Fajčenie v tehotenstve. Aké máte skúsenosti?
Ahojte maminy a buduce mamicky, chcem sa opytat ci ma niektora z vas skusenosti s fajceniem pocas tehotenstva.....respektive chcem vediet ci moze babetko chore(postihnute), som prvorodicka, na babetko sa velmi tesim, no mamaj obrovsky strach o jeho vyvyn ☹ totiz ja viem ze je to moja vina, ale ja sa neviem cigariet vzdat, denne vyfajcim 3-4-5cigariet, prosim napiste mi mamicky fajcierky ako su na tom vase deticky???? 🙄 😔
Každá z vás ktorá hovoríte tehotnej že si nezaslúži byť matkou kvôli tomu že nevie prestať fajčiť si to už duplovane nezaslúžite lebo to nechcete dopriať inej babe!!!! A HOVNO viete o vplyve cigariet na bábätko počas tehotenstva...ja keď som bola na potvrdení tak sa ma doktor pýtal čo môžem a čo nie...ja mu hovorím že musím prestať fajčiť...a on že: No..Nie prestať ale postupne znižovať počet cigariet lebo by to bol pre dieťatko šok keď bolo doteraz na cigarety zvyknuté a ja by som mu ich stopla...teraz fajčím 1-2 cigarety týždenne...jednoducho mi menej chutia tak ako káva ktorá má horší vplyv a pijete ju vy poctivé tehulky! !!!!!!!
ja som proti fajceniu a ked je zena tehotna mala by prestat fajcit, skodi tak sebe a aj babatku
stankah30 moj otec momentalne zomiera na rakovinu.... ma ich dokonca vo viacerych organoch nezavisle bez metastaz. prva vec, co sa ma lekari ked videli jeho kartu pytali bola, ze ci FAJCI. a vies preco? lebo fajcenie je najsilnejsi faktor na RAKOVINU. bola som tuha fajciarka, takze o zavislosti dobre viem, prestala som okamzite po tehotenskom teste, kdeze som otehotnela uplne neplanovane.
je jasne, ze ze mamicky, ktore nemozu donosit dieta a kludne by kvoli tomu viseli 9 mesiacov dolu hlavou ako netopier, curali iba do misy pod sebou a neurobili ani krok, aby babo donosili sa tu budu rozculovat a to pravom... lebo nevediet ani prestat fajcit kvoli babu je fakt ubohe a to viem o com pisem, kedze bez tehotenstva som nebola schopna prestat fajcit..... a dufam, ze porovnavanie fajcenia s kavou bol iba nemiestny zart...
Prestat fajcit je jednoduchsie ako si kazdy fajciar mysli...ja som prestala po 12tich rokoch zo dna na den. Momentalne nefajcim 11mesiacov a som v 4mesiaci.. neprestane len ten co nechce...to ostatne su len vyhovorky...treba si uvedomit,ze fajcenim ohrozujem dieta a reci ako ona fajcila a ma zdrave dieta,je len ospravedlnovanie samej seba...kto chce prestat,tak prestane!
Fajcenie a tehotenstvo do kopy proste nejde!!!!
