icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

dugyna
31. máj 2018

tak poradna za mnou 33tt , vset ok, dnes nabrala krv a streptokoka, krcok cely a uzavrety nezmaknuty...cize poslickov ze si mozem mat :P, kontrolo 13.6 a vtedy nastupujem aj na MD.
asi ju fakt minule zle odmerala lebo teraz mala nasa bambulka ze 2kg.

pepusa1
31. máj 2018

@tatinka myslím ze je to ono cikutanie mne to trvá aj 5 minut aj viac a každý deň to cítim pri prvom tehu som nevedela

pepusa1
31. máj 2018

@dugyna super ja zajtra ráno sono dnes u sestričky v poriadku chcela spísať porodny plán odmietla som vravím neni treba a vzala mi krv na železo

lucia2831988
1. jún 2018

@dugyna no jasne aj moja mamka musela na operaciiu koli problemom s udrzanim mocu a to mala porody....ale to je jedno...proste s tym pasom to netreba prehanat...s mierou nosit podla mna...no kazdopadne kazdy ma iny nazor na vsetko ;) ja zaluzie mam len v spalni zatiahnute inak nie...neznasam tmu a nebudem mat predsa cez den tmu ked je vonku slniecko 🙂...ale ano vela ludi zatahuje zaluzie...my sme nauceny pustat slnko do bytu 🙂

lucia2831988
1. jún 2018

@tatinka tak poradna za mnou...krcok je skrateny sice no je uzavrety a neni extra makky...iba maksi...podla doktora vydrzime v pohode no keby aj nie nemam stresovat...mala je plne vyvynuta a aj vaha je v poriadku cca 2400 uz mame takze ak by to prislo aj teraz na mna nic sa nedeje a aj plucka su uz vyvynute takze neni problem...ale mam oddychovat a hlavicku sice ma dole ale nie az tak takze pohoda 🙂 11. idem na krv a bude mi robit aj ster a od rana mi tak tecie z nosa :D ale ze strasne...

tatinka
1. jún 2018

@lucia2831988 ja uz tasku som balila dnes,okrem hyg.poytieb ako kefka,pasta a tak dalej,to dobalim neskor,aj maleho som uz pobalila....napratala som to vsetko dnes do jednej velkej tasky....dufam ,ze som dala vsetko co treba...
Mne sa uz tak nic nechce a tato teplo ma uz neskutocne ubija...
Som bola dnes na skok v korze a uz som bola rada,ze idem od tial domov,dusno,kopa ludi,....
Veru uz nech je porod za nami,celkom je to narocne cely pribeh tehotenstva....

tatinka
1. jún 2018

@lucia2831988 a kolko mas teraz ten krcok ti nevravel?som rada,ze mas super vysledky aj s princeznou...nas krpec vahu z pred tyzdna 1900,to vie aj pozriet v akom stave su plucka?cize ked uz komplet to znamenaze uz by nemuselo ist babo do inkubatora aj ked by sa ti narodilo uz teraz?

tatinka
1. jún 2018

@dugyna ja od zajtra som uz oficialne na materskej...sa tesim ako male dieta🙂))aj ty si teraz mala krv?aj Luckacoskoro ide....mne nekazal vobec,akurat teda ked pojdem do poradne o necele 3 tyzdne tak ster bude brat

lucia2831988
1. jún 2018

@tatinka sikovna 🙂 ja som sa k tomu stale nedostala🙂))) ale karticku poistenca mam prefotenu :DDD nocne kosele nachystane a aj plienky...ale tak ja co mam zoznam je tam dokopy aj s dokladmy asi 20 veci co je nic takze pohoda akurat kamoska mi povedala nech si vezmem mydlo na ruky a vodu...dnes som cely den teda po poradni...skladala postielku a skusala monitor a navliecky zehlila...fuj to je drina v tomto teple...ale uz je toto aspon na komplet hotove no veci poprate nase uz ani nejdem upratovat...aj zajtra je den...uz mam ozaj dost dnes...inak tiez sa mi vobec nic nechcea to teplo je dost..no takto na vecer je to bozske..aj vonku az na komare...ja som uz taka dostipana...a v korze nemali klimu??? hej suhlasim uz nech je to za nami...to tehotenstvo je hrozne dlhe a narocne...je to pre zenu dost vycerpavajuce...a predstav si,ze by sme rodili oktober/november...a prezi leto...uff...dobre to mame naplanovane ;)
no on splietal 1cm,ale asi o 1 je skrateny 🙂 nepochopila som to moc hlavne bolo,ze povedal,ze vsetko ok 🙂)) a kolko som ho mala predtym to netusim...myslela som,ze to najdem v knizke ale nic...a od pondelka mam uz len 3 magnezka denne jest...ale ok ked povedal,ze je vsetko v pohode uz nebudem v strese uz budem kludna bo keby aj zacnem rodit bo som to cez den prehnala nevadi...len tie labky keby ma chceli viac niest :D fuha tak to je moja asi vacsia :/ no dufam,ze uz moc nenarastie 🙂 tak max do 3kg nech to ide lahsie von :D a nech ma nepotrha...ohladom plucok to vravel este predtym ako am zacal vysetrovat...ked som povedala,ze dost sa tlaci dole tak povedal,ze to pozrieme ale keby aj nieco tak uz by to nebolo hrozne...tak som povedala,ze hej len plucka este asi nema poriadne vyvynute a on ,ze ma...tie vraj do 34 ci 35tt su uz vyvynute plne,ze skor by sa obaval o vahu a preto mi malo komplet meral a vdaka tomu viem vahu 🙂 a aj srdiecko pustil...no ako je to s inkubatorom to neviem...to by asi zalezalo od viacerych faktorov...
takze ty si od zajtra oficialne? 🙂 ja budem mat zajtra uz tyzden co som oficialne 🙂 a zaujimalo by ma ci ten papier je na socialke uz ohladom materskej...

tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 no ja som to vsetko pobalila zatial do jednej ale prehodim asi do dvoch lebo do mojej si este musim zbalit hygien.potreby a vezmem si hned aj aspom 4 flasky vody.plienky som malemu nechala ved v origos baleni,ma to usko takze to len vezmem do ruky a malemu stejne vela veci netre brat takze to je len mala kopocka veci co prehodin do malej tasky...este doklady prefotit a je to....
V korze sice klima je ale to taka akoby ani nebola🙂))
Mne pise do tehu knizky kolko je krcok,cervikalne skore sa to tusim vola alebo tak dako🙂)
Veru zdlhave a narocne je tehu ale stoji to za to.inak si predstav, ze by bola zena tehu dva roky ako niektore zvieratka,to by bolo na prasky uz🙂))
Mozno tvoja ani nie je vacsia oproti mojmu ,lebo ked si vezmes poradnu som mala v 33tt v stredu a ty vlastne tusim v 34tt koncom tyzdna takze 10 dni rozdiel,to uz isto aj nas krpec mal viac vahu nez pred tymi 10 dnami😀
Vies co skus si na socialku zavolat ,oni ti vedia uz pozriet ci uz maju tvoju matersku nahratu v pc,v podstate zamestnavatel by mal ziadost o matersku posielat hned obratom na socku,ale....clovek nikdy nevie....ja kedze pn mi ukoncili len teraz a matersku nasdtupujem dnes tak vsetky papiere idem poslat v pondelok rano prvou triedou nech je to v utorok na firme a nech mi to co najskor poslu na poistovnu, v polke juna si planujem zavolat a overit si to na socke....

tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 kec kazdy dr ti na tie plucka povie inak,mne hovorili ze do konca 37tt az 38tt treba vydrzat,ale zas iny povedal ze staci aj 36.....to mas ako co picham ten fraxiparin ,na hematologii trva dr na tom,nech to picha clovek cele tehu plus sestonedelie,gyndos tvrdi ,ze mi je to zbytocne a nepotrebne uz...tak si veber ,ktoreho mas posluchnut.....vybrala som si radsej hematologicvku,lebo som nazoru,ze oredsa len krvicvke sa lepsie rozumie hematol.nez gynekol.,len ako ma teda pacient vediet co si dat ked aj lekari nie su v liecbe za jedno....

tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 mas alergiu ci je to tehu soplik ked ti tecie z nosa?ja alergiu🙂)

lucia2831988
2. jún 2018

@tatinka no mne to vojde do jedneho kufra...ved pre dieta vela netreba a ani tebe...ved je tam len teplomer,doklady,zupan,noc.kosela 2 plienky papuce a vlozky s hyg.potrebami...to je nic...a ja tiez beriem cele balenie plienoka,ale aj 4 latkove,lebo pisu ortopedicke nohavicky tak neviem ci to davaju na pampersku abo ako...a hej tiez si vezmem mineralku,ale to hodim do auta a to mi potom donesie moj z auta to nebudem davat do kufra...
no tak to maju onicom teda v tom korze...no hej aj som si mislela,ze to je krcok a to mi pisal 4...ale 2mesiace dozadu naposledy tak neviem...no asi mam teraz 3 alebo co netusim 🙂..daj pokoj,ze 2 roky..stacilo by ako pes 2m 🙂 alebo max 6... inak to je pravda,ze asi su podobne vahovo na tom 🙂 no uvidime az ked budu von co to bude 🙂no na soc som este nevolala...su tam trocha neochotne,ale asi skusim...ja som mojmu zam.davala listok na matersku uz davno a povedala,ze to zanesie az ked nastupim na matersku...ale tak uz len s tou nahradou priplatku mali problem tak neviem no 🙂....
hej suhlasim...kazdy povie inak...kazdopadne od 37tt to uz nieje predcasne nerodene...niekto ti aj povie ,ze aniball je super moj zase kruti nad tym hlavou 🙂 ale tak robil porodnika tak snad vie...ale aj tak nemma pocit,ze je odbornik popravde :DDD no upokojil ma...neviem sice ako to zvladnem s polovicnou davkou magnezia,ale nevadi 🙂
alergiu mam odkedy som tehotna 🙂 strasne mi vadi pel...co ja som nikdy nemala alergiu,ale vcera mi tieklo z jednej dierky asi 2h vkuse 🙂 ledva som vydrzala u doktora 🙂

pepusa1
2. jún 2018

DOBRE RÁNKO.
Tak včera sono všetko okey a že malý ma už 2.4kg až som oči vypulila že už má toľko? Tak super som si povedala 🙂 . A včera som bola 34+4 tak dokonca ešte naberie aj kilo 🙂

tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 tiez som chcela poslat ziadost o materske skor ale baba na socke hovorila , ze to mam poislat zamestnavasgelovi az s ukoncenou marodkou,tak som cakala do vcera vecera na ukoncenie pn....
Este ze dnes nic nemusim robit,maly sa natahuje a tak mi tlaci na pravo pod rebro dolu az mam pocit ,ze mi snad urve🙂)
Stale sa s drobcekom rozpravam,mam pocit ,ze mi rozumie,aj ked viem ,ze nerozumie ale teda hlasy rozoznava🙂)ale je to taky carovny pocit...
Neskutocne somunavena z dlhodobeho nevyspatia ale sa mi dnes podarilo cez den na hodinku pospat ,pomohlo to🙂)
Ja zas som chcela skusit masaz hradze a priznam sa aj ten anibal ale dr akekolvek cvicenie zamietol este pred mesiacom aj viac asi,tak necvicim,ale myslim si ze ta masaz hradze pomaha lebo svalstvo nie je potom tak tuhe a casto zabrani nastrihu tym padom,to iste si myslim o anibale....
Pocuj a zavinovacku beries tensiu ci s vystuzou?do porodnice myslim....
Dnes uz zaciname 35tt,sa tesim lebo v maji mal obcas clovek pocit ci to aspom do konca maja potiahne....teraz v tomto smere som uz mierne kludnejsia.
Vies co to magnezko je fajn ze ti dal menej,ono potom sa moze stat ze nebudu kontrakcie s tym magnezkom,niektory ho neodporucaju brat od 34 tt,niekto povie od 36,uz som citala aj od 38 ale aj ze nevadi az do konca tehu....tak ale zas ked ho musis brat pre velke tvrdnutie tak radsej brat tak ako dr povie....

tatinka
2. jún 2018

@pepusa1 a tak to ma dobru vahu krpcek,akurat,vsak je chlap🙂)

lucia2831988
Autor odpoveď zmazal
lucia2831988
2. jún 2018

@tatinka no hej ty musis najskor ukoncit PN ale ja som myslela,ze zaniest to mozu aj skor...no neviem ktovie ako to je 🙂)) niekedy sa mi zda,ze ani uradnicky nevedia...aj mna dnes dosta tlaci hore...asi tam ma nozicky,ale neviem ani lezat ani sediet ani nic...aspon,ze spanok nemam taky na prd ako ty...to by som vrazdila...hej ta masaz je urcite super podla mna...aniball no neviem...kamoska ho mala a aj tak nevedela ako presne tlacit na zaciatku...zas nemusim mat vsetko,ale tu masaz hrazdy som veru studovala...no u teba by som to neskusala...radsej sa setri...podla mna je dobre,ze ti to zakazal doktor....predsa len s tym krckom mas pletku...no zavinovacku neberiem...uvazovala som perinku,ale kamoska,ze ani nemam nosit tak vezmem iba deku a zavinovacku do autosedacky...a podla toho ako bude vonku bud hodim deku na malu alebo zabalim,ale zase teraz je dost teplo podla mna ani vobec netreba zavinovacku a podobne...ty dnes zacinas 35 uz? nie 34?...ja zajtra35 🙂 a ano uz mozes byt kludna...maly je uz v pohode keby aj sa rozhodne prist na svet...hej hej viem,ze je dobre ,ze ubral to magnezko,ale ked mne je potom tak na prd ked stvdne...no nic sak nejako uz vydrzim 🙂

lucia2831988
2. jún 2018

@pepusa1 aj ja mam 2400 a som vcera bola 34+5 a verim,ze naberie max 0,5 kg 🙂))

tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 citam,zevcera si bola 34+5 co vlastne je uz koniec 35 tt,podla mna ty uz ides zacinat 36,ale teda ista si tym nie som,mne to vraveli na gynde,ze napriklad ked uz je zena 32+1 tak uz vlstne zacina 33tt,tak len podla toho usudzujem ale ista si tym nie som 🙂)....tu na konovi je aplikacia kde zadas poslednu mrcbu a ono ti vyrata,v ktorom si tyzdni,kazdy tyzden ti potom napise par riadkov o danom tyzdni,🙂)
Vies co mozno by som aj mohla tu matersku poslat skor ale ked mi tak na urade povedala,tak som cakala na to ukoncenie pn,ono to sa uvadza aj do materskej tak som si nebola ista reku aby doktor nemal zle z toho ak by mal kontrolu ze matersku uz mam poslanu ked som este bola pn,tak som to radsej nechala tak...presne ako pises ani ta uradnicka casto nevie a kazda ti povie inak,mne napriklad povedala ze u nich by papier na matersku mal byt uz tri dni od nastupu na MD,ale ze teda ked nebude nevadi ale nech je to cim skor,si predstav ze ked ja nastupujem dnes,matersku posielan do prace v pondelok a aj ked dam prvu triedu tak na firmu to pride az v utorok,takze do troch dni od nastupu to mat z prace na socke je hlupost....
Mna ten krpcek do hora nekope,on dnes tak pod rebro natiahnuty ale neviem ako to popisat ze nestuchal do hora ale skor tak dolu ale tiez nie uplne🙂))tak dakde medzi slepak a zlcnik,neviem to popisat dobre🙂)
Aj sa ti este mala mrvka do inej polohy ci uz je stale v tej jednej?mne je tak stale ze hlava bud dolu a telo a nozicky priecnev pravo alebo hlqwvicka sikmo v lavo do stehna a telo nozicky priecne v pravo,niekedy sa mi da mierne sikmo smerim na hor v pravo telom ale nozky ma do spodu zvrtnute,skratka stale je priecne stojku nechce spravit🙂)ale mam pocit ze sice hlava dolu alebo sikmo do stehna ale mam pocit ze uz ju nema zapasovanu do porod.ciest,ze uz ju trosku dal inak lebo ani take tlaky nemam ako vtedy ked som sla v maji na sono,teraz mam tlaky casdto na konecnik silne dost ze obcas sa neda ani sediet, neviem,uvidime co ukaze sono 20.6.,maly je akcny stale sa mrvka 🙂),chcem sa vtedy uz aj popytat ako to dr vidi ohladne porodu ci usudzuje ze cisar vzhladom na priecnu polohu alebk ci ked ma hlavu dolu moze ist aj prirodzene,som zvedava co povie

tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 som pisala na kona kde baby pisu o porode v Bojnickej nemocke tak pisu ze je tam riadne teplo,podlozky na postel ze aspom 5 a taktiez latkove pliebky ze aspom 4-5,ja som sice vcera zbalila dve a ostatne jednorazove ale teda este dobalim a veci ze sice daju v nemocke ale ze ked chcem svoje mozem dat...vies co samne nepaci?uvazovanie noh,niektore to mali niektore nie,ze zalezi od doktora...ja bych to necela ak bude moznost....podla mna je zene pohodlnejsie ked nemusi lezar na chrbte a nohy uviazane na koze ale ked moze mat podoprety chrbat vyssie trosicku a nohy si drzat sama ako jej je v ramci moznosti pohodlne...

tatinka
2. jún 2018

@tatinka a tiez pisali,ze netreba velaveci na oblecenie pre babo lebo ze je na oddeleni obrovske teplo a teraz v lete duplom,ze staci kosielka,nozicky zectam balia do plienocky dako alebo prekryju neviem....uz sa tesim ked budeme nase drobciatka drzat v naruci...sice mam obavu z veci okoi ako sme si pisasli aj minule,ze spustenie mlieka,porod,rekonvalescencia po porode a tak dalej a!e tesenie sa na miminko je nekonecnekrat vacsie ako obava zostatneho okolo toho

sticker
tatinka
2. jún 2018

@lucia2831988 ta posta hore je tebe,nie mne samej🙂)

lucia2831988
2. jún 2018

@tatinka jaj ty to tak ratas...no ja mam aplikaciu v mobile ale kazdopadne podla mna to tak neije,lebo ked si zoberies,ze si tehu 0+4 to znamena 4 dni a nie tyzden a uz tahas druhy...ked vlastne ten prvy si neskoncila...ako ja neviem hej to si len myslim no nehadam sa...my mame zase stikutku a mna tiez nekope ale tlaci pod rebrami...proste male brucho (moje) velke telicko 🙂 a dost tvrdne mi dnes...mala som menej magnezia...no nevadi...ale...taska zablena prosim pekne🙂 uz len po vyplate skocim do lekrne a hotovo...ja som vlastne zbalila latkove plienky a sebe nocne kosele+nohavicky a ponozky a malej veci na domov len nevedela som sa rozhodnut ktore tak body moze mat aj tam 🙂 ale podla mna netreba vela veci lebo je dost teplo a to co clovek prebehne do auta ktore zase bude rozpalene...z nemocnice sa chodi doobeda cize fajna horucava...no ozaj neviem ci brat aj zavinovacku do autosedacky...necham asi doma a ked bude treba priatel ju donesie...a ani sebe veci z porodnice nebalim...iba tricko si hodim a nohavice budem mat tie v ktorych pridem...verim,ze tam budem 3-4dni 🙂 tak naco...aku polohu ma mala ja vobec neviem 🙂 ja netusim a neviem to vycitit...ale hlavicku ma podla mna vyzdy v rovnakej polohe a blbne iba nozickami a rucickami a podla mna sa pretaca...je to blaznica riadna..a tiez sa velmi na nu tesim no aj bojim 🙂 ale viac tesim...samozrejme 🙂
co sa tyka materskej asi to je jedno teda...ono do prace si ju mohla zaniest skor v pohode a oni by ju na soc dali az potom ale to je jedno...hlavne nech daju 🙂 ja by som mala mat uz tento mesiac uz aj peniaze za 5 dni materskej 🙂 som zvedava a aj sa bojim,ale nevadi...na chleba mame a aj na ucty treba nam viac ku stastiu????Ano treba...toho cervika co sa vrti 🙂
podla mna ti doktor povie,ze maly ma este cas sa dat do spravnej polohy...a mozno nie no je to oblubena veta mojho 🙂 ja ti mam teraz hrozne tlaky na susku...akokeby si o nu plieskala hlavicku tak idem si asi lahnut troska 🙂
ja sa dost inak bojim toho mlieka aj...vraj to je dost bolestive...a inak beries do porodnice aj cumlik??? ja som sa rozhodla,ze vezmem si flasku a cumlik...idem to dat vyvarit akurat

pepusa1
2. jún 2018

@lucia2831988 rovnako sme 🙂 ja verím ze aj kilo aby nie aj viac 🙂)) a ty čakáš dievčatko 🙂

pepusa1
2. jún 2018

Inak čo si myslite keďže prvy dátum podľa poslednej m.je správny či ten podľa sona? Priklad 9 teho nič na mňa nepríde a nahaju ma prenasat

lucia2831988
2. jún 2018

@pepusa1 mne staci ked bude mat do 3kg mala 😂😂😂...a cakam dievcatko,ale co sa narodi to neviem 😂...no a ja mam iba jeden termin no ono to je take,ze to moze byt 2t pred terminom ale aj 2t po termine 😉 takze ano mozes aj 2t prenasat

pepusa1
2. jún 2018

@lucia2831988 bude baculka 😊 .ja nechcem prenasat dlho budem trvať na pôrode ak budem čo len 4-5 dní prenášať ak by náhodou ale dúfam že to aj skorej pride velmi je dole často ma tam pichá uvidíme este 5 týždňov do terminu 🤗

pepusa1
2. jún 2018

@tatinka kedy máš termin? Ako čítam všetky všetko nakúpené máte. Ja vecičky áno, kočík je objednaný, aj zavinovacky ,dnes som uteraky a teraz mi treba set do postielky kúpiť ,fľaše ,cumle hygiena a na koniec plienky plus mne vložky dáku kosielku

lucia2831988
2. jún 2018

@pepusa1 preco budes trvat aby ti vyvolali? Ako ja by som bola najradsej keby mala je uz von lebo uz ma to tehu unavuje no rada by som bola keby pride na svet vtedy ked ona to uzna za vhodne...bez vyvolania...ale aj ja mamvam všelijaké pocity uz...kam ides rodit?
Ja tiez nem este uplne vsetko no chybaju mi veci co clovek v pohode kúpi aj v nedelu vecer 😀...set do postieľky mam uz dlho flasky som len 2kupovala...teda jednu ja jednu segra aj s cumlom...na hygienu chcem pouzivat kokosovy a olivovy olej a mydlo som si vyrobila sama... plienky som vzala jedno balenie ,lebo este neviem co mi bude sediet no a pre seba este vlozky,poporodne nohavicky potrebujem a teplomer do vanicky+lieh a podlozku nepremokavu...kosielky mam 2kojenecke no kamodka povedala,ze v pohode aj 3by jej bodli tak mozno este dokupim,ale to som sa este nerozhodla...hlavne dnes som si konecne zbalila tasku do porodnice,lebo uz som mala 2x taku noc ,ze som si nebola ista ci nepojdem rodit 😂😂😂 tak radšej nech je viacmenej nachystané