Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@lucia2831988 ano na mlieko🙂)ta rektalna to ze len preventivne,ale verim ,ze maly bude kakat dobre samostatne....no ja musim tiez este poporodne dokupit lebo mam len 2 baliky ale este aspom 1 chcem tych vacsich,...
Neboj moja ,ono uzsa to blizi,cim dalej tym viac mam nervozitu v bruchu ako pred statnicami🙂)ja sa hlavne bojim, ako sme si uz pisali aj pred tym, ked ma muz tie nocne...ano svokrovci blizko ale....clovek nikdy nevie a najradsej bych bola nech je prave v potrebnej chvilke doma muz a ide rodit so mnou🙂))teda on mi moze fandit a ja jemu nadavat🙂))
@lucia2831988 no presne to poznam,ze cele dni sama doma,uz nic nevladzes,si rada ked sa zvladnes aspom osprchovat a oholit repu to uz je nadludsky vykon🙂))
Tiez muzovi frfocem neboj nic,to akoby si mna opisovala🙂),vyzuje sa topanky nech na stred nasej prtavej chodby,navarit navari ale sporak ked zabrble to sa asi same ma ocistit🙂))a tak dalej,ale tak on aj pomoze,aj hochapem ,ze ma toho dost kedze z roboty leti robit na dom,ale skratka teraz uz musia chlapi viac nas chapat abyt tolerantnejsi voci nasim naladam a hormonom🙂))
To od 13tej si nejedla?to by som nedala,u mna musim castejsie jest lebo mi je potom az slabo ked dlhsie nejnem,mam co robit aby som sa ovladla a nezrala v noci....inak niekde som citala,ze zeny cakajuce dievcatko maju casto kyselinu,ako citam,u teba to plati,,,nezavidim.mavala som v prvom trimest.a veru je to otras
@lucia2831988 Spiritus mam obycajny z lekarne,spiritus diletus ci tak daco....ozaj beriem si aj hroznovy cukor,to som niekde citala ze sa moze na energiu si zobrat do porodnice,mam doma dva sulce tak jeden zoberiem
@lucia2831988 ja som na palenie zahy brala sodu bikarbonu
@kattky ja mam aj tablety ale nechcem kym to neni nutne,lebo aj tak to pomoze iba chvíľku... najhoršie je keď ležím.
@tatinka urcite bude kakat dobre😉 mamka pri zapche pouzivala teplomer 😂...ale dobre je aj cvičiť a vlastne nosenie tiez vraj pomaha(satkovanie,nosic)...no ja poporodne nemam este vobec...keby viem ako budem krvacat a ci sa potrham 🤔....ja sa uz nebojim,ze nebude pri mne...RZP ma zakladnu u nas v dedine keby nieco a kedze kolega slubil priatelovi ,ze by ho zastupil tak viem,ze pride za mnou ...no co citam a pocuvam tak ked prisiel porod zeny este peknych par hodin a aj pol dna boli doma takze to urcite stihne 😂...ale chce si dat okolo terminu aj dovolenku tak uvidíme...
Joooj o holeni nehovor...zazitok 😂😂😂...ved toto,ze aj ja sa snazim ho chapat,ze ma toho dost v robote ale ja uz ozaj nevladzem a vazne potrebujem jeho pomoc...zajtra ho to neminie...vysava a utiera prach 😉...
Ja som strasny zrut ale ja tie teraz vobec nemavam hlad...ako nechapem...jem iba zo zvyku...i ked sladke by som do seba pchala v pohode 😀...ale nechuti mi...ja som inak za mesiac pribrala 1kg teraz a od začiatku tehu 9...aspon nebude toho vela na zhadzovanie...hej to som aj ja citala a uberaju krasu...co by veru sedelo...no uvidíme 😂...
No presne ten spiritus myslim...pytam sa hlavne koli tomu,ze pisu 96%lieh ci ako no spiritus ma menej...no ja som akurat dnes citala ten hroznový cukor alebo horka čokoláda...tiez si planujem vziat aj aj...
@lucia2831988 horku coko cistu nemozem lebo sa z nej nevykandim🙂)ale v kombinacii s kolacikom nemam problem 😀
Ked som sa vazila koncom maja tak uz som mala 15 kg od zaciatku tehotenstva....aj sa bojim odvazit uz....
Ach uz mam zas vnutornu nervozitu,este aj teplo je tu ako v zadku,uz chcem nech je december,neznasam tieto velke tepla,ked som bola dieta nezda sa mi,ze by byvalo milion stupnov,teplo bolo aj vtedy ale take znesitelne,este mam aj pocit,ze cloveku niekto sedi na hrudniku....
Zajtra si kupim aspom dva litre zmrzky nech ma schladi🙂)
@tatinka zato ja by som si asi mala dat horku 😂...no pekne...no ja predpokladam,ze ešte 1kg pojde hore u mna cca to tak aj vychádza ze1kg a 1m ale na zaciatku som schudla zase pre zmenu...
Ja som dnes cely den nervozna...a veru aj onicom den...chvala bohu konci a verim ,ze zajtra bude lepšie...ja inak m rada leto a teplo len teraz mi to vadi...ja neznasam zimu 🙂 my sme sa z pp sem presťahovali koli teplu 😂😂😂 a bolo aj vtedy teplo ked si pozries teplotne rekordy tak bolo teplo veru niekedy no ono dost sme si znicili planetu bohuzial a otepluje sa 🤔...ale vecer je prijemne...ja mam problem cca tak od 9-10 do15-tej potom uz je lepsie... Zmrzku by som si veru dala ale aj chladeny melón 😂
@lucia2831988 teplo bolo to mas pravdu,ale presne kazime si lanetu,za mojich detscias na vsech svatych bol uz sneh a fujavica,pamatam si ako sme chodili na cintorin sviece zapalit,vo velk.bieliciach smevystupili z vlaku a sli peso nacinter,co bolo dobru pol hodinu peso,a potom
cez dolinky z cintera peso k starkej a starkemu do mal.bielic ,dalsia dobra pol hodina mozno o trosku viac,snezilo,fujavica metelica,ciapky stiahnute do cela,sal az na nose a sli sme🙂),teraz nie ze na vsechnsvatych ale este aj na vianoce chodim v teniskach a o metelici ci snehu uz zial nemoze byt ani reci,zima prichadza zvycajne koncom januara az vo febr.,mam rada kazde rocne obdobie ale nie ked je dlho,tieto teplabyvaju hodne dlho,ale veru len my ludia si za to mozeme,milujem aj jesen a prechadzky v tomto obdobi ked listy maju krasnu pestrofarebnu paletu odtienov,jar ked sa vsetko prebudza,ale neznasamked je dlho pochmurne lebo to ma deprimuje..
Viem,ze vianoce su az o pol roka🙂),aletohtorocne budu vinimocne,lebo uz budu s nasimi drobcami,...pamatam na tie nase vianoce ked sme s braskom boli este deti,carocne okamihy,skoda,ze sa obcas clovek adpom na chvilu nemoze preniest do tych ciach,iba na chvilocku,ako v rozpravke😀
Tuto noc som veru nespala dohromady skoro nic,na lavo bolesti,na pravo jak by dal,unavena som ako konale spat sa neda....co uz....uz len vydrzat🙂))
@pepusa1 a preco si nechcela porodny plan? ci nechavas to spontanne? Ale zase v UK je porod podla mna inde ako tu.
@lucia2831988 tak ano je tiez neznaam tmu ale ked su naozaj vonku horucavi tak je to parada, ze to pomoze. no teraz travime vikendy skor na zahrade takze nie som v byte a tam je ina klima aj ked je to len kusok.len kopec roboty este tam mame...aby sme mohli oddychovat kym porodim 🙂
@tatinka ty si na PNke? nie , tak sranda ze si uz na MD a nebrala ti kr a ani ster..
Baby to balenie Vam nezavidim. No ja dnes poperem a upracem... apotom zecnem pomaly asi uz prat oblecko pre malu a aj latkove plienky. a nachystam si nejaku tasku do porodnice...ale to len oblecenie pre malu ked pojdeme domov. Nakolko v AT davaju vsetko uteraky, vlozky, gatky, ..tak mi netreba nic..
@lucia2831988 poznam to velmi dobre. Mna tiez moc palila zaha. Vravy sa ze ak pali moc zaha tak babo bude vlasate
@dugyna na pn uz nie som.pn ti musi ukoncit akonahle nastupujes na matersku,ten ster mi bude brat na tohtomesacnej poradni ale krv co dievcata pisu ,ze idu este teraz na posledny odber to mne uz nekazal,ale asi preto lebo mam rh faktor plus a ono pri tych je to ok ale pri rh minus tam musia zenu sledovat a sa mi vidi,ze potom aj daka injekcia sa dava minusovkam aby sa v dalsom tehu netvorili protilatky voci babatku....pred tym vsetky odbery co treba robili aj mne...
@tatinka no ano zima je o dost slabsia a cele je to posunute...ja si pamatam aj na velku noc vodou zo studne sme sa oblievali a teraz by som zamrzla...zato koncom oktobra by sa aj doalo co bezne uz aj sneh bol...no co uz je to len a len nas problem...bohuzial...ja milujem hlavne jar a leto 🙂..ja som mala rada ked sme v tako teple sli do lesa na biku...to bolo moje juj ako mi to chyba...nevadi buduci rok kupime sedanu a ide sa 🙂....no zimne a pochnurne nemam ani ja rada...a hlavne o 15uz tma ..ziadne slnko,energia len depresia a smutok...neznasam to veru....no ono tie vianoce ani nie,ze az o pol roka..to sa suchne ale inak ja neznasam vianoce 🙂 pre mna su depresivne no verim,ze tento rok budu vesele...ale ako deti sme mali krasne vianoce...milovala som ich veru aj ja...
ja som isla spat o 2 ale celkom fajn som sa vyspala...dnes idem do PE necakane na jahody a ako zase krpata grcuna...ach boze co je s nou...hrozne sa bojim,ze dlho s nami nebude...kurnik keby viem jej pomoct alebo nieco...ta bezmocnost je hrozna...a to jej nic nebolo este sa s nami salila...ja nechapem...
@dugyna tak ano aj ja mam v spalni zatiahnute aby sme sa vyspali...no na zahrade v tieni je veru lepsie...🙂 to je pre nas teraz...legnit v tieni a mat na haku 🙂
@kattky no ja som sa narodila tiez vlasata tak uvidime 🙂
@lucia2831988 cakas dievcatko?
@lucia2831988 preco su pre teba vianoce deprimujuce?
Do ostratic ci navojoviec idete na jahodcky?
S fenkou si bola aj u lekara ked grcka?
Ja som bola akurat rano na poste a mini nakup cestou,ine by som uznedala,dako ma zaludok tlaci a divne mi je,ale som rada,ze nie je taky upek,este keby poprsalo by to boo idealne🙂)
Moja ty beries aj zinku alebo mozno mas vedierko male na umyvanie babatka do porodnci?neviem ci mam zobrat ci nie.....nas drobec sa celu noc pechoril,teraz asi spinka🙂))uz to vidim,ze pride vecerna hodina a zas bude culy do rana,milujem ho velmi.....ale dufam,ze koncom juna uz prebehne porod,samozrejme rychly,bezbolestny a za pritomnosti ocka🙂)),v rukach dobrej ci dobreho porodnika a personalu a vsetci budu stale sama ochota,milota😀....nie som hadam narocna 🙂))
@kattky no myslim si 🙂
@tatinka neviem...vzdy mam depku z nich...nemusim to...a snazis sa a aj tak zbytocne...
Do Malych Bielic ideme...chceli sme do Navojoviec,ale pisala mi kamoska,ze ide dnes na jahody ona tam ma znamych tak ideme s nou sa previest 🙂...
Nie nebola...lekara ma daleko a bola to len kyselina...nieco jej asi nesadlo,ale co to netusim...dala som jej na upokojenie zaludka tabletu a asi hodinu som jej masirovala brusko a teraz uz vtaciky nahanala...tak snad bude ok...no ja nakup zvladnem ale len ked parkujem pred vchodom ale vacsinou chodime s mojim aj tak na nakup...no poprsat by veru mohlo...nie nic take neberiem...na co 🙂 ani som nepocula,zeby niekto bral nieco na kupanie...ani mydlo jej neberiem vlastne...
mne sa stale mrvce a uz mi to je dost neprijemne...ako tesila som sa,ze mam male brucho no neni to bohvie co veru🙂 nema miesto tak ma to dost aj boli obcas...
nie niesi narocna...ja si hovorim to iste a nemienim v tej peknej predstave prestat,lebo tak to bude a ak nie tak si to aspon privolam myslienkou 🙂
@tatinka ja sim vzdy dufala ze natrafim na ludi ktorych som chcela a aj to vyslo. Prijimala ma porodna asistentka ktora ma ucila predporodny kurz. To bolo v noci jak som sla do porodnice a na rannej smene bola zase ocova znama
Ta bola somnou dokonca. A aj velmi zlatucku lekarku som mala.
