icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

lucia2831988
2. júl 2018

@pepusa1 male prsia nemaju nic s kojenim...ale ked si dceru nekojila to neznamena,ze ani teraz nebude mlieko...nechces to ani skusit? ja by som velmi chcela,lebo to materske mlieko nic nenahradi...darmo...no ja som tiez mavala take tehotenske ale teraz mam skutocnu nadchu so zapalom hrdla a tak dalej...doteraz sa mi nos neupchaval len som smrkala ale uz ma az hlava boli z toho ako sa mi zacal upchavat :/...
inak aj tehotenske oblecenie je pekne no tak v 6tom mesiaci...vtedy som sa citila aj sexy,ale teraz uz ani nemam chut si dat nieco pekne...teda mam ale s tym ,ze budem v tom peknom tiskat kocik 🙂

pepusa1
2. júl 2018

@lucia2831988 uvidím či bude mlieko ale mam teda kúpené. Bola som teda u Dr a v piatok mi urobi sestrička takzvany sweep neviem ako sa to nazýva na slovensku a či to vôbec robia. Je to masáž s prstami okolo krčka maternice má to pomôcť k vyvolaniu pôrodu,lebo som vravela že by som chcela rodiť čím skôr uvidíme. A stým oblečením už aj z toho som nervózna tieto handry mi už lezú na nervy teším sa na rifle 🙂

pepusa1
2. júl 2018

@ena87 tu netreba epi do predu žiadať dajú keď budem chcieť bez problémov. A veru už tieto handry niekam zahodiť uz len chvíľka 😊

ena87
2. júl 2018

@pepusa1 To je fajn ze nemusis dopredu hovorit,rozhodnes sa v danej situacii.Tu si treba robit pripravu a kedze ju nemam neostava mi nic ine ako to vydrzat.Ale kazdym dnom sa bojim viac...

ena87
2. júl 2018

@lucia2831988 Materske mlieko je super,jednak co sa tyka financii vela usetris a podla mna je to aj pohodlnejsie ak v noci nakojis a nemusis vstavat a zarabat mlieko.Ja som vela krat zaspala pri kojeni mozno aj skor ako dcera 😁

emiliar
2. júl 2018

Pozerám ze nas je dost vela. Ide niekto aj na Antolsku. Mna čaká sekcia no termin ešte neviem.

gabika2266
2. júl 2018

@ena87 Ďakujem boli sme aj u lekára s nou poslali nás na neurológiu chvála bohu všetko je v poriadku len ten plač nechce spinkať a neviem kvôli čomu je mi ľúto že tak narieka a ja jej neviem pomôcť

ena87
2. júl 2018

@gabika2266 Netrap sa koli tomu,deti placu.Moja plakala skoro nonstop,bola som zufala...kolko krat bolo do placu aj mne.To len treba vydrzat,vecne plakat nebude.Moja na mne bola nalepena skoro 9 mesiacov,len mama mama ale preslo to a podla mna vobec nic sme tym nepokazili.Teraz hlavne potrebuje mamu,mozno popestovat na rukach alebo ponosit,pohladkat...neboj sa ze ju rozmaznas to vobec nie je pravda.Treba si uzit babatko kym je male.

emiliar
2. júl 2018

@gabika2266 moze mať reflux. Treba zvysit hlavicku. My sme podlozili tehlami alebo drevom nohy postelky kde je hlavička. Ked kojis tiež hlavicku ak sa da dat do vyvysenej polohy. Kojit s prestávkami aby sa nenahltala rýchlo. A všade kde lezi vyvysit hlavicku. Zajst urcite k dr ,da kvapky co budes bud ty alebo mala pred kojenim jest. Ja som prešla potom ( mlieko sa netvorilo) na nutrilon antireflux a zajst k dr na gastroentero. Nie nebudu jej robit hadicky nic take. Vysetri urobi v poprípade sono ci a v akom stadiu je reflux. A sleduj stolicu,farbu a pach a tvar.

