icon

Fajčenie v tehotenstve. Aké máte skúsenosti?

kamelia0111
17. nov 2010

Ahojte maminy a buduce mamicky, chcem sa opytat ci ma niektora z vas skusenosti s fajceniem pocas tehotenstva.....respektive chcem vediet ci moze babetko chore(postihnute), som prvorodicka, na babetko sa velmi tesim, no mamaj obrovsky strach o jeho vyvyn ☹ totiz ja viem ze je to moja vina, ale ja sa neviem cigariet vzdat, denne vyfajcim 3-4-5cigariet, prosim napiste mi mamicky fajcierky ako su na tom vase deticky???? 🙄 😔

Strana
z6
candii
31. dec 2016

@sabi258 tazko povedat. Niektorym detickam nie je vobec nic. A niektore nasledky maju..

marcelatje
31. dec 2016

@sabi258 negativny vplyv fajcenia na nenarodene deti je vedecky dokazany. To ci to ovplyvni aj tvoje dieta ti nikto dopredu nepovie.

julinka29
18. jan 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

Mňa to zaujíma z druhej strany- ako donutim mojho chlapa aby prestal fajčiť, keď budem ja tehotná???

marosinecko
18. jan 2017

@julinka29 ja som sa o to ani nepokusala. Ked som bola tehotna tak nefajcil pri mne a vzdy sa vyumyval ze som ani "nevedela " ze fajcil. A robi to doteraz.

marcelatje
18. jan 2017

@julinka29 tazko.😂

jankalukasova
18. jan 2017

@sabi258
hmmm... mame v dome takú super susedku, čo si neodpustila v tehotenstve cigu... a kým sa malý narodil bol tiež v poriadku.. a ani nie je závislí... má 26 rokov a úspešne skončil vysokú školu.. akurát taký detail, že od malička trpí chronickou bronchitídou... a jeho trafená mater s ním.

zabka788
23. jan 2017
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

@julinka29 Donutis? Nijak....ale mozem mu minimalne trosku pomoct 🙂 ved predsa by mal sam chciet aby si ty a vase babatko baoli zdrave nie? 🙂 skus mu pomoct, podstrcit napriklad nikotinove tabletky niquitin, tym nic nepokazis 🙂 minimalne ho prejde postupne chut, ved uvidis, hlavne ho nenut nasilu

julinka29
25. jan 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

No ja si myslím, že on nad tým ešte nejak nemyslí, ale dúfam že ekd budem tehtná tak mu to dojde. Dakujem za tip, mrknem na to v lekárni

marcelatje
26. jan 2017

@julinka29 nemusi mu to vobec dojst .... chlapi to tak nevnimaju. zivot nie je romanticky film a vsetko sa nedeje podla nasich predstav aj ked by sme si to zelali. Ak neprestane netreba to brat tragicky, dolezite je aby nefajcil pri tebe alebo dietati. V byte ci dome. Chapem ze my zeny by sme chceli mat vsetko.dokonale no nie vzdy to bohuzial ide. Neboj, vsetko bude tak ako to ma byt.

alenkanelka
Autor odpoveď zmazal
monie_e
7. jún 2018

Zeny dakujem za tuto diskusiu. Som velmi tuha fajciarka. Pri prvom som prestala hned ked som sa to dozvedela (cca 8.tyzden). Pri druhom uz to tak lahko neslo. Napriek obrovskym vycitkam som sa toho nedokazala vzdat do 6.mesiaca (5-10cig denne). potom som si povedala ze uz s tym musim skoncit lebo babo je uz dost velke a potrebuje kyslik. Teraz cakam tretie, 5ty tyzden, a urputne sa snazim prestat. Mozno sa mi to podari aj vdaka tejto diskusii (a vobec mi nevadi ze niektore to tu uplne odsudzujete, prave naopak. Dodava mi to silu s tym skoncit) Paradoxne prve dieta ma viacero zdrav problemov a je aj depresivnejsie ako to druhe pri ktorom som fajcila. druhe dieta nic (len malo cierny kasel asi v roku). Pocas prveho tehotenstva som bola dost deprimovana, nevedela som ako to s jeho otcom dopadne a tak. Myslim ze co sa tyka zdravia dietata, ovela viac zavazi matkina psychicka pohoda. Ale jeden nikdy nevie. Nechcem mat vycitky svedomia ak by nahodou to dieta bolo nejak postihnute, ze je to mozno aj kvoli fajceniu. Urcite sa oplati toho smradlaveho zvyku vzdat.. drzme si palce ❤

nadazdi
7. jún 2018

@monie_e držím palce 🙂 ja som sa o tehotenstve dozvedela v 4 mesiaci, presnejšie 14tt že som tehotná a prišli na mňa strašne výčitky, nakoľko som robila nočné, vážila plné sudy a fajčila jednu za druhou.. o piti cez vikendy ani nehovorím 🙂 mala je veľká bojovníčka :D je to moj maly stroj ❤️ Všetko prežijeme, aj keď je pravda že po pôrode som ju celu kontrolovala a doteraz s priateľom sledujeme na nej všetky detaily (keby náhodou) 😂😂 ale je zdravá 10/10

monie_e
8. jún 2018

@nadazdi dik za podporu. Odkedy som vcera napisla ten koment, nefajcim. Zato sa dost prejedam samozrejme. Drzim palce s malou, urcite je ok 🙂.