Ja nechapem, co tu vobec riesite 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐
Dievcata neviem co tu riesite stale kazdeho je to osobna vec ci fajci,pije,fetuje ,zere a ja neviem co este kazda vie co robi ak ma super vysledky nema sa co obavat.Kazda mame naviky a zlozviky takze neodsudzujte tu mnoho zien je to nepekne co tu citam .Ktora fajci je dobre pit aspon 1liter mliecka to stahuje nikotin ,ale urcite to mnohe viete.prahem pekny vecer
Ja keď som išla rodiť tak sa ma prvé opýtali či som fajciarka a ja im hovorím že dala som si polku cigarety na deň a strašne som sa rozplakala 😀myslela som si že mi idú povedať že budem mať babo choré 😢
Ale nie všetci lekári včetne anesteziologa mi povedali že super že som neprestala☺urobila by som veľkú chybu keby som prestala v tehot.vraj sa telo začne detoxikovat a to je najväčší humus čo by išlo dietatu.Takze jednu si daj 😉
Som v 19tt a pomaly prestavam fajcit skusam to maximalne obmedzit
Nejdem vas tu sudit lebo je to zbytocne len tak rozmyslam ze ak je zena tehotna a zavisla a preto nedokaze prestat fajcit tak ako moze ocakavat ze ak sa jej narodi dieta v pohode to zvladne bez nikotinu.myslim dieta.bude mat abstaky a bude trpiet ako si mala trpiet ty pocas odvykacky ale si to nedokazala.a decko dokaze.bude trpiet mat triasku bude citit to co citis ty ked si 8hodin nemozes zapalit.vybrala si si moznost ze dieta bude trpiet za teba
Ahojte.. tak ja som fajcila cca 14 rokov !! ... a bola som stredny fajciar 😀 ale ako som si urobila prvy test 5.12 som cigarety vyhodila do kosa a nefajcim lebo nechcem svoje dietatko vystavovat uplne zbytocne nejakym problemom... cigy mi vobec nechybaju naopak mam k nim odpor velmi mi vadi dym ..
No to je tazko povedat ci sa nieco moze stat.. niektora mamicka fajci a nie je babu nic a niektoremu je.. no ja byt na a Vasom mieste by som to obmedzila na minimum pretoze uberate babatku kyslik.. ja som bola tiez fajciarka pred tehu .. dokazala som sa toho pre mimi vzdat.. sice aj gynekologovia odporucaju neseknut s tym naraz ja som postupne prestala.. skuste to aj vy.. kupte si slabsie slimky a znizujte davku a potom skuste na par dni prestat ak vam to pojde..
Akoze, to vazne? Doteraz som si dotazy len zbezne pozrela, ale na toto nemozem nereagovat! Ste normalna?
Na facku, niektore zeny nemozu mat vytuzene dieta a vy takto hazardujete!
Aspon na tych pos.anych par mesiacov sa hecnite, ze Vam ruka neodpadne od hanby! Fajcit s bruchom!!!!!
Som alergicka na ludi, co fajcia pri detoch, nemusia od malicka inhalovat, staci, ze neskor budu pasivni fajciari, ale tato Vasa "otazka"(?!?!?).
Je mi jedno, ci je niekto biosialenec a decku neda v zivote olizat psenicny vyrobok, ale toto je vrchol! A este to zavesite na net! Spytajte sa lekara!
Koniec hlasenia, zelam Vasmu dietatu vela zdravia.
Ja som tiez bola fajciarka a to som do druheho mesiaca fajcila a radsej prestat fajcit ako potm si to vicitat lebo to dieta je ozaj potom viac chore a viem to zosvojej skusenosti
No tak,pridám sa k vám len koli tomu ABY som vám porozprávala co mne sa stalo,pri prvej dcerke som mala 21 rokov keď som ostala tehotna ,som fajciarka hneď ako som počula za som tehotná tak som prestala fajcit!!! To som bola 6tt maximálne 8 tt tehotna po týždni nefajcenia má prijali do nemocnice z dôvodu nízko polozenej placenty slabého krvácania ,po 3 dňoch liecbi v nemocnici sa má pán primár oddelenia opýtal či som alebo bola som fajciarka ? Moja odpoveď áno ale prestala som! Pán primár má v župane a papučiach poslal dole si zapáliť lebo som narušila systém môjho organizmu ktorý moze vytvoriť potrat!problemi počas tehu!tým len chcem povedať že ak fajcis 3 alebo 4 počas tehu nikomu to nic neurobí,aksi ostala tehotná počas toho že si bola fajciarka tak tvoj organizmus si to vytvoril aj stym ,,, a tak som fajčila až do pôrodu normalne ...dcerka mala 4 roky pred týždňom narodila sa 3,10 kg dĺžka 51cm dieťatko zdravé ako rybka coje pravda že počas.kojenia som nefajcila !!!! To som už nezvládala ......no a teraz cakam druhe dieťatko a idem rovnakým smerom fajcim ak mám chuť iba ak mám chuť tich 5 /6 na deň citim sa okay a všetko je okay moj názor NETRRBA STRESOVAT AK SI FAJCIAR SI FAJČIAR NIEKOMU SKODI AJ TO ZE PRESTAL LEBO STALO SA TO V CASE KED FAJCIS TAK NEMALO BY FAJCENIE POCAS TOHO UBLIzit moj názor ak plnohodnotné jes ,ovocie mlieka atď bude super všetko
fajcila som 14 rokov aj krabicku denne, naozaj som bola silna fajciarka. tehotenstvo nebolo planovane,odjakziva som sa bala tehu, ze ako to zvladnem nefajcit... Hned ako som pozrela na dve ciarky na teste, tak mi ako prve preblesklo hlavou, ze sa musim vzdat cigarety. Prve dva tyzdne som si zapalila max 2 denne, stale som vsak mala obavy ako to zvladnem, mala som take abstaky, ze som sa pomaly hadzala o zem, bolo to vazne velmi emocne, psychicky a potom dokonca ja fyzicky narocne, nebyvalo mi zle z tehu ale z abstakov.. po tychto dvoch tyzdnoch vsak prisiel den, ked som jednoducho venovala cely svoj cas od rana do vecera priatelovi a na cigaretu som ani nepomyslela..odvtedy som si tak uvedomila ze to ide, ale ze musim travit co najviac casu s ludmi, ktori o mne vedia, ze som uz nefajciarka..takto som to praktizovala a uz som v 29tt a ide to 🙂 priznavam, ze ked som mala sttanice a ked mi zomrel psik, tak som si dala zopar slukov, ale uz som mala silne vycitky, ze ci zas do toho nespadnem.. takze moja rada: skus sa obklopit ludmi, ktori by ti tu cigaretu z ust vytrhli a ty by si sa tym padom pred nimi od hanby prepadla a mala by si pocit, ze si ich velmi sklamala... ked uz nic ine nezabera, skus aspon toto..a popripade obmedz tu cigaretu len na vynimocne udalosti - max vsak jednu-dve do tyzdna..a uvidis, ze to pojde..Drzim ti moc moc palce 🙂
Najlepsie su extremne vyjadrenia typu: neznasam fajciace mamicky!!! Ja zase NEZNASAM ked niekto pouziva toto slovo a mysli si o sebe, ze je panboh!! Je to kazdeho vec a pozor, mne to tiez velmi nejde dokopy - tehotenstvo a cigareta - ale navazat sa do fajciarok takymto urazlivym sposobom tiez nie je na mieste. Ja som fajcila skoro15rokov, ked som otehotnela, prestala som uplne a stale nefajcim. Ale nikdy som nikomu dym do tvare nefukala. Vzdy som sa snazila byt ohladuplna voci ostatnym nefajciarom. Z nich je ale vacsina tak zadubenych, ze dokazu na cloveka pohladom naplut aj ked fajci 10metrov od nich. Tehotnej fajciarke sa neda poradit - bud ti tehotenstvo zapne varovny signal a prestanes, alebo nie. Moj nazor je - ak by si sa tak velmi bala o zdravie svojho dietata, tak by si tu cigaretu zahodila a neriesila, ze sa bojis ale nevies prestat. Takze to skus obmedzit co najviac, alebo si kupit elektronicku... ja len viem,ze ked som si predstavila,ako bozkavam to male stvorenie a v ustach ten pocit po cigarete... tak som si uz radsej nezapalila... ale ktovie, mozno zas niekedy zacnem... je to kazdeho osobna vec
No tak ja tu asi dám príspevok za ktorý ma budete všetky nenávidieť ale strašne ma uz vytacajú tieto vecne dotahovacky ohľadom fajčenia. Každá priemerne inteligentná žena vie ze fajčenie je zle ze škodí ze tabak patrí medzi návykové latky. Pre samotnú ženu môže mat fajčenie fatálne následky a pre dieťa v jej bruchu rovnako ak nie ešte viac a predsa to riešime zas a zas mnohé hľadajú alibi mnohé chcú vyjadrit zlosť a pohoršenie iné sa chcú utešiť. Tak podľa mna nieje čím sa utešovať ja som bola tvrdá dlhoročná narkomanka do 9tt som ani nevedela ze som tehotna a ked som ocikala test a on ukázal dve čiarky prestala som v sekunde v jedinej jednej sekunde som zahodila striekačky a skončila. Co myslite je to tahsie ako zahodiť cigarety????
