icon

Do koľko dní sa dá ísť na potrat injekciou?

lucinkalajciakova
12. apr 2014

Potrat

Strana
z2
jahodka8
12. apr 2014

@lucinkalajciakova Neviem ti odpovedať, ale dieťa sa dá dať aj na adopciu hneď po narodení, veľa párov tak čaká na bábätko, ked si ho ty nechceš nechať. A je isté, že si tehotná? ako si to zistila? No a že 30% tehotenstiev končí spontánnym potratom, aj u mladých dievčat ako ty sa to často vyskytuje, lebo telo môže byť ešte hormonálne nestále, ešte sa tie hormony len učia fungovať. Na interupciu sa musíš spýtať na gynekologii, no ked nechceš bábo, tak najlepšie nemať sex.

sheila72
12. apr 2014

Pokiaľ viem, tak do 8.týždňa sa dá ísť na tento minipotrat. Ja osobne som nikdy potrat neabsolvovala, ale baby by ste sa čudovali, koľko je fór o potratoch doma....či už rôzne babské recepty, ako piť červené víno v horúcej vode, jesť všeliake byliny a pod. Dokonca sa dá zohnať tabletka na čiernom trhu, po ktorej potratíte tuším až nejak do 14 týždňa, čo je tu už nelegálne. Minulý rok som čítala, že túto tabletku už zavádzajú aj na slovenský trh, ale je len na predpis do 12 tt a potom treba chodiť na kontroly a tiež na na vyčistenie.
Ale dievča, ak máš 17 rokov, tak gynekológ podstúpi zákrok len v prítomnosti aspoň jedného rodiča, ktorý to potom musí podpísať. Takže smola.

lucinka2811
12. apr 2014

omggg ..mala si davat pozor ked si nozky roztahovala nie teraz "zufalo" to napravovat... a co tak ist k doktorke?? ... ja som myslela ze toto forum je na diskusie tipu aky mate nazor na toto mliecko alebo je tu niekto kto skusa bezplienkovu metodu nie chcem sa zbavit decka ... a suhlasim so @lyzzy

stanislavao
12. apr 2014

@lucinkalajciakova nezabudnite, ze nie ste plnoleta a tym padom je vasim zakonnym zastupcom rodic.

jahodka8
12. apr 2014

@lucinka2811 no tá tvoja prvá veta vôbec nesvedčí o tom, že si žena. Toto nepatrí na ženské forum. Vôbec nevieš ako to bolo. Takto sa vyjadrujú chlapi v krčme, ako fuj, nedá sa to čítať po tebe.

lucinka2811
12. apr 2014

@jahodka8 keby si citala prispevky vyssie tiez to niektore pisali ... a co .. napisem na rovinu co si myslim .a nebudem tu pisat omacky ..ano som zena toho sa neboj .. len ma zaraza ze mlada zena ide do postele s tym ze nemoze otehotniet ... sak vsade sa o tom hovori ako sa chranit ...tak co nepodnikla kroky aby nebola v takej situacii v akej je ...

vydrnik
12. apr 2014

poprvýkrát som bola tehu ked mi bolo 17 a pôl.priatel čerstvo po vojne a hjá som chodila 2 mesiace po vyučení do roboty.o bábetku nechcel počut a tak som sa rozhodla že ostanem sama moja mama to vedela,bohužial zo stresu a starosí som babetko potratila a ked sa to dovedel moj oco plakal,nývalý priatel za mnou byl v nemocnici ked sa to dovedel,rozišli zme sa,mal to byt chlapec bolo by mu už necelých 26r,za rok som sa vydala a čakali zme dvojički ale bol problém vo vývinu a došlo k sam.potratu dlho som deti mat nemohla a další potrat v 34r,lebo ma napadnul v opilosti,priatel dnes som ráda že mám skoro 8 r,dceru a s priatelom čakáme chlapca,dobre sa rozmysli čo urobíš,držím palce,

bosoriak
12. apr 2014

Vidim, ze opat same dobre rady k veci. Forum modrykonik.sk este nedeklaroval zakaz kladenia otazok o interrupcii, takze neviem, co sa do nej hned navazate. 🙂

