Jazdenie po diaľnici denne 60 km tam a 60 km späť počas tehu
chcem sa spytat,ci jazdenie do prace a tych 120km denne nemoze sposobit nieco vaxne v teho,ci sa nemoze fokobca z tych otrasov zastavit miminku srdce,dakujem
ja tiez denne dochadzam tych 120 km autom a ked som bola tehu, chodila som tak az do dna, ako som nastupila na matersku, vsetko bez problemov. a teda, nechodila som po dialnici 🙂
No, myslim, ze je to prudko individualne. Moj chlap chodi druhy tyzden denne tam a spat 45km, cize spolu 90, z toho vyse polovice po dialnici a uz too ma plne zuby... unavuje ho to vecne jazdenie sem a tam.
Takze si myslim, ze nemusi ist len o nejake otrasy atd.
AK ti to je neprijemne, ak ta to stresuje, unavuje, radsej to ries. A ako pises, aj vek hra svoju rolu, u mna napr. dost vyznamnu, prve tehotenstvo v 25r som ledva zaznamenala, teda skoro nic mi nebolo, pri poslednom v 37r. som sa ledva vliekla cele tehotenstvo... nehovorim, ze to je pravidlo, ale ak ti ta cesta sposobuje problem, fyzicky, psychicky, si z nej unavena atd., davaj si radsej pozor.
@anakristina tvrdne mi brucho od 11.tyzdna. Som zdravotna sestra a do konca 1.trimestra som musela v praci vydrzat, pracovala som v zahranici. Uz vtedy po tazkej sluzbe som mavala v bruchu "skalu" a tlaky. Nastastie som od 13.tyzdna doma na rizikovom. Chvilu bol klud, ale od 17.tyzdna som na magneziu. Najprv som ho brala 3x1. A teraz mam dovolenu davku az 5x2, ked tvrdnutie neustava. Nastastie, oproti prvym 2 tehotenstvam nemam odspodu ziadnu infekciu a krcok ako zazrakom drzi. Ale fakt som disciplinovana a setrim sa. Vzdy si poviem, ze radsej 4 mesiace vylezat v klude, ako porodit predcasne. A vtipny bol doktor, ked mi minule povedal, nalez je taky, ze nemam uz ani behat a skakat...tak som mu povedala, ze nebeham a neskacem uz 4 mesiace. Ak ti tvrdne brucho, tak sa to neda nevsimnut si. Z brucha sa stane taka "lopta" vystupena a obcas je to bolestive.
@katrin21 ked som minule lezala v nemocke, tak sestricka nam hovorila, ze najhorsia poloha pre tehotnu je sed...zevraj horsie ako stat. Netusim preco, ale myslim ze auto je uplne v poriadku pre zdrave nerizikove tehotenstvo. Ale ako som uz pisala, ak je nachylnost ku kontrakciam, alebo je maksi krcok, tak aj obycajna cesta autom je riadne "citit". Osobne som presvedcena, ze ak sa dotycna citi byt telesne v poriadku, ma vsetky vysetrenia od lekara v poriadku, nie je dovod sa bat 🙂
@sensen12 , ak by ti cesta autom nerobila dobre, tak to citis. Rucim ti za to, ze by si to citila 🙂
moj dr sa pri zmienke denneho cestovania ba-tt a este kusok, netvaril, ze je to zanedbatelne. ale zase, u mna zohral rolu zrejme sulad viacerých faktorov. je to individualne.
@sensen12 no blazni na cestach na sk su, zial tehotna - netehotna, ked sa blizim k slovenskym hraniciam, uz to zacina, viem ze sa blizim domov. Uz vyblikuju, obiehaju v neprehladnych zakrutach, cez plnu ciaru, mysickuju, toto teda fakt nezazivam nikde inde co na slovensku. No ale otazne bolo ci babatku jazda autom neublizi, takze pokial nemas nehodu a nejaky blazon do teba nenabura, nema to ako babatku ublizit pokial mas normalne tehotenstvo. Len taku radu ti dam, ak uz na nejakeho blazna natrafis, najlepsie je pustit ho, nech ti zmizne z dohladu co najskor
@sensen12 no vsak to... ak by to bolo pre teba uuuplne v pohode, nijake zle pocity (psychicke ani fyzicke) by si v suvislosti s jazdou nemala, nezakladas temu 😉 Podla mna to moc neries, kym to zvladas, chod do roboty, ked ta to bude prilis obtazovat, daj sa vypisat. Aj vela stresu skodi, nemusis sa hned otvarat ani nic take.
@sensen12 takto, my sme to riesili ex post pri hladani dovod preco sa udalosti udiali..pri poznamke, ze pracujem v ba a denne cestuje, spozornel a povedal, ze sa to vylucit neda ak mam pravdepodobnost oslabeného krcka m. a podobone.
Mala som vela znamych aj kolegyn, ktore takto cestovali a vsetko ok. Ale hovorim,neda sa to posudit plosne na vsetkych.
a este daco,ked si riedim krv fraxikom a jazda po dialnici,tak to da zabrat nemyslet na to
hlavne sa o takychto veciach rad s lekarom 🙂 budes amt najvacsiu istotu
@katuliena82 uplne suhlasim.treba oddychovat.neriskovala by som zivot a zdravie babatka hrdinskym behom a upratovanim.u mna problem je ze neviem ci sa do toho este toto zmesti.brusko je vtedy tvrde.krc je velky ze sa pri tom neviem nadychnut.krcok v pohode.podla gyn.som v poriadku.tvrdnutia som mavala 5x za den.od vysadeni femibionu menej.magnezium mi vysadila velmi davno.zle to je hore schodmi.orgazmus som uplne vynechala aj odvtedy sa to dost zlepsilo.to len tak sama od seba lebo z toho som mala strasne bolesti
@anakristina ja som sa tiez vzdala sexu. Naposledy som mala celu noc kontrakcie, takze postujeme. Stoji to za to
@katuliena82 ja som tie bolesti mala aj z orgazmu bez sexu.nechcela som tomu verit.tak ani sex.ani cisto len orgazmus nic.da sa vydrzat a urobila som aj viac keby som vedela ze co
inac pri otrasnych jamach,zakrutach v meste sa jazdi hrozne,cisty horor jak to trase a vsetci za vami nervozni,ze co idete rychlostou 2 km za hodinu,nemoze sa to tam v bruchu poodtrhat a do sekundy je mrtvy clovek,ked sa to tak hrozne mixluje a trase,jak po tankodrome? fakt jazda v meste cist tankodrom a horor!!!
Ja som denne dochadzala do prace vzdialenej 75km, cize spolu 150km/denne do 37.tyzdna tehotenstva. A to 2/3dialnica, 1/3cesta drzuhej triedy s jamami ako svet 😀 Plus som mala raz tyzdenne sluzobky do mesta vzdialeneho 175km. Takze ja osobne v tom problem nevidim. 😉
@lenorik gratulujem
@anakristina sice neviem k comu, ale dakujem 😀

@sensen12 urcite nie....urcite to nie su nejake velke otrasy, to by si musela chodit po cestach sama jama, alebo polnych.... ine je, keby sa ti otvaral krcok a treba lezat.. tak uz ani behat, ani nic.... ale to nemas, takze 🙂