dugyna
2. júl 2018

@lucia2831988 boliet je mozne, pri tretej som mala prestavku do porodu...druha dcera sa odstavila v 20tt tehu...a teda po porode ma bradavky boli 2 yzdne som mala citlive, natierala lanolinom a bolo zvladli sme to. prvu druhu som kojila tandemovo to bolo bez prerusenia cize tam som nic...
neboj pri prvej dcero som aj ja mala strach lebo moja mama nekojila ani mna ani brata...sunar. studvala som si vsetko na mamile....potom som sa bala lebo sekciou ale zvladli sme to bolo to ok. neboj zvladnes aj ty...masticku kup, prve dva tyzdne klud..len ty a babatko a bude dobre 🙂

dugyna
2. júl 2018

@gabika2266 zozen si satku daj malu do satky a bude tisko uvidis, kojit na poziadanie . plakat moze narp aj preto ze chce cikat...niektore deti maju tak vyvinuty bezplienkovy reflex ze velmi placu ked idu cikat.... ja viem ze niekto tieto veci neuznava ale vsimaj si ju..doveruj sebe a svojim materskym instinktom...kasli na to co hovoria mamy babky...ze lieko slabe nechat vyplatkat atd..... ke tak si lahni bez tricka vyzlec malicku a len tak lezte jedna pri druhej...nic ti nutecie...uzivajte si jedna druhu....uvidis bude to dobre. len malo deti ma rave koliky- cize plac z bolesti bruska /vtedy nahrievaci vankusik) ale inak su to neprave koliky...niekomu pomoze vysavac...

dugyna
2. júl 2018

Inak v PIA som mala poradnu u svojej dr este..mame 2760g, a skratena som na 2cm...otvorena zatial nie. Ale dnes uz mam malu tak strasne dole ze aj ked mi netreba na wc mam pocit ze mi treba....a tlaky mava silnejsie...este nemam tasku zbalenu :P a este som nestihla ani cvicit s anibalom :P, museli sme totiz neplanovane odstahovat zahradu :( takze este take neprijemne povinnsti nas cakali....zajtra haam uz zbalim a operem aj vajicko.
pozeram ze jedno babatko uz mame...albo ich je viac?

dugyna
2. júl 2018

@ena87 to mas pravdu ja som v noci vdaka kojeniu bola vzdy v pohode le som vytiahla cecok a hovoto...

ena87
2. júl 2018

@dugyna Ano kojenie v noci bolo super,no chvilku trvalo kym som si nasla polohu ktora nam obom vyhovovala.Dcera totiz spala s nami od mala,postielku som nepouzivali takze sme na sebe boli nalepene skoro non-stop 😊
My sme mali tiez najprv satku,neskor nosic koli rychlejsej manipulacii...Tiez som od kazdeho pocuvala ako ju rozmaznavam a nech ju necham vyplakat ale nie som ten typ matky.A musim povedat ze v tomto ma podporil aj moj muz aj ked s mojimi nazormi velmi nesuhlasil.Zvladli sme to aj ked bola vkuse na rukach a vobec si nemyslim ze je rozmaznana.

tatinka
3. júl 2018

@lucia2831988 ahoj, tak co ako to dopadlo ohladne toho plynu , uz vam ho bol niekto pozriet ?
takze opekacka ..mnam. tiez by som si dala spekacik. alebo slaninku a pokvapkat nou chlebik, pripadne zemiacik v pahrebe robeny by sami tiez zmestil 🙂)aj hambacik na griliku s paprickou, rajcinkou, uhorkou, horcica, syr a cerstva chrumkava zemlicka 🙂)
dnes nas primar prehovaral na tu pupocnikovu krv,ja neviem...ako ved nemusi to byt zla vec, asi je aj celkom dobra,a le je to velka suma penazi, clovek ved na dietatko da ale zas tiez nekradneme....neviem co mam spravit, musim sa do porodu rozhodnut ci to dat ci nie...
muz ma tiez uz dovolenku, mal ist so mnou aj na izbu ze tam aj prespi od piatku ale hned sa chytil toho co povedal p rimar , ze syna treba riadne zapit tak moj hned do mna hucal , ze pride prespat az v sobotu ale v piatok pride rano lebo mu aj maleho hned ukazu....no a uz to vidim ked sa vecer doteli ako doga v sobotu bude nepouzitelny, som sa normalne nasrala na nho, sme sa na niecom dohodli a zrazu zas to zmenil ako vzdy....a tie jeho reci mudre ked osm mu povedala ze to predsa moze ist zapit ked prideme z porodnice ze to budem lutovat ak budem trvat na tom aby to tak bolo,,, neskutocne ma nasral, tak co clovek bude po cisarskom potrebovat na izbe aj pomoct tak on si pojde s kamosmi zapijat co teda mohol ist par dni neskor a ja by som si doma zajednala napriklad maminu na tu jednu noc kym on bude blbnut,vsak zpaijat mu nikto nezakazuje , to chapem ze chce ale mohol ist potom ...ale co uz, nejdem sa rozculovat ....
kolko uz ti ma mala ?

tatinka
3. júl 2018

baby moje tak dnes posledna poradna, pasy, anesteziolog vybaveny, v stvrtok o piatej mame prijem a v piatok okolo 8.30 ideme na vec, idu mi dat spinal, uprimne neviem co je lepsie ci to ci narkoza, rada som ze hned uvidim drobceka ale sa spinalu bojim aby cloveku nebolo z neho na prd kedze tie vedlajsie ucinky su pomerne caste, prin arkoze by som zas o nicom nevdela len teda uspat a zobudit 🙂 ale vraj pre dieta je lepsi spinal ...muzovi som sla vysvetlit ako sa to dava ze ihla do chrbtice a hned ma stopol ze nic neche vediet, dnes co ma cakal v cakarni sa premaval ako lev v klietke, reku co si ako besny si uz lofni bo ma znervoznujes, ved tebe nejdu nic robit, na poznamku ze keby je porod na muzoch tak ludstvo vymre len suhlasil ze v jeho pripade urcite ano 🙂))
baby moje, priznavam ze uz ma chyta zaludocna nervozita trosku,,,,neviem co je horsie, ked viem kedy idem na vec alebo keby cakam kedy to pride samo 🙂)
dokonca anesteziologicka mi povedala ze z postele dole ma pustia az v sobotu rano, co sam i zda neskutocne dlha doba,,,ved co som citala tak po tych cca 7 hodinach davaju dolu aj po spinalke tak neviem....aj cievkovania sa bojim....

emiliar
3. júl 2018

@tatinka na antolskej budes. No mna čaká tretia sekcia,bojim sa aj ked viem do coho idem. Druhu som mala spinal rano o 9 tej bol mali vonku a poobede ma uz postavili. A vysledky z interneho a u anesteziologovi si ako dlho cakala. Držím palce v piatok nech to je rychlo za tebou.

tatinka
3. júl 2018

@emiliar ja osm z prievidze, takze rodime v bojniciach, dakujem za drzanie prstekov . si zlata....vies co interne predoperacne mi robili v stredu a vysledky hned. anesteziu som mala dnes a to vlastne tiez hned dali pap ier do roku a boli, krvne odbery mi robili v nemocke kam pojdem rodit to bolo v utorok pred tyzdnom a vysledky som mala hned na dalsi den rano , s nimi som sla poobede na interne...
prosim ta este sa ta spytam ked si rano rodila zo spinalom tak kedy ti doniesli dietatko ? lebo mne vraveli ze len ho ukazu na kratko a zas vezmu, a kedy asi mohli prist rodicia tvoji a muzovi pozriet ? nasi aj svokrovci by chceli v piaotk poobede len ja som sa zabudla spytat v nemocke ci mozu uz vtedy prist ci uz im ukazu aj maleho, som prvorodicka tak sa v tom vobec nevyznam, aj si napisem co sa chem popytat ale potom ma tak rychlo vysupnu za dvere ,ze polku z toho aj zabudnem ...

tatinka
3. júl 2018

@emiliar moja a preco zas sekcia ? ja mam z toho tiez bobky.ale tak len nech je maly v poriadku...

tatinka
3. júl 2018

@emiliar mliecko sa ti ako rozbehlo ? aj si hned prikladala babatinko ?

ena87
3. júl 2018

@tatinka My sme pri dcere tu pupocnikovu dali odobrat.Ako pises je to drahe a rocne uskladnenie je dalsich 60€.Tetaz pri synovi to nedame.Trosku viac sme si o tom zistovali ake su vysledky liecby u nas na SK a v podstate s tym skoro nikto nemas skusenost.Volali sme aj znamemu,ten je doktor a hovoril ze to nie je az tak uzasne ako sa to opisuje.U nas sa rakovina lieci skor z tukovych kmenovych buniek s tym vraj maju lekari skusenosti.Co sme sa docitali tak akurat v Paname ze z pupocnikovej vela liecia ale niekde je aj zakazana....Dcere uz rusit nebudeme ked sme to uz dali odobrat ale teraz sme sa rozhodli ze uz synovi nebudeme davat...

ena87
3. júl 2018

@tatinka Aj trosku zavidim ze presne vies kedy to uz budes mat za sebou.Ja som hotova kazdym dnom.Dnes som si aj poplakala,lebo ten tlak na psychiku je hrozne velky.Vsetko sa to vo mne hromadi a bojim sa ze na porod pojdem uplne psychicky znicena....Stale si opakujem"zachovaj chladnu hlavu"ale lahsie sa to hovori ako robi...😕

emiliar
3. júl 2018

@tatinka rano v pondelok robili a v utorok som uz bola na izbe s malim. V stredu prišla návšteva,v utorok som ešte moc nevladala a v stredu mi vybrali kalisky z jazvy co trcali. Ked budes vladat tak radšej návšteva v sobotu nez v piatok. Manzel cakal pred salou a potom ho sestričky zobrali do miestnosti kde bol malinky, odfotil si ho. Mna zobrali na izbu sestrička napojila co potrebovala a donuesli mi maleho. Potom ho nosili kazde tri hodiny na prikladanie. V utorok som uz mala mlieko no malo kojila som iba mesiac.

emiliar
3. júl 2018

@tatinka prve dve boli sekcia. Prva akutna celjova, druha automaticky,ked už prvá bola. A tretie by som normálne neriskovala. Aj napriek tomu,ze som silna mam úzke rodidla prvy syn nepresiel zasekol sa.

emiliar
3. júl 2018

@tatinka mlieko sa rozhehlo. Sestrička nosila kazde tri hodiny a v pondelok som povedala ze v noci nie. A od utorka som s nim bola na izbe. Kazde tri hodiny som prikladala. Domov sme isli v piatok.

tatinka
3. júl 2018

@ena87 vsak presne toto , ze ta pupocnikova je draha a v podstate nema vyuzitie do takej miery aby sa to oplatilo, citala som si dost o tom a aj zeny co to dali odobrat detom pred rokmi v podstate uz lutuju lebo to nema vyuzitie, vela z nich pise, ze i ked deti ochoreli , pupocnikova im nepomohla lebo im zdravotnici odbili , ze na danu chorobu je to bezpredmetne...cize len na malo co sa to da v skutocnosti vyuzit, u nas za uplnu klasiku pytaju 690 e , a to keby chces tie nadstandardne moznosti tak je to aj cez 2 tisic eur, uskladnenie na rok vraj 84 eur,,,no dakujem pekne...
vies co tiez ma clovekobcas mindraky, aj slza obcas padne ale skor v noci dako to na mna dolahne ked nemozem spat a vsetko ma uz boli 🙂) ale aj tak to stoji za nase zlaticko,,,,ale tehotenstvo je veru narocne velmi....dnes ked primar kukal krcok mna to vzdy boli a on ,ze ako nase maminy rodili ked to vsetko zvladli, ale no pravda dnesne zeny maju mobili,internet,televizor,,,,no taku by som mu drbla za tuto poznamku,,,nemozem predsa za to ze dnesny lekar je sadista ked pozera zenu akoby pozeral kus masa a okrem toho nase mami taketo stupidne vysetrenia nepodstupovali, spravili im poradnu sposobom tlak, vaha, zvonom pocuvali cez brusko srdiecko a to bolo vsetko, ziadne hmatkami krcka alebo sono to vtedy nebolo robene...

