icon

Je obvodná lekárka povinná zobrať tehotnú ženu prednostne?

vejula
25. máj 2014

Ahojte. chcem sa opýtať, či je lekarka povinna zobrať tehotnu ženu prednostne alebo ju môže nechať čakať v čakarni medzi ostatnými chorými. Ďakujem vopred za odpovede.

cmulinko
27. máj 2014

@dai je to len o tom ako sa zaujimma aj o spolocnost a nie len sama o seba.ja som si vzdy zavolala,ked som sa chcela objednat a ak mi to vyslo inak,tak som si bez problemov vyckala,kym pride rad na mna a nikdy som sa nad tym ani len nerozculovala.co uz ja mozem vediet o niekom kto sedi vedla mna.diagnozu nemame napisanu na cele,tak by sme sa tak aj mali spravat.robi sa okolo tejto temy take halo pritom je to len o tom,ze ak sa tak strasne bojim,tak si tam zavolam a netrepem sa niekam,kde sa budem rozculovat nad tym preco ma nepustaju prednostne.....no nabuduce si to treba tak zariadit...a necakat na ludskost a ohladuplnost okolia,ked sama toho moc v sebe nemam,ze?

vejula
autor
27. máj 2014

@zuzana76 ja som neapelovala na povinnosť. LEn som sa inforomovala. Nie? nevadí, ok, zariadim sa inak. JE síce pekné aka si altruistická, že druhých pustíš a ty tehotná budeš čakať medzi chorými. Treba pochopiť, že nie každý je proste taký... PReto som sa pýtala. Mne na zdraví nenarodeného dieťaťa naprílad zaleží viac ako na hocičom inom. Proste som tak nastavená, preto sa pýtam a informujem, aby som ho ochránila. KAždý vidí nebezpečenstvo v niečom inom, vychadza to zo skuseností, z toho čo sme zdedili po rodičoch... JEdnoducho je to tak. PReto sa netreba hned pohoršovať na tom, že niekto zmýšla inak ako ty. PReto tie príspevky ktoré na mna utočili, boli podla mna od veci. Ale to sa tu stava bežne, niekto sa spýta niečo, lebo to považuje za dôležité a hned tu dostane milion odpalov. Treba chápať, že každý sme iný.Niekto v ramci verejneho blaha bude čakať medzi chorými a dajme tomu tým radšej ohrozí svoje dieťa, niekto bude robiť všetko preto, aby sa tomu vyhol. O tom bola tato otazka. V skutočnosti ma vlastne ani nepoznáš a nevieš, s čim ja či niekto iný vnutorne bojuje. V podstate o človeku vnutorných strachoch a tomu, čo v sebe nosí nevie velakrat nikto iný len on sám. PReto sa netreba len z rýchlika hned nad niečim pohoršiť. Vieš ja by som sa zas mohla pohoršovať nad tým z čoho máš strach ty a čomu si sa chcela vyhnuť a pritom to je pre mna uplne normálne a prirodzené. Ale nerobím to. JA sa nepohoršujem a chápem, že to čoho sa bojiš vychadza z tvojho vnutra z toho čo maš v sebe zakodované. Tak pochop aj to, že iný človek môže mať v sebe, vo svojo vnytri zas niečo iné.

@cmulinko nehovorím, že je mi ukrivdené. Akurát budem robiť všetko preto, aby som sa tomu vyhla. Ano, mam z toho strach. PRe teba choré, pre mna realita. Bodka. To či to chceš odsudiť, alebo sa na to smiať je už tvoja vec. JA som u tej doktorky nakoniec nebola. Takže neboj, nikoho som nepredbehla ani som sa nikam nevtlačila. Radšej sa budem skušať liečiť doma, a telefonicky skonzultujem stav....

cmulinko
27. máj 2014

@vejula smiat sa nad tym co si napisala urcite nebudem,lebo na smieh to urcite nie je.aj teraz si len dokazala svoju vlastnu dolezitost...a pohrdanie inym nazorom.koniec koncov nic sa vlastne nedeje,lebo nakoniec si aj tak zvladla zdvihnut telefon a zavolat lekarke.gratujujem....toto bola vlastne podstata celeho tvojho problemu.

zuzana76
27. máj 2014

@vejula pozri, ja sa nehadam, nazory ludi na veci su rozne

ja som svoje nenarodene dieta vystavovala rizikam tiez cim najmenej, riesila som to ako som napisala skor, teda dohodou s dr. a sestrickou, navstevou lekarky v obednajsich hodinach, ked tam uz bolo najmenej ludi, alebo dokonca nikto

ale pamataj, uz len to, ze ides do medicínskeho zariadenia je potencionalne nebezpecne, staci, ze bude cakaren nevyvetrana a pod.

mne len nesedia ludia na seba zameraní, to je vsetko, co som tym chcela povedat a zrejme aj ine dievcata

nemam proti tebe nic, len som potrebovala na to upozornit, ja som tiez bola neraz upozornena, ze moje spravanie, ci konanie nie je v poriadku, prehodnotila som a bud som sa poucila, a vzala si k srdcu, alebo nie, pokial to nebolo v súlade s mojim myslenim a pocitmi.

sisaka
27. máj 2014

@vejula
to, ci niektori lekari beru prednostne tehotne, ci nie je pre teba uplne irelevantne, kedze nepises, ze chces zmenit lekara. Tvoj problem mohol byt vyrieseny (ako tu uz napisalo xy ludi v priebehu 2 min telefonatom k lekarovi a vysvetlenim situacie. Ak sa ti lekar zda bezcitny a nevychadza pacientom v ustrety treba rozmyslat nad zmenou a potom sa pytat, ako to funguje u inych lekarov.
Dufam, ze rodinu si si zabezpecila a dufam, ze to 4 rocne dieta ti nechodi do skolky, pretoze ak sa teda tak strasne bojis nakazy, ked si tehotna, tak by si sa mala hlavne obavat toho, co ti moze dieta priniest zo skolky a to uz nebude len nejake nachladnutie, to mozu byt vazne choroby ohrozujuce este nenarodene dieta.
Ak sa ti zda, ze mas prehany strach z ochorenia treba sa porozpravat s psychologom. Vacsina pracujucich zien po otehotneni normalne pokracuje v praci a je v kazdodennom styku s ludmi (aj chorymi), treba sa chranit pred nakazou, ale netreba zachadzat do extremov. Ak mas diagnostikovanu oslabenu imunitu a tvoje obavy su opravnene, bud proaktivna nakup si rusky za par centov a nasad si pri vstupe do cakarne, pozor su jednorazove po pouziti hned vyhodit, do kabelky si hod antibakterialny gel a po odchode od lekara si nageluj ruky, ak nie je mozne si ich okamzite umyt. Ty si zodpovedna za tvoje este nenarodene dieta, nie druhi ludia ak mas pocit, ze je ohrozene jeho zdravie, ty prva sa musis postarat o to, aby si ho neohrozila, necakat od druhych, ze sa s prepacenim pos...u z toho, ze si tehotna

vejula
autor
27. máj 2014

@cmulinko no strašna dôležitosť ,len čo je pravda, idem cez mrtvoly, skutočne. Ja nepohrdam ničim nazorom, ja pohrdam utokom na osobu, ktoru vôbec nepoznáš. KEby som vedela, ako sa tejto otazky chytia, ženy, ktorých koničkom je dokazovať si vlastnu dôležitosť na zhadzovaní iných, tak važne temu nezakladam. Toto ma ani vo sne nenapadlo. Čo dokaže urobiť par sporuchtivých ženských s jednou otazkou. KAždý v otazke videl čo chcel, kto chcel zarypnuť videl v tom, práve to, čoho sa môže chytiť. Kto to bral len ako obyčajnu otazku, tak odpovedal normálne. To, že najmä v prvom trimestri by sa človek mal vyvarovať možnej nakaze, je fakt. KEdže niektorí lekári tehotne pušťaju prednostne, a niektorí nie, chcela som vedieť, či je to ich povinnosťou, alebo to robia len z vlastného presvedčenia. Dozvedela som sa tu odpoved, že to povinnosť nieje, a zaleží to len od lekára, ktorý ako vníma riziko nakazenia tehotnej v čakarni. PRe niektorých je to priorita, preto beru tehotné prednostne, pre iných to priorita nieje, preto nechaju tehotnu čakať medzi chorými. Toto, Toto je to jedine čo som chcela vedieť. Ozaj strašneeeeeeee. Vôbec som netužila po tých dôležitých prídavkoch o tom, aká je zo mna princezna na hrášku. Toto všetko, všetky tieto príspevky hovoria skôr o prispievatelovi nie o tom, komu ich adresovali.

@zuzana76 Poviem ti vôbec mi moja otazka napripadala divna, alebo hodna odsudenia. Bola to informačná otazka. Ale hned prvá odpoved bola namierena proti mne. Takže som sa nechala možno trocha strhnuť a zrejme som aj ja trocha prestrelila. Ale stojím si za tým, že prvotná otazka vôbec nebola myslena zle. Skutočne som nevedela kedže niektorí beru tehotné prednostne a niektorí nie. Tak mi to vrtalo v hlave. JE to fakt odsudenia hodné? Alebo skôr, kto chce odsudiť tak odsudi pre každu banalitu... JA som ozaj vyjavená z tych odpovedi. Fakt

vejula
autor
27. máj 2014

@sisaka normálne mam imunitu super. A teraz ako som tehotna, nesmiem vypiť ani glg z perlivej mineralky, hned som na tyžden odrovnana. Ja osobne poznám dosť žien, ktoré to v tehotenstve v čakarni plnej chorých ludí neznašali najlepšie. Nemyslím si, že som jedina. V spoločnosti ludí bývam aj ja. Niesom momentalne žiaden asocial, ktorý ma paniku z iných ludí. Ako som už napísala, mne osobne čakaren, kde čakaju chorí ludia k lekarovi, príde ako dosť riziková. A teda najmä tento prvý trimester sa chcem vyhnuť takýmto priestorom. To je celá veda. Asi bola chyba, že som zakladala otazku. Ani som moc nerozmyšlala o tom, ked som ju zakladala, proste normálne, len štýlom: Možno mi poradia. KEby som čo i len tušila, čo sa tu strhne, si dam palce odťať skôť ja tu vyťuknem prvé písmeno nadpisu.... Ale aspon som sa počuila, na kona už radšej nikdy nič. Ženy si tu odburavaju nejaké vlastné frustrácie a ja o tom nestojim.... _Inak pekný den a dakujem za jednu z mala odpovedí k veci 😉

vejula
autor
27. máj 2014

@sisaka a ešte tolko nečakam, že sa iný pos** z môjho tehotenstvá. Možno som len naivne čakala pochopenie??? Presne ako ked baby písali o tých autobusoch. PResne tí ludia, väčšinou matky, ktoré to vnímaju tak, že sa neposeru z niekoho tehotnestva ostanu sedieť na zadkoch, zatial čo tehotnu tam koti pri tyči zo strany na stranu. PRe mna je toto jednou z elementarnych slušností. Neviem si predstaviť vnímať to tak, že však nech sa pokymaca, ja sa z jej tehotenstva neposerem. A taak nejako to vnímam aj v tej čakarni

vejula
autor
27. máj 2014

@dai nie o onkopacientovi nemusím vždy vedieť, že berie chemo. Ale vtedy sa práve treba ozvať. Ak by mi nejaký 60 ročný pan povedal. Mlada paní, beriem chemoterapu, keby som sa nakazil nejakym virusom momentalne, môžem umrieť... Tak by som ešte aj doktorke zaklopala, aby ho vzala prednostne. A ak by som bola chorá hned ruku cez usta a nos nech na neho nedýcham. Či tehotná či netehotná, ked mi niekto povie, že je v život ohrozujucej situacii, tak by som sa určite nebila za svoje práva. Ved o tomto to je. Rovnako ako o tehotnej v prvom trimestri, kedy je riziko z nakazenia pre dieťa najnebezpečnejšie nikto nevie, že je tehotná. Tiež to musí povedať... Aj ked sestričke popredu zavolá, a tá ju zoberie prednostne, ešte i tak by som to oznamila ludom v čakarni, aby vedeli o čo ide. A JA BY SOM čakala, že to pochopia. Ja by som to napríklad pochopila. Ale podla mna človek, ktorý nedokaže milovať seba a presadzovať si vlastné práva, nedokaže uprimne milovať druhých a presadzovať uprimne ich práva. PReto sa aj v Biblii piše miluj blížneho svojho, ako seba samého...

bosoriak
27. máj 2014

@vejula Nechce sa mi citat celu diskusiu, obzvlast nie, ked trochu poznam uroven tohto fora 🙂 Ale napisem ti tak, ze co som si vsimla, tak v poslednych rokoch sa medzi ludmi vytraca zakladna slusnost, ohladuplnost, ludskost. Ked to viem, tak s tym ratam a podla toho sa aj zariadujem. To iste odporucam aj tebe. Je to smutne, ale je to tak, no.

monciky
27. máj 2014

@vejula
tak ja dufam, ze Tebe sa uz polepsilo zdravotne....

vejula
autor
27. máj 2014

@monciky dakujem za opytanie. ano dutiny už lepšie, len tie oči rano mavam zahnisané 😒 Zatial do nich kvapem len očianku... No a už maju tie oči zapalené aj deturence, tak kvapem aj im, a to je hotová pohroma.... Ako nič príjemne... No snad to nejako dáme... Nech už tie 3 týždne rychlo uspešne prejdu nech sa prehupnem do toho druhého trimestra. To už sa človeku potom hned lahšie dýcha, ten strach trocha opadne a hned je svet krajší 🙂

sisaka
27. máj 2014

@vejula ja ocakavam, ze v cakarni su vsetko chori ludia a kazdi si mysli, ze dost vazne, ked sa uz dohrabal k lekarovi. Osobne nemienim nikomu cudziemu rozpravat v cakarni svoje diagnozy a dohadovat sa, kto je na tom horsie a teda nehnevaj sa, ale ja by som tiez tehotnu nepustila, tak ako som pisala, ak mas strach, tak sa ochranuj ty pred okolim, nie aby sa okolie prisposobilo tebe. Ak doktorka uzna, ze ty si priorita, nech sa paci, ale ocakavat od ludi v cakarni, ze ta posupnu k dveram, len preto, ze si tehotna pokladam za naozaj prehnane ocakavania.

zuzka1008
27. máj 2014

@vejula ja som toho názoru že tehotná žena nemusí čakať v čakárni medzi chorými ľuďmi,, jasné že by mala byť uprednostnena, ľudia sú v dnešnej dobe veľmi bezohľadný.

vejula
autor
28. máj 2014

@sisaka maš pravdu, očakavať od ludí by to bolo asi prehnané.... PRave tu v tejto diskusii mi to pravdupovediac docvaklo. Ak je konik priemerná štatistická vzorka ludí, tak by bolo zbytočné niečo očakavať. Vďaka za vbytriezvenie. LEn tak mimochodom, jedna mamička tu z jednej témy tak napríklad prišla o dcerku, ktorá mala poruchu imunity. Čakala v čakárni medzi chorými a všetci ludia mali pocit, že oni su prioritnejší a že je hluposť porovnavať diagnozy ako si napísala. Skončilo to pre nu bohužial fatalne.... Zrejme nikto z tej čakarne o tom nevie, rovnako ako by nevedeli, keby na ich netrpezlivosť doplatilo nenarodené dieťa. Len si myslím, že tu mamičku, ktorej sa také niečo stane, určite pri srdci nehreje pocit, že neobťažovala vlastnými problémami okolie.... Ale aký svet chceme taký ho mame.... Ja napriek tomu budem vychovavať deti k ohladu voči skupinám ludí, ktoré by mali byť chránené a rovnako ichb udem učiť, že ak zrovna patria do takej skupiny ony, nemaju sa báť slušne ohlásiť. Určite nechcem viesť svoje deti k zmýšlaniu typu, však sa neposerem z nejakej tehotnej. Ale tak každá sme iná. Pekný den.

hruska5
28. máj 2014

povinna nie je ale mala by brat tehotnu zenu prednostne...moj Dr.ma to napisane ze prednostne vysetruje dojciace,tehotne zeny a akutne stavy.. 😉

lilitela
28. máj 2014

@vejula Bohuzial nie je, ja som si v tomto obdobi platila 10 € za prednostne - ale aj tak musis prejst cez cakaren blnu bacilov... a zas som pri tom zdravotnictve...

stanislavao
28. máj 2014

obvodna lekarka nieje povinna brat prednostne tehotne. prednostne osetrenie je mozne si vyziadat za poplatok. je to vzdy na rozhodnuti lekara, ci uprednosti tehotnu, ale povinny urcite nie je. prednostne su brane urazy, akutne stavy a pod.