@lucinkalajciakova Taka injekcia u nas neexistuje, takze mas cas do 12. tyzdna tehotenstva nazbierat okolo 300 eur (tolko je cca poplatok) a ist do nemocnice. Vyrozumeju o tom aj rodicov, takze bez toho, aby sa to dozvedeli rodicia to nepojde. Takze si skus sadnut a rozmyslat nad moznostami:
- potrat
- dieta si nechat
Obe zo sebou nesu nasledky a pravo rozhodnut mas ty (a rodicia samozrejme, kedze ani jedna moznost nie je zadarmo). Si uz dost velka na sex, takze budes musiet byt dost velka aj na jeho dosledky.
Drzim palce pre spravne rozhodnutie.

nasta55
12. apr 2014

@lucinkalajciakova raz budes lutovat, ze si zabila vlastne dieta,zivot prebehne ako voda a ty budes pocitat vek kolko by malo, si este mlada a naivna. V zivote by som na potrat nepomyslela. Ale tvoja vec, rozumnejsie by bolo sadnut s mamou a niest zodpovednost a dat si nabuduce pozor.

leoni11
12. apr 2014

je tu síce forum o detoch a mamách, ale nechápem prečo sa niektoré hráte na spasitelky sveta...myslíte si že ked jej napíšete aká je hus, že je sprostá......že si zrazu povie o - o majú pravdu, nejdem na potrat - neschvalujem to ani ja, ale jej otázka znela inak, takže rady typu ak a je sprosta a pod. jej asi moc nepomožu, nikto nevie za akých okolností zostala tehotná, ani aký život vedie...tak ma rozčulujú odpovede niektorých čo majú pocit najmudrejších žien na svete...

renca910
13. apr 2014

@lucinkalajciakova mozes ho dat na adopciu!!!

flavia1
13. apr 2014

Rozhodni sa podľa seba, ak sa necítiš dostatočne silná na dieťatko, tak urob, čo Ti rozum a srdce káže... ale ver mi, niekedy ani nevieme, koľko sily máme a možno by si to zvládla.... Ale Lucinka si naozaj tehotná? Nenapísala si, ako si sa to dozvedela.....

fra
13. apr 2014

@lucinkalajciakova v každom prípade sa o tom porozpravaj s rodičmi alebo aspon s mamou, určite ta nezabije ani nezbije, viem že je to ťažké začať taky rozhovor, ale mama by o tom mala určite vedieť

alexandramaria
13. apr 2014

a vy si hovoríte ženy- matky ?
a takto tu zhodíte niekoho rečami typu : kde si nôžky rozťahovala ? :-O

že sa nehanbíte ...

dennika
3. sep 2014

Ach bože aké ste len všetky chytre...uprimne? Vy ostatne ste tu všetky do jednej husy! Ste boli nebodaj mníšky kým ste sa nevydali alebo neostali tehotné? :D nebudte smiešne ...každý človek robí chyby, žiadna z vás nevie v akej situacii sa to dievča nachádza, má porodit dieťa kde napr. Nebude žiadna financna zabezpeka? Takisto rátam podľa veku že je studentka, nádejného otca nechce...a keď už sme pri tom hlavne on sa mal kontrolovať! Takže tu nebudte chytre vy pani matky

hana342
13. sep 2014

@dennika Ja si myslim, ze v dnesnej dobe je uz velmi vela foriem pomoci a podpory ci uz po financnej, psychickej, socialnej a inej stranke. Mozno len staci vygooglit otazku ci cakas necakane dieta a vyhodi Ti to dost moznosti ako robit vsetko pre to, aby sa dieta mohlo narodit a zit... Dieta je dar.

marti35
Odpoveď bola odstránená
biba12
22. jún 2018

@sasesoe stará téma z roku 2014, to len @marti35 má pocit, že musí robiť protipotratovú osvetu, tak všade do týchto tém dáva obrázky 🙂

hviezdickaaaa
25. nov 2023

Keď idem na potrat potrebujem nejaké papiere od gynekológa ? Alebo nepotrebujem vôbec ?

zuzanockamt
25. nov 2023

@hviezdickaaaa Na súkromnej klinike vôbec nič nepotrebuješ, tam ti všetko vybavia. Ak ideš cez nemocnicu, tak najprv musíš kontaktovať gynekológa.

monika101146560
25. nov 2023

@lucinkalajciakova injekcia ani tabletkovy potrat u nas nie je legálny. U nás je potret len operačne, stojí okolo 330e

zuzanockamt
25. nov 2023

@monika101146560 Užívateľka je už neaktívna a tému založila pred 9 rokmi.

monika101146560
25. nov 2023

@zuzanockamt to som si nevšimla 😀

Strana
z2