icon

Je skener v obchode škodlivý pre tehotné ženy?

2. nov 2025

Ahojte, som tehotná a tak ma napadla taká vec - môže skener v obchode nejakým spôsobom ohrozovať zdravie? Myslím tie pokladne, čo si sami skenujeme tovar, že keď sa nechtiac oskenujem môže to vadiť mne, alebo bábätku? Alebo či sa niečo stane s tou oskenovanou potravinou, ktorú potom zjem. A ešte čo tie senzory, skenery pri dverách obchodov, čo kontrolujú, či sme niečo neukradli? Tiež nás to nejak osníma, skenuje. Nevadí to miminku, nemôže ho to nejak negatívne ovplyvnit na zdraví a vývoji?

Strana
z2
selenka7
2. nov 2025

Och, to si zas zgustne zlty slon 🤦🏻‍♀️🍿

martinmmartin
2. nov 2025

A co policajti s laserovymi radarmi

sissy27
2. nov 2025

@anonym_autor je legalne mat deti ked si takto hlupa? Co z neho vychovas??

viestta
2. nov 2025

Nechcem byt takto v nedelu zla, ale jedine co mi napada: Toto sa naozaj pytas ked si pripojena na nejakej wifine na mobile?

martinmmartin
2. nov 2025

inak odkedy sa pouzivaju scannery ciarovych kodov na pokladniach tak stupla dlzka dozitia muzov zo 65(1980) na 83 (dnes)

a zien tiez, plus klesla trosku umrtnost novorodencov

anonym_b9f98a
2. nov 2025

Dnes je to tu od rána samá perla.
Autorka neboj sa, nenarodí sa ti dieťa s čiarovým kódom na zadočku. Kľudne môžeš chodiť na nákupy, aj všade kde len chceš.

danica2711
2. nov 2025

s takou genetickou výbavou, akú dieťa dostane od teba, mu už nemá čo ublížiť

doriiis
2. nov 2025

Asi aj tvoja mama jedla veľa oskenovanych potravín a chodila sa do obchodu pipat z dlhej chvíle. 🙄

aalt
2. nov 2025

Laser v skeneroch moze byt nebezpecny jedine pre zrak, ale to by sa musel zastavit (ze by nerobil ciarky, ale bodku) a musel by zasvietit do oka. Vtedy by mohol poskodit sietnicu. Inac to je to "obycajne" cervene svetlo. Novsie rucne skenery uz maju kameru a pripadne svetlo maju iba na prisvetlenie. Tie su uz bezpecne aj pre zrak.

13uzivatelka11
2. nov 2025

😂 .. dobrý pokus, celkom vtipne, ale prehnane, neverím že toto je reálna diskusia.

sisa_s
2. nov 2025

Myslela som, ze vacsia blbost ako danovy bonus na dieta v afrike dnes nebude...

bomba36
2. nov 2025
anonym_25029a
2. nov 2025

Čudovali by ste sa, ale keď som pracovala v obchode so zdravou výživou, tak sme mali zákazníčku, ktorej sme nesmeli nákup blokovať, ale ručne nahadzovať. Čiarové kódy si ešte dodatočne začmárala čiernou fixkou. Ale bola slušná, tak som jej vždy vyhovela...

viestta
2. nov 2025
@anonym_25029a

Čudovali by ste sa, ale keď som pracovala v obchode so zdravou výživou, tak sme mali zákazníčku, ktorej sme nesmeli nákup blokovať, ale ručne nahadzovať. Čiarové kódy si ešte dodatočne začmárala čiernou fixkou. Ale bola slušná, tak som jej vždy vyhovela...

@anonym_25029a vsak sa predava "neutralizator" ciarovych kodov. Podla navodu sa ma kazdy potravina s ciarovym kodom nechat stat aspon pol hodiny na tej zazracnej podlozke. Dokonca som zazila, ze zakaznicka sa rozculovala ako je mozne, ze obchody to nemaju za pokladnami ako standardne vybavenie (po tom jej cirkuse som isla hladat na internete ten "zazrak", ktory zaruci zivot vecny)

anonym_29c079
2. nov 2025
@anonym_25029a

Stane sa presne to ako keď na teba niekto zasvieti baterkou, je to svetlo s malým výkonom.

Skenery pri dverách na krádež vyžarujú elektromagnetické alebo rádiové žiarenie, majú dosah pár centimetrov. Nekempuješ medzi bránami, tak nemusíš riešiť, viac žiarenia dostaneš s domácej WiFi, mobilu alebo pri lete lietadlom.

@anonym_25029a mali sme podobnú, preškrtávala čiernou fixkou čiarové kódy aby neutralizovala zlú energiu, tvrdila že je tam niečo satanské, tak som jej vysvetlila že je to len obyčajný papier a vytlačený obrázok a čo tam nakreslím tak nemá žiaden vplyv na ňu, potom s tým prestala

michaella24
2. nov 2025
@anonym_29c079

Stane sa presne to ako keď na teba niekto zasvieti baterkou, je to svetlo s malým výkonom.

Skenery pri dverách na krádež vyžarujú elektromagnetické alebo rádiové žiarenie, majú dosah pár centimetrov. Nekempuješ medzi bránami, tak nemusíš riešiť, viac žiarenia dostaneš s domácej WiFi, mobilu alebo pri lete lietadlom.

@anonym_25029a mali sme podobnú, preškrtávala čiernou fixkou čiarové kódy aby neutralizovala zlú energiu, tvrdila že je tam niečo satanské, tak som jej vysvetlila že je to len obyčajný papier a vytlačený obrázok a čo tam nakreslím tak nemá žiaden vplyv na ňu, potom s tým prestala

@anonym_29c079 ja som ju neriešila, všetky sme ju akceptovali. A keďže pri práci za pokladňou sme sa vždy stretli s nejakým "prípadom", tak sme si už zvykli na všeličo. Táto pani bola oveľa menej škodná, ako arogantní ľudia, ktorí sa k nám správali ako k odpadu. Ale tiež nám to tuším podobne vysvetľovala. No čo už 🙂

anonym_d5c4c0
2. nov 2025
@sisa_s

Myslela som, ze vacsia blbost ako danovy bonus na dieta v afrike dnes nebude...

@sisa_s nezabudaj, že sú stále rezervy

michaella24
2. nov 2025
@viestta

@anonym_25029a vsak sa predava "neutralizator" ciarovych kodov. Podla navodu sa ma kazdy potravina s ciarovym kodom nechat stat aspon pol hodiny na tej zazracnej podlozke. Dokonca som zazila, ze zakaznicka sa rozculovala ako je mozne, ze obchody to nemaju za pokladnami ako standardne vybavenie (po tom jej cirkuse som isla hladat na internete ten "zazrak", ktory zaruci zivot vecny)

@viestta tak o tom som nepočula, ale je pravda, že už to bude pomaly aj desať rokov, tak možno ten zázračný prístroj už medzičasom objavila 🤣

iwesska
2. nov 2025

Mohla by si si kupit tu tazku olovenu vestu,co sa pouziva pri RTG a s nou chodit do obchodu🤷‍♀️ Ale predtym sa zbav telefonu,zahod ho idealne na dno jazera,aby ta wifi cez teba neprechadzala.

a0
2. nov 2025
@danica2711

s takou genetickou výbavou, akú dieťa dostane od teba, mu už nemá čo ublížiť

@danica2711 😂😂😂😂😂😂 tak toto je highlight komentárov 🙏

sticker
esther100
2. nov 2025

A potom ,že tu človek nemá dávať neprimerane nepríjemné odpovede,však to sa inak nedá 🤦🤷

marhulka13
2. nov 2025

@anonym_autor a co sa potom narodí ženám, ktoré pracujú v obchode s tými skenermi?

pralinka25
2. nov 2025
@michaella24

@anonym_29c079 ja som ju neriešila, všetky sme ju akceptovali. A keďže pri práci za pokladňou sme sa vždy stretli s nejakým "prípadom", tak sme si už zvykli na všeličo. Táto pani bola oveľa menej škodná, ako arogantní ľudia, ktorí sa k nám správali ako k odpadu. Ale tiež nám to tuším podobne vysvetľovala. No čo už 🙂

@viestta @michaella24 baby ja som asi vysla z jaskyne ale toto som este nepocula. aka je teoria tych ciarovych kodov? 😀 ja som si myslela ze mam dobru fantaziu ale tuto akosi zlyhava. neviem vymysleit nic co by malo smrtelny potencial medzi ciarkami 😀

aalt
2. nov 2025
@pralinka25

@viestta @michaella24 baby ja som asi vysla z jaskyne ale toto som este nepocula. aka je teoria tych ciarovych kodov? 😀 ja som si myslela ze mam dobru fantaziu ale tuto akosi zlyhava. neviem vymysleit nic co by malo smrtelny potencial medzi ciarkami 😀

@pralinka25 ja predpokladam, ze niekto sa chytil magickeho slova "ziarenie". Skenuje to LASER a to R na konci je radiation/ziarenie. Na to doplaca aj mikrovlnka aj indukcia ... proste hesla: Sice tomu vobec nerozumiem, ale na internete pisali ...

zara3
2. nov 2025

@anonym_autor ty si si asi skenovala hlavu

anonym_29c079
2. nov 2025
@pralinka25

@pralinka25 vraj je tam zakódované číslo 666 a interpretujú to s textom Zjavenie Jána 13:17-18

anonym_737fc9
2. nov 2025
@marhulka13

@anonym_autor a co sa potom narodí ženám, ktoré pracujú v obchode s tými skenermi?

@marhulka13 samoobslužná pokladňa

michaella24
2. nov 2025
@anonym_29c079

@pralinka25 vraj je tam zakódované číslo 666 a interpretujú to s textom Zjavenie Jána 13:17-18

@anonym_29c079 ďakujem za oživenie spomienky, toto bol ten dôvod u nás...

danica2711
2. nov 2025
@anonym_737fc9

@marhulka13 samoobslužná pokladňa

@anonym_737fc9 😂

viestta
2. nov 2025
@pralinka25

@pralinka25 uz neviem "co je za tym" a co na nich skodi, ale ked som ten web kde to predavali citala, tak u mna doslo k zastave mozgu. Tam boli k dispozicii kadejake sprostosti, ktore zarucovali nesmrtelnost, vratane nejakych magnetickych ramov do vchodovych dveri, ktore mali zabranit vstupu zlych sil. Vtedy som si predstavila ako to nejeke zienky namontuju a svokrusa ostane pred dverami, lebo dnu ju nepusti silove pole 😅

Strana
z2