icon

Je to chlapček alebo dievčatko?

elye11
1. máj 2026

Je to ozaj chlapček

Je to chlapček alebo dievčatko?
Strana
z2
iwesska
2. máj 2026
@anonym_905083

@iwesska Ale ano, je to tak.
1. Štádium „indiferentných“ genitálií
Až do približne 9. týždňa tehotenstva majú obe pohlavia rovnaký základ pre vonkajšie pohlavné orgány. Tento základ sa nazýva genitálny hrbolček (tuberculum genitale). V tomto období nie je možné len na základe pohľadu (napr. ultrazvukom) určiť, či ide o chlapca alebo dievča, pretože hrbolček je u oboch rovnako veľký a vyzerá rovnako.
2. Bod zlomu: Hormóny
Okolo 10. až 12. týždňa začínajú pôsobiť hormóny (najmä testosterón u chlapcov), ktoré určia ďalší smer vývoja:
• U chlapcov: Genitálny hrbolček sa vplyvom dihydrotestosterónu začne predlžovať a vyvíja sa z neho penis.
• U dievčat: Pri absencii vysokých hladín mužských hormónov sa hrbolček nezväčšuje tak výrazne a vyvíja sa z neho klitoris.
3. Kedy je vidieť rozdiel?
Hoci k rozdeleniu dochádza skôr, na bežnom ultrazvuku sú rozdiely zreteľne viditeľné zvyčajne až od 16. až 20. týždňa. Predtým sú si tieto orgány veľkostne také blízke, že často dochádza k omylom pri určovaní pohlavia.

@anonym_905083 Ona ale nepise,v ktorom je tt. Tu uz je to podla mna viditelne odstavajuce od tela.

elye11
autor
2. máj 2026

Keď čítam tie komentáre tak mi je smutno koľko žien je úplne mimo kto vás prosil o komentár ktoré ste neprajne ďakujem babam ktoré mi napísali ano
Tie vaše komentáre sú úplne vedľa som 17tt no žiaľ mám dcéru nemala pipík mala to tam dole rovné ja som len šťastná že po toľkých dievčatách bude chlapček 💙 🤰🧸 ženy v dnešnej dobe ste veľmi zavistne to keby že dám tam aj hovno aj tak by ste aj hovno urazili ...

elye11
autor
2. máj 2026
@anonym_783111

tak ja si neviem predstaviť, kde tu vidite chlapca, alebo dievča. Ja mam dievčata, na ultrazvuku a na fotkach aj vo vyššom štadiu bolo tolko čiar a "kadečoho" tieňov, šnur... že to by som nikdy nevedela posudiť či chlapec. A prepáčte, ale z tejto fotky ??? Prepáčte vidno H.... To, čo videl lekar, to tu na tej fotke nevidíme. Takže: buduca matka, pytaj sa lekara, nie Modrokoňových odborníkov na všetko

@anonym_783111 nikto ťa neprosil o komentár hovno okomentuj doma ... V záchode

Strana
z2