Jedla som olomoucké syrečky. Mohla som dostať listériu?

stankasamkova
4. jún 2013

Prosim vas pekne o radu . Tri dni po sebe som jedla ol.syrecky a nasla som si na internete ze to je pre dieta mebezpecne strasne sa bojim.myslite ze som mohla dostat listeriu?nachadza sa vlastne v kazdom takom syre?

slavka_a_maros
4. jún 2013

Neboj sa nic, pravdepodpbnost, ze by tam nieco bolo je mala 🙂 pri dnesnej vyrobe je to maaaalo pravdepodobne. Nebezpecnejsia by bola nejaka nepasterizovana bryndza zo salasa. Francuzsky sa napchavaju plesnivymi syrmi cele tehotenstvo. Ja som si tiez obcas uzdibla camembertu a vsetko je ok.

elzu
4. jún 2013

@stankasamkova Nestresuj se, prosím tě! Listeriová infekce ze sýra je velice, velice, velice vzácná. Sýr, který primárně obsahuje listerii, je závadný, a hygienicky nevyhovující, věř, že si výrobci dávaji hodně velký pozor, aby v sýru Listerie nebyla!
ALE je pravda, že tyto plesnivějící sýry jsou vynikajícím životním prostředím pro různé bakterie, kor když se rozbalí, neudržují v dané teplotě a nespotřebují do data spotřeby, jsou pro ně ideální živnou půdou.
Ale pochybuju, že jsi jedla prošlý, nedobře balený a skladovaný sýr! Takže buď vklidu! 🙂

monvitka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maca_p
4. jún 2013

pravidelne som jedavala a jedavam plesnivy syr 10 dni po zarucnej dobe. vtedy ma najlepsiu chut, je uplne vyzrety, rozteka sa a na jazyku sa rozplynie proste almazia. aj pocas teho 😉 .

pastelka74
4. jún 2013

čo ja sa tu ešte nedozviem....ma to pobavilo..... 😀 😀 😀 😀 😀 ....ale teraz vážne.....naozaj na to neumrieš,ani ti nnenarastú tykadlá a pod......ty aj tvoje dieťa budete v poriadku...práve naopak....olomocke syry sú delikatesa a sú zdravé.....kde si vyčítala takú blbosť.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

minnie55
4. jún 2013

Presne viem, ako sa cítiš......mne tiež v tehotenstve totálne "preplo" a rovnako som niekoľko mesiacov riešila, či nemám toxoplazmózu (samozrejme, okrem tisícky iných mimoriadne závažných ochorení, ktoré spôsobujú potrat, resp. trvalé poškodenie plodu 😀 ), lebo som na vianoce zjedla polosurovú klobásu. Neboj sa, nič ti nebude, to je tak málo pravdepodobné, že naozaj nemusíš maž obavy 🙂

saska.t
4. jún 2013

@pastelka74 a ty kde zijes,vsetky plesnive a zrejuce syry mozu obsahovat zarodky listerie,takze blbost to nie je,len je malo pravdepodobne,ze by prave ona listeriu zo syreckov,ktore su mimochodom zrejuce syry nieco dostala...

kvetinka211
4. jún 2013

olomoucke su myslim pasterizovane, takze by tam ziadna pliaga nemala byt .. skor si daj prestavku od nepasterizovanych syrov a mliecnych vyrobkov (syr a bryndza priamo zo salasa a pod.)

domi1988
4. jún 2013

boze tu sa snad uz nikto nic nemoze opytat,aby nebol tercom vysmechu??!! neviem co je na tom take smiesne,ked sa normalne len opytala 😠 kam tento svet speje.. 🤐

evickapooh
4. jún 2013

suhlasim so @saska.t .....nie je to blbost...ano teoreticki si mohla dostat listeriu..,.ale dufam ze si nedostala,,,mne vyslovne zakazala imunologicka plesnive syry.. .ja by som ti odporucala brat aspon 2 tydzne zvysene davky cesnakove kapsle aspon 3(1000 mg -ve )tablety denne- cesnak ma antibakterialne aj antiviroticke ucinky...viem co citis ja som dostala toxoplazmozu pocas tehu vybrala som 2 balenia rovamycinu,a klinicka farmakologicka aj tak ma upozornila ze ona urobila vsetko co vedela...a aby som sa modlila aby babo nebolo slepe nemalo hydrocefaliu atd..takze viem co citis...neviem co mozu brat tehotne proti chorobam ktore posobuje listeria...ale kym to nemas potrvdene daj si nejaky prirodny vseliek na choroboplodne zarodky ako cesnak... p.s. @pastelka74 co by sa stalo keby s tie ironicke poznamky nechala pre seba ?

aristka
4. jún 2013

ak by ste dostali listériu ,už by si o tom vedela...nie je niekedy dobré všetko tak moc študovať a hlavne riešiť ...a daj si kľudne ďalej olomoucké syrečky samozrejme kupované v obchode 😉

el6
4. jún 2013

ak sa velmi bojis, behni doktorke dat vysetrit, aby si mala dusicku na mieste...tvoje zdravie aj tvoj klud je dolezity pre tvoje babatko v prvom rade...ja som bola ako tehotna precitlivela na to co zjem...no a co....radsej si dat vacsi pozor ako nieco zanedbat...drzim palce, urcite budete ok.

brisilda
4. jún 2013

tak tak ak mas stracch tak si kludne na vlasnu ziadost mozes dat spravit vysetrenia 😉 Tvoj strach je na mieste a plne ta chapem 😉 ja som si davala robit vysetrenia na toxoplazmozu 🙂 ...... drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre