icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

pepusa1
4. júl 2018

@lucia2831988 veď vravím môjmu že potrebujen jeho spermie tak očami gulal neviem čoho sa bojí naham ho tak. Pohybu mam aj ja dosť každý den niečo robím plus s dcerou chodím do školy na pešo .Mňa to nebaví celý deň oddychovat už keď cítim že ma nohy a chrbat bola tak sadnem. No idem na ten sweep to podrazdenie krčka

lucia2831988
4. júl 2018

@pepusa1 jaj sweep no potom daj vedieť ako ti to robili 😂...no ved toto ani mna nebavi len lezat...ale ved ked tehotenstvo neni rizikove nema sa coho bat...ved mne kazal sex gynekolog 😀

kattky
4. júl 2018

@gabika2266 a probiotika jej davas? Kamoskyn maly tiez mal taky problem a ked mu zacala davat probiotika biogayu tsk uz bolo ok

ena87
4. júl 2018

@lucia2831988 U nas pri dcere teda ten sex vobec nezabral a teraz sa citim ako slon takze to nejdem ani skusat.Akurat si davam teplu vanu tak mozno ze to pomoze a ak nie tak uz neviem....

ena87
4. júl 2018

@pepusa1 Na Slovensku davaju vyvolavacky do zily.Ja som tak rodila dceru,ale je to teda riadna bolest s tou vyvolavackou.Aspon ja som to tak vnimala.Tie kontrakcie su bez prestavky cize si nie je kedy oddychnut,ale trva to kratsie(ze vraj)...neviem posudit rodila som zatial len raz.

gabika2266
4. júl 2018

@kattky dávam jej iba sab simplex a vigantol čo nám predpísala doktorka

gabika2266
4. júl 2018

@ena87 zaspinkal keď jej rozprávam že ju milujem že som pri nej nech pekne spinka a potom jej robím taký zvuk šuuuu a vtedy zaspinka ale zas nepomáha to stále už druhý deň spinka tak aspoň dve hodky cez noc

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 nam sab simplex nesadol. Ked som ho vysadila bolo mu lepšie. Zistili sme ze sab simplex nemozu uzivat mohe deti. Gaia probiotiká si neskúšala. Tusim tak sa volaju. Skus jej nedat par dni sab simplex,ze co to urobi.

gabika2266
4. júl 2018

@dugyna Zvuky skúšame všelijaké ale najlepšie sa jej spinka pri mnas v posteli rozbalen ..a mne to vyhovuje som spokojná a aj malička tak pekne zaspinak ale zas priateľovi sa to nepaci ze spinka s nami v posteli 😕 tak neviem či má pravdu že neni dobre že chce spinkať s nami ?

gabika2266
4. júl 2018

@emiliar práve že keď ho berie negrcka mi tak keď sa napapa aj zaspí na dve hodky tak neviem či jej ho mám vysadiť .

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 moze spinkat s vami. Ake su tam aj nevyhody.Jednak si nato zvykne a nebude chcieť ísť do postieľky,potom pozor aby ste ju neorilahli. Skor skus jednu stranu postieľky dat dole a prisunut k posteli a mas ju pri sebe no spi v postieľke.

gabika2266
4. júl 2018

@ena87 dnes som ju ešte nepoužila síce sa nevykakala len si prdka.Ja som chcela pomôcť hlavne s tým plačom lebo mi jej bolo ľúto že tak veľmi narieka a ja jej neviem pomôcť s kakanim som jej pomohla ale s plačom som bola mimo už aj ja

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 ale sab simplex nie je proti grcaniu. Tak ked jej pasuje nechaj jej ho. Dalej davaj. A cvicit jne nozkami,natierat pupikom. Plac u nas bol,ze malo mlieka a bol hladny. Dala som umele a pekne bez placu a spinkal. Potom ked bol plac tak sledovala som kaku a lactozovu intoleranciu mal.

gabika2266
4. júl 2018

@emiliar Spala somnou aj v nemocnici v posteli prvú noc som sa veľmi bála čom som ani ja nespala lebo ja mám taký spánok že sa hádžem zo strany na stranu druhý deň to bolo už iné jak som si ľahla tak som sa aj z malou zobudil ...A možno si už aj zvykla ...neviem 😕a skúsim to s postielkou

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 skus si odsat odsavackou,ze kolko mlieka si odsajes. Ja som vtedy zistila ze malo a hned sme vedeli,ze preco ten plac.

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 skus sestre to pomohlo. Mozno pomôže

gabika2266
4. júl 2018

@emiliar no ja som skusila tiež umelé mliecko a vypila z fľaše iba 25ml hneď zaspinkala ale po pol hodinke chcela zase tak som dala zase umelé mliecko ale už ho nechcela tak som skúsila prsník a ťahala dosť dlho 🙂Ale skúsim si aj oddať svoje čo som odsavala v nemocnici tak po 40ml tri krát za deň prosteked mi povedala sestra že mi ju berú a keď nechcem aby jej dali umelé mlieko že si mám odsat tak som aj tak robila

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 no skus aj teraz pred tym ze vies ze ma ist papat skus odsat
Ja som si z jedného 40 ml a z druhého nic. Dala som umele a zjedol a spal 4 hod a plac nebol. Aky pach ma kaka. Mozno bude low lactoz potrebovať.

emiliar
4. júl 2018

@gabika2266 a ako posledna moznost,ked mas dost mlieka a pekne papa a pribera daj jej cumlik.

