obrátiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre