icon

Homeopatiká Coryzalia a ich obsah lulkovca zlomocného

vejula
19. mar 2012

Dobry den. Chcem sa spytať na jednu vec. Som na začiatku tehotenstva, kycham a smrkam a tak som zašla do lekarne či nema nejake homeo, kedže viem že počas tehu sa možu len tie. Na nadchu mi dala homeopatika coryzalia, tak hned ako som prišla domov dala som si do ust jednu guličku a čitam si pribalovy letak, samozrejme ako prve zloženie, až som nadabila na to že obsahuje lulkovec zlomocny!!!! Velmi jedovatu rastlinu. Hned som to vyplula do koša, mohla som to cmulať len par sekund. Ale normalne som šokovana, ako možu homeopatika určene tehotnym ženam a malym deťom, a vôbec ludom obsahovať jedovatu rastlinu ako lulkovec zlomocny.
Čo si o tom myslite vy?

strapco13
19. mar 2012

@mataharyy tu kocku cukru som uviedla len ako priklad 😀
ked poznas pricinu..neda sa riesit? nemusis pisat podrobne..lebo ak sa da riesit, tak potom nie je co tlmit
presla som si migrenoznym obdobim dost dlhym, nastastie pricinu sme odhalili, nie je co tlmit uz 🙂

strapco13
19. mar 2012

@vejula rano je normalne ze je hlien husty..to je virusove, to zvladnes bez atb..staci loklna liecba
ak by to chytil drobec od teba,..tak tomu mozes aj svoje mliecko do nosa

no nic lucim...mala vstala..idem otvorit mliecny bar pre deti 😀 😀 😀 uz si pytaju moje mliecko 😵 😵

vejula
autor
19. mar 2012

@strapco13 a možem skusiť aj sebe to mliečko ??? 🙂

strapco13
19. mar 2012

@vejula mozes..ja som si tak preliecila zapchu 😅

mataharyy
19. mar 2012

@strapco13 Já vím, proto jsem to ve stejném duchu převedla tak jak jsem to převedla (jen ono se těžko soudí z písmen, kontakt je kontakt 😉 ). Mívám migrény od páteře a od očí 😉 Ohledně páteře tam se to moc řešit nedá (navazuje na další potíže), od očí asi i ano, ale momentálně to není tak hrozný, vlivem toho že nesedím v práci, nečučím do počítač je to lepší... 😉

strapco13
19. mar 2012

@mataharyy ze necucis do pocitaca?co tu robis teda? 😀 😀 😀 v ramci srandy 😉
jj osobny kontakt je lepsi..preto tu casto na MK vznikaju nezmyselne hadky...clovek nieco napise, iny to inak pochopi..chyba ta neverbalna cast komunikacie
neskusala si korzet na chrbticu..alebo nieco co ta bude nutit mat pekne vystretu chrbticu..ludi maju tendenciu predklanat hlavu a hrbit sa..inak to je jeden z dovodov preco africke zeny nemavaju migreny..nosia deti na chrbte v satkach a veci na hlave..to ich nuti chodit pekne vystrete
co sa tyka oci..daj si vysetrit zrak..niektore pociunajuce chyby sa takto prejavuju..proste este vidis dobre, ale telo uz vynaklada privelke usilie na to aby zaostrovalo a je z toho potom unava a miigrena

martuska75
19. mar 2012

@vejula homeopatík sa nemusíš báť, riedenie je v nich naozaj vééééľmi veľké to znamená je tam toho stašne máličko, skoro nič. Ide o prenos energie z tej látky a nie látky akotakej. Princíp je že sa lieči podobné-podobným, to znamená že látka musí vyprovokovať tvojho reakciu tela a teda nelieči sama ako taká. Nie som teda odborníčka a musím povedať že som im nikdy neverila, ale bohužial alebo bohuvďaka fungujú 🙂 Neviem ako je to možne a pravdupovediac je mi to jedno. Určite to nie je placebo lebo som ich dávala ďťom a tým je fakt jedno či sú to lieky alebo cukríky. Prvý krát sme sa k nim dostali "vďaka" hroznej reakcií po očkovaní a už by som malej dala fakt hocičo. Naša lekárka mi povedala že to z očkovania nemôže byť. Zašla som už zúfala na konzultáciu tiež MUDr. ale zároveň odborníčke cez homeopatika a zázrak. Od vtedy ich používam ako prvú voľbu a obzvlášť na deti to vééééľmi dobre účinkuje. Naše organizmy sú už véľmi prechemizované, napriek tomu účinkuje ale už nie tak zázračne. Jasne že to nie je všeliek a nedávam to aj na "zlomenú nohu" ale určite stojí za vyskúšanie.

martuska75
19. mar 2012

@strapco13 súhlasím že migréna je veľmi často z chrbtice. U mňa je to rovnako. Stačili cviky na posilnenie chrbátu a pravidelné masáže na uvolnenie krčnej chrbtice a bolo po bolesti. Rozhodne to zaúčinkovalo lepšie ako nejaké tabletky.

mataharyy
19. mar 2012

@strapco13 Sakr blé, teď se mi celý příspěvek smáznul... Tak zrychleně ještě jednou 😅 Jsem po úrazu páteře, kterým se vše spustilo, potom přišli na to že mám prodloužené nějaké obratlové žebro (netuším co to je 😎 ), že se mi sesouvají obratle dolu, protože mám špatné to meziobratlové pojivo (taková ta chrupavčitá část mezi obratli, nedostatečně se mi to "pormazává" a vysychá, či co...), což způsobuje migrény a když to není toto, tak to způsobují oči, protože jsou decentně světloplaché a neumí se tak rychle přizpůsobit okolní světlosti, na což mám doporučené skla která toto řeší (ty samozakalovací) ale pojišťovna mi je neproplatí, protože je nepotřebuji dioptrické, takže mám smůlu... Musím našetřit 😎

estterka
19. mar 2012

nam homeo velmi zabera a pomohlo neraz,aj pri malej.
ak si precitas co to o homeopatii,tak zistis,ze ta gramaz-to nie je gramaz tej jedovatej latky,ale konkretneho lieku-ten liek sa tak vola ako ta rastlina. no ale liek uz nenesie vacsinou nic z povodnej latky,len informaciu. teda sa urcite neotravis 😉

strapco13
19. mar 2012

@mataharyy to obratlove žebro....na stavcoch sa nachadzaju normalne male vyrastky, na hrudnych stavcoch sa z toho vyvnili rebra..na krcnych ak su predlzene tie vyrastky viac ako maju byt tak sa nazyvaju tiez rebra, a tie robia taketo tazkosti
tam masaze, rehabilitacia, cviky na uvolnenie..s tym sa vela nerobi..teda da sa operacne ich zbrusit aspon teoreticky..ale toto by som si ja osobne nedala urobit
no pourazove stavy..casom sa to zvykne lepsit.ale toto je tazke na riesenie..o to dolezitejsie su cviky na na posilnenie svalov drziacich chrbticu, lebo ak je chrbtica zle namahana, tak tie medzistavcove chrupavky su nicene este viac
to by ale mohol ortoped ci sa na to eda nieco dat..na premazanie klbov je napr chondrosulf..mozno existuje nieco aj na chrbticu..ale toto neviem presne..je to mimo moj obor

vejula
autor
19. mar 2012

@estterka nie, konkretne pri Coryzalii je napisane
1 obalena tableta (300mg) obsahuje:
cibula kuchynska - 0,333mg
lulkovec zlomocny - 0,333mg
sabadilla lekarska - 0,333mg
dvojchroman draselny - 0,333mg
jazminovec vždyzeleny - 0,333mg
poniklec lučny - 0,333mg

estterka
19. mar 2012

@vejula ale to su homeopaticke lieky-oni sa takto volaju v preklade.

ved mas liek camomilla vulgaris-to je tiez ñen pomenovanie rastliny a pritom v tej flasticke sa nenachadza uz takmer nic ak vobec z tej rastliny.

a teda ked sa jedna tabletka,homeopaticky komplex sklada z viacerych liekov,tak to je gramaz tych liekov-nie konkretnych rastlin. to potom by nebola homeopatia. a jej zakladne principy by sa tymto rusili a od nich zalezi fungovanie.

mataharyy
19. mar 2012

@strapco13 jáj, tak už aspoň chápu proč mám žebro v krku 😀 No ne operativně, pokud to není život ohrožující, si nic odstraňovat nedám, nechala jsem si na příkaz doktorky operovat koleno a můžu jít pomalu do invalidního důchodu 😀
Ten úraz to tak nějak odstartoval, doktor říkal že by se to s největší pravděpodobností projevilo postupem času tak jak tak, ale toto bylo urychlení, takže od dvanácti let mívám migrény 😒 A to ostatní se tak nabalovalo a nabalovalo, jsem totiž vyhrála samé unikátní choroby za celou rodinu 😉 Tam šlo o to, že oni do mě nechtěli moc cpát léky protože jsem byla malá, no pak jsem už byla velká a přestala jsem doktory navštěvovat 😅 protože jsem si připadala jak hypochondr a navíc v práci se taky moc netvářili na to že bych měla co chvíli být u doktora... Ale jak říkám to že teď nechodím do práce má blahodárný vliv na obojí (pracovala jsem dvanáct hodin a to jsem těch dvanáct hodin seděla a koukala do počítače), jak na záda, tak na oči... No a aktivita s dětmi je lepší jak rehabilitace, takže teď mívám migrény podstatně méně, tak to neřeším, jen u prvního těhotenství jsem zjišťovala co za prášek si můžu v případě nouze vzít... Jináč sugesce dospěla do fáze že na klouby a meziobratlové chrupavky pomáhají želatinoví medvídci, tak se léčím tím 😀

vejula
autor
19. mar 2012

@estterka ahaaa už som pochopila. Ďakujem za vysvetlenie, tak som zas kus mudrejšia. Takže ten lulkovec zlomocny je vlastne tiež už homeopatikum, ktore sa použilo v dalšom homeopatiku.