tatinka
3. júl 2018

@emiliar a kde si rodila ?
vsak to ze nas krpec alebo skor valibuk 🙂 je tiez dany tak ze by sa pravdepdoobne zasekol, a teda je aj velky dost, pribrala som uz 20 kg, cakam uz na ten porod ako na spasenie 🙂) ale aj sa bojim...a mozem sa spytat po porode si sa ako dlho zotavovala ? je mi jasne ze maternica dnu sa hoji dlho ale tak reku aspom aby si si povedala, ze ti je uz relativne lepsie ako den po cisarskom 🙂)
no ja som zvedava ci mi budu maleho nosit, velmi by som chcela aby ano a aby sa rozbehlo kojenie,,,,dost mam obavu aj z toho dlhodobeho lezania, anesteziologicka mi povedala ze v piatok rano teda odrodime ale ze z postele ma pustia az v sobotu rano...dost mam z toho obavu, aj z cievkovania...musim aj fraxiparin pichat to tiez ziadna slava nie je ale sa utesujem ze uz len do polky augusta ( do konca 6 nedelia 🙂) ) a potom uz prejdem na anopirin tablety...
teraz mas kedy termin ?

emiliar
3. júl 2018

@tatinka na antolskej v ba. No ja som teraz nic nepribrala. No po druhej sekcii dlho nakolko sa mi urobila 5 cm diera a tiekol hnis. Tak to trvalo dva tri mesiace. No po prvej mesiac.maternica sa stahuje aj tym kojenim. Po sekcii uz na druhy deň mi bolo lepšie. Mlieko to mne je jedno. Ked nebudem kojit nemam obavy. Ved ziadnu imunitu nemam ,astmaticka som. A intoleranciu lactozy mam aj deti ostali na umelom mlieku moje im nesedelo. Pri prvom som pichala fraxiparin druhe nic a teraz si picham clexan. Termín mam 15.8. no ja chcem aby mi sekciu robil lekar co aj druhu sekciu robil a ten ma v tom case dovolenku.tak do konca júla to chceme stihnut. 20.7. by sme si mali dat datum ze kedy.

ena87
3. júl 2018

@tatinka My za uskladnenie platime tych 60€ ale je viacero firiem na SK tak asi aj cena je rozna.My sme mali obavy lebo obaja s muzom mame v rodine rakovinu ale ako pises u nas da velmi ta krv nevyuziva a v podstate ak by sme ju chceli vyuzit asi by sme museli vycestovat mimo Slovenska...
No tieto reci uplne ze neznasam ,ak mi niekto povie ze ako nase mamy rodili a ze nemali epidural alebo ze na roli porodili a dalej makali....Niekedy sa aj zuby trhali bez umrtvenia ale to neznamena ze sa to musi takto robit aj dnes.Ved medicina ide dopredu a nato sa to vsetko vyvija aby sme si ulahcili zivot tak ja nevidim na tom nic zle ze zena chce byt v pohode pri vysetreniach aj pri porode...

tatinka
3. júl 2018

@emiliar a kedy si mohla alebo musela vstat po spinalke ? fraxik si pichla kolko pred zakrokom a kolko po ? mne hematologicka vravela 12 hodinp red a tolko isto po porode pichnut, alebo ze ked jednu po porde vynecham nic sa nestane ale ze na druhy den isto pichnut...len v papieroch to nemam zpaisane, ani mutacie co mam , akurat som citala papiere co mi dali z anesteziologie aj interneho minule a v ani jednom nemam napisane vsetky mutacie, napisali len jednu plus syndorm lepiv.dosticiek,mutacii mam 4, a taktiez internista napisal v den zakroku rano fraxik nepodavat, ale kedy ho treba to neuviedol a anesteziologicka tam do kolonky co podat rano napisala lieky co mam na stitnu to je ok ale kolonka co podat vecer pred zakrokom je prazdna a kolonka choroby hematologickeho charakteru uvedene ze nie su ziadne,,,,tak ja uz toto nechapem, papiere maju , kartu maju....to akoze este aby som si aj kontrolovala ci tam napisu vsetko co treba,,,,normalne som nasrata,,,
myslim, ze sekciu ti urobi v pohode aj skore ked teda ide na dovolenku, mne tiez dali skor, nez bol povodny termin, ale teda mne preto ze maly je velky uz ...