icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

lucia2831988
7. jún 2018

@tatinka jaj tak...ja zase povacsine chodim cez fon na internet,lebo mne sa nechce ist k pc 🙂))
ach no som zvedava na nase ratolesti 🙂 asi sa zacinam tesit na porod...zo dna na den viac...ale strach je jasne no to aka ulava to bude...uff...ved ja som uz hotova...a to este mesiac...no som strasne zvedava kto bude skor ci ja alebo ty 🙂)) u mna sa zase smeju,ze kde mam brucho...
nam zajtra pridu kotol montovat ...hura....
satky krasne,ale nieco mi tam chyba...🙂...a aj sandalky...sekne vam to ;) ja foto este nemam ziadne...mozno dnes mi nieco posle...ale aha ake mam nohy...okrem zabiek nic neobujem...toto bolo po 2 hodinach co som potrebovala odbehnut do mesta a do vecera sa este viac naliali...

dugyna
7. jún 2018

@tatinka krasna fotka a kde mas brusko ani nie je vidno.
dnes presne to iste sused kolko dni mas do...? a ja kukam vsak vyse mesiac az 25.7...no nepride mi, nato dalsi....a na to suseda no co kedy sa rozpadame....a ja ze aha do prdele to teraz kazdy den skoro dva mesiace budem pocuvat ze furt nic??? vsak som len 34tt zacala tak co vsetci mate...a ona ze vsak brucho je zase nizsie..dam tak tomu 3tyzdne..
neboj pri tretej dcere som to pocuvala denne xy krat az do dna terminu...

tatinka
9. jún 2018

@lucia2831988 co ti tam chyba 🙂? svadobna kytica ? mam aj taku len nemam to doma vsetko je este u braska kedze nam bude strihat video , tak to som len tak na rychlo jednu vybrala reku nech semuz konecne dam ked uz tolko slubujem 🙂
pocuj presne taketo nohy mam tiez, som akurat vcera na teba myslela reku viem ked si pisala ze ti nozky puchnu a uz pomerne aj dlho, ja som mala pokoj s tym ale teno tyzden to prislo tiez a hned take riadne papuce ako aj ty mas na fotke, sestricka na gynde mi pozrela moc ci tam nie je vela bilekovim a mala osm si dva dni po sebe merat trikrat denne tlak ci nie je vysoky ze ci nahodou nehrozi preeklampsia ci co to ,ale na stastie v tomto smere vsetko ok...aj ti nieco na tie nozicky pomaha ? mne dako nic, vykladam ale dlho tak nevydrzim sediet kedze brucho mam obrovske tak uz si nan tlacim ked mam hore nohy, davam ajs tudene obklady aj gel som si kupila v lekarni ale ani to nehne, anoi z noci do rana neodpucha, len malicko mozno ale vacsina opuchu je aj rano.....
kotol uz namontovany ? nam vcera dosli na dom montovat zaluzie,s ietky proti hmyzu a izolaciu okolo okien lenze hned sa davala aj reklamacia lebo zaluzia neboli dobre vyrobene takze monter hned aj sam od seba videl a bral ich hned reklamovat....
trochu som ronbila poriadky v skyni, tu co sme kupili malemu sme sa nakoniec rozhodli hned dat na dom, a tam si prenesieme zatial moje a muzove veci co teraz nenosime a do nasej skryne v splani som dala zatial na par policiek veci malemu , reku ked sa budeme v podstate o 3-4 mesiace stahovat nemusime zas obrovsku skrynu rozoberat a prenasat, ...teraz mam doma totalny chliev lebo veci mam napakovane v taskach, zajtra sa prevezu na dom, do toho zas mame obhliadku bytu od zaujemcu, uz mi to lezie na nervy....
ako sa inak citis ? ja uz dost na figu, dnes tu bola muzova krstna na chvilocku a tiez kuka ze no brucho dolu, vela casu ti uz nedavam 🙂 som jej vravela reku ani mi nebude vadit ked to uz koncom juna bude lebo uz fakt som hotova, nervna, podrazdena, obrovska ako slon 🙂
ako pises , ze obujes uz len zabky tak ja slapky jedny obujem lebo sa tam da pracka povolit 🙂 ine uz tiez nic neobujem , este ze nie je zima a netreba nosit zimnu obuv, aj ked zas mozno vtedy by tak nohy nepuchli kedze by nebolo teplo ako v zadku ....😎

tatinka
9. jún 2018

@dugyna brusko je velke 🙂 fotka je z konca aprila ked sme mali svadbu , to som zacinala asi 30 tt sa mi zda...teraz sme na prelome 35 -36tt, ale uz sa citim akoby bol clovek tehotny rok, brucho jak velryba 🙂 nohy ako slon, popukane mam cele brucho ale ze fakt cele, ale sesternica hovorila, ze si po porode davala na to olivovy olejcek a ze pomohlo na stiahnutie aj vvyblednutie jaziev tak budem potom i ja aplikovat 🙂
dycha sa mi tiez uz dost na figu, su tu velke tepla a hlavne dusna....ale nic to, zvladneme to, aj ked nervna som aj sama zo zeba , aj muz ked hlasno dycha mi pije krv 🙂)
ale na drobceka sa tesim enajviac na svete, velmi prvelmi ...

sticker
lucia2831988
9. jún 2018

@tatinka nie nie...tvar mi chyba 🙂))) mne tiez kamoska vravela,ze nejake foto uz ma ale este neposlala skoda....
no mne dlho opuchaju ale posledne 2 tyzdne to je brutal...a uprimne...nepomoha nic...rano opuchnute a do vecera su ako slon...ked je to moc naliate ,ze az ma tahaju a uz som hotova idem pod studenu sprchu...to pekne stiahne,ale je to len docasne no ucinne...mne ani to vykladanie nepomaha a popravde tiez mam s tym problem...ani krem ani nic...najlepsia je ta studena sprcha....ako aj chladivy krem je fajn,ale opuch nestiahne...no ja spalky nedam ziadne...iba puma slapky tie su velne a jedn roztahane bezecke tenisky,ale snurky su uplne povolene 🙂 ja si vazne neviem predstavit v zime...ja ani papuce neobujem...urcite teplo to zhorsuje,ale podla mna aj v zime by nam opuchali a nikam by sme nemohli....
no super...tak to potesi tie zaluzie...nam kotol fakci...taka som rada...je to riadny rozdiel...a uz moze prist mala na svet🙂...v pondelok ideme do PE koli zubarke a tak a pojdem dokupit vsetko ostatne co treba a budem sa modlit nech sa uz narodi...prestavam to zvladat a aj tesit sa...som hotova...uz je to pre mna cela vecnost...a dobolena uz som....ja brucho nemam dole ale mne kazdy zase,ze v kolkom si 6tom ? reku nie 9tom 🙂....ale normalne si uvedomujem uz ako sa k nej prihovaram nech cca za tyzden az dva ide von...
u nas su zajtra dostihy tak pojdem sa vyvetrat 🙂

tatinka
10. jún 2018

@lucia2831988 mozem ti poslat foto s tvarou na sukromny mail ak mi ho napises do ip....tu na kona nedavam tvar, debatim tu o sukromn.veciach tak mam radsej ked som inkongnito 🙂
jej ja som este na dostihoch nikdy nebola, musi to byt krasny zazitok ...
ja uz tiez som uplne nemozna, rada by som keby maly vydrzi dnu do konca juna ale su dni ked si poviem co uz by bolo po porode 🙂 mnma ti uz ani nic nebavi v tomto teple, neviem si predstavit keby som suhlasila ako moj chcel svadbu mat az teraz na jun, to by som uz nezvladla....
maly je zatial priecne telom, mam ti obavu, ze cloveka cisarak neminie ale uvidime .mozno sa este otoci inak....
tak ty uz malej takto dohovaras kedy ist von 🙂 , zlata....ja mojmu , ze nech si vyberies pravny cas aj spravnu cestu, ze to necham na nom...
kamoska mi vravela o jej segre. nedavno rodila a panecku to bola rychlovka...o tristvrte na 5 prisli do porodnice a za 20 minut uz bola mala vonku, otecko chcel byt pri porode no ale kym sa prezliekol a dosiel na salu uz mu lens tricili dcerku do ruk 🙂, tak takto si predstavujem svoj porod 🙂)))

lucia2831988
10. jún 2018

@tatinka jasne ja chapem...ja si len robim srandu,ale mozes mi poslat nejake foto 🙂 a.lucia2831988@gmail.com...ja som bola asi prvy krat minuleho roku sa mi zda...ale ja niesom moc na dostihy...ide skor len o to,ze pokecame s ludmi a za inych okolnosti by som povedala dame pifko....a zaroven je to fajn prechadzka,no ale dnes sa ide autom samozrejme...
vies co mne je tak vseliako,ze ja by som ju chcela mat uz von...ja mam pocit,ze mam v bruchu kamen...neviem sa ani otocit a dot ma to uz vsetko boli a inak celu noc som nespala lebo ma bolelo podbrusko...musim sa zajtra na to opytat..a aj tie nohy a to,ze som doma zavreta...a samozrejme uz chcem mat porod za sebou 🙂 ale zaroven jej hovorim dockaj 18. ideme kuknut nemocnicu a potom 🙂)))...neviem si predstavit byt teraz v 5tom napriklad....som rada ,ze uz koncim...ja som vedela preco chcem otehotniet na jesen 🙂...
no ja sa s nou skor dohadujem aby isla pekne von a aby ma nepotrhala a nepotrapila a telu dohovaram nech krasne spolupracuje a pekne sa otvara aby to bol pre nas bezbolestny a rychli zazitok a uprimne...nejako si inu moznost nepripusatm...mam presnu predstavu v hlave a uz je ina...nozno moj mato bude v praci ked to na mna pride,ale bude to pohoda,lebo kym bude cas ist tak z prace sa uz vrati domov a statsny prideme na salu 3x tam zatlacim a bude...samozrejme bez sitia ;)...to mala super porod a ako dlho trvali kontrakcie a otvaranie?to nepovedala?
No urcite je dobre,ze ste mali vtedy svadbu,lebo zena uz teraz nevladze zit nie to este svadbovat...aj ja keby mam ist na tu svadbu o tyzden neskor tak neviem neviem...uz vtedy to bolo len tak tak ze som vydrzala....

tatinka
11. jún 2018

@lucia2831988 ok potom ti poslem foto lebo teraz mqam v mobile len tu bez hlavy , tak po pytam zas od braska 🙂
ty mas zajtra aj odber krvny ze ? nas caka poadna az buduci tyzden , som zvedava co dr povie, budeme zrejme riesit aj ci chcem zajednat porodnika ,,,sama neviem co spravit, ci zajednat ci nie,,,zas lacne to nie je...uvidim...mojmu vychadza koncom mesiaca skoro tyzden volna tak som skonstatovala ake by bolo super ak vtedy pride porod a moj by mohol byt pri tom ze by to tak paradne vyslo 🙂)
inak som sa dnes vazila no hotovo, mam 17 kg hore ad zaciatku tehu,,, vies si predstavit ten batoh 🙂 co ja som na takuto vahu niekdy nebola zvyknuta...nie ze by som bola pred tym podvizivena ale bola som tak akuratne 🙂)muz je sportovec tak som hned zakontrovala aby mi potom vypracoval plan na schudnutie z bruska a bokov ked uz budem vyhojena po porode 🙂)
to veru nevravela ako dlho sa otvarala, ale dlho asi nie lebo ze este kratko po stvrtej premyslala ci ist do tej porodnice uz lebo ze asi to este nebude ono , ale teda nakoniec sli a dobre urobili 🙂
mna tak tlaci krpec, do bokov a na konecnik aj spodok brucha , obcas mam pocit, ze mi chce vyliezt mojim zadkom 🙂
18.idete kuknut porodnicu, neberies pre istotu aj tasku zo sebou ? co ak by nahodou teda mala si povedala " jednou cestou to vybavim a na svet sa uz narodim " 🙂
hovoris , ze stale mas to tvrdnutie take velke ? a poslickov uz tiez mavas ? ja este nie...okrem teplej sprchy kde poslickovia prejdu ako inak to rozoznat budem mat obavu, citala som , vraj ked su kontrakcie castejsie nez je 10 minutovy interval medzi nimi, ked je to menej vraj uz treba ratat s odchodom na porodnicu...neviem...
akurat som mojmu hovorila tento tyzden chcem nech mi postavi uz postielku pri postel ,,,,zas obligatna otazka ze na co ? ved to je skoro,,,,no hovnicko skoro,,,ale chlap sa tomu rozumie ako koza patruzlenu 🙂

lucia2831988
12. jún 2018

@tatinka uz mam aj ja foto zo svadby ;) potom ti hodim na mail...no vcera som bola u toho doktora na krv a ster ...ako z konecnika bol dost neprijemny...no ale co uz...je to za mnou a snad to bude ok...mala ma takmer 2600g a mala si pravdu ked som 26+1 tak je to 27tt tehotenstva doki potvrdil a prosim pekne...krcok makky a skrateny,ze do terminu to urcite nebude skor tyzden-dva skor...chvala bohu 🙂 mala je pekne uz dole a skoro som potom aj porodila vcera...trosku som to prepiskla...mali sme vybavovacky v PE a strasne vela sme behali hore dole potom sme sa sli najest na langos a tam som uz bola ko...asi tak nejako si predstavujem kontrakcie ...strasne zle mi bolo...veru ani chodit a ani nic tak som si sla na sipok potom lahnut na hodinku...ale co sa tyka poslickov tak ja ti neviem ci to len mala sa sponuje,alebo ich mam...vobec netusim lebo niekedy sa tak natahuje,ze mam az bolesti a krce...a neviem co je co popravde...magnezium mam uz uplne vysadit...co sa tyka porodnika tak ono je to tazko povedat...citala som,ze potom sa tam zle spravaju k mamicke ...ze sak pockaj si na svojho a tak...kazdopadne sa mi zda,ze aj ten poplatok mal byt zruseny no neviem...ja si nejdem nikoho zazmluvnit...verim,ze natrafim na fajn ludi...no musis sa s krpatou a svojim telom dohodnut nech je to prave vtedy🙂...ja som zvedava kedy porodime ale ,ze fest🙂))...ja som pribrala 10kg a tiez to dost citim...ale co uz...coskoro to bude za nami...ja som tiez sa rozhodla,ze potom zacnem cvicit ...len ci sa aj donutim :DDDD
mna strasne zase tlaci na mechur a na susku...niekedy mam pocit,ze proste mi len vypadne 🙂 na ten konecnik skor len ked lezim tlaci...
Dnes idem podokupovat vsetko co mi chyba a idem na komplet zbalit tasku a veru asi aj ked niekam pojdem uz to budem nosit so sebou pre istotu....ale popravde nevadilo by mi keby teda sa rozhodla toho 18.rovno ist von :DDD
ja som zase citala,ze treba ist ked je interval 5 min...ibaze nikde neudavaju pri ako intervale treba ist ked je porodnica par km dalej 🙂...no ja uz postielku mam...tiez hundral ,ze na co,lebo musel mi pomoct ju drzat ked som ju montovala ale ja som mu to hned vysvetlila ale nie tak slusne,ze na hovienko 🙂))...ked oni hlavne to beru tak,ze na co ked este viac ako mesiac casu...ale neuvedomuju si to,ze to moze byt aj den nie mesiac :DDD co uz s nimi...

pepusa1
12. jún 2018

@lucia2831988 juj to čo tie opuchy. Ja mam vodu v lytkach ale toto zatiaľ nemám mala som v prvom tehotenstve ale vtedy bol problém

pepusa1
12. jún 2018

AHOJTE
Akú máte drogeriu kúpenú pre mimino? 🙂

tatinka
12. jún 2018

@lucia2831988 snazim sa ti poslat par fotiek , snad to pride , asi ti to musim dat na viac mailov lebo inak to nechce poslat,,,
ja som zas skoro celu noc nespala, az mi do revu bolo ze som uz uplne vycerpana z toho nevyspatia....
dnes ma maly velmi vela tlaci dolu na spodku bruska do susky, ale mam pocit akoby tam sibrinkoval rucickami s brucho od pupku dolu mam rake ze ked sa ho dotknem ten dotik skoro necitim, ako netvrdne mi len proste krpaty je tam uz cely natlaceny, mam trosku problem dat aj nohy spolu, moj ma zas samozrejme nocnu tak dufam , ze aspom svagor je v pohotovosti a nevypne si mobil na noc, muz mu vcera vravel nech si uz nechava zapnuty ked on ma nocnu, pre kazdy pripad uz,,,,tlaky mam dost dneska....
keby som apsom vedela , ze ci vlastne zena musi citit kontrakcie ako aj bolest k tomu alebo ako to vlastne je,,,,napriklad kamoske vobec neodisla plodovka sama od seba, ma tri deti a pri kazdom jej plodovku prebodli az v nemocke....tak ja neviem ako to clovek ma rozoznat, ten hlien tiez neviem ci objavim vsak to je take ze ked sa clovek vykaka napriklad tak to ani v tom vecku nenajde ze mozno uz aj hlienovka sla alebo aj ked sa vycikas a papier do vecka das tak to pod nim ani nezbadas...
pocuj to ten ster sa berie z konecnika ? to vazne ?
dva mailiky somt i poslala , vyzera , ze boli odoslane,,,,

tatinka
12. jún 2018

@lucia2831988 a kolko teda mas ten krcok ti nevravel ? si sa tusim celkomp otesila ked ti oznamil skorsiu pravdepodobnost porodu 🙂)
pozerala som teraz papier co mam od gyndosa a tam pise ze v 36 az 37 tyzdni sa robi ster z posvy a preitoky,,,,tak uvidim ci bude konecnik 🙂uprimne ani z posvy ma to momentalne nelaka a ani z konecnika....

lucia2831988
12. jún 2018

@pepusa1 no ja lytka mam v pohode...len chodidla a clenky mi tak opuchaju a aj som hovorila doktorovi ale vravel,ze to bude teplom...ze moc a aj tlak mam ok takze to nebude zdr.stavom...
Ja som kupila kokosovy olej,mandlovy a mydlo som si sama spravila harmancekove....nic viac nechcem pouzivat...a vobec na co ;)

lucia2831988
12. jún 2018

@tatinka no foto su super...velmi pekne ste to mali ozaj a velmi vam to aj pristane...mimochodom torta je dobra provokacia 🙂 mnam...
ja som tuto noc celkom aj spala,ale tiez ten spanok nieje nic extra...vlastne uz ani nic neni pre mna extra...ja mam pocit,ze mam v bruchu kamen co ma tlaci vsade...uz ani pri soferovani neviem pozriet ci ide auto na krizovatke...ani ohnut sa a ani nic...ach jaj...inak mam caj z ostruziny tak idem popijat a mam aj na kojenie potom...dnes som uz vsetko pokupovala co chybalo a nieco z netu objednala...a buduci tyzden uz nech rodim 🙂 aj ked potom to bude o drzku a budem chciet aby bolo babo v brusku,ale nevadi 🙂...tiez mam pocit,ze strasne tlaci a uz chce ist von...niekedy mam az pocit,ze mi vypadne pocas chodze...svagor si na noc vypina mobil???
no plodova veru nemusi a zatku si vraj vsimnes,ale uz som pocula aj ,ze jedna mala len akoby kus krv na toaletaku tak neriesila a nemala ani moc bolesti,ale pre istotu vecer isla a potom rodila...ale kazdopadne kazdy sa zhoduje,ze to zena citi,ze sa nieco deje a tie bolesti su horsie ako menzes a neda sa to popliest hlavne koli tomu,ze sa interval skracuje a bolest stupnuje...takze verim tomu,ze to zistim no bolest sa nebude stupnovat...ja som dnes mala 2 take fajne krce do krcka...vyslovene ako dnu v krcku...no a mne napriklad nepovedal,ze aj z konecnika...iba,ze sa bude robit ster...a ked som prisla tak sestricka mi vravela ...cumela som ako debil a v hlave to nemyslela vazne 🙂 vraj ten streptokoko je v posve a konecniku a je potrebne aj aj...inak moze babo ohrozit ak sa neprelieci...ale tak je to neprijemne tak asi na sekundu...menej neprijemne ako zubar alebo injekcia pre mna :D
vies co on mi nikdy nepovie kolko ho mam...a ani mi to nenapise do knizky :/ tak neviem vobec no popravde ano potesila ma...chcem to mat uz za sebou a aj som z toho tehu uz unavena a zaroven uz sa neviem dockat kocikovania...i ked strach je,ale nemyslim nan...

dugyna
13. jún 2018

Ahojte,

tak zase vas nestiham. dnes som pisala do hainburgu email na termin na vstupnu poradnu k nim, tak som zvedava kedy...
Dnes mam poradnu u svojej Dr., potom by som mala ist do porodnice-hainburg a potom asi kazdy tyzden na CTG k svojej dr az do porodu.
Normalne neverim ale konecne periem malej oblecenie a plienky :P, no a asi by som si mala este nejake veci zbalit :P aspon oblecenie pre malu...
Este nosic a satky oprat a vajicko nachystat ...no tak snad to stihnem
Este pupocnikovu vybavit..

lucia2831988
13. jún 2018

@dugyna ja sa chystam v pondelok skocit do porodnice 🙂...a dnes/zajtra dobalim tasku na komplet 🙂 ja som uz kazdy den v ocakavani :D
ides si dat odobrat pupocnikovu?

tatinka
13. jún 2018

@lucia2831988 dakujem , si zlata , uz som sice bola taka objemnejsia nevesta ale nevadi 🙂
teraz nie ,ze by som ozaj sla provokovat ale torty aj boli vynikajuce, mali sme tri ale v sale len dve, taka kombinacia tvaroh karamel, tvaroch ovocie a cokolada, a tretia bola dobosova ta ale ostala u svokrovcov, vsak vela sme toho nechceli napeceneho, na co aj ved nas bolo spolu 14 ludi takze akurat to vyslo co sa pojedlo, dalo do krabiciek ako vysluska a nam na doma po troche ostalo a hotovo 🙂 aj tak sme mali 300 zakuskov a z toho polovicu napiekla moja mamina doma 🙂, som myslela ze toho bude privela ale ked sa podelilo do krabic aj,,,tak to bolo akurat..
ano svagor vypina mobil na noc, muz moj nie ale stahuje zvonenie takze sa aj tak nik nedovola, ja nevypinam vobec .....
vies co ja uz tiez sa tesim ked uz budeme kocikovat, uz osma j mamine dnes vravela reku ked sa pojde s drobcekom uz na dlhsie von tak pricestujem k vam na par dni apojdeme aj na zakusok, a do mesta a tak okolo rieky po vale pokocikovat a tak dalej 🙂)
u mna zatial krc ziadny akurat teda tie tlaky , niekedy su mensie ale niekedy fakt dost vela, ale stale citim ako ma tlaci na konecnik , na susku tiez ale na ten konecnik velmi vela, dokonca mam pocit ze obcas mi tam aj taky mensi kopanec ustedri....uvidim o tyzden v stredu co ukaze sono...potom ti poviem ad kial bral ster mne , dufam ze z prdele nee...aj ked sa bojim aj z posvy lebo mam taku vnutornu obavu ci to nevopcha moc hlboko a neposkodi daco , lebo ked mi robieva preventivky tak obcas z toho jeho steru mierne krvacanie sa objavi ...ale osm citala ze aj z tohto tejotenskehos teru moze trosku krv byt ale ze nie vela,,,no len co ked ja som pokakana prvorodicka a iste by som sa potentovala aj z jednej kvapky lebo clovek by nevedel ci je to ozaj ze nic alebo ozaj ze radsej ist do nemocky....
porodu sa tiez bojim, hlavne aj toho ze stale neviem ci dame prirodzeny alebo cisar kvoly tomu cudnemu stoceniu krpca,,,uvidime co poradna ukaze...velmi by osm chcela keby mi maleho hned prilozia po porode telo na telo a potom aj muz keby je tam a nech aj on si hned pomojka...
fuuu no teraz aky tlak na susku dal , sranda ze take male stvoreniatko a kolko sily uz ma 🙂
moja a prisli ti oba tie maily teda ci len jeden ? potom aj ty posli fotku zo svadby....tento tyzden uz konecne postavi muzik postielku tak potom dam foto sem ...kocik este mam na dome tak sa mi vidi ze ten sa mi podari odfotit az po porode 🙂)
a vysledky zo steru mas kedy ? teraz uz ides na poradnu asi castejsie, ci ? mne povedal ze teda uz od buduceho tyzdna budem chodit raz tyzdenne,,,,

tatinka
13. jún 2018

@dugyna no veru uz radsej poper a nabal lebo zbehne uz rychlo 🙂
@pepusa1 ohladne drogerky malemu mam len par veci do porodnice olej na pokozku, masticku na zapareniny, lieh na pupocnik, specialne tycinky na cistenie usiek , a mimo toho balik jednoraz.plienok, asi 5 ks latkove plienky, osusku, kosielky asi tri a dupacky plus nohavicky k tomu, ciapocka,ortopedicke nohavicky, ponozky, jednu kojenecku flasu pre istotu , kefku na cesanie ak by mal vlasky 🙂cumlik a tensiu zavinovacku ked pojdeme domov .....

pepusa1
13. jún 2018

@tatinka ja ešte nemam nič idem kúpiť v piatok dačo napriklad krém na ritku,plienky,servitky kupim asi pampers sensitive, ten lieh to asi v lekárni budem pýtať a ten olejcek alebo telové mlieko,kúpim detské mydlo sebe košeľu pyžamo a baliť sa

pepusa1
13. jún 2018

@lucia2831988 tak keď je to len teplom tak sa nič nedeje ja tiež mám dobrý tlak ale lytka väčšie. Idem kúpiť tiež dáky olejcek pre babo ale neviem či na takých čo píšeš píšu že su vhodne pre novorodenca

ena87
13. jún 2018

Ahojte,nasla som nahodou tuto skupinu tak som rada lebo aj ja mam termin v juli (3.7) Necely mesiac predomnou ale uz by som to mala najradsej za sebou.Tieto tepla mi uz nerobia dobre,skoro cele dni som len doma a myslim ze uz aj dcera by sa potesila keby sme sa hrali aj inak ako po leziacky...

lucia2831988
13. jún 2018

@pepusa1 ja som kupila mandlovy...vraj je vhodny a na ritku namiesto kremu kokosovy bio...ono aj v tych detskych su chemikalie tak preto som sa takto rozhodla....samozrejme telicko budem natierat len ak bude suche...ved pokozka ak nema problem nic nepotrebuje...
No ja popravde neviem cim to je,ale budem verit doktorovi 🙂

lucia2831988
13. jún 2018

@ena87 vitaj ;) ja som sice prvorodicka ale uplne ta chapem🙂 ja mam termin 8.7. ale uz chcem aby bolo babo von...

lucia2831988
13. jún 2018

@tatinka praveze som pozerala,ze jaku mas super postavu...ja som na foto taka tucna nejaka,ale tebe to strasne sekne...no ja mam nejaku ovocno tvarohovu predstavu na krstiny 🙂 som zvedava aka nakoniec bude...ono tie kolace sa nezdaju,ale my sme na maminu 50-ku objednali 500 a ledva to vydalo...skoro som si ja uz nemala co zobrat 🙂
Preco stahuje zvonenie a svagor vypina? tomu ja nerozumiem 🙂 ja sa snazim mat vzdy pri sebe mobil a hresim aj mojho ked ide do hory a zabudne mobil...lebo clovek nikdy nevie a co ak sa nieco stane...nie zeby som bola zavyslak na telefone to nie..len ide o to,ze co ak naozaj sa nieco doma stane a budu ma potrebovat v noci alebo hocico....moj akurat ked spi po nocnej tak stiahne zvonenie nech ho nik nebudi...
veru aj ja sa tesim ako si budem uzivat prechadzky....a halvne ja som nemala kondicku,ale dnes som sla na 4 poschodie peso a mna ti tak nohy boleli...reku toto co je 🙂 sak po porode budem musiet cvicit🙂 uplne som slaba ako caj co ma netesi,lebo sa bojim ci budem vladat vobec tlacit :/ no ale co uz ked nevladzem nic...akonahle nieco robim hned ma boli podobrusko takze iba s mierou...
ja mamvam tlaky a niekedy ked sa mrvoce moc tak tlaky a krc...ale pocity ako pred kramami mam casto...cize pobolieva ma podbrusko...mozno keby jem magnezko tak by to bolo jemnejsie,ale uz som uplne vysadila...
no ja som tiez zvedava co a ako bude niekedy by som chcela cisar aby som sa vyhla bolesti,ale zase to liecenie je omnoho horsie 🙂takze nechcem a zaroven ja som cely zivot bola v tom,ze mam uzku panvu...no vobec neviem doktor take neriesi a teda nebudem ani ja...v pondelok mozno mi nieco zaujimave povedia 🙂
no tej sile ani nehovor...za posledne 2t strasne zosilnela aj moja a dost aj pribrala...je to sranda...z nicoho nic zrazu je taka velka...inak dnes som bola aj na matrike priznat otcovstvo 🙂
ano prisli mi oba maili....tebe prislo?
na postielku sa tesim 🙂 som zvedava 🙂..
no ja vobec neviem ako budem chodit,ale chodila som kazde 4t a teraz som bola 1.6.na poradni 11.6.na poradni a aj ten ster a teraz mam ist zase 20.6. cize cca kazde 2t a vraj to by mali byt vysledky rovno...ibaze je to zvlastne,lebo vraj uz sa chodi na pasy monitorovat a mne nai nic take nepovedal...tak ja neviem ozaj u kazdeho inac...no som zvedava co ti povedia na poradni...mimochodom ster z krcka ani neviem kedy mi spravil...to som vobec necitila,ale ak mi ho kontroloval...chapem tvoju obavu ale pozri ak by si mala streptokoka tak ten moze ohrozit zivot babatku takze toto je pre nas nic ;)...ale inak asi bude sadista ten tvoj 🙂 ja som nikdy nemala krv po stere a ani nic...ked som bola raz u inej lekarky tak u nej to bolo bolestive a neprijemne a aj tie klieste co mi dala dnu ci ako sa to vola,ale u tohto mojho doktora je to v pohode asi ma lepsie pristroje alebo co ..neviem...su veci v ktorych mi vyhovuje a veci v ktorych zase nie :/