@lucia2831988 ka som mavala depku vtedy ked sa nedarilo mimi, vtedy boli pre nas vianoce smutne ale pred tym nikdy nie a teraz uz tiez isto nie 🙂)
no ipod sa mi posral uz na cisto, tak som na chvilu zapla notebook,,,,
vies co no ja mam sice velke brusko ale dost ma taha na dol takze som ako nafuknuty slon 🙂) uz len chobot k tomu a fakt slon 🙂) alebo aj mamut uz v mojom pripade 🙂)
som rada , ze psikovi je uz lepsie ,,,,
ajtra mam popoludni preventivku u zubarky, nece sa mi ale pasom to budem mat za sebou, dufam,ze ma hned vybavi a nenecha ma dlho cakat....
mamka mi dnes zas hovorila ze nieco kupila malemu, kazdy den mu kupuje, dufam, ze aspom vacsie cislo uz nech to stihne krpec aj ponosit, ale no zaazat jej nemozem, tesi sa na vnucika svojho prveho vymodleneho

@tatinka ja neviem ja cim som starsia tym viac je to pre mna deprimujuce a vlastne neviem ani preco popravde....
Tak si ostala uplne bez fonu teraz?
No ja si ho niekedy pridržiavam...bala som sa ako zvladnem dnes to pe a jahody,ale v pohode...celkom posluchala mala 😀...ale ako teraz uz mam dost...cez den som az tak nevnimala bolest no teraz som hotova...nohy uplne mega 😀...vacsie ako slon 😂...
Jaj aj ja som veru rada,ze je jej lepsie...vie ma vystresovat...no ja zubarku som tiez chcela tento týždeň,ale smola...priatel ma pokazene auto tak chodi na mojom🤔...
😁Aspon ma radost...aj moja sa tesi...myslela,ze sa už ani nedocka a to mam len 30 😁...tiez bude mat prve vnuca a vlastne aj svokra...
@lucia2831988 telefon mam, len ipod nie takze teraz ked chcem ist na net musim zapnut notebook,
vcera som bola aj sesternicinho maleho pozriet, uz ma mesiac, leti to, je vlemi zlaty, dudulku dudle o sto sest🙂
clenky mam spuchnute, prsty na rukach tiez, uz niekolko dni ani obrucku nenosim , dr vcera na stitnej na mna kuka, ze kedy mam temrin, reku o 5 tyznov a ona ze no isto, davam vam tri tyzdne , dlhsie to nedate, brucho mate totalne dolu....potom som sla do obchodu reku malemu dake vecicky kupim a predavacka kolko mate do porodu ? reku mesiac a j kustik a ta to iste , no neverim. porom budete mat tento mesiac ako vam tak pozeram na padnute brusko 🙂),,,,, tak som zvedava ked uz mi to tolko ludi prorokuje 🙂))
dnes nam na dome robia sietrky na okna, pluz zaluzie a nova izolacia, okna u zplastove su vdaka Bohu ...aleaj toto bude stat cez 500 e,,,
idem sem skusit dat tie saty uz 🙂) a aj ty daj co si bola na svadbe ....

@tatinka no ja mam presne to iste...problem vobec postavit sa...kazdy pohyb je pre mna bolest a krc v bruchu...cupnut uplne zle...ale ako co mi ostava musim...dnes som aj do mojho hubovala strasne,ze ani umyvacku nenalozi nic mi nepomaha ci si mysli,ze srandujem,ze nevladzem a nech sa preberie...praskli mi nervy uz z toho...a ked odchadzal do nocnej som mu pekne podakovala,ze nalozil aspon tu umyvacku (jasne,ze zabudol na nu)...teraz idem zase pre vajcia zas si pocupim a ponatahujem sa...tesim sa....lahnut problem otocit este vacsi a najst si miesto katastrofa...vsade ma boli a taha...spon,ze slepak nie to by som explodovala🙂 ja som sa tak hrozne tesila na prechadzky a som len doma sama vzdy zavreta a dnes mam aj nervy,ze kamosku ani nenapadne ma prist pozriet...nech si trhne...strasne stavy mam co :DDDDD samej mi je z toho smiesne...no co uz...jo a aby som nezabudla...kyselinu mam stale,...ja normalne malo jem,lebo mne ani nejde...aj teraz ako mala by som nieco zjest kedze som jedla o 13tej.. tak si dam,ale mam kyselinu ako hovado...a ked lehnem tak ma pali zaha a aj niekedy mi ide spet kyselina...koli tomu si musim niekolko krat sadnut v noci kym prejde,ale tak uz aj to je nadludsky vykon...