timka912
12. nov 2018

Ja som tiez fajčila od 20-ky.Rok predtým ako som otehotnela som prestala,chcela som sa "očistiť" aj keď sa to úplne nedá,lebo od nikotínu všetky bunky, orgány rýchlejšie starnú.A mám jednu skúsenosť, osobnú.Moja mamina keď bola somnou tehotna,otec stale fajčil,aj v dome,nebrala na ňu tehotnú ohľad.Polovicu detstva som strávila v nemocniciach,v kúpeľoch,mala som takú oslabenú imunitu+ešte astmu,alergiu.Stale som bola chorá.Takze pre mňa dobrá skúsenosť,čo určite nechcem spôsobiť smradľavý mi cigami môjmu bábätku.Podla mňa najhoršie čo matka môže zažiť,pozerať sa na trápenie svojho dieťaťa.Ked si spomeniem maminka koľko plakala,a ja ja,keď doktor povedal zase nemocnica... 😢

mareri
Odpoveď bola odstránená
damoska
7. jan 2019
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

tiež by som sa poradila s dr a radšej to riešila elektronickou cigaretou a postupne prestala fajčit uplne. Škodi to nielen vam, ale aj babatku. Ak chceš alektronicku cigaretu, doporučujem Vaprio.sk maju tam všetko k elek.cigaretam

zabka788
15. jan 2019
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

tato tema sa rieši stale dookola. Fajčenie je samo o sebe škodlivé. Takže každa rozumna žena, ktorá čaka, alebo planuje babatko predsa vie, že to nie je spravne. Jedine riešenie je prestat s tym. Škodá to nielen nám, ale i našej penaženke

essenceee
22. nov 2019

tehotna netehotna, fajčenie je škodlive a treba s tym prestat čo najskor

kikuska111
1. okt 2020

Normalne fajci ja pri vsetkych detoch som fajcila a dobre je .. aj tetas cakan 4 te a fajcim krabicku mam ma 2 ..3 dni a ok ..

kikuska111
1. okt 2020

Aj pivko si dam sem tam cierne doktor mi povolil

mirusik55555
6. máj 2021

@kamelia0111 moja mama fajčila bola som nech cena....
Už sa nedal urobiť potrat.
Fajčila aj 12 cig za deň otras narodila som sa úplne zdravá. Potom nastala epilepsia po očkovaní aj napriek tomu mama chcela aby som bola očkovaná žiaľ som aj napriek pohoršenie záchvatou lieky my nedávala hrozna mater potom astma sa my pridala v 4 rokoch ustúpili v 6 rokoch.

mischell333
15. dec 2021

Ach je my smutno z toho že ženy sa to dokážu spýtať verejné....
Ja som fajčila ale keď sme sa išli snažiť o prvé dieťatko som prestala zapálila som si až keď som porodila a prestala dojčiť.... Potom som opäť prestala lebo sme plánovali babo po pôrode a po dojčení som si zapálila...
Teraz čakáme 3 babo a prestala som fajčiť ešte ako sme sa snažili už počas snaženia som nefajcila záleží my na tom dieťatku a keď som už toľko vydržala už nezačne fajčiť tie matky co fajčia v tehu sa nedajú nazvať matkami pre mňa sú to zmyje nič v zlom.... Je to smutné a zároveň hnusne... Chudá dieťatko v brušku nemá sa ako ubrániť

mischell333
15. dec 2021

@kikuska111 pane bože

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
akbara77
15. dec 2021

@kamelia0111 fajčila som 20 rokov, skoro krabičku denne.ked som zistila,že som tehotná, prestala som a nefajčím už 5 rokov. Tak sa nevyhovaraj! Fajčis a bojíš sa o jeho vývin? Si obyčajný egoista. Daj si do Google fajčenie a tehotnosť. Dá sa to, bola so naozajstný závislák a zvládla som to.

jankalukasova
16. dec 2021

@mischell333
@zuzahajdulka
@akbara77
Komentujete príspevok z minulého roka. Inak jej tehotenstvo nedopadlo dobre. Ak vôbec bola tehotná a nebol to troll.

stankah30
16. dec 2021

@jankalukasova príspevok je z roku 2011

jankalukasova
16. dec 2021

@stankah30 myslela som konkrétne tu kameliu0111... Tá je z minulého roka. Ale áno, celá diskusia je podstatne staršia.

mischell333
19. dec 2021

@zuzkat1 fajčila som pri 2 deťoch fajčím aj pri 3.
Sú ôk. Fajčím a deti nebývajú choré 1 do roka nádcha.

zuzkat1
19. dec 2021

@mischell333 blahozelam

Strana
z6