Je vhodné kúpať sa na kúpalisku ak som tehotná?
Ahojte, mám takú otázku, dilemu - je vhodné kúpať sa na kúpalisku počas tehotenstva? Som v 24TT, o pár týždňov ideme na dovolenku do Štúrova a neviem, či môžem vliezť do bazénu a trochu si zaplávať, alebo nie 😅 Samozrejme nemyslím také tie bazény s horúcou vodou, sedacie, ale normal plavecký, chlórovaný, netermálny.. Doktorka mi povedala, že kľudne, len si treba tampón pre istotu dať, ale radšej sa pýtam aj tu, ako ste fungovali/fungujete vy, keď je vonku tak strašne horúco a hneď vedľa vás je bazén, ktorý vás zaručene osvieži 🙂
Ďakujem za každú odpoveď. 🙂
ja som sa kupala na kupalisku (nie termalnom) este den pred porodom v 40tt...mykozy nie su sposobene zanesenim infekcie z bazena...ale nerovnovahou vlastnych mikroorganizmov..staci subeh viacerych negativnych faktorov...atb, vela sladkeho, dlho schnuce plavky (tie dvojmo podsite su najhorsie, kedy je "drndula" dlho v teplom a vlhkom prostredi), tehotenske (i antikoncpecne) hormony, umyvanie mydlom, prilis caste umyvanie, najma vyplachy posvy vodou, tesne a nevzdusne oblecenie...takze staci eliminovat, co sa elminovat da / po plavani sa prezliect a osusit, obmedzit sladke, nejake tie probiotika vo forme kyslomliecnych jogurtov, a mykozam sa da jednoducho predchadzat...inak chlorovane bazeny pri teplote do 28st by mali byt z mikrobiologickeho hladiska bezpecne (su pravidlene kontrolovane)
@wera.g http://baby-web.topky.sk/Clanky/a1611-Ste-tehot...
skús prečíta napr.tento článok...
a čo sa týka tých tampónov ,pozri tieto....majú ich v Bille
ja som sa tiez kupala, dokonca aj v termalnych bo mi akosi nedocvaklo ze tam by sa nemalo, a vsetko bolo OK.
presne ako egyptanka hovori tampon v tehotenstve no ja by som si urcite nedala.......
mykoza sa da chytit uz aj v nemocke takze kludne by som sa osviezila, take troska plavanie
ale nie v ladovo studenej vode a nie horucej takej akurat 🙂
musis vediet ci mas predispoziciu nieco "chytit" , ja som sa presne v 20 tt bola kupat v Besenovej , ale pre istotu som si kupila aj vazelinove tampony do vody 😉
ked som nebola tehotna, tak mi robili casto kupaliska dost zle, hlavne termalne,ale aj jazera. hned som mala vytok,mykozu a neprijemnosti, na ktore nastastie zaberal vacsinou rosalgin vyplach a vsetko bolo ok. no teraz v tehotenstve to nemienim riskovat a spolieham len na maly bazenik na zahrade,trochu sa ovlazit a hotovo 😅 jednoducho preistotu 🙂
no ja pri prvom tehu som sa kupala v 5 mesaici normalka na kupku a nic s ami nestalo..teraz som len na zaciatku tehu a tiez sa chystam s malym.... tesi sa na vodicku ale v lekarni mi dr poradil tampony ktore su napustene specialnm olejom aby sa tam voda nedostala tekz edo vod ylen s nimi a je to ok...
100x radsej jazero ako jeden bazen ... a v tehotensvte by som to vobec neriskovala, nikto nikdy nevie, ako casto menia vodu a ako sa staraju o hygienu daneho bazenu ... 😕
kupko, jazero, more všetko sa dá, ak použijes tampón namočený v lekárskej vazelíne a strčíš ho tam dnu. Vazelína zabráni preniknutiu mikroorganizmov dnu. Zaštupluješ babatko 😀 Pýtala som sa na to lekára a toto mi poradil.
ja sa kupat nebudem, max. si vymocim nozky 😀
Nechcem zasahovat, aj mne moj doktor poradil tampony, ked som bola tehotna,...gynekolog...ja som sa kupala v bazenoch a nikdy nic. zas, ja som aj malo chora a ziadne mykozy sa na mna nelepia...
Asi je to fakt individualne. V stvrtom mesiaci s dvojickami v bruchu som stravila mesiac v australii.Ocean bol vynikajuci 😎. Ziadne tampony,ani nic ine som nepouzivala.
Ahoj ja som sa chodila kupat uplne v pohode a nic mi nebolo ale vsak aj ja som mala obavy preto som preventivne pouzivala intim gel od canestenu a pouzivam ho stale
Ja viem, že už je to stará téma ale nedá mi reagovať. Veľa dievčat, žien zabúda, že tehotenstvo nie je choroba a preháňajú to s opatrnosťou...viem, že ma veľa žien odsúdi ale podľa mňa je to tak. Keď je tehotenstvo v pohode, nie rizikové podľa doktorov ( nie podľa názoru tehotnej...) tak nie je problém sa kúpať. Tehotná si dá vazelínový tampón a je. Mykóza určite nevyvolá potrat či predčasný pôrod. Viem, o čom hovorím, som tehotná, prekonala som kopu zápalov, brala som antibiotiká a žijem.... a keď raz žena má tampón, tak nedostane e. coli a podobné veci čo tu píšu dievčatá.... jasné, že sa môže dostať zápal močových ciest, ale z kúpania to je minimálne a aj tak každá 4-tá tehotná má nejakú infekciu v moči, o ktorej ani netuší a nie je z kúpania, pretože jej vyjde negatívny moč a myslí si, že je to ok. Cievkovaný moč je dôležitý a to tehotným až tak nerobia. Mne z normálneho odberu moču nič nevychádza, že som ok, a cievkovaný neskutočné zvýšené hladiny streptokokov.... skúste si užívať tehotenstvo a nebrať to ako chorobu.
podla mna ak nemáš nejaké vážne ťažkosti by som sa nebála. ale určite by som nešla do termálneho kde si chodia ludia máčať kadejaké chronty 😝
Aj keď je to staršia temá rada by som sa podelila o svoju skúsenosť. Keď som bola v 25 týždni týždni tak sme boli s priateľom v Aquaparku tu u nás v LM. Pýtala som sa na to aj doktora a povedal, že sa nemusím báť. A veľmi mi to pomohlo hlavne tie bazény kde sú tie masážné bublinky na chrbát a samozrejme plavecký bazén. Takže určite sa nie je čoho obávať.
V pohode, som bola....jedine ak máš mykozy, by som moc nepokúšala...inak ok🙂
ahoj chcem sa zeptat som v 9tt a chceme ist do madarska na kupalisko ale kus sa bojim o jedno uz sme prisly a treba si schovavat busko pred slnkom staci len nejaka satka ci radsi ale plavky vopred dakujem
@tosomja hlavne neverím,že bolo každý deň celé leto počasie na kupanie,😉
@zuzinabila joj, obrazne povedane, vzdy ked bola príležitosť.

No, mne tiez odporucili tampony specialne vyvinute do vody-aj pre tehulky a nikdy mi po kupani nic nebolo a bezne som sa kupavala pocas tehu v bazene, verejnych kupaliskach i plavarni. Maju v 101-ke volaju sa Senta protect, odporucam 🙂