strapco13
19. mar 2012

@mataharyy no vidis a sme pri kocke cukru..len ju volas gumeny medvedik 😀 😀 😀 tiez si nimi preliecujem kolena..je to super vyhovorka a odovodnenie pre moje svedomie, ked ich vyjedam malemu 😅 😀 😀

martuska75
19. mar 2012

@vejula inak konkrétne čo ťa trápi v coryzálií tá Belladona tak aj na homeopatika je jej tam úplne slabé "riedenie" či ako to napísať (3CH). Je to na teplotu a zápal hornej časti hrdla. Aspoň čo ja viem. Práve som ju kúpila v homeo lekárni pre ročné bábo v koncentráciií 9CH. Fungujú už dosť dlho a ešte nikoho neotrávili 🙂

erikasadek
19. mar 2012

@vejula chapem ze ta to zarzilo ale vzd len jedno , nie je to liek a neobsahuje danu rastlinu teda ten jedn , je to riedenim nechapem preco na slovensku pisu gramaz 😕 😕 vedz ze ti to niako neublizi , nie jto jed ako v liekoch alebo bylinky......
pozri ak ti nevyhovuje homeopatia tak sksus nieco ine.....; osobne ti mozem len odporucit homeo ale nutit ta nikto emoze homeo su rastliny , dokonca aj mineraly, aj pavuky.. proste vsetko mozne zive a ale nie v praskovej forme... 😉 ak chces vediet viac sksu si precitat system hoemopatie....

samozrejme je vela ludi ktori neverie neberiem im to len nepiste stale otlkane efekt placebo. je to uz trapne;. 😉

martuska75
19. mar 2012

@vejula a ak by si mala ešte obavu tak coryzália je normálne registrovaný liek - mrkni na štátny ústav pre kontrolu liečív:
http://www.sukl.sk/buxus/generate_page.php?page...
citujem:
FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI

- Farmakoterapeutické skupina: homeopatikum
- ATC kód: V03AX
- Homeopatický liek je špecifický regulátor chorého organizmu. Homeopatické zložky sa používajú
v takom stupni riedenia, ktorý zaručuje netoxickosť lieku. Je podávaný na základe zákona podobnosti a v súlade s poznatkami uvedenými v Materia Medica Homeopatica. Zákon podobnosti využíva vzťah medzi patogenetickým a terapeutickým účinkom aktívnej látky.

Takže klud, už si určite pojedla aj horšie veci 😀

mataharyy
19. mar 2012

@strapco13 Jo, je fajn že to žele je k něčemu dobré 😀

vejula
autor
19. mar 2012

@erikasadek asi došlo k nedorozumeniu. Nevyznam sa v homeopatikach, ani moc nerozumiem systemu homeopatie, len som proste chcela vyskušať ked som tehu, že možno to zabere a aj v tehotenstve su dovolene.
No ale fakt ten letačik je velmi zavadzajuci, lebo ked si prečitam že to obsahuje lulok zlomocny a ešte aj gramaž, vôbec ma nenapadlo že to je myslene ako zas ine homeopatikum, proste som to pochopila tak že obsahuje konkretne ten lulok, a ani som tu pastilku nedocmulala a hned som ju vyplula, čo som sa tak zlakla.
Ale už tomu trochu chapem, tak som kludnejšia, že sa zrejme nič nemohlo stať

erikasadek
19. mar 2012

@vejula preto ti to aj pisem ze neboj sa a slovenske vypisovanie letakov je tiez dost cudne...
samozrejme ak chces vyskusat vyskusaj zabera to super len tiez netreba cakat ked uz je dany stav poriadne zhorseny ze budu zazraky , homeo treba zacat brat hned ked zacianju priznaky, vtedy su najlepsie vysledky.. 🙂

martuska75
19. mar 2012

@vejula A hlavne sa nezľakni ak si homeo predsa len dáš, tak najprv to funguje tak že sa ti všetky príznaky akoby zhoršia. Je to len na chvíľu. Mám pocit, že to funguje tak že si telo myslí že je na tom horšie ako v skutočnosti a preto začne riadne bojovať a za chvíľku je po chorobe. 😉 Ale presne ako píše @erikasadek čím skôr sa to nasadí tým lepší výsledok. Ked už si v štádiu choroby, že už telo aj tak robí čo môže a nezvláda, tak už je to pasé.

