Jacuzzi v 24 týždni tehotenstva
Chceli by sme sa ist s priateľom kúpať,oddýchnuť si len neviem či môžem.. viete mi žienky poradiť? 🙂 pôvodne sme chceli ist do Podhájskej,čo je vonku ale to nepripadá do úvahy tak nás.napadla jakuzza...
@simi906 rozhodne nie! u nas vo fitku je nad jacuzzi velky oznam, ze nie je to vhodne pre tehotne. V tehu by sa nemala zvysovat telesna teplota, je to nebezpecne pre plod, neodporucaju sa dlhodobe kupele v horucej vode, ani sa potit pri teplote. Samozrejme, ze su aj pripady, kedy neboli ziadne nasledky, ale naco riskovat? ale zaplavat si mozes ist, ja som chodila plavat cele tehu
@simi906 Ja som bola v 32.týždni na welness pobyte na Donovaloch, sauna, bazén, vírivka a perfektne som si oddýchla, uvoľnila chrbát, brucho mi vo vode nadľahčovalo... Ak sa na to cítiš, choď. 😀 (a konzultovala som to najprv s gynekológom a ten mi povedal to isté - ak sa na to cítite choďte, on nemal nič proti)
presne tepla voda neni ono aj ja som bola v termalnych a len raz a 2 dni na to som s krvacanim lezala v nemocnici ☹
clovek sa nauci z vlastnych chyb
@marcelatje tiež by som to neriskovala, ktovie aké iné tekutiny okrem smrkancov tam po ludoch plavaju....
Sto ľudí sto chutí. Aj názory gynekológov sa líšia mne môj povedal že v žiadnom prípade ale mne z toho nebolo ťažko lebo dieťatko mi bolo prednejšie. Ako písali baby niekomu sa nemusí stať nič a niekomu to nerobí dobre. Vo všeobecnosti však teplá voda vyvoláva kontrakcie a tie by som ja v 25tt neriskovala ☹
Tu je podla mna vacsie riziko infekcie ako problem s teplotou. Staci, ze chytis kvasinky, kt. by si mat nemusela. Ja ani ako tehotna bazeny nevyhladavam, bud more, alebo radsej nic, ja mam s kvasinkami dennodenne zazitky 🙂 A co sa tyka kupania v teplej vode, hned na prvej poradni som sa nato pytala, a gynekolog povedal, z ejludne ale nesmie mi byt voda neprijemne tepla. Tak som sa v pohode kupala v teplej, ale nie horucej zeby som mala kozu cervenu a vsetko bolo ok.

@simi906 teplá voda sa neodporúča a ja by som tieto verejné bazény v tehu neriskovala boh vie čo tam pláva. Raz sa mi stalo že chlapík vo vírivke sa vysmrkal a šup to do vody 😠 😠 😠 😠