Nie je!
S cigaretami som bojovala do 8 mesiaca uz nefajčim zahodila som aj tie. Bojím sa každý den sa bojím či je moje babo v poriadku či bude v poriadku aj si veľa x poplacem ako som jej to mohla urobiť ale co sa mám teraz hodiť o zem nenávidieť sa alebo som mala ísť na potrat, alebo mám vecne s niekym rozoberať či to uškodilo a či cigaretka 2 uškodia tiez. Nemusíte mat vysokú školu medicíny aby ste všetky poznali odpoved. O mesiac rodím napíšem potom či je mala zdravá a v poriadku aby sa časť z vás mohla upokojiť ze fajčenie je Ok a ďalšia časť aby ma mohla viac nenávidieť ze narkomanka fajciarka ma dieťa, obdiv nepotrebujem ten patrí tomu malému človiečikovi v brušku ktorý mi zachránil život a donútil ma nefajčiť.
@daniellka5 ... take svinstvo by som v zivote nezobrala ..
Tiez nepochopim matky ktore vypaluju zobak pocas tehotenstva a este sa tym aj chvalia na socialnych sietach no ale ich vec je mi to jedno....ja ked som zistila ze som tehula 8 tt.hned som prestala 🙂 a dnes to je uz 7 rokov co nefajcim 🙂 vdaka malej som prestala a viete co?Som na to hrda 🙂
@candii a co som ti to snáď kázala alebo ponúkala?
@daniellka5 .. tieto ironicke reci milujem 😉 .. proste nechapem ludi, ktori si dobrovolne nicia zivot a zivot ich blizkych takmto hnusnym svinstvom.. co si cakala ze sa ti budem klanat ze si prestala si drbat do zili? Aka si silna? .. fuj.. ze si si to vobec niekedy v zivote dala to mi je cudne ..
@daniellka5 ja ti drzim palce, aj tvojmu dietatu
ALE, vplyv nikotínu a všetkého ostatného sa mize ukazat aj neskôr:slabá imunita, Častá chorľavost dietata, alergie, poruchy učenia a ine sprievodné poruchy
Mnohe matky, ktore fajčili pocas tehotenstva si po porode povedia, ze hurá je zdravé a pozom sa náramne čudujú, ze dieta ma 1-2roky a ide z choroby do choroby
Ze v skole ma vsetky mizne dys....
Ale aj tak zelam vsetko dobreeee
Nie ja som nečakala nič ja som iba vyjadrila svoj názor rovnako ako ty no narozdiel od teba som na nikoho neutocila a ani nebudem lebo niesom tu ani nikde inde preto aby som súdila naštastie
Pribinak ja viem ale rovnako mentálna retardacia je vrodená porucha mozgu vznikajúca v prenatalnom obdobi alebo do 1 roka života takze a tym musí niekde počítať každý s tym rozdielom ze ta žena ktorá nežila ako ja nebude mat navždy neprekonateľnú výčitku. A ďakujeme za podporu 🙂
Chcela by som sa spytat ci je niekto kto fajcil pocas celeho tehu.neviem sa toho vzdat ale ako som tehotna tak mam neskutocnu chut na cigaretu vyfajcim 7-10 cig. Viem obvinujem sa . Mala je v poriadku ale otazka znie ci moze byt babo na to zavysle? Dakujem.

Ahoj no ja som teras dkoro 11 tt ties som fajcila ale ako nahle som sa dozvedela ze som tehu prestala som uplne a mm ties 🙂🙂 ono tasko radit kazda sa musi rozhodnut sama ale podla mna nieje dobre ked dieta taketo nieco dostava doseba ani pri dcerke som nefajcila ani pri synovi radsej sa vzdat🙂