dugyna
14. jún 2018

@tatinka uz mam poprate ako mam susicku tak je dobre, v skrini su odlozene 56 velkosti a 62 mam uz tie oprate tie si odlozim do druhej skrine. plienky som vcera doprala tiez najmensie dam do plienkara a vacsie bokom. este musim oprat klasicke stvorce, nosic a satku, potahy z vajicka a nachystat. kocik -vanicku oprat a lehatko tiez.
no zbalit ja budem potrebovat len oblecko pre malu na cestu spat a vajicko, ja dostanem vsetko v nemocnici. este co musim vybavit je ta pupocnikova a kupit si yal to je vse

inak poradna tak ze tydzanmi sedime cize vcera zacali 35tt, mala ma 2340g, najblizsia poradna 22.6. ak ma dovtedy nebudu chciet v Hainburgu.. ak hej tak termin posunie.
no od zaciatku tehu 13kg navyse

dugyna
14. jún 2018

@lucia2831988 urcite nechci cisar....rodila som aj tak.. ono sa nemusis bat bolesti. prave preto ich zacinamju mat zeny postupne par tyzdnov pred porodom a pomaly sa stupnuju aby sa telo zeny na to pripravilo. preto vlastne nie su vhodne rychlo a nerozvazne rozne manevre od slovensky porodnikov....lebo urobia hento tamto..cize obaly vodu...a zena ma potom tak naobne silne kontrakcie atd a telo nepripravene...a potom to zvacsa konci tym ze skonci na stole lebo
telo zeny sa postupne pripravy tymi poslickami alebo bolestami ako pred menzesom, roztaovanim panvy a bolestami krizov...nespavostou...potom ta moze dobre prehnat cize precisti..no a potom uz pomaly sa to chysta.
manznezko uz tiez nedavam aj ked ja mam problem s krcami v nohach. ale zvazujem nad malinovym cajom.

lucia2831988
14. jún 2018

@dugyna no nechcem cisara ale zaroven sa chcem vyhnut bolesti...viem,ze clovek znesie toho vela noja som posero...ale ano presne zaroven si pri kazdom krci a tlaku hovorim,ze ok pri porode to bude horsie aspon si na to zvykam...aj ked potom ma chyti trochu strach,lebo oproti porodu to je nic 🙂...urcite ale si chcem dat EPI...a presne ako hovoris...mne sa trosku nepaci,ze tu aby to bolo rychlejsie vyvolaju kontrakcie...ako ok mozno chcu pomoct mamicke aby to mala raz dva za sebou a sebe aby mohli ist na obed no ale nesuhlasim s tym,lebo potom su bolesti zrazu a strasne a tikisto aj to dieta to ma take neprirodzene...ja len dufam,ze bude vsetko ok a pojde to raz dva aj same a ,ze hlavne nebudem uz unavena a vysilena ked pride samotny porod...inak telo sa mi cisti uz skoro druhy mesiac...ja som myslela,ze to mam z magnezia,ale nepreslo to ani po vysadeni...ja si akurat od vcera uz robim tu ostruzinu a veru aj do porodnice si vezmem...a este vraj alchemilka je tiez dobra

ena87
14. jún 2018

@lucia2831988 ja som rodila s vyvolavackou lebo sa mi nechcel spustit porod a nebolo to veru nic prijemne.Kontrakcie boli nepravidelne a velmi bolestive.Rodila som az rano cize celu noc som bola v bolestiach a rano som uz ani sil nemala.Druheho porodu sa bojim tiez....dufam ze sa spusti sam a nebudem potrebovat pomoc

lucia2831988
14. jún 2018

@ena87 no presne o tom hovorim...presne toto pocuvam :/ ja chapem,ze niekedy sa to bohuzial inak neda,ale ta vyvolavacka to je cele zle...:/