icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

tatinka
13. júl 2018

@ena87
@dugyna tak baby uz mam po porode, vdaka Bohu 🙂 ale vdaka Bohu hlavne za nasho drobceka

tatinka
13. júl 2018

@pepusa1 si zlata , ze si na nas myslela v den sekcie, veru narocne je to
@ena87 jejo gratulujem k Filipkovi, riadne vlasky ma 🙂
@lucia2831988 Luci zlatino gratulujem, inak ze surodenca jej adoptujes ,,,tie po porode som si povedala ze raz stacilo 🙂 a dojdem domov a muz ze ci by sme si urobili este jedno ze on by chcel ale kedze vie ake to bolo tazke lebo videl ma napichanu hadickami a vycievkovanu a sli mu slzy tak povedal ze rozodnutie necha na mne,,,no brala bych aj druhe dietatko ale neslo by to bez porodu ?

tatinka
13. júl 2018

@emiliar inak teba obdivujem ze tretia sekcia, ja osm myslela ze umrem aj z tejto jednej

tatinka
13. júl 2018

@emiliar dakujem 🙂 , ved pozeram ze sa to tu uz pekne rozrodilo vsetko, je to super, dufam, ze se kazda budeme chodit aj tak po porodoch a radit si a podporovat sa 🙂

emiliar
13. júl 2018

@tatinka tesim sa ale aj bojim. Aj ked viem co ma čaká. Druha sekcia bola super hned v ten deň som chodila ako srnka. Uvidim co tretia.

ena87
13. júl 2018

@tatinka Gratulujem 😉 Uzivajte si babatka 😊
No tie porody su take.Zeny si to vsetko musia vytrpiet.Hadam sa das rychlo dokopy.Na to brucho skus stahovaci pas-ja ho tiez nosim a kazdym dnom je to brucho mensie a cvicenie tiez chcem zacat ale az po sestonedeli...Ale hlavne ze ste obaja ok.

pepusa1
13. júl 2018

Ženy tiež som po sekcii akutnej strašne ťažký pôrod doslova išlo o život nám obom ,malý je teraz na intenzívnej starostlivosti ,lebo sa nadychol v bruchu výkalov je to ojedinely syndróm ale stane sa. Bolo bolo to chybou lekarou lebo ma nahali trpieť. V piatok mi zacali kontrakcie večer pred polnocou nahali ma v nemocnici len prespať a že mám infejciu v moči poslalo ma domov. Lenže mne sa nič nelepsilo. V pondelok po prebdenych nociach naspäť v nemocnici odrazu infekciu nemám tak čo sa deje? Mala som bolesti v podbrusi a plus desatminutove kontrakcie niečo sa zle dialo lebo otvorena len na 1cm. Druhý deň utorok to iste aj som krvacala už stupnili sa bolesti ale to čo prišlo to neboli kontrakcie normálne mňa akoby zabijali za živa. Neotvorena stále rovnako do toho veľmi vysoky tlak epidural nezabral to som uz plakat začať a už bolo zle rychlo na cisársky spinal zahral ulava a ja som omdlievala. Moj muz bol pri mne to ma držalo inak by som už nevydrzala. Maleho rychlo vybrali bolo večer po osmej a ešte k tomu on v sebe vodu ani mi ho nedalo na mňa ako som čakala okamžite sním utekali. Toto čo sa mi stalo bola vina týchto lekárov v poslednej chvíli ma otvorili inak by to zle dopadlo. Maly chvala pánu bohu lepšie a lepšie sme šťastný že sa dobre zotavuje.Celá rodina prežívame ťažký týždeň takže internet a podobne veci su bokom .Ja, sama mam este čo robiť so bou bolesti hlavy chrbtice brucha.

lucia2831988
14. júl 2018

@dugyna neviem ci to bola lepsia koza...mala tiez vela moznosti polohovania...viem ,ze najskôr som lezala potom pri porode inak ma dali a pri siti tiez...ale presne je to jedno hlavne je,ze to neni klasická koza...toho som sa bala lebo je to mega nepohodlne a v tom vycerpani byt este tak no dakujem pekne...Miu som aj ja uvazovala 😁

lucia2831988
14. júl 2018

@tatinka zena konecne...boze uz som sa bala co ke s tebou...no sestricka je dobra puca...v Nitre boli uzasne...pomahali a obskakovali...ako fakt som spokojna...a obdivujem zeny co mali sekciu...chvala bohu ,ze doktor mi ju odmietol spravit...ja som ho o nu prosila ..bolo to strasne moj porod...no uz mam po tom a trosku sa trapime...malinka malo papa ja mam malo mlieka a este sj prisat sa nevie tak dost schudla,mne sa uz aj prsniky stvrdli a bradavky mam do toto. Tiez to riesim s laktacnou,lebo velmi chcem kojit...tak robime co sa da i ked musime aj dokrmovat bohuzial...inak je dokonala papulka moja...no a aby nebolo toho malo ako som doma a vela s malou sedim koli kojeniu nech co najviac je na cecku tak mi povolilo sitie na nastrihu a jak sa to furt o vlozku skrie tak sa to aj roztoto a asi trochu otvorilo a nasledne zapalilo🤔 vcera som padala z nôh od bolesti uz...tak repikujem a davam si na to sprej