mirellka
19. mar 2012

myslím že homeo sa netreba báť ...z vlastnej skúsenosti : ,, mi pomohli zbaviť sa cyty v dutinách a zistilo sa to na poslednom predooperačnom Ct že nieje čo operovať .Neužívala som žiadne iné lieky , len homeo nasadené liečiteľkou bo lekár že jednoznačne operáciou vybrať.Teraz sa snažíme o bábo a kedže sa zistil problém prečo sa nedarí tak som opäť navštívila liečitelku a hned ako mi predpísané homeo lieky prídu tak začínam ....
🙂 🙂 🙂 len som vyjadrila názor zo skúsenosti 🙂 🙂 🙂

mery.maja
19. mar 2012

U nas tiez fungujú homeopatika a aj u detí....nezamyslam sa nad tym kto co hovorí a ako ma bude presviedcat o tom ze to je hlupost cele homeo.Nam zaberaju a hlavne je dolezite zacat liecbu s nimi hned pri prvych priznakoch,pokial zacnes az o par dní neskor neviem ci by to uz malo vyznam.... 🙂 ja na homeopatika nedam dopustit,ale to je na kazdom ako nazor si utvor.... 😉

vejula
autor
19. mar 2012

@erikasadek
@mirellka kupila som so včera popri tej coryzalii aj oscillococcinum, tam je vyťažok z nejake kačacej pečene, to mi ako nevadi 🙂 tak som si to dala večer aj dnes rano uvidime či to bude lepšie. Teraz som pospala 2,5 hodiny lebo som sa citila strašne a po tom spanku je to lepšie, ale neviem či je to tymi hoemo alebo len tym že som si dobre pospala a telo nabralo trocha viac sily 🙂

ani3012
19. mar 2012

@martuska75 tvoja odpoveď ma potešila,práve som začala Patrikovi dávať Belladonna (1000 ch) a tak dúfam,že zaberie podľa očakávania- lekárka tomu veľmi verila a samozrejme keďže som išla k nej,tak aj ja tomu verím 🙂 )

vejula
autor
19. mar 2012

baby a čo je to to ch????? na tych homeopatikach? Alebo ešte je tam aj K 😕

mirellka
19. mar 2012

@vejula no ja sa v nich vevyznám,ja vždy konzultujem s pani ktorá sa v tom vyzná a ona mi napíše čo a ako ča sto ,pozná moj zdravotny stav tak som neriešila ani ch ani K ani pribalený leták.Proste Homeo liečbe verím lebo pomohla už viacerým z môjho okolia.. Dôležité je určite oddychovať 🙂 želám skoré uzdravenie 🙂

miminta
27. jan 2015

Keby ste vsetci co ste proti homeopatikam citali neziaduce ucinky klasickych liekov a co znamenaju tie chemicke pridavky, V ZIVOTE by ste to detom nedali, resp.by to.bolo to posledne, po com by ste siahli. Homeopatika treba brat od osvedcenycbh zdrojov,lebo dnes sa uz kazdy druhy hra na skveleho homeopata. To,ze to obsahuje lukovec,co je normalne jedovata latka neznamena,ze to skodi. To je to iste ako hadi jed. "Nedavajme si to na klby,lebo sa nam rozpadnu kolena!" tak.ako hadi jed, aj ine za normalnych okolnosti "jedovate" byliny,rastliny a pridavky mozu v spravnom zriedeni a spracovabi posobit skvele a uzasne liecivo. Ved ako sa liecili nase prababicky a ludia mimo normalnej civilizacie? Bylinami,rastlinami. Prosim vas, farmacia je jeden obrovsky biznis,je to s potravinarskym priemyslom najvacsia zlata bana do statu. Nedavajte malym detickam ,ci su v brusku este alebo uz svete, chemicke lieky,siahnite po homeopatii alebo inej alternativnej medicine,vytrvajte v uzivani,aj ked je vyliecenie dlhsie ako pri chemickych liekoch, a spravne ju uzivajte. Ja som bola tehotna,mala som zapalene hrdlo, kasel,sopel a jedine,co som mohla boli homeopatika. Nevedela som ci to pomoze alebo nie,ale bolo to jedine,co som mohla,tak som skusila. ZABRALO. Odvtedy liecim tak svojho syna,manzela a tiez seba. Treba uzivat naozaj poriadne prirodne lieky, pomozu tiez,akurat si nezasvinite si organizmus. Ved co je prirodzene telu-byliny a rastliny,cibula a tak,alebo chemicky vyrobene latky v liekoch. Davajte si pozor a naozaj,pokial nie je akutny zapal,nesiahajte po silnych umelych liekoch.