Dovolenka pri mori v 6. -7. mesiaci

allys
25. jún 2013

ahojte babulky, nikde som sa nedocitala, ci je vhodne ist na dovcu v 6-7 mesiaci, asi som zle hladala. a tak vam poviem, ze som bola. v nedelu sme sa vratili z Chorvatska a bolo super. isli sme autom cez madarsko a stali sme asi 3x, aby mi neopuchli nozicky 😉 a trebalo ist aj na WEC. teraz som v 28 tyzdni. okrem velkej kabele liekov "kdyby nahodou" som si spravila poistku dost vysoku na pokrytie vsetkeho mozneho. radsej dam par korun teraz, nez keby sa fakt nieco stalo a musela by som zaplatit miliony! vsade som nosila tehotensku knizku a karticku poistenca s uzatvorenou poistkou, ci to bolo na plaz, na prechadzku, proste hocikde som bola. samozrejme ako kazda milovnicka siat som mala velky zabraty kufor s handrami 🙂 polovicku veci som kludne mohla nechat doma. na plaz som nosila tie iste saticky a vzdusnu tuniku s kratasami. ked sme prisli na apartman, tam mi stacili 2 saticky. a na von? tiez saticky. pre istotu som si zobrala aj rifle a teplu mikinu, ale nebolo ju treba. ani ziadne balerinky, ci botasky. len cisto slapky (jedny na plaz, jedny na von). opalovak som si kupila 30 a bolo to v celku fajn, len som si spalila paze, ja totiz rada citam a lustim krizovky a ako som to mala pred sebou, tak akurat ten zahyb sa mi spalil 😒 no uznajte, cista "hruza" 😀 ziadne komplikacie som nemala, male kopalo a mne bolo fajn. len vo vode ma nejako tahalo ku dnu 😝 bolo supis pocasie, ale pre istotu si tam kupte vejarik, ja som ho potrebovala, bolo mi dost horko a aby som predisla nejakemu "kolapsu" tak okrem vody bol treba aj vejarik. a tak. takze ak chcete ist na dovcu, tak chodte, ale povedzte to svojmu lekarovi, aby vedel a vyzbrojte sa perfektnou lekarnickou (alebo hladajte miesto, kde je blizko prva pomoc-clovek nikdy nevie), opalakom, vlakninou a dobrou naladou 😉
PS: ja mam tehotensku cukrovku a aj tak som isla, na ranajky som mala predpisany pocet kusov chlebika a zeleniny som zjedla za dvoch 🙂, obedik bol skor olovrant a vzdy som mala nejake mnamko-melon,broskynu, jablcko a vecera bola rozna.kazdemu chuti nieco ine. 🙂

snad som niekomu pomohla a kto so mnou nesuhlasi, je to jeho nazor 🙂

trish31
26. jún 2013

@allys presne tak,ja som bola sice koncom 5.mesiaca a teraz v 6.mesiaci som sa vratila,konkretne vcera,a bolo dobre 🙂

ichbinich
26. jún 2013

Ja som tiez bola v prvom tehotenstve na dovolenke pri mori v 6-7 mesiaci. My sme boli autom/lodou na Sardinii.
Okrem toho, ze prvu noc bola prietrz mracien, ktora znicila hotelovu plaz a uz nam ju nenachystali, lebo sme boli posledny termin, ktory mal ten hotel tu sezonu otvoreny, bolo vsetko super. Tak sme chodili na inu plaz 😉
Lieky som okrem paracetamolu nemala dokopy ziadne, alebo si nemapamatam 😅 Kedze Sardinia je Taliansko a teda EU, nebolo treba extra pripoistenie.
Dokonca sme si robili aj kopec vyletov po celom ostrove. Ked mi bolo treba, tak sme ostali stat, ani s jedlom nebol ziaden problem.
Moje odporucanie je tiez: ak vam je dobre a nie su komplikacie, chodte si uzit more 🙂

lencika
26. jún 2013

Ahoj ak sa ty citis vyborne a nebojis sa treba ist lebo budes lutovat a ked lekary su vsade a na urovni 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre