icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

ena87
14. jún 2018

@lucia2831988 ano je to predsa len neprirodzene a preto aj tie bolesti su vacsie..Ja som ale nemala inu moznost kedze mi odtiekla voda ale porod sa nespustil.Ani kontrakcie ani som sa neotvarala tak mi museli dat vyvolavacku inak by sa dcera zadusila.Dufam ze druhy porod sa kontrakcie spustia same

lucia2831988
14. jún 2018

@ena87 fu no pekne...tak u teba to bolo ozaj nutne a to je pripad kedy to akceptujem,ale ked vyvolaju lebo proste doktor sa ponahla alebo mamicka chce v tom termine tak to je onicom...

dugyna
14. jún 2018

@ena87 tak to je ine ak sa nepusti porod...ja zase poznam pripade ze sa neotvrala...to by u nas na SK uz sekli. Ale baba rodila v rakusku a tam jej porodna asistenka manualne v kazdej kontrakcii otvarala krcok..a par hodin po porode behala po oddeleni ako srnka...

dugyna
14. jún 2018

@lucia2831988 ja som pri druhej moznost nemala, nakolko som chcela po sekcii prirodzene, EPI som nemohla robilo by to falosnu signalizaciu...musela som byt cista.. pomahala mi vtedy velmi horcuca voda ale nazaj horuca..
ono problem je ze ti to mozu pichnut zle alebo neskoro....niekedy sa to ani nestihne ale tak radsej maj zaplatene aj poucenie a uvidis.
no prehanat ta moze aj 5 dni este po megnezku..ale mozes sa uz aj pripravovat, kedy mas termin?
No ja si zajtra tu malinu nachystam a anibal.
to vysylenie som mala pri tretej....porod mi zacala vecer o 21h...celu noc kontrakcie a8-10min pravidelne a silne..len v stoji som ich zvladala..sed bol hroza a lahnut to ani nespominam...cize celu noc v stoji..rano som vychystala deti do skolok..potom este yal...a potom uz to bolo stale silnejsie a kratsie tak sme isli do porodnice...lenze po ceste v aute sami to stoplo...v porodnici ma poslali na kavicku a nakazali dat si cokoladu aby som mala energiu...bola som len na 4 a voda vnutri / z druhou som bola na 4 a bez vody a porodene do 1,5h od vsupu do nemocky/...
nejako sa to zase napravilo a potom zase nic..tak mi podali infuzky -fyzak, cukor a na uvolnennie... pred obedom som sa uz len cela roztriasla od unavy a hovorim muzovi ze ledva stojim na nohach a nezvladnem malu vytlacit....tak ze zavolame hebame a das si epidural...tak aj bolo....ale ziaden epidural...hebame sa popytala na porody, povedala ze druhy bol dlhy..ze pride poriesime a este dnes spolu porodime. prisla s malinkou flastikou ktoru mi pustila...po chvili som sa citila ako po 4 panakoch, muz musel ist na wcko so mnou mu nakazali ze nesmiem ani dnu byt sama..nasledne som sa smiala na oddeleni na ftkach tekvicovych babetiek...dosla na porodnu izbu lahla a zaspala...spala som 3hodiny..a muz hovoril ze len som kontrackiu vzdy vytlacila rukou do matraca....po 3 h som sa citila ako vzkriesena....uz dom bola na 6...ale riesili ze teda ci vodu mi neprasknu...dohodli sme sa ze este chvilku pockame...na to uz nestihli nic dostala som kontrkciu a voda praskala...uz na 8..a do 45 min som porodila... to co som dostala bolo narkotikum- specialne pre gynekologiu ktore neprechadza na dietatko..na Slovensku vsak tento liek nemame registrovany...preto ak zena nevladze to konci inak :(, cize treba sa vyspat doma aj pocas poslickov

tatinka
15. jún 2018

@lucia2831988 ano mne prisiel mailik tiez, pristane vam to spolu , satky aj obutie si mala pekne, take podarene malicke brusinko tam mas, nie ako sa uz slonica 🙂, si pripadas tucna ? a to uz preco ...ved mas uplne malicke brusko, vobec nie si tucna, pribrala si tiez ta akurat, ja som slon krizeny s velrybou , brucho si mi vodela na fotke nedavno takze vies ake je obrovske...tvoje je malinkate, takze ziadna tucna nie si....
ach ja uz tiez chcem mat porod za sebou, priznam sa ti v poslednej dobe mi uz ide na nervy uplne ze vsetko a kazdy, akoze aj pred tym mi uz islo vsak vies ale tento mesiac posledny sa uz neviem unormalnit asi vobec,,,,
tiez by som chcela úpotom brucho zhodit len ked vidim ze ho mam hlavne dolu natiahnute, to bude asi pre mna najtazsia partia od tial to dako poriesit, lebo si myslim, ze na spodku brucha bude koza ovisat dost , tak sa len modlim nech sa mi to potom stiahne, ako mne stale to brucho rastie , a teraz velmi rychlo, nechapem, lebo maly ma uplne normlanu vahu tak neviem z coho mi tak rastie,,,
ja bych chcela porod prirodeny ale pre tu priecnu polohu mam pocit ze bude skor cisar...zatial sa mu otocit inak nechce alebo mozno sa mu neda....skor sa bojim spinalu pri cisarskom , ale zas na druhej strane pri uplnom uspati by neprilozili maleho a ani by ho clovek hned nevidel ,,,,tak dost nad tym premyslam ako sa rozhodnut keby k cisaru malo prist.... a úpresne ako pises rekonvalescencia po cisarskom je horsia..ale co uz, uvidime ako sa maly popyta na svet 🙂 uz to clovek neovplvni...

tatinka
15. jún 2018

@dugyna no ja uz mam hore 17 -18 kg, poradnu o tyzden v stredu tak som zvedava, krpec je zatial priecne a zda sa , ze mu to tak pasuje...
tiez uz mam vsetko pripravene, aj postielku uz postavenu konecne 🙂

ena87
15. jún 2018

@dugyna mne tiez doktor aj manualne krcok otvaral a ani to nie je ziadna vyhra,tiez je to riadna bolest.Ja som nakoniec bola otvorena len na 9cm na porodnej sale tak ma aj nastrihli a este aj mimo kontrakcie takze som si uzila....Ale sitie bolo v pohode,nic som necitila a 2hod po porode som fungovala,sice ma vsetko bolelo ale presla som aj do sprchy aj o dceru som sa vladala postarat.

dugyna
15. jún 2018

@tatinka no len ja som po tretej nezliezla na povdnu vahu...zacala som uz so 7kg navyse...cize 13+7kg..mam 20kg viac
sikulka ze mas nachystane vsetko

@ena87 ano viem ze je to bolest ona to pisala a nadavala strasne...ale kedze po par hodinach o blesti nevedela tak aj zabudla...chapes pri seckii si drzs brucho pekne dlho pri kasli curani...
no ma nastrihli na Slovensku tiez...a teraz mam z toho miesta varixy....co v AT povedali ze ak by som sa roztrhla je to v mieste prirdozenom a varixy by neboli...
ale urcite lepsie ako sekcia.

ena87
15. jún 2018

@dugyna jasne ze prirodzeny porod je lepsi,aj napriek vsetkemu aky bol porod som mala vybornu regeneraciu po porode co si myslim ze pri sekcii nehrozi.Aj epi zvazujem ci vobec robit pripravu,lebo ak si spomeniem ze som dve hodiny po porode bola schopna vstat a fungovat tak neviem ci mi za to epi stoji.Bolest pri porode mozno mensia bude ale zase po porode mozu byt nasledky...

lucia2831988
15. jún 2018

@dugyna ano viem,ze moze sa stat,ze nezaberie,alebo sa nastihne podat,ale aj tak chcem mat vybavenu epi...inak uz sa za nu neplati...no mna ani nie,ze prehana...chodim pravidelne zhruba 1-2xdenne len ta konzistancia je ina 🙂 tak by som to povedala...ktovie...no ty si si pekne uzila teda pri tom porode...ja sa presne toho obavam...a veru u nas na slovensku ti nic nepodaju...mozem tak aurat skakat na lopte alebo sa sprchovat...no uvidime coskoro co bude...poslickov uz mavam a snazim sa aj oddychovat...ale obavam sa,ze ked pride na mna porod budem v strese a hned budem letiet do porodnice...

lucia2831988
15. jún 2018

@tatinka Dakujem...no nic ine som neobula a aj to som musela mat silonky,ale teraz uz tie sandalky na nohy nedam :DDD a hej brucho mam male,ale myslim tak,ze nohy a ruky mam tucne...taka nizka a tucna si tam pripadam 🙂
ja som tiez uz hotova...uz mam toho dost...v noci sa budim ako brutal mi treba na wc az krce mam a par kvapiek ide...klesla mala nizsie...dokonca uz aj brusko mi trochu padlo...uz si nevidim pupok..a to tak zrazu sa udialo...ja ti mam pocit,ze 1-2t a idem na to...a asi som aj mala vnoci 2 poslickov...netusim....
s tou kozou nic nepravis...kazda zena ma ovisnute brusko trosku...ja som si inak objednala ten stahovaci pas poporodny...znamej vraj pekne stiahol brusko...no nebudem ho mat stale iba doma obcas...nepotrebujem mat 50kg ako niekedy,ale chcela by som sa vratit na 60...to by som bola spokojna🙂 moja tiez brutalne rastie...zo dna na den citim,ze je vacsia a silnejsia...vobec nema uz miesto a mne sa neda zohnut 🙂 a ani otocit...
no ja by som chcela prirodzeny a taky pekny,ze budem v pohode a vysmiata a epi super zaberie a budem si to uzivat...to je moja predstava aj ked uvedomujem si,ze to bude masaker,ale na co sa stresovat 🙂...keby idem ja cisar urcite chcem celkovu....ja nemozem z tych nastrojv...bola by som v prdeli....posero som 🙂 ale dufam,ze bude to ok...inak pocula som,ze baby rodili prirodzene aj ked bolo babo pricne...zalezi od lekara...moja sa kadejako pretaca co sledujem 🙂
a kdeze mame foto postielky??🙂

tatinka
16. jún 2018

@lucia2831988 vies co musim povedat muzovi nech mi postielku vytiahne lebo mam ju uz pri postely a to sa mi neda spravit foto aby to bolo pekne vidno , len vrch cize vnutrajsok postielky by sa dal odfotit ale boky sa nedaju teraz, ono potom ked sa maly narodi tak mame v plane manzelsku postel posunut aby sa mi dalo pekne z boku postielky ist ale rteraz je to este nie tak dane ....ak nezabudnem mozno poviem zajtra braskovi nech mi to vytiahne a odfotim uz konecne...
myslis ze aj priecne ked je da sa ist prirodzene ? neviem si to sice predstavit ale tak ja nie som lekar 🙂
moj ked sa zacne natahovat z jednej strany na druhu to je bolestive kolkokrat ma az vystre na gauci 🙂
moja vsak ale za ten tyzden ci dva to uz kludne na teba moze prist , vsak to uz budes kratko pred terminom, ved uz treraz to mas tri tyzdne do porodu nie ? sa mi zda,,,,mne 4 vychadza bez dvoch dni
u mna bola vcera na skok sesternica a kuka , ze to kde mas brucho ved hore nic nemas a vsetko mas uplne dole mi vravi 🙂aj mi chytala brusko maly sa akurat cely priecne vydul 🙂 mu vravela ze nech ju kopne, och reku moja on sa ti vykasle teraz kopat, cirkus zacne az vecer 🙂)
tak som sa vcera tesila , ze je chladnu aj nohy mi drobatko odpuchli ale dnes zas tisic stupnov a nohy pantofle,,,,este nam aj dalsia obhliadka o tretej pride a ja uz sa na to necitim sa im venovat ....co uz...
ja sa zas bojim toho spinalu , ze ci to zaberie a bojim sa toho vraj teda citis tlak pri vyberani babtka a placenty no ja mam obavu ,ze si budem mysliet ze cloveka to ide boliet a ono to mozno bude len ten tlak , este sa bojim toho co vela zien pise ako im bolo zo spinalu zle, bolesti hlavy a vracanie, ale sesternica co je zdravotnicka mi vravi ze ak clekovu narkozu znasam dobre tak spinalu sa bat nemam, vraj je to v podstate na otm istom principe akurat teda ze clovek nie je uspaty,,,mna uz 6 krat uspavali....
teraz by som si najradsej lahla, natrela nohy chladiv.gelom a dala mokry uterak na celo a hotovo 🙂 och ale idem sa skulturnit nech sa ma potencionalny kupca aj s realitakom nezlalknu 🙂

tatinka
16. jún 2018

@lucia2831988 inak u mna zatial ani jeden poslicek....som zvedava kedy to pride...a ako dlho ti trva poslickova kontrakcia ? pobolieva to ci da sa ?

tatinka
16. jún 2018

@lucia2831988 s tym cikanim to tiez tak mam , idem na wc v domneni aky je plny mechur a vypadnu tri kvapky 🙂 len o chvilu idem zas a zas len tri kvapky 🙂

tatinka
16. jún 2018

@lucia2831988 moj mi vravi ci si uvedomujem , ze do porodu su uz len 4 tyzdne, a ja reku ci on si touvedomuje ked chcem od neho aby napriklad postavil prebalovaci pult a podobne a on ma stale cas 🙂 a ti mi povie , ze on si to uvedomi asi az ked bude syncek na svete 🙂)ze az vtedy mu to uplne dojde ze je ocinom 🙂

lucia2831988
16. jún 2018

@tatinka no ja mam tiez pri posteli postieľku...lenze je tam aj okno a radiator tak neviem ci to bude dobre...uvidime...
Tak neviem,ale este stale sa moze dat do spravnej polohy...hlavne tym sa teraz netrap...hej aj mna to natahovanie boli...teda mna boli kazdy pohyb a mam bolesti aj ked sedim a aj ked lezim ale to lezanie este ako tak...a ked chcem vstat tak tiez je to bolestive... akoze ked ti mam povedat pravdu tak ja to očakávam uz kazdym dnom...davam jej tyzden/dva...dnes som 36+6 cize koncim 37tt a zajtra zacinam 38 uz mimochodom potvrdil mi lekar to ako si vravela...cize nie 36+6 koncim 36ty ale koncim 37... Aj moja naviac po 22dava ale aj cez den no akonahle chcem niekomu ukazat tak sa zatne a ani nepohne 😀...chcela by som to mat uz za sebou alebo preskocit tuto cast 🤔...a uz potrebujem aj ist sa prejst alebo sadnut niekam a tak...nebavi ma to byt doma...moj ma zase nocne a tak som tu zavreta...ach keby nemal chlap aspon pokazené auto tak by som skocila ja ku kamoske ked ju to ani nenapadne..len co mozem ked mi chlap ukradol auto 😀..
Veru vcera Bolo dost chladno...zato dnes ako v pekle no aj tak by som si dala vanu 🤔...zhasnut a zavriet dvere 😀...a aj si dam uz,ale az v utorok ked bude chlap doma pre istotu 😁..uff mas tych obhliadok dost...nezavidim ti...ja by som ma to nemala nervy aby som furt behala s handrou a umyvala lebo niekto dojde...
No ja presne pre tie tlaky a to všetko by som memohla...ja by som bola v strasnom strese 😂...ved ja som si nikdy nic nedala ani sit a ani nic podobne a ked pridem k doktorovi tak mam dost ked vidim tie naradia 😂...ty si mala uz 6operaci 😮?
Vies co ja neviem ci su to poslickovia iba si myslim...no naposledy to boli take 2krce na maternici skor v podbrusku ale trvali iba par sekúnd...zabolelo to no iba ozaj na tych par sekund...horsie je pre mna ked mam krce v lavom boku alebo ma boli cele podbrusko to vlastne mavam kazdy vecer..akokeby sa blížil menzes no ked mam bolesti do 3rana vkuse tak nic moc...
Toto hovorím zase ja mojmu,ze ci si uvedomuje,ze coskoro to pride lebo ja moc mie...proste beriem to viem o tom ale neuvedomujem si to 😁...len ked si chlap da pivo mam chut ho zabit a teraz v tom teple si ho samozrejme dava kazdy vecer... Rano som koli tomu sa donho pustila...

ena87
16. jún 2018

@tatinka ja som pri prvom dietati nemala ziadnych poslickov a teraz pri druhom uz mesiac bolesti a krce...Su to ako keby menstruacne bolesti len trosku silnejsie.Neviem ci kontrakcie pri porode bolia rovnako lebo ja som rodila s vyvolavackou a to je iny level....Ale myslim si ze poslickovia su dobrym znamenim ze by sa porod mohol rozbehnut aj sam...

tatinka
18. jún 2018
tatinka
18. jún 2018
tatinka
18. jún 2018

tak takuto mame pre drobceka postielku, nie je to kto vie ako dobre odfotene , brasko ju drzi mierne vo vzduchu aby som mohla obrazok odfotit hrosika a palmu 🙂 ale je za tym okno takze trosku to presvecuje 🙂

tatinka
18. jún 2018

@lucia2831988 ved presne ako pises tiez tru postielku mame tak ze z jednej strany nasa postel a zd ruhej radiatok a okno, ale zas manzelsku postel mozme este posunut smerom ku skryni takze mne tam potom vyda miesto na chodenie k postielke z toho sirsieho boku....vacsia cast postielky ale vychadza pri stene a len stvrtina tam pri radiator a okno ,podla mna to nevadi ....
vsak to , ze mna uz tiez tie obhliadky nebavia a hlavne ked muz je v praci a ja musim aspom co to upratat ked ma niekto prist lebo vacsinou nedaju vediet moc vo pred, iba niekto da co ma chochmesu trosku ale mame aj take co zavolaju ci sa 15 minut mozu prist, vtedy sa kaslem na to a nic neupracem lbeo to uz nevladzem a tak rychlo uz vobec nie🙂
6 krat ma uspavali , prvykrat mi museli vyberat vela znamienok ktore mi rastli a kedze ich bolo dost tak sa rozhodli pre narkozu miesto lokalneho umrtvenia na vela miestach, dalej som si dala plastiku nosa kedze bol mierne krivy, potom bolo prve umele oplodnenie, nasledovala laparoskopia kde pozerali ci su priechodne vajickovody vdaka Bohu su, nasledovali dalsie dve umele oplodnenia....po narkoze len po tej piatej v poradi mi nebolo dobre, teda ono neprislo to hned, asi po dvoch hodinach od zakroku ma pustili domov a v polke cesty autom mi rychlo klesal tlak, tma do oci, trasenie ruk noh...no stav neprijemny, este kym sa mi dalo nieco povedat som hovorila svagrovi a drahemu mojmu rychlo nech idu na najblissieho obchodu kupit velmi perlivu vodu a aspom dva suche rozky, takze zastavili v najblissej dedine, ja uz som bola skoro odpadnuta v zadu v aute ale som este vnimala okolie, kupili vodu perlivu a ziedla osma si pol rozku a vypila vela tej vody, lezala v aute a nohy sa snazila mat hore vylozene aby sa prekrvil mozog, potom to uz ako tak ustupovalo , tak sme pokracovali v ceste domov ale uplne sa mi polepsilo az o niekolko hodin po domacom lezani a vypiti vela bublinkovej vody....
to pocitanie tyzdnov som davnejsie nasla na nete preto som to i ja tak ratala a pasuje to 🙂ale nazory sa lisia lebo ved ako sme sa bavili aj to lunarne tehu trva 10 mesiacov kdez to klasicky vypocet je na 9 🙂
podla toho co pises si myslim, ze asi ozaj porodis skorej ked uz mas aj take bolesti..u mna ked boli tak zvycajne ked lezim a maly mi zacne tlacit na lavo vtedy mam problem sa postavit co sa az zobudim na bolesti, ale celkovo ze ako na menzes to ma bolelo asi len dva ci trikrat nedavno a to len velmi mierne a tiez na lavej strane. inak ma boli akurat ked sa silno niekde tlaci...a na ten konecnik to ma boli denne vela lebo tam mi dost tlaci, niekedy mam pocit akoby sa nohami zaprel na konecnik a vytlacal telo pod pupkom po celej svojej dlzke od hlavy po ritku ...to citit dost toto a robi to krpec krpaty casto 🙂)aj v noci aj cez den...
moj tiez sa v poslednej dobe dako rozkokosil , som mu vytkla ,ze z prace uz by mal chodit domov tak ako to bolo aj pred tym a nie teraz ako ma novu pracovnu partiu tak z prace sa ide casto na pivo, mne to nevadi ked si obcas ide posedeit ale vadi mi ked to robi hadam aj dva trikrat v tyzdni a to dnes zas bral flasu lebo o par dni ma meniny tak zas si pojdu sadnut hned po robote a to ja zas si musim dakoho zohnat co mi pride injekciu tym padom dat, stve ma ze od je v podstate 12 hodin v praci a potom casto ide este takto na pivo ci panaka a ja cely den doma trcim sama ....co uz si myslim , ze bys a mal venovat mne a krpcovi aj ked ten je ste v brusku 🙂) vsakd oma pri sukni denne aby mi bol to nepotrebujem ale troska obmedzit tie ich "pivno posedenia"to by mohol, pred tym vsak chodil ale teda siel par krat za mesiac a nie viackrat v tyzdni...ale chlap podla mna toto nepochopi ....mne ide aj na nervy ked viem o kolkej ma prist domov a jeho ani po hodine nikde a ani sa neuraci dat mi vediet , ze zena sa potom obava ci ho dakde auto nepreslo alebo co to chlapa nezaujima a mozem mu to vysvetlovat 10 rokov co sme spolu,,,,ako hrach o stenu hadzat ....

tatinka
18. jún 2018

@ena87 tak ja zatial poslickov nemam, termin mame 14.7. ale brucho uz dost padnute, kazdy hovori , ze to pride ist skorej,,,,ale ked zatial stale poslickovia nikde tak neviem...ked je krpec otoceny priecne i vtedy sa porod vie rozbehnut sam od seba ? musim ho kuknut na ujovi googlikovi 🙂

ena87
18. jún 2018

@tatinka Dcera isla tiez skor,9dni pred terminom.A to som nemala ziadne priznaky ze uz by to malo prist,len mi odrazu voda odtiekla.Teraz mam poslickov uz asi mesiac tak uvidim kedy to pride...
Neviem od coho zavisi ci sa porod rozbehne sam.Vela asi zohrava genetika.A hlavne kazdy porod je iny ako aj kazde dieta je ine.Mne sa pri prvom nerozbehol porod tak ho vyvolavali,teraz pevne dufam ze sa rozbehne a bude lepsi ako ten prvy.

tatinka
18. jún 2018

@ena87 drzim prsteky nech mas druhy porod lepsi nez prvy...
my mame v stredu poradnu tak uvidime co povie dr, teraz sme v 37 tyzdni, brucho mam padnute dolu aj tlaky citim dolu len teda to ,ze maly je priecne tak uvidim co mi odporuci gyndos, aj ked je pravda ze sa mi tam krpec stale vrti ale on sa premava zo strany na stranu, vobec nie ze hore dolu...ty mas vlastne kedy termin , cakas dievcatko ci chlapceka ?

ena87
18. jún 2018

@tatinka Podla MS mam termin 11.7 ale podla sona 3.7. Tazko je to urcit presne.Tlaky aj ja citim a riadne...
Teraz by som mala mat chlapca tak som zvedava ci sa doktor nepomylil.Lebo ak ano tak minimalne 3 mesiace bude dievcatko oblecene v chalanskych veciach 🙂 Ale robil mi aj 3D tak dufam ze dobre videl.Aj to tehotenstvo bolo ine ako pri dcere

tatinka
18. jún 2018

@ena87 ale tak hadam sa ti nesekol, to by uz bol videl keby bolo dievcatko ....aj ked stavaju sa aj take pripady 🙂)
u nas sa nesekol isto, v 4tom mesiaci bol pipik uz riadne viditelny, to sa nedalo pomylit 🙂
tvar mam otrasnu, hovori sa , ze pri dievcatkach je nepekna tvar lebo si beru od maminky krasu a pri chlapcekoch tvar vraj paradna, vsak jasne ze u kazdeho je to indy vindy , no u mna tvar pekna tak do polky siesteho mesiaca mozno, pigmentove skvrny sa mi urobili na prsiach uz davno ale od toho aprila sa mi aj tvar vyhadzala aj chrbat a teraz za posledny mesiac skvrny pigmentove mam i na nej,na prsiach mi to az tak nevadi ale dufam,ze z tvare sa mi to po porode strati , a este aj malinkate bradavicky sa mi porobili na krku a jedna aj na bradavke, take drobne ako spendlkova hlavicka,,,chcem si daco kupit v lekarni na to.vodicku alebo masticku z ktorej by tie bradavicky odpadli...

ena87
18. jún 2018

@tatinka Ako pises chlap nepochopi nikdy tehotnu zenu lebo to nezazil.Pri prvom tehu mi nevadilo ze som sama doma a on niekde s kamosmi ale teraz aj psychicky horsie zvladam tehu a potrebujem podporu a on sa obcas tvari ze ani tehotna nie som.So starsou dcerou som cely den doma sama a ked dojde z roboty tak ju hned berie von a pridu domov o osmej vecer.Chapem ze si mysli ze ma odbremenuje ale aj ja potrebujem socialny kontakt.A ked dojdu domov idu spolu spat,lebo je unaveny z roboty...A najhorsie zvladam ked sadne na motorku a 4 hodiny o nom neviem.Telefon nezdvihne,nezavola,potom sa tvari prekvapene ze naco ma volat ved keby sa mu nieco stane tak ma ohlasia policajti 😕
Mne sa tvar a celkovo plet pokazila teraz ako chlapca cakam.Pri dcere v pohode,ziaden problem s pletou.Akurat ze som vela pribrala(19kg) teraz asi priberiem menej ale len o 1-2kg

tatinka
18. jún 2018

@ena87 no presne toto ako piseme, chlapi zenu nepochopia a ked je tehotna a kmasaju s nou hormony tak to uz duplom nepochopia......moj sice zatial motorku nema ale chce si kupit co ma tiez pekne vytaca, lebo mame dva uvery jeden na byt jeden na dom , ktory si prerabame a este aj tak ho mame prerobeny len z casti abys a dalo byvat a poschodie si prerobime az casom ked daco nasetrime....takze peniaze mame kam davat ale on ked mu skonci sporenie tak cast z toho ide dat na daku motorku ci skutra ci co,,,,nezaujima ho ze mne sa to nepaci, ze podla mna je to nebezpecne a argumenty ako ze chcem aby otec mojho dietata ho aj vychoval a venoval sa mu a nie aby sa dakde dohlusil na motore tak toto sa pusta na hlucho....a to uz ani nehovorim o tom , ze vydavkov je naozaj kopa, ved daco si dopriat moze ale teda radsej keby to dopraje rodine napriklad dovolenku spolocnu ,,,,ale ....motorka je na prvom mieste, preco ? lebo nepije, nefajci, tak si usetri a chce si nieco dopriat ..to su jeho slova ...no co narobim, poznam ho roky, viem ze ked on sam nechce tak nikto s nim nehne a neprehovori ho na nic co on nechce ....vytaca ma to ale snazim sa tym momentalne nezatazovat nech je maly v klude ako sa len da 🙂 a to byvam teraz casto nervna tak apsom trosku nech ma klud 🙂)
snad sa nam ta tvar da na poradek po porode 🙂 lebo tiez ju mam bleee, vyrazky prejdu ale viac mam obavu z tych pigmentov.skvrn , dufam, ze sa stratia lebo mat to na ksichte no nic moc....

ena87
18. jún 2018

@tatinka ja tie pigmentove skvrny nemam ale robia sa mi cervene flaky,nove znamienka a take male vyrastky ako keby bradavicka...no hroza.Nie dost ze vyzeram ako slonica este aj skareda budem 😊 A to mam este pridavne mliecne zlazy takze pribeh "ako byt skareda aj po porode"pokracuje.Ma skoro trafil slak ked sa mi po prvom porode spustilo mlieko a pod pazuchou narastla hrca velka ako citron 🍋a este k tomu aj bolestiva.V zime sa to este ako tak dalo zakryt ale teraz v lete...😖

tatinka
19. jún 2018

@ena87 tie malinke bradavicky to sa aj mne spravilo, na krku a dokonca na bradavke, som si na to v lekarni dnes daco pytala ale mi vravela, ze teraz si nemam nic davat, ze to mam riesit az potom...to ta hrca ti potom casom aj sa stratila ci musela si to riesit u lekara ?
inak som sa dnes vazila takze celkovy prirastok hmoty od zaciatku tehu mam "len " 19 kg....aj ked podla tehu knizky je to o 5 kg menej kedze tam mi prvu vahu zapisali az v tretom mesiaci a ja som hned v druhom nabrala 5 kg,
znamienka tiez mam dost ale zas mne sa robili aj pred tym, vela mi museli vyberat preto ze stale rastli , teraz sa mi zvacsilo dalsie na chrbte takze isto pocas zimneho obdobia ho planujem dat von a este aj dalsie velke mam na krku ale to mam uz davno , uz osm objednana na laser ale som to zrusila kedze sme zistili tehulkovanie 🙂)), mnohe znamienka su vypukle a na miestach kde mi zavadia o saty takze aj to by som chcela odstranit, niektore dam laserom co je aj dost penazi ale niektore treba vyrezat ...takze budem to postupne davat ,,,co ine cloveku ostava....
neviem odhadnut kolko poporodn.vloziek mam brat do porodnice, mam zbalene dva baliky...pri najhorsom muz donesie ked bude treba...
dnes som sla do obchodu takeho malickeho co mam len dva cinziaky od domu a uz v polke som dumala ci to neotocim domov, tak ma zacalo rezat v suske a total tlaky na spodok,,,,