Je normálne chodiť na sono každé 2 týždne?

lady511
21. sep 2011

Ahojte maminy a tehulky chcela yb som sa spítat..je normálne aby mi robil moj gyndoš každé 2týždne sono?????(pritom za každé si píta 10e)mohla by som to aj odmietnut?kedže idem na špecialne sono za týžden???,myslíte že ked to odmietnem....a je všetko s bábom vporiadku...nebude problém s rodičovským príspevkom???poprípade mi napíšte kolkokrát ste bolu vy na sone.-...

a ešte jedna otázočka čo znamená skratka RI? nikde som to nenašla

katkapapacova
21. sep 2011

@lady511 ahoj, no tak casto by sa sono nemalo robit,iba ak tym nieco sleduje, otazka je ze co???ako vidim si 34tt, zeby sledoval prietoky???no opytaj sa ho na rovinu ze ci je to nutne, nakolko mas strach ked je sono tak casto ci je babo v poriadku, je povinny ti povedat preco to robi, no a to RI mas ked napisane???

lady511
autor
21. sep 2011

ked som bola na sone v 30týždni tak tam mám napísané. RI:AU 0,54 neviem čo to znamená...prietoky maju niaku skratku?????

katkapapacova
21. sep 2011

@lady511 ako tak pozeram do tehu knizky asi toto je skratka pre prietoky, skus sa na to opytat dokyho,hlavne nech ti vysvetli to caste sono, drzkam palce, aby ti to vsetko dobre dopadlo🙂

anjelicek26
21. sep 2011

@lady511 - normalne sa robi sono na zaciatku na potvrdenie tehotnosti 4-5.tyzden, potom na srdiecko 6-7. tyzden, potom sijove prejasnenie - 13.tyzden, velky geneticky ultrazvuk 20.tyzden, dalsi velky ultrazvuk - 30.tyzden a potom uz do porodu oficialne netreba.

Moja doky ho robila vzdy, teda raz do mesiaca na preventivke, ja som z toho mala lepsi pocit. Aj ked teda prilis caste vystavovanie babatka ultrazvukovym vlnam - dochadza k prehrievaniu - tiez nie je ziadna slava.

No a napocitala som si tie sona, 11x

janulkan
21. sep 2011

@lady511 PI, RI: indexy hodnotiace prietok krvi cievami
a co sa tyka sona, my sme mali 10tt, 15tt (kontrola pred triplom urcenie velkosti babatka, kedze prve sono mi nerobila moja dr ale inde), 20tt a 30tt a teraz 35tt kontrola prietokov iba. Ani za jedno sono som ale neplatila

lady511
autor
22. sep 2011

dakujem Vám kočeny za Vaše rady...ja tam teraz idem tak sa spítam rovno sestričky čo teda mám platené poistovnou(kedže ma napísané že ma zmluvu aj s mojou) a čo nie...lebo ja chodím na sono do špecialneho centra ....kde všetko krásne vydno...(samozrejme za pekne mastný poplatok)ale....som od toho doktora aspon maximalne informovana,,,tak načo mám platit ešte aj u mojho gyndoša,,,za sono na ktorom nič nevidím?

danka.chomka
22. sep 2011

@lady511 urcite mas pravo odmietnut, s kazdym lekarskym ukonom ty musis suhlasit a musis podpisovat suhlas. Rodicovsky prispevok nie je podmieneny poctom ultrazvukov. A mytus ze ultrazvuk je uplne neskodny je zavadzajuci. V zaujme kondicie babatka tusis spravne, ze ho nie je nevyhnutne absolvovat zakazdym najma ak je babatko v poriadku a nie je na to indikacia. Este ked za nho pyta automaticky peniaze tak je to jednoznacne len plnenie jeho kasicky. Pokial je tehotenstvo fyziologicke a nemas ziadne patologicke prejavy tak maximalne tri usg pocas tehotenstva, aj to je az az. Takze pokial citis ze to nepotrebujes urcite odmietni. ziaden prispevok ti to neohrozi aj keby sa ti tym vyhrazal tak ta klame a zavadza. drzim palce aby to dopadlo k tvojej spokojnosti a prajem spokojne a radostne tehotenstvo.

lady511
autor
22. sep 2011

Dakujem danka za všetky rady takisto všetkým čo napísali svoj názor...akože ja nemám problém zaplatit aby som videla mojho drobca...ale ked už niečo platím chcem aby som tam aj niečo videla...

lady511
autor
22. sep 2011

Baby napíšte mi kedy ste boli na poslednom sone? respektíve na sone ešte pred sonom v nemocnici...

dominika2227
7. feb 2012

@lady511 mne robi tiez stale sono som 23tt a uz mi robil 10krat ale nepyta za to peniaze

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre