icon

Je vhodné ísť na pohreb počas tehotenstva?

mirkanb777
26. okt 2025

Ahojte. Som v 22tyzdeni, a zajtra má kamarát pohreb, ktorý zomrel po dlhej chorobe. Počúvam s každej strany, žeby som nemala ísť lebo to nie je vhodné a podobne. Viete mi poradiť ako sa rozhodnúť? Ktorá ste to mala podobne?

Strana
z2
biba_18
26. okt 2025

prečo je to nevhodné?

janai1
26. okt 2025

Že ešte tomuto niekto verí 🙄 Dúfam, že aj červená šnúrka pre bábo už kúpená

billy_jean
26. okt 2025

Prečo je to nevhodné? Nerozumiem. Poznám kopec žien, ktoré boli tehotné na pohrebe. To sa nerozlúčiš naozaj s kamarátom? Vážne?

mirkanb777
autor
26. okt 2025

Povery, že to dieťaťu ublíži a bude placlive, veľa negatívnej energie a podobne.

billy_jean
26. okt 2025
@mirkanb777

Povery, že to dieťaťu ublíži a bude placlive, veľa negatívnej energie a podobne.

@mirkanb777 čiže ty radšej dáš na povery, ako sa ísť rozlúčiť so svojim kamarátom?

anonym_3be388
26. okt 2025

Bola som na pohrebe v 36tt. Prečo by to akože nemalo byť vhodné?

andaluzia12
26. okt 2025

Ja som bola cca v 9 tt na pohrebe, ešte to nikto nevedel. Celý čas som stala vonku, nevosla som do domu smútku.. nie kvôli poverám, proste mi to bolo nepríjemne…

gab1sol
26. okt 2025
@mirkanb777

@mirkanb777 veríš poverám? Ja nie… Ja by som išla. Rozlúčka s kamarátom by mi bola viac ako povera, ktorej neverím. A tým, ktorí ťa odhovárajú, povedz, že ty na povery neveríš a neželáš si, aby ich na teba privolávali…

denkabemommy
26. okt 2025

Ja som v tehotenstve na pohrebe nebola, nie kvôli poverám ale pri predstave vidieť toľko plačúcich ľudí - nezvládla by som to emočne (ja som revala aj preto, že som si otvorila banán na opačnej strane). Takže nerieš to, čo ti vravia ostatní ale to ako sa ty cítiš. 🙂

anonym_dd1b44
26. okt 2025

Kresťania sa nedajú ovládať poverami, neveria im.

anonym_e3c632
26. okt 2025
@mirkanb777

@mirkanb777 to akože matky všetkých plačlivých detí boli počas tehotenstva na pohrebe? To akože fakt veríš na takéto hlúposti?

rachel36a
26. okt 2025

@mirkanb777 hovadina, povery...bola som na dvoch pohreboch počas tehu...

really8
26. okt 2025

Tak sa prestahuj do inej jaskyne. To kde sme toto...

viestta
26. okt 2025

@mirkanb777 udivuje ma, ze v 21. storoci niektori, ktori bezne pouzivaju smarfony a ine moderne vydobytky este stale veria poveram... Ked mas pocit, ze sa chces rozlucit chod, nic sa nestane.

pribinak
26. okt 2025

Kamoska v 7. mesiaci pochovavala svojho otca, moja svagrina pochovavala svojho brata asi mesiac pred pôrodom

Aká zlá energia a podobne blbosti? Normálne sa chod rozlúčiť a prestaň veriť na blbosti

crazy_lazy
26. okt 2025

Bola som na pohrebe 3 týždne pred pôrodom. A malý sa narodil ako zdravé spokojné bábätko. Vôbec nebol placlivy. Sú to len povery.

anonym_199fa1
26. okt 2025

Rob ako uznáš za vhodne podla seba a ze ci sa na to citis rozlucit sa s kamaratom. Nie podla povier.
Poznám mnoho žien, ktoré v tehotenstve išli na pohreb. Dokonca otca svojho dieťaťa. A cuduj sa svetu, deti sa narodili a sú zdravé. A pokiaľ viem, vôbec im to nesposobilo žiadne traumy a placlivost...

katica06
26. okt 2025
@mirkanb777

@mirkanb777 bola som na pohrebe tety ani som netušila že som tehotná, v 16tt druhej tety v 23tt na pohrebe starej mamy v deň návratu v pôrodnice zomrel dedo, aj na tom pohrebe bola(tam už bez dcéry)mojej dcére to neublížilo. Keďže ubehlo od vtedy viac ako 18 rokov, viem objektívne zhodnotiť

anonym_2ca3d4
26. okt 2025

Cize ani kocik nebudes na predajni skusat a tlacit lebo sa nema tlacit prazndy kocik, cervena stuzka je samozrjejmost a ked dieta bude revat kvoli kolike, tak mu pretries oci ocikanou plienkou je to tak?
Boze zena, to si ozaj taka jednoducha?

anonym_406604
26. okt 2025

Na začiatku tohto tehotenstva mi náhle zomrela mama. Neviem si predstaviť, že by som sa nešla rozlúčiť, lebo som tehotná, lebo sa hovorí to či ono. Tehotenstvo je bežná súčasť života, smrť bohužiaľ tiež, niekedy sa ich stretnutiu nie je možné vyhnúť...

deti95060810
26. okt 2025
@biba_18

prečo je to nevhodné?

@biba_18 prečo? na každom pohrebe sú emócie vybičované na maximum. pre tehotnú určite to nie je vhodné. ale samozrejme je to na každého voľbe. už som počula o tom že tehotná nešla na pohreb. Jej vec, len ona vie ako to zvládne - nezvládne.

deti95060810
26. okt 2025

ja nechápem ženy prečo ste sa pustili do autorky. však ak nepôjde - tak nepôjde.
len ona vie či to zvládne, či nemá rizikové atď. ako je na tom psychicky. ja poznám viacej žien čo neboli na pohrebe ako tehotné. brala som to ako ich rozhodnutie.

biba_18
26. okt 2025

@deti95060810 ale ona píše o tom, že iní jej vravia že je to nevhodné ... to čo si písala ty s tým nič nemá ...

biba_18
26. okt 2025
@deti95060810

ja nechápem ženy prečo ste sa pustili do autorky. však ak nepôjde - tak nepôjde.
len ona vie či to zvládne, či nemá rizikové atď. ako je na tom psychicky. ja poznám viacej žien čo neboli na pohrebe ako tehotné. brala som to ako ich rozhodnutie.

@deti95060810 hej, ale nie preto že nejaká babka povedala že bude mať plačlivé dieťa ...

viestta
26. okt 2025
@deti95060810

@deti95060810 ona sa napyta ci to zvladne. Citaj poriadne, ju zaujima ta povera o placlivych detoch

anonym_2ca3d4
26. okt 2025
@deti95060810

@deti95060810 prosim ukaz mi kde v texte od nej je spomenute, ze tam nechce ist skrz emocie. Diki

maryetta
26. okt 2025

Ja som sa toho napocuvala. Bola som na pohrebe aj tehotna-2mesiace pred porodom. Aj s detmi idem. Aj na pohreb. Aj na cintorin.

anavixy
26. okt 2025

Jasne, ze MOZES ist na pohreb a absolutne nijako to neohrozi ani teba ani tvoje dieta. 🙄 fr

grof_monte_christo
26. okt 2025

Poznám 3 ženy, ktoré boli na pohrebe tehotné. A nezomrel im len tak niekto, ale otec ich ešte nenarodených deti. A zvládli to všetci, aj tie ženy, aj ešte nenarodené deti, všetky sú v poriadku. Tak nedaj na povery a chod kamarátovi na pohreb.

evazhoufova
26. okt 2025

Ja som v 40tt a plánujem ist….

Strana
z2