sharmana
22. okt 2014

@vejula moja lekárka to berie inak a nie len moja. Vyslovene mi povedala, že ako tehotná mám prednosť a že ked otvorí sestrička dvere, mám jej povedať, že som gravidná pacientka a berú ma automaticky prednostne. To isté i hovorila kolegyna, ktorá chodí k inej obvodnej. Logiku to má. Tehotná tam väčšinou nechodí len tak pre nič za nič. Bud má zdravotný problém a ide tu predsa o 2 životy, nie o jeden, alebo potrebuje vybaviť nejakú formalitu k tehotenskej knižke a nebude predsa vystavená riziku nakazenia sa v čakárni. Treba si uvedomiť, že tehotná má obmedzené možnosti liečenia sa a hlavne v skorých štádiách tehotenstva môžu niektoré vírusy a bakterie spôsobiť fatálne následky na vývoj plodu. Nie je to vôbec len o tom, že "to by každý mohol ísť len po recept". Prosím vás, si uvedomte rozdiel. Ja ako tehotná vôbec netužim chodit k lekárke hlavne preto, že sa obávam chorôb od ludí tam sediacich. Takže ak by som mala nejaký zdravotný problém a ešte tam mám byť vystavená iným chorobám, dakujem pekne.
Áno, mala by mať automaticky prednosť kvôli možnosti ohrozenia plodu v jej tele, nie kvôli nej samotnej samozrejme!!

stanulienkat
22. okt 2014

Preco by mala brat tehotnu prednostne? To by mohli chciet aj dochodcovia, onkologicky chori atd...
Mozes si priplatit a objednat sa skor. A ked budu v cakarni 4 tehotne, tak co ostatni? A ak cestujes MHD? Tam je sto krat viac roznych bacilov a neviem coho. Takisto v obchode a vsade kde sa zgrupuje viac ludi. Alebo si izolovana a nikam nechodis?

horana
22. okt 2014

@stanulienkat Vacsina lekarov to tak ma, je to zakladna slusnost. V zahranici je to tiez uplne normalne takto sa spravat k tehu, len u nas prezivaju u niektorych starych pak este stare moresy, kedy vari zavidime tehotnym ich stav. V MHD ani obchode nie je 100x viac bacilov, stat sa moze ze tam taky je, ale tam vacsinou clovek necaka na jednom mieste par hodin spolu s x prekazatelne chorymi, vacsinou v stadiu chorob ked su najineknejsie. Teda nie ze by sa aj v MHD a obch. nemohol vyskytovat chory clovek ale porovnavat to je nebe a dudy. Co sa tyka dochodcov a onko chorych...dochodci (aj ked ich "uznavam" a napr. v MHD sa im vzdy postavim) nepotrebuju chranit novy zivot, ako tehula ktora si potom na ulavu nesmie skoro nic zviat, dochodci mozu brat a beru celu skalu liekov, nezriedka len obiehaju Dr. s chronickymi vecami. Mame v rodine onko a ku klasickej Dr. nechodi, resp. ked uz je to take ze znizena imunita po chemo a tak, chodi k specialnemu Dr. Kym je este v pohode onko, tak zas tiez v podstate vladze. Kym ta onko co mame bola v pohode onko, bezne chodila lyzovat ciernu zjazdovku na Chopku a pod. - tak ti myslim cakaren tiez vzladnu.
Stav 4 tehotne naraz v cakarni a "ja chuderka nespravoslivo upozadena" som nezazila, je to teoreticka situacia, ktora je natolko raritna ze bat sa jej je cisty alibizmus a nic ine.
Mat prednost nie je izolacia, len isty druh ohladuplnosti. Nie som tehu a uz nebudem, cize neprihrievam sebe polievocku, v svojich tehu-och som nastastie obvodacku nepotrebovala, ale keby ano, velmi dobre by mi toto padlo, btw moja Dr. to tak skutocne ma, a verim ze by to dobre padlo vsetkym tehu. Akurat netehu su zena zene najvacsou sokynou, a tak ako mi v buse skor uvolnil muz ci dokonca dochodnca miesto ked som mala balon brucho nez druha zena, aj na tomto fore krasne vidno tu rivalitu a to ze "zabudol vol ze telatom bol".

alobalka
22. okt 2014

Niečo iné je ak čakáte na vysetrenie štítnej žľazy alebo u gynekológa, diabetologa... a iné u praktického lekára, kde je väčšia pravdepodobnosť infikovat sa - hraničiaca s istotou 😲
Preto sa takýmto miestam v teho treby vyhybat, aj s chorými deťmi poslať k dr radšej manžela. Však tie nevetrane čakárne sú hrôza. Doktor obvykle nie je povinný ta vziať prednostne (iné ak čakáš na infekčnom, plucnom...). Ale skusila by som sa prednom telefonicky opýtať a hoc aj zahrať tehulku s panickým strachom z bacilov. Ďalšia možnosť je zaklopať a požiadať sestricku. Tá (žiaľ) rozhoduje o poradí. Ak ťa nepustí, opýtala by som sa v čakárni, kto je ako posledný a šla by som zatiaľ von, do obchodu, do auta....ak je to možné a najmä aj s ohľadom na zdravotný stav tehulku.

alobalka
22. okt 2014

@alobalka ešte mi nedá neodpisať, že zdravá tehulka môže čakať napr. na predpisanie liekov, čo užíva, napr. na alergiu... a tiež je rozdiel, či je v čakárni 1 človek alebo 10 brchtajucich, či je leto (menšia prvdepodobnost virusov) alebo chripkove obdobie. Je aj rozdiel, či má tehotná rizikové tehotenstvo, kedy by infikovanie sa mohlo vyvolať predčasný pôrod, či je v 1.trimestri, kedy sa väčšina liekov nesmie užívať...A sorry, ale pravdepodobnosť, že sa v čakárni stretnú hoc len 2 tehotné naraz je minimálna. Ja som za uprednostnenie tehotnych, jednoznačne ak je veľká pravdepodobnosť že môže ochorieť! Tehotná je limitovaná liečbou, mnohé lieky sú pre bejby kontraindikované, hrozí predčasný pôrod a potom dozivotné komplikacie dietatka... to nie je sebeckost tehotnej, ale normalna zodpovednost!!!

sharmana
22. okt 2014

Presne súhlasím. Čo to je za blbosť, že ked sa stretnú 4 a viac tehotných v čakárni. To som ešte v živote nezažila, aby sa taká náhoda stala.
Ide tu o "ochranu plodu, dieťatka v bruchu, nie o samotnú tehotnú" toto si uvedomte. A presne, je to normálna slušnosť, každý normálny obvodný lekár to berie ako samozrejmosť. Tehotenstvo netrvá celý život, takže tá žena potrebuje byť chránená naozaj len v určitom období. A napríklad u internistu som aj ja čakala normálne do poradia a nepredbiehala som sa. Tam som nečakala infekčné alebo iné ochorenia. Ale u obvodnej idem a postavím sa rovno dopredu a basta. A bola som len raz počas tehotenstva, takže som tam nepredbiehala každý den. Okrem iného, ked tehotná nie som, sedím a čakám a držím klapačku. A to sa zvyčajne nájde vždy niekto, kto ide prednostne a predbehne sa.

nastasyk
22. okt 2014

Ja som bola dva krat v deviatom mesiaci s bruchom ako melon a ohlasila som sa sestre. Prvy krat ma nechala v plnej cakarni hodinu, druhy krat dve... Nemala som slov... A ani z ludi ma nikto nepustil. Inqk v MHD ma vela krat nepustili, len stare babky chceli. Mne to nevadilo, som nastupovala radsej vzadu, ked som videla, ako vsetci klopia zrak. Ak bolo plno sim normalne musela niekoho poprosit, lebo som sa bala, ze mi kopnu do brucha...

nyusika
22. okt 2014

no ako ta vejulu citam, zo zakona by malo byt dane, ze tehotna zena vôbec nesmie byt chora...pan boh je povinny sa o to postarat 🙂)

nyusika
22. okt 2014

@nastasyk v MHD si sa mohla slusne ozbvat...ludia su hovada, o to pokoj. ale neverim, ze ak by si nejakého muza poziadala, nepostavil by sa. Ano, nemalo by sa to stat, ale, zial, stava sa...ked si to nezariadis - nemas.
a ten lekar, mala si dohodnuty termin ? prednostne osetrenie ? ked nie, smola. Plati to iste, co som napisala o mhd - ano, bolo by slusne, kebyze ta niekto pust (ja by som ta pustila), ale necakat to ako povinnost.

sharmana
22. okt 2014

@nyusika mne lekárka povedala, že berie tehotné automaticky prednostne a vôbec sa netvárila udivene, ešte mi to aj prízvukovala, že mám prednosť.
Mám skôr pocit, že zdravotné sestričky sú mrchy, že ked aj vidia v čakárni tehotnú majú v paži, ale ak by lekárka vedela, tak by tú tehotnú zavolala prednostne.

nastasyk
22. okt 2014

@nyusika ved ked bolo plno, som sa ozvala... U lekara som sa nemohla ozvat predtym, lebo som mala akutny problem a potrebovala som hned vziat krv...

velkacica
25. okt 2014

@stanulienkat ak by v čakárni boli štyri tehotné a iks ďalších pacientov, otázkou by bolo aj poradie samotných tehotných - v prípade, že by sa uznala priorita ich poradia... 😀