icon

Je vhodné kúpať sa na kúpalisku ak som tehotná?

wera.g
16. jún 2011

Ahojte, mám takú otázku, dilemu - je vhodné kúpať sa na kúpalisku počas tehotenstva? Som v 24TT, o pár týždňov ideme na dovolenku do Štúrova a neviem, či môžem vliezť do bazénu a trochu si zaplávať, alebo nie 😅 Samozrejme nemyslím také tie bazény s horúcou vodou, sedacie, ale normal plavecký, chlórovaný, netermálny.. Doktorka mi povedala, že kľudne, len si treba tampón pre istotu dať, ale radšej sa pýtam aj tu, ako ste fungovali/fungujete vy, keď je vonku tak strašne horúco a hneď vedľa vás je bazén, ktorý vás zaručene osvieži 🙂
Ďakujem za každú odpoveď. 🙂

Strana
z2
lucinka83
17. jún 2011

No, mne tiez odporucili tampony specialne vyvinute do vody-aj pre tehulky a nikdy mi po kupani nic nebolo a bezne som sa kupavala pocas tehu v bazene, verejnych kupaliskach i plavarni. Maju v 101-ke volaju sa Senta protect, odporucam 🙂

dadis
17. jún 2011

ja som sa kupala na kupalisku (nie termalnom) este den pred porodom v 40tt...mykozy nie su sposobene zanesenim infekcie z bazena...ale nerovnovahou vlastnych mikroorganizmov..staci subeh viacerych negativnych faktorov...atb, vela sladkeho, dlho schnuce plavky (tie dvojmo podsite su najhorsie, kedy je "drndula" dlho v teplom a vlhkom prostredi), tehotenske (i antikoncpecne) hormony, umyvanie mydlom, prilis caste umyvanie, najma vyplachy posvy vodou, tesne a nevzdusne oblecenie...takze staci eliminovat, co sa elminovat da / po plavani sa prezliect a osusit, obmedzit sladke, nejake tie probiotika vo forme kyslomliecnych jogurtov, a mykozam sa da jednoducho predchadzat...inak chlorovane bazeny pri teplote do 28st by mali byt z mikrobiologickeho hladiska bezpecne (su pravidlene kontrolovane)

winona24
17. jún 2011

@wera.g http://baby-web.topky.sk/Clanky/a1611-Ste-tehot...

skús prečíta napr.tento článok...
a čo sa týka tých tampónov ,pozri tieto....majú ich v Bille

http://www.lohmann-rauscher.sk/enid/Hygiena_a_s...

@egyptanka

azarijka
17. jún 2011

ja som sa tiez kupala, dokonca aj v termalnych bo mi akosi nedocvaklo ze tam by sa nemalo, a vsetko bolo OK.

monika15
17. jún 2011

presne ako egyptanka hovori tampon v tehotenstve no ja by som si urcite nedala.......
mykoza sa da chytit uz aj v nemocke takze kludne by som sa osviezila, take troska plavanie
ale nie v ladovo studenej vode a nie horucej takej akurat 🙂

lehotka
17. jún 2011

musis vediet ci mas predispoziciu nieco "chytit" , ja som sa presne v 20 tt bola kupat v Besenovej , ale pre istotu som si kupila aj vazelinove tampony do vody 😉

rora
19. jún 2011

ked som nebola tehotna, tak mi robili casto kupaliska dost zle, hlavne termalne,ale aj jazera. hned som mala vytok,mykozu a neprijemnosti, na ktore nastastie zaberal vacsinou rosalgin vyplach a vsetko bolo ok. no teraz v tehotenstve to nemienim riskovat a spolieham len na maly bazenik na zahrade,trochu sa ovlazit a hotovo 😅 jednoducho preistotu 🙂

sasena033
11. júl 2011

no ja pri prvom tehu som sa kupala v 5 mesaici normalka na kupku a nic s ami nestalo..teraz som len na zaciatku tehu a tiez sa chystam s malym.... tesi sa na vodicku ale v lekarni mi dr poradil tampony ktore su napustene specialnm olejom aby sa tam voda nedostala tekz edo vod ylen s nimi a je to ok...

trinity525
11. júl 2011

100x radsej jazero ako jeden bazen ... a v tehotensvte by som to vobec neriskovala, nikto nikdy nevie, ako casto menia vodu a ako sa staraju o hygienu daneho bazenu ... 😕

boobaa
11. júl 2011

kupko, jazero, more všetko sa dá, ak použijes tampón namočený v lekárskej vazelíne a strčíš ho tam dnu. Vazelína zabráni preniknutiu mikroorganizmov dnu. Zaštupluješ babatko 😀 Pýtala som sa na to lekára a toto mi poradil.

solinkarka
11. júl 2011

ja sa kupat nebudem, max. si vymocim nozky 😀

nice202
11. júl 2011

Nechcem zasahovat, aj mne moj doktor poradil tampony, ked som bola tehotna,...gynekolog...ja som sa kupala v bazenoch a nikdy nic. zas, ja som aj malo chora a ziadne mykozy sa na mna nelepia...

medinila
11. júl 2011

Asi je to fakt individualne. V stvrtom mesiaci s dvojickami v bruchu som stravila mesiac v australii.Ocean bol vynikajuci 😎. Ziadne tampony,ani nic ine som nepouzivala.

lencika
23. júl 2013

Ahoj ja som sa chodila kupat uplne v pohode a nic mi nebolo ale vsak aj ja som mala obavy preto som preventivne pouzivala intim gel od canestenu a pouzivam ho stale

marina3
21. júl 2014

Ja viem, že už je to stará téma ale nedá mi reagovať. Veľa dievčat, žien zabúda, že tehotenstvo nie je choroba a preháňajú to s opatrnosťou...viem, že ma veľa žien odsúdi ale podľa mňa je to tak. Keď je tehotenstvo v pohode, nie rizikové podľa doktorov ( nie podľa názoru tehotnej...) tak nie je problém sa kúpať. Tehotná si dá vazelínový tampón a je. Mykóza určite nevyvolá potrat či predčasný pôrod. Viem, o čom hovorím, som tehotná, prekonala som kopu zápalov, brala som antibiotiká a žijem.... a keď raz žena má tampón, tak nedostane e. coli a podobné veci čo tu píšu dievčatá.... jasné, že sa môže dostať zápal močových ciest, ale z kúpania to je minimálne a aj tak každá 4-tá tehotná má nejakú infekciu v moči, o ktorej ani netuší a nie je z kúpania, pretože jej vyjde negatívny moč a myslí si, že je to ok. Cievkovaný moč je dôležitý a to tehotným až tak nerobia. Mne z normálneho odberu moču nič nevychádza, že som ok, a cievkovaný neskutočné zvýšené hladiny streptokokov.... skúste si užívať tehotenstvo a nebrať to ako chorobu.

l3yla
Autor odpoveď zmazal
nanulik
21. júl 2014

podla mna ak nemáš nejaké vážne ťažkosti by som sa nebála. ale určite by som nešla do termálneho kde si chodia ludia máčať kadejaké chronty 😝

lenocka_lm279
24. júl 2014

Aj keď je to staršia temá rada by som sa podelila o svoju skúsenosť. Keď som bola v 25 týždni týždni tak sme boli s priateľom v Aquaparku tu u nás v LM. Pýtala som sa na to aj doktora a povedal, že sa nemusím báť. A veľmi mi to pomohlo hlavne tie bazény kde sú tie masážné bublinky na chrbát a samozrejme plavecký bazén. Takže určite sa nie je čoho obávať.

lucifera
24. júl 2014

V pohode, som bola....jedine ak máš mykozy, by som moc nepokúšala...inak ok🙂

vercik1987
31. júl 2017

ahoj chcem sa zeptat som v 9tt a chceme ist do madarska na kupalisko ale kus sa bojim o jedno uz sme prisly a treba si schovavat busko pred slnkom staci len nejaka satka ci radsi ale plavky vopred dakujem

zuzinabila
20. aug 2018

@tosomja hlavne neverím,že bolo každý deň celé leto počasie na kupanie,😉

tosomja
28. aug 2018

@zuzinabila joj, obrazne povedane, vzdy ked bola príležitosť.

Strana
z2