Je bezpečné brať ster z kŕčka maternice počas tehotenstva?

lianocka
8. feb 2012

Ahojte maminky, chcem sa spytať, či je počas tehotenstva bezpečné brať ster z krčka maternice? som v 13 tt a doktor mi v poslednej poradni povedal, že budúcu poradňu mi ho bude brať..(naposledy mi ho bral pred rokom).. nemôže tým niečo poškodiť? prvé tehotenstvo som mala od 5.mesiaca rizikové, nakoľko som sa začala otvárať.. tak sa troška obávam, či s tým niečo nenaštartuje.. (jeho som sa nespýtala, nakoľko som ostala jak prikovaná... 😒 ) ďakujem za vaše rady

lu17
8. feb 2012

Nie,nemoze to nic ohrozit,pokial to robi setrne. A ak ma niekto problemy,ten ster je potrebny aj v tehu. Je to aj kvoli stave krcka a zistenia pritomnosti bakterii.

sammmy19
8. feb 2012

ahoj, aj mne ho dr. bral v tehu, ale neviem, kde som to pocula, ze pokial sa vyslovene nemusi, tak radsej v tehu isto nie 😒 mozno niekto bude vediet viac. ja som ho ale mala naposledy robeny asi tak 4 roky dozadu a to uz sa dr. zdalo moc dlho, tak preto mi ho bral aj pocas tehotenstva.

zuzana17
8. feb 2012

Skús sa o tom porozprávať s dr. on Ti to všetko vysvetlí a aj mu povedz, 6e máš obavy z toho. Neviem, ale mne počas tehu dr. nebral ster z krčka, len mi urobil preventívnu a ster až pri ďalšej preventívke - po pôrode.

ivka707
8. feb 2012

No mne ho nebral, lebo mi povedal, že on počas tehotenstva ster z krčka neberie, kvôli istote🙂 zobral mi ho až po pôrode🙂

bambi2
8. feb 2012

lianocka ja som si ho nedala robit pocas tehotenstva a nie som jedina. poznam vela zien ktore ho odmietli a vedia preco. je to nebezpecne. a okrem toho, maternica teraz nepotrebuje aby sa v nej niekto sparal a neviem co vsetko robil. ked tak, daj si to urobit po porode. ale nie teraz!!! kazdy dr. ti bude tvrdit, ze sa nemusis bat, im to je totiz jedno ci potom potratis alebo nie... oni maju viac roboty a prachy idu do kassy... a to sa im hodi... 😉 na zdravie cloveka nehladia, peniaze su dolezitejsie pre nich!!!!

kvetinka211
8. feb 2012

moj povodny doktor bol velmi opatrny a hovoril ze radsej nic nebude robit, nova doktorka urobila ale vsetko bolo ok .. asi maju na to rozne nazory .. ak sa ale bojis a uz si mala nejake problemy v minulosti tak mas pravo to odmietnut a urobia ho potom po porode .. ked si bola pred rokom na preventivke, tak zasa az tak vela neriskujes ze by tam mohol byt pozitivny nlez (a zrejme by s tym aj tak nic neurobili pred porodom)

ivett1
8. feb 2012

ahoj, ja som chodila na rizikovú poradňu do Ružinova kvôli skrátenému krčku a možnému otváraniu sa ...asi dva roky predtým ako som otehotnela, som absolvovala konizáciu, takže stery z krčka som mala každého polroka...ale akonáhle som otehotnela, lekári sa dohodli, že takéto vyšetrenia budú pokračovať až po pôrode...("lekári sa dohodli"...t.j. konzílium za účasti prednostu kliniky a "môjho rizikového" gynekológa plus niektorí ďalší, ktorých som poznala len z videnia...) ...ale, hádam ten tvoj lekár vie, čo môže a čo nie 😅...

hailey
8. feb 2012

Mne ho doktor robil v siedmom tyzdni, ja som ani nevedela, ze je to nejake nebezbecne. Trvalo to dve sekundy.

saranata
8. feb 2012

pri všetkých troch tehotenstvách mi robili tieto stery pri prvej kontrole , čiže cca 6-7tt

anjelicek26
8. feb 2012

@lianocka - su dve veci, co on moze chciet robit : Ster je uplne neskodny, ved je to tycinka, vaticka, zoberie trosku hlienu. Ale zobrat vzorku TKANIVA z krcku maternice - prevencia rakoviny - tak to ani nahodou. Je to riziko a v tehotenstve by sa to robit nemalo. Po takom zasahu mozes krvacat. Pred tym, nez bude nieco robit si to ujasnite, na co presne sa chysta.

rybka77
8. feb 2012

Ja mam robenu dvojitu konizaciu a bral mi cyto aj pocas tehotensta a bolo rizkove koli tomu krcku. Vravel ze to musi mat pod kontrolou aj pocas tehu. Nieje to nic nebezpecne a vsetko dopadlo ok 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre