Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@dugyna Matilda je krasne meno...a ja som na koze nerodila...bol to taky porodny stol alebo postel...polohovali ma na to...urcite omnoho lepšie a pohodlnejsie ako koza...a nohy som si drzala a zaroven o sestricku oprela
Tak nebolo ani kedy pisat...mliko nie a nie tak stale plakala a ani na zachod som nemohla...cele zle...stradila dost na vahe no uz sa to rozbehlo...bradavky mam bolave ako das,ale nevadi...kojime to je dôležité a zajtra ideme domov 😀 sa tesim...konecne doma a nebudem na nu sama a to pohodlie 😀
Nas uz dnes pustili domov,tak som rada.Ubolena ale doma.U nas kojenie na 110% uz nabehla aj pridavna mliecna zlaza...Maly je kludny,skoro stale spi 😊 Babatko za odmenu
@lucia2831988 to je ta lepsia koza 🙂 viem co myslis. ale nie je to ten origos porodny stol ktory sa da poskladat bud ako klasicka postel alebo na tri poschodia...cize jedno poschodie otecko ktory podporuje rodicku, druhe rodicka /ak potrebuje tak na rodiacej stolicke/ a to najnizsie poschodie porodna sestricka. ale aj tak super ze aspon nieco trosku lepsie ako klasicky na tych starych porodnych kozach s vypnutymi nohami.
ja som mala pri druhej dcere tu lepsiu kozu ako ty , lebo som mala zaplatenu tu samostatnu porodnu izbu...ale nohy mi vylozili do tych strmenov ako klasicky na koze.... ked som bola pri tretej v Hainburgu na vysetreni pred porodom a riesili sme polohu porodu...doslo aj k tej na SK...tak na mna slovesnka hebame aj slovenska lekarka kukli ci to myslim vazne ze na SK sa este stale tak rodi :(
dakujem aj mne sa to meno paci velmi, manzel dosiel este s tym ze Mia... no tak dufam ze sa uz konecne dohodneme :P
@lucia2831988
@ena87
baby oddychujte zbierajte silu a uzivajte babatka 🙂
Baby nejake je tu ticho? To uz ste vsetky rodili? Dnes som dala supesne s aniballom 30 cm, uz chodim v noci curat 2x hrozne...
@emiliar tak to mas ako ja ked som rvu rodila. termi som mala tusim 5-6.7 ale dr mal dovolenku takze sekcia bola 30.6. tusim o 15h.. este rano som bola doma..
ja tu fakt cakam ci este stihnem zajtra dcerine vystupenie v dennom tabore o 16h...alebo uz nie...nejako sa mi tam mala furt puci- lenze na CTG to pucenie vybehlo ako kontrakcia...
no a teraz sa tu puci nejako casto...
Tak teraz sme uz v porodnici ale po ceste sem sa mi zastavili kontrakcie.... ale tym ze mi voda zacala odtekat rano o 7 h uz by som aj tak musela ista takze som tu a cakam kedy sa to opat rozbehne
ahojte , potom vam kazdej poodpisujem, a aj si precitam co uz tu ktora mate noveho, a ktora uz ste po porode 🙂)
teraz aspom v kratkosti par riadkov,,,,rodili sme toho 6.7.sekciou za pomoci spinalu a este dakeho oblbovaku, musim povedat ze toto pre mna bolo dost tazke, ale najtazsie boli dni po sekcii co som aj revala od bolesti ,,,ale vynahradza nam to ale nas syncek a som stastna , ze ho mame, mne hned po vybrati maleho ukazali na minutku, muzovi ho prilozili telo na telo a verte ci nie, muz sa rozplakal, mam to aj na videu, krasne je to , uplne dojata som bola ked som ich oboch takto videla...potom maleho umyli a priniesli mi ho znova ukazat, povedat vahu , dlzku, ....na druhy den bolo treba vstat z postele, myslite , ze mi niekto pomohol? nie...sestricka ma odbila , ze ona by mi aj pomoct mohla ale co ak ma prudko mikne a nieco natrhne alebo porusi, tak si sadla na postela pozerala sa ako a trapim s tym vstavanim...v sobotu sme sli na sukromnu izbu kde uz prisiel aj manzel a bolo v plane , ze tam prespi az do doby kedy nas pustia domov, ale co cert nechcel dostal v nedelu vysoke teploty a teda sield omov, prisla moja mamina tak ta mi pomahala ...v utorok nas pustili domov, baby moje keby ste videli ake mam spuchnute nohy, mamich horsie ako pred porodom, davali mi aj tablety na odvodnenie, po porode som mala zapuchnute aj ruky , tabley nepomohli, ruky sice podpuchli ale co som mala strptnute pred porodom prsty na lavej ruke teraz mam uz na oboch, nohy fakt ako snezny muz velka noha, vraj prejde to same mam len cakat, no a o bruchu ani nehovoroim, som zhrozena ked si ho vidim, kedze maly bol stale natlaceny dolu a teda mi brucho ovisalo uz v tehotenstve teraz je to ani neviema ko to opisat,,,,hambim sa aj pred muzom vyzliect, bsucho mam ovisnute dolu natolko ze si ani susku nevidim, popukane vsade ale kaslat uz na tie pukance ale ta ovisnuta koza, mam z toho des ci sa mi to podari cvicenim dako napravit, dr tiez vravel ze no zial nevie mi to zarucit ale teda mam skusit, samozrejme az po sestonedelke...vobec neviem co s tym bruchom ovisnute je to velmi prevelmi , no a aby toho nebolo malo tak asi 5 dni po sekcii mi sice nabehlo mliecko aj to vyzeralo ze bude ok -to bol asi utorok, no a od vcera mi uz ide len take riedke vodove mliecko, chcem sa s pojit s dakou laktacnou porad.ci by mi vedela poradit co s tym....syncek je riadny kriklunik a obcas je to trosicku na prasky ale milujeme ho anemenila by som ho za nic na svete, aj muz sa velmi snazi, sice ma teploty ale nasadi rusku a ide pomoct prbalit, okupkat a vsetko co treba, aj mna teriga ked sa potrebujem zkotit z gauca alebo tak, ale dnes uz mi vyberali sitivo z brucha tak uz snad to bude lepsie ...len keby fakt to brucho tak neviselo, mam z toho traumu :(((
a este som chcela napisat , ze nakoniec je dobre , ze sme sli sekciou lebo malicky bol teda sikmo a este aj rucicku mal vzpriecenu ze ho doktor mal problem vytiahnut....vraj nebolo by slo vytlacit ho normlane ...

@ena87 ale bola si v polohe na koze ako je typicke na Slovensku vsak?
ja sm pri tretej dcere nacvicili 30 iba raz inak om tych 28 tusim davala v pohode a mala hlavicku 34cm a v pohode nemala som vobec nic...
tato dcerak ma zatial mensiu odhadovanu hmotnost tak uvidime, pijem tentokrat aj malinu, dala som si raz alchemilku (ale mi z nej ostalo nejako blbo- skusim este raz)... tak uvidime hadama sa nepotrvham...
ale ja som rodila na styroch takze aj ta poloha vela spravi..