lucia2831988
14. júl 2018

@pepusa1 uf...k tomu neviem čo povedať...strasne...no hlavne,ze sa dobre zotavujete...drzim palce a prajem vela sil a zdravia

lucia2831988
14. júl 2018

@tatinka dakujem aj ja gratulujem... malinký je nádherný...moj po porode povedal,ze to nepraje nikomu vidiet...reku vidiet ci zazit 😂 lebo bol to masaler posledne 3h...nutilo ma tlacit no nemohla som a doktor ma rukou otvaral pri kontrakcii+napichana kadecim...no ohromna bolest...ja to uz znova nechcem zazit...aj ked miminko potom este chcem 😀...kiezby to islo bez porodu 😭 a neviem si predstaviť zeby som mala cisarsky...obdivujem,ze to zvladas...mimochodom...nohy prejdu...aj mne opuchli...ja som sa ich naplasila az velike hrozne a nic nepomahalo...teraz uz mam iba chodidla...lytka sa stiahli uz...ale iba teraz

emiliar
14. júl 2018

Uf ako citam co ste každá kadeco zazili. Nech uz mam po sekcii. Uz to chcem mať zasebou a byt doma aj s malinkou.

ena87
14. júl 2018

@lucia2831988 Neboj druhy porod bude iny a rychlejsi.Ja som sa bala,ze som doma plakavala ked ma nikto nevidel,ze ako druhy porod zvladnem a bol 100x lepsi ako prvy.Bolest bola,to je jasne ale nie ako pri prvom.
Mna tiez otvarali pri prvom a teda viem co to je za bolest,rodidla bolia este dlho po porode....
Sitie nezavidim teda,ze sa zapalilo,ja sa hojim v pohode ale aj tak to boli,stipe tak si neviem predstavit keby mam zapal ze ako to boli.No len nech rychlo prejdu tieto dni aby sme sa mohli v pohode vytesovat z nasich ratolesti 😊

lucia2831988
14. júl 2018

@ena87 no obavam sa,ze u mna to tak nebude...mamka vravela,ze ona pri kazdom sa zle otvarala a vytrpela si svoje...vsetko zle musim podedit 😀...
No aj ja som sa hojila dobre...a zrazu ako stehy povolili tak sa mi to zapalilo ale zo dna na den a to aj stale do sprchy chodim nech si nezanesiem a aj tak...ako obcas aj jem postojacky...je to strasne ...myslela som,ze doma bude uz behat ako srna a nevladzem nic...trosku porobim a uz ma to zacne boliet a musim lahnut... najhoršie je ked mala sa chce 2h hojdat na rukach...vtedy ma to dost boli a +chrbat 😂 ale verim,ze coskoro to prejde

dugyna
14. júl 2018

@lenocka84 dakujem

Baby nasa malicka Matilda nas pekne porpiala narodila sa po 26,5h 14.7.2018 9,25h , ma 2680g a 46cm a uz oddychujeme vsetci spolu doma.
@tatinka gratulujem krasnucnky

dugyna
14. júl 2018

@ena87 kukni kolko som rodila ja a stvrtorodicka 🙂

dugyna
14. júl 2018

@pepusa1 drzim palce aby ste boli obaja co najkor fit

lucia2831988
17. júl 2018

@dugyna gratulujem k malinkej a veeeela zdravia prajem...co sa dialo? preco tak dlho??ja som 16h a mala som dost nezavidim veru ...ale je to za tebou..drzte sa

pepusa1
17. júl 2018

Zdravým všetky. Malý už nepotrebuje byť na kyslíku. Dnes máme presne týždeň krásne sa zotavuje. Mňa včera prepustili domov a rátam pár dní a budeme ho mať doma. Mám teraz traumu z toho čo sa nám stalo ale som vďačná bohu že je už dobre.

pepusa1
17. júl 2018

Tie čo ste po cisárskom ako to mate s krvacanim? Ja po každej toalete krvacam tmavú krv a druhý deň mám zvýšené teploty oni vravia že to je normálne ale ja sa bojím a pôjdem k dr lebo trpím aj na chrbticu nemám oddych behala som za malým namiesto odpocinku tak som sa dosť rozhodila no bolesti mám stále viem že zotavenie trva dlhsie

ena87
17. júl 2018

@pepusa1 ak mas pochybnosti urcite utekaj k lekarovi,porod si mala tazky tak netreba nieco zanedbat.Lepsie ak ta lekar ubezpeci ze je vsetko ok a ze sa rana hoji...
Super,ze maly uz nemusi byt uz na kysliku a ze je to lepsie.O chvilku ho mate doma a uz si budete uzivat jeho pritomnost...

pepusa1
17. júl 2018

Ahojte predstavujem vám môjho Christophera, ktorý sa po veľmi ťažkom pôrode narodil večer po ôsmej hodine v utorok 10.7.18 s váhou 3,656kg dĺžku nevieme cez 50cm . 5 dni bol na kysliku, zajtra už ide domov rýchlo sa zotavil a veľmi sa tešíme celá rodina.

emiliar
17. júl 2018

@pepusa1 veľa zdravia prajem krásny je

dugyna
18. júl 2018

@lucia2831988 dakujem. No co sa tyka porodu moju mamau vzdy ledva stihli doniest a ona rodila. u mna podla vsetko je 1-2 porodna spojena a je velmi dlha, nasledne tretia taka ze nikto nic netiha.
Dlho preto ze v PIA o 7h mi zacala postupne odchadzat voda, kontrackcie take co som citila az po 10h, dala som si este sprchu najedla sa..okolo obeda klisitír sprcha, sa to ukludnilo ze si ese pospim ..no tam sa pomaly opat rozbehlo dostala som sa az na 6min kontrackie silnejsie...tak ze ideme...ze vsak aj pred 19h buem musiet koli odteceniu vody...
take okolo 16h sme dosli do porodnice a mne sa vsetko zastavilo....CTG ciste a bez kontrakcie...nalez krcok vysoko nespotrebovany a max pre 1 prst... no tak parada sestricka ma utesovala ze to sa stava ze mam byt vklude rozbehne sa to. Vana bohuzial nemohla byt lebo vsak mi odtekala voda....dali nejake homeopatika ze mozno pomoze...no nic...takze som sa navecerala...kontrakcie zacali ale pohode...ATB nedavali len sledovali CRP a leukocyty..... nasledne sa cosi zacalo diat ale nalez rovnaky....kontrakcie silneli ja suz som bola unavena a pred nami noc a krcok stale rovnako....tak mi dali infuziu aby som sa vyspala...manzel inak bol celu dobu so mnou cize sme stravili noc v nemocke....rano uz bolo 24h po odtekani vody znova vysetrili CRP, leukocyty kukli ci voda cira. CTG tocili priebezne aj v noci.
No tak prisli ze musime malu pomaly dostat von ze zatial vsetko ok tak zacnu vyvolavat... dosla so spgatikom /vyzeral ako kratka hruba snurka - volaju tampon...to mi len jemno dali dnu...napustene prostaglandinom...no a ze uvidime. vyhodou je ze to vie sestricka vybrat ked uz sa to rozbehne.... 1,5h som bola hrdinka nic sa nedialo.....a potom sa spustil taky kolotoc ze z nijakeho nalezu som porodila za 45 min... zrazu kontrakcie silne a10mi potom 5 potm2..ledva sme presli na porodnu izbu...tam som nemohla ani lahdnut aby ma vystretrili ci uz mozem tlacit...porodna sestricka sa vynasla...vysetrila ma v inej polohe a potesial infskou ze branka zajdena mozem pozvolne tlacit....na tri tlacenia som mala malu pri sebe...

takze preto tak dlho. ja som tretiu dcerku rodila tiez dlho o 21H ecer tlaky hned kontrakcie a 10min take ze celu noc som bola hore...na druhy o 12h v porodnici a len na 4..a zastavilo sa to...potom sa spstilo ale cela som sa triasla unavena kedze som nespala...tak mi prispali na 2,5-3h..nasledne som bola na 6,5 a praskla voda a mala bola do 45min vonku...

cize u mna to nie je nic atypicke, len vsetci tak kukaju ze 4 rdicka to bude rychle

ale bez nastrihnu ci potrhnutia. len ma to trosku viac bolelo dole pri porode aj po porode ako pri tretej ale to tym vyvolanim si myslim

dugyna
18. júl 2018

@pepusa1 ak mas teplotu treba ist lekarovi to nie je ok.

dugyna
18. júl 2018

@pepusa1 krasny gratulujeme a vela zdravicka. tesim sa ze uz ide tak rychlo domkov k tebe.

pepusa1
18. júl 2018

@dugyna dnes je ôsmy deň v nemocnici a poobede si ho pôjdeme vziať keď muž príde z roboty .Ďakujem pekne veď nech už je iba dobre 🙂..a ja idem na krv aj s močom dnes tak uvidím zajtra aké výsledky budú. Po cikaní krvácam dosť a viem že sa aj prečisťujem ale nepáči sa mi celkovo že mávam tie zvýšené teploty tak možno dáky zapal to bude

gabika2266
18. júl 2018

Dobrý večer chcem sa opýtať priateľ robil malej čaj ale nevšimol si že jej robí čaj pre dojčiace matky (teda moj čaj ) Uškodi jej alebo treba ísť ku doktorke?Vopred ďakujem

dugyna
19. júl 2018

@gabika2266 caj? A naco? ak je dietatko kojene do zavadzania prikrmov nepotrebuje nic ine len materske mliecko. Co sa tyka caju predpokladam ze nejaky bylinkovy...a vypila asi tak max nejaku 50ml flasticku aj nie menej...cize netreba

dugyna
19. júl 2018

@pepusa1 super rychlo sa zotavil to je vyborne. teplota sa nepaci ani mnme...ale moze to byt napr aj z prsnikov na ne potm kapustne listy a teple sprchy... ja krvacam vzdy viac ked sa mala koji... drzim palceky a uzivajte si jeden druheho