ena87
4. júl 2018

@gabika2266 Ja si nemyslim ze mas malo mlieka.Ak si vies 40ml odsat len tak,tak je mlieka podla mna dost.Ja som dceru kojila na poziadanie,niekedy aj kazdu pol hodinu...Mas novorodenca,co je tazke.Dieta si tiez musi zvyknut na tento svet,9mesiacov bol v pohodli msternice a odrazu ma tolko podnetov,zvukov...tym placom sa tym moze vyrovnavat.Moja dcera prezila aj 4 trimester(tak sa tomu hovori) tak isto stale plac,vzdy len somnou,na rukach,nosici,satke,na prsniku nalepena,zaspavala na mojej hrudi....Skusali sme aj postielku ale bol to boj,nakoniec s nami spavala v posteli do 1,5roka.K manzelskej sme prisunuli este jednu postel a kazdy mal miesto....A ci si zvykne...a na co?Na to ze mama je s nou ked ma strach?Alebo na to ze si pri nej ked ta najviac potrebuje?Ver mi ten plac nebude trvat vecne.Kazdym dnom to bude lepsie a nakoniec bude zaspavat sama ani sa nenazdas.

pepusa1
4. júl 2018

@ena87 tu cipok vložia a v prípade že nič tak aj do žili ale ako píšeš tak tie bolesti že sú oveľa silnejšie dúfam sa tomu vyhnem termín mam v pondelok juj

ena87
4. júl 2018

@gabika2266 Ked spi 2hod cez noc je to super.Moja bola hore kazdu hodinu a trvalo to vyse 3m.Uspali sme ju na fit lopte okolo pol 1 rano,medzi tym kojenie kazdu hodinu a o pol 5 uz mala den a vstavali sme.Niekedy sa stalo ze vstala aj o 3 rano ze ma den a mama zabavaj ma.....Uz som myslela ze sa v zivote nevyspim a preslo to...postupne si nasla rezim a stale sa to zlepsovalo.Teraz prespi celu noc a to nema ani dva roky.

ena87
4. júl 2018

@pepusa1 Ved ja tiez dufam ze sa porod pekne spusti,ale zatial sa nic nedeje ani naznak...tak sa uz bojim.Jaaaaj uz nech to mame za sebou,potom sa budeme stazovat ake sme nevyspate 😁

pepusa1
4. júl 2018

@ena87 naznak ani ja tak sa bojím prenášania a presne toto som dnes vravela môjmu 😊c že už to chcem mať za sebou a potom nás čaká druhá kapitola a to že budem padať na hubu z nevyspatia 🙂

ena87
4. júl 2018

@pepusa1 😁😁 Ano doverne poznam tie bezsenne noci.Ale ja som to vzdy hovorila,ze radsej sa postaram o 10 novorodencov ako trpiet jedno tehotenstvo s porodom....U nas to ale vyzera ze druhe babo bude kludnejsie,tak som zvedava.Hlavne sme uz raz taku situaciu zazili tak nas to neprekvapi 😀 Muz sa trosku obava ale ja ani moc nie,dcera uz prespi celu noc takze o to menej roboty...

kattky
5. júl 2018

@gabika2266 my sme davaly vigantol 3 dni a potom hned sne ho vysadili nakolko maleho z neho bolelo brusko. A aj svagrina ci teraz v maji poridila tak davala malemu a tiez vysadila, lebo bol nepokojny. Nahradili sme to s Dvit

pepusa1
5. júl 2018

@kattky toto som sa chcela opýtať moja dcéra brala vigantol do 3 rokoch začiatky otras koliky ale asi aj z mlieka z nutrilonu a potom sme prešli na ine mliečko a naapravilo sa to ale prve dva tri mesiace des. Terás rozmýšľam či začať s vigantolom alebo s iným? A este sa chcem opýtať či hneď od prvých dni dávať bábätku pozabudla som

pepusa1
5. júl 2018

@ena87 však aj ja tiež no mne tam od 3-4 uz prespala celú noc a budem šťastná keď aj malý 🙂 .A ideš dávať vigantol alebo iné kvapky musím objednat a aj ortopedicku plienku tu to nezohnam

tatinka
5. júl 2018

@emiliar vsetko poviem ale niekedy mi pride ze uz aby clovek si sam robil aj doktora aj ekonoma aj vsetko...
@ena87 ved to ze lekar by mal byt empaticky a nie neprijemny, chapem , ze su to tiez len ludia ale proste maju profesiu aku maju,,,,
@lucia2831988 mozno mas citlivejsi such v tehotenstve tak si citila plyn ....ale vsak ked uz potom nie tak je hadam vsetko ok...no co ti poviem, tiez sme sa povadili ale osms i povedala, kaslem na to, aj tak som dost v strese uz zo zajtrajska ,, nemam chut riesit este aj jeho....dnes mi muz doviezol kocik z domu do bytu, stokrat mu poviem dovez len hlboky nie sportovy, jasne ze dotrepal vsetko, neviem na co, maly byt a sportovy kocik teraz este netreba tak mu vravim nech to zoberie zas naspak, som zvedava ci to tu nebude trcat este aj ked prideme z porodnice...muz ostane so mnou na noc ale az v sobotu,,,no co ti poviem, to len ja soma si nechapava podla neho ked on to chce ist zapit, lebo vies ako o tyzden v piatok by nahodou boli vsetky krcmi na svete zavrete tak treba sit teraz ked ho clovek potrebuje aby mi pomohol na izbe ....skoda reci...

tatinka
5. júl 2018

tak dievcata , o chvilu sa uz poberiem do nemocky, rano nas caka cisar okolo 8.30...s prepacenim ale posrata som uz teraz z toho...ked sa bude dat ak tam bude signal ozvem sa vam....zatial sa tu majte a drzkajte a rodte uz vase ratolesti :🙂)), dufam, ze i potom sem budete chodit a budeme si radit a menit skusenosti ....