icon

Gynekologická ambulancia v Bratislave - poplatky pre tehotné

zuzanka1707
9. jan 2018

Ahojte, chcela by som sa spytat ci mi nahodou neviete poradit nejaku gynekologicku ambulanciu. Som v 10 tyzdni a moja doktorka (FEMINATAL - BA -Dubravka) odo mna ziada za kazdy trimester 100 eur ze v tom mam balik pre tehulku....ved ale doteraz mi robila iba 2 ultrazvuky a zobrala krv....akoze to mi nic nepreplaca zdravotna poistovna? Sa mi to zda trosku vela...tak ci mi neviete poradit...
dakujem

Strana
z2
joannita
12. jan 2018

@zuzanka1707 chodim k Dr. Roman Zacok v Ruzinove http://gynekologicka-ambulancia-bratislava.sk/
plati sa rocny poplatok 60,-€ plus ked si tehotna, dalsich 60,-€. Dr. ma taky svojsky zmysel pre humor, ale mne vyhovuje.

nikusiak9
12. jan 2018

ja mam dobre skusenosti s dr.marekovou v petrzalke

littleslovak
15. jan 2018

@zuzanka1707 pridavam pre teba aj pre ine zeny info - ako som pisala moj gynekolog je MUDr. Kajaba - dnes som bola na druhom vysetreni (prvy ultrazvuk vo stvrtok druhy dnes rano + odbery). Buduci tyzden idem na dalsiu kontrolu - uz mam dva obrazky z ultrazvuku a zatial teda za 0 EUR.
Sestricka mi dnes dala info k poplatkom pocas tehotenstva. Nemusim platit nic ak nechcem a mozem chodit do poradne cez bezne ordinacne hodiny. Ak mam zaujem mozem si zaplatit balicek starostlivosti - tzn kazdy termin (poradna) bude na presny datum a cas - nebudem cakat plus je v cene to, ze v 20. tyzdni moze prist partner so mnou na ultrazvuk. Cely balicek stoji 70 EUR.
Pozn. objednanie na konkretnu hodinu inak stoji 10 EUR/termin (pre vsetky pacientky, ktore o to maju zaujem, bez ohladu na graviditu) a ultrazvuk pre partnera je za poplatok 70 EUR.

Cize je to na kazdej, ako sa rozhodne. Co je podla mna super. Ak niekto 70 EUR nechce dat, ma rovnaku starostlivost len si pocka zakazdym v cakarni. A ak partner nechce alebo nemoze ist so zenou na ten jeden ultrazvuk, tak tym padom je to uplne bez poplatkov za cele tehotenstvo. Neplati sa za tie vytlacene fotky ani za nic ine. Ultrazvuky robi urcite viac ako 3 za cele tehotenstvo, kedze uz teraz mam 2 za sebou 🙂

zuzanka1707
autor
15. jan 2018

@littleslovak uau to je super no skoda ze som mimo jeho obvod 😔

bona_dea
15. jan 2018

Ja som dnes volala dr. Marekovej. Vezme ma, ked budem mat uz nejaku skusenost, podam referencie

zuzanka.zuzu
15. jan 2018

prosím vás nemohli by ste niektorá odfotiť v ambulancii tie ulice, ktoré spadajú do jeho rajóna? teda ak ich tam niekde na dverách alebo nástenke má 😉 ďakujem 🙏

@littleslovak

littleslovak
16. jan 2018

@zuzanka.zuzu no skoda. ulice nema vypisane, ale rajon ma Karlovu Ves. PSC 84105 urcite. Neviem ci aj Dlhe Diely. Na stranke Slovenskej Posty mozno najdes zoznam ulic, ktore patria pod tuto postu.

marcipanovatorta
27. jan 2019

@milican môžem sa spýtať, že ako si to u toho dr vybavila? Na drzovku si mu povedala, že nebudeš nič platiť, alebo ako?

milican
2. feb 2019

@marcipanovatorta ahoj, najprv som sa snažila s nim dohodnúť, že chcem len tie vyšetrenia, ktoré prepláca poisťovňa, na čo on tvrdil, že takto on nepracuje, že podľa neho je to nedostatočná starostlivost,a ze môžem skúsiť inú ambulanciu. Tak som napísala na odbo zdravotníctva Bratislavskeho samosprávneho kraja. Chcela som hlavne vedieť, že či to vôbec lekár môže tak urobiť, že bude poskytovať iba nadštandardné služby za poplatky a vlastne nútiť pacientov, aby mu za ne platili, aj keď by im stačili štandardné. Odpísali mi veľmi obsiahlo že nie, že zmluvný lekár má poskytovať štandardnú starostlivosť a nadštandard nemôže nikomu vnucovať. Tieto maily som ukázala Dr a potom sme sa dohodli. Len dodám, že v komunikácii s úradom som nespominala jeho meno, aby nemal pocit, že ho chcem vydierať alebo co. Takže potom som neplatila a mala som len tie štandardné vyšetrenia.

dadamelllie
8. okt 2019

Ahojte, je tu prosim niekto, kto si tych 300 eur zaplatil? Je v tom aj Trisomy test, alebo na drzovku budu pytat sumu 250 eur? Kamaratka mi vravela, ze ona mala trisomy v cene, ale chodi k inemu doktorovi. Ta suma mi pride chora.

newelli
31. jan 2020

Ahojte, je tu niekto kto si nezaplatil nadštandardnú starostlivosť? Od minulého roka majú na výber. Chcela som vedieť či sa pán doktor potom nespráva nejak inak.

marcipanovatorta
31. jan 2020

@newelli ja som nezaplatila a nesprával sa inak, bol úplne ok. akurát je tých kontrol menej, než som mala predtým. Myslím, že som tam chodila len cca raz za mesiac, ale to mne aj tak vyhovovalo...

newelli
31. jan 2020

@marcipanovatorta no to mi je jasné, že ak sa tak rozhodnem, že vyšetrení bude menej. A prosím ťa s koľkými vyšetreniami si musela ísť inde, čo on nerobí keď si nevybereš nadštandard? Viem o morfológii čo je cca 20 tt a ešte na ten cukor.

marcipanovatorta
1. feb 2020

@newelli na morfológii v 20tt som bola inde, ale z vlastnej iniciatívy. No myslím, že v rámci toho, čo prepláca poisťovňa urobí aj tento utz, akurát asi nebudeš mať 3D fotky, ak vôbec nejaké urobí. A glukozu som bola pri všetkých tehu inde, to myslím vôbec nerobia. Pozrela som do materskej knižky a za tehu mám odtiaľ 7 záznamov.

newelli
1. feb 2020

@marcipanovatorta Tak ďakujem krásne za odpoveď asi ste ma presvedčili a konečne som sa rozhodla 😊

Strana
z2