icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

gabika2266
19. júl 2018

@dugyna Doktorka nám odporúčala na bruško lebo mala problém sa vykakat vypila 20 ml viac nie ...čaj bilinkovy

dugyna
19. júl 2018

@gabika2266 kojis ju alebo aj prikrmujes? na vykakanie staci pomasirovat olejcekom od salosu -detsky uvolnujuci a pouzit kostkovy nahrievaci vanskusik...

tatinka
20. júl 2018

@emiliar no ja som zdechinala od bolesti po sekcii, aj mi dali daco do infuzky ale bolesti neprechadzali tak po niekolko hodinach mi dali inj do zadku a az to zabralo...
@ena87 mozem tens tahovaci davat aj ked osm po cisarskom ? mozno sa pytam ako trtko ale neviem 🙂) tak lenpre istotu....vies co ja sa bojim hlavne tej ovisnutej kozky, ostatne sa zhodi cvicenim ale ta koza visiaca z toho som dost zdesena cis a to stiahne ...
@lucia2831988 mne odpuchli uz nohy ale az vies kedy ? ked mi vybral stichy,,,vies co chcela som vam sem napisat hned ako sme dosli zporodnice ale nebola som schopna ani s prepacenim prdnut si, pravdu ti poviem ked mi odstranili cievkovanie nedalo sa mi par dni udrzat moc, som plakala od hambi aj stresu aj bolesti aj neviem coho vsetkeho,,,s cikanim sa to uz upravilo, este to ovisnute brucho je horor, koza tam visi ako starej zene, modlim sa nech sa to este stiahne,,,
ale najhlavnejsie je , ze nase ratolesti su vporiadku,,,u nas skonstatovali , ze vdaka Bohu ze siel maly cisarom lebo okrem zleho otocenia bol aj vzprieceny rukou a neslo by vytlacit ho....
aka je prinzecnicka ? krasna okana je z nej....nas je taky mlay kriklunik , obcas mi aj nervy tecu ale milujem ho moju , nasu lasku najvacsiu,,,,,
@dugyna dakujem , tiez gratulujem, krasne meno sta dali, inak drobucka je, nas maly pri narodeni mal 3400 a chudol na 3040, to som reku drobcek je to, aj male cislo veci mu je este velke, a tvoja ani tri kg nemala, drobunka princezna....
@pepusa1 hroza, to takto nechaju lekari, hlavna vec zep laty zvysit pytaju a ked clovek potrebuje takto sa zachovaju,,,vdaka Bohu , ze ste v poriadku a gratulujem k babatinu

tatinka
20. júl 2018

jaj baby moje, som taka rada, ze uz mame po porodoch a anse ratolesti su uz pri nas zdrave v poriadku,,,

tatinka
20. júl 2018

urady ste si uz obehali ?

ena87
20. júl 2018

@tatinka juuuj no neviem ci mozes ten pas aj po sekcii.To mi nenapadlo,popravde...
Ja ho uz ani moc nenosim,brucho sa stiahlo ale tak samozrejme je ochabnute,to da cas kym sa dam trochu do formy.
Ja som si urady obehla hned prvy tyzden...este ten prispevok ked budem vybavovat tak este to chyba...na to sa teda netesim.

dugyna
20. júl 2018

@tatinka urady obehal muz, 10 eur nas bude stat rodny list.
Ano drobna este aj 56 su jej niekore velke. Tretia malá

ena87
21. júl 2018

@dugyna To ja 56 malemu neobleciem.Nakupila som bodynka a zbytocne...Este k tomu davam latkove plienky takze aj niektore 62 su mu tak akurat s plienkou...

kattky
21. júl 2018

@dugyna Preco 10€ vas bude stat rodny list? Ved unas je prvy doklad zadarmo

lucia2831988
21. júl 2018

@dugyna aha no tak to mas zaujimave porody...no ja som zase vkuse mala kontrakcie a spat sa mi nedalo...mne sa porod spustal len pomali aj mi davali na uvolnenie nieco a uvolnilo a trosku som sa otvorila a zase sa to zaseklo a takto dookola...ale kontrakcie nonstop a silne...no a posledne 3 hodinky to bolo strasne...to sa nedalo...nebyt toho tak v pohode...ako jasne odtrpela som si,ale tie 3h to bolo pre mna na pokraji smrti...keby sa otvaram normalne a toto by bolo pol hodinku tak este alebo keby mam aspon epi...ale teraz co pocuvam vsetci mali strasne porody a aj tu baby tak asi som na tom dobre...

lucia2831988
21. júl 2018

@tatinka no mne uz tiez odpuchli...uz je dobre...ja som cakala,ze sa ozves este z nemocnice...stale som sledovala ci si nenapisala ako si na tom 🙂 no to cievkovanie asi neni bohvieco...ja som sa nevedela vycikat po porode na posteli ked dali podomna dozu tak sestricka,ze ma nacievkuje...to som povedala,ze nie,ze ja vydrzim a pojdem na wc...normalne som rada,ze som sa nedala cievkovat...ale teraz ma mocovy svrbi,reze...no nic moc...fur volaco,ale nevadi kazdy den je lepsie a lepsie...tuto noc mi malinka dovolila spat az 3hodky...a cele doobeda mrzuta bola tak sme s priatelom ju hodili do koca a sli sme do parku,lebo by som sa uz zrutila a zacala by som ja kricat...nerada ju bravam cez najvacsiu horucavu,ale ked musis tak musis 🙂 takze uz spi pekne 4 hodky s jednou prestavkou az sa bojim co bude zase v noci 🙂
uff no este,ze teda bol ciasrsky...ja som rada,ze nakoniec u mne sa to postastilo prirodzene...a aj som rada,ze doktor ma nepocuval a bol proti tomu aby mi spravil sekciu...aj naprik tomu,ze to takmer neslo 🙂 teda takmer som sa neotvarala...no doktor robil vsetko co mohol aby mi pomohl a vazne som spokojna s nim a aj personalom az na to,ze pupocnikovu nenechali dotiect a malu mi dali na brucho iba na minutku...ale hlavne,ze je uz dobre a mala je dokonala...pomalicky uz pribera a vnima stale viac a viac az mi je luto,ze to nebude navzdy take babo...
u mna urady este niesu uplne...ja neviem co este treba...rodny list mame a musime prispevok vybavit ale co este to neviem :/ co sa vsetko vybavuje ?

pepusa1
Autor odpoveď zmazal
pepusa1
21. júl 2018

@tatinka ahoj veru hrozne to bolo slabe slovo traumu mám ale vďaka bohu už je dobre a maličkého mám doma .a urady ja kym vybavím to potrvá ale aj u vás sa nabehate

pepusa1
21. júl 2018

Ženy v nemocnici keď sme v stredu vyzdvihli malého tak ho kŕmili nasilu aj na tri krát aby vypil 80ml a že mam mu tak robiť že on vypije no mne sa to zdalo moc ale tak urobím mu 80ml a vypije 70ml a už do ňho viac nepcham. A on veľa spinka aj 4-5 hodín dakedy tak vtedy vypije ale keď spí menej tak aj 60ml

pepusa1
21. júl 2018

@dugyna a predsa mám dáky zapal v moči teda už od kontrakcii potom povedali že nemám no katastrofa tak som na ATB teraz a ďakujem ti🌹😊

lucia2831988
21. júl 2018

@pepusa1 no ja kojim ale obcas dokrmujem a robim jej 30 max 50 a kolko vypije tolko vypije nepcham do nej...ona sa potom dusi a vypluva...podla mna babo vie kolko potrebuje a spi tak dlho asi pre to mnozstvo a aj to,ze je to tazsie ako MM...moja ma take 3 h intervali cca ale niekdy ani za svet nechce spat...juj ATB nezavidim...boze ty si to pekne odseries s prepacenim...akokeby si toho uz nemala vsetkeho dost :/ ja mam asi tiez zapal mechura,ale snazim sa zatial prirodnou formov liecit...bojim sa aby som po ATB nestratila mlieko

dugyna
21. júl 2018

@pepusa1 nemusis sa bat kojit sa moze aj pri ATB, bohuzial vacsina lekarov sa tvari ze nie. Ale narp. cefuroxim sa moze aj pocas kojenia cize mozes byt vklude... len treba kuknut ake ATB mas...
nasudujte stranku mamily zistite kopec mytov o dojceni
@lucia2831988 treba ostupne prestat dokrmovat aby sa zvysila tvorba...a odsvavanim po dojceni zvysujes laktaciu aj keby si nic nedostala len samotnou stimulaciou.
Ja mam tolko ze vcera som odstala 125 z jedneho a 140z druheho, starsie si zarobili ako kakao. teraz musim odsat lebo mam ako kamene.

ena87
21. júl 2018

@lucia2831988
@dugyna Ja tiez kojim na poziadanie,mlieka mam dost ale nechcem vela odsavat aby sa to ustalilo pekne.Obcas mi este napuchne ta pridavna mliecna zlaza tak to riadne boli...Ale ked maly nestiha pit a mam prsniky uz ako kamene tak odsajem a dcera vypije 😁 Som aj myslela ze dam tandem ale uz sa nechce prisat,tak aspon ze vypije z pohara.
My zase mame problemy so zapareninami a aj koliky nastupili...no srandy kopec...

dugyna
22. júl 2018

@ena87 no ano to viem ze ked odsavas tvoris len ja odsavam vtedy ked su ako kamen... tandaem sme mali pri prvych dvoch ale to prva dcera sa kojila az do porodu... ale na druhej strane neviem ci by som isla do toho este raz... ako jasne keb ta 3 rocna pytala tak jasne ale nepyta vypije z poharika a hotovo. Ak tak myslim ze ten tandem bol mozno cas dost hormonalny zahul.. ale zase pekne obdobie. Teraz to asi tak vnimam ze som este stale unavena po porode. Zapareninku sme mali hned od zaciatku a uz sme skoro zbavili nakoniec pomohla masticka lavera proti zapareninam a domaca mesiacikova mast ale este mam v zalohe taku vlnunod popolini ta sa da na zapareninku. Starsia ma tvoja kolko?

dugyna
22. júl 2018

@kattky nerozumiem tomu tiez. Asi za to ze ho vydavaju na zaklade rakuskeho rodneho listu , mala sa narodila v Rakusku. Aj ked si nepamatame ze by sme pre 3 rokmi platili za rodny list..

dugyna
22. júl 2018

@ena87 teda tak to je chlapisko. Moje baby standartne nosili tie velkosti 56,62. Resp 0-0, 0-3. Prva a tretia zachvilku uz len 0-3, ale druha a teraz stvrta si troska pobudnu vvtych 56... hlavne Matilde su ajntie 56 niektore velke 😉. Ja tiez latkujem ale aj tam mam problem ze som musela ciastocne teraz pouzivat ekompleinky xs tie su na 2-4 kg. Lebo latkovky aj tie babylucy xs su nam este velke a preteka jej to. Daju ss mi pouzit ta latkove stvroce na novosklad aspon.

kattky
22. júl 2018

@dugyna teraz uz clovek aby za vsetko platil. A este z tej almuznej co tu dostavame.

tatinka
22. júl 2018

@ena87 ja som tak zhrozena z tej ovisnutej koze, hambim sa aj pred muzom, uplne ked sa vidim v zkradle placem co mam z toho depku ze pravdepodobne bude plastika brucha....
@dugyna u nas tiez muz obehaval urady, chuda mje mal teplotu 39 ale ked na tych uradoch maju take sproste terminy ze do par dni nahlasit kadeco
@lucia2831988 rodny list, zdravotna karticka, socialna poistovna tam tebe aby sa ratalo do dochodku, smeti nahlasit za babatko, trvaly pobyt nahlasit, asi tvoj priatel si vybavi mesacny prispepvok u zamestnavatela, plus danovu ulavu....z nemocky som nemala ako dat vediet kedze nemam na tel aktivovany net a poviem ti pravdu mala som po sekcii take bolesti ze osm nevedela cia som...inak hormony so mnou mavali aj v tehu a mavaju do teraz, z nicoho nic sa rozrevem...ked pozriem na tu ovisnutu kozu tak sa rozrevem dalsikrat,,,,a ked ma moj nocne a som s malym sama tak mi je smutno ze muz je v robote a nie doma co je samozrejme v poriadku ze je v robote to len mne drbe z tych hormonov asi....vcera mal moj tiez nocnu a maly od siestej do pol jedenastej ani za svet byt kludny, zaspal a ako nahle osm ho prelozila mne z ruk do postielky do sekndy rev ,,,,uz som bola zufala , krce mal chudatko moje luto mi bolo, aj nervy ze ho neslo uspat ...ale som najstastnejsia mama na celom svete a denne dakujem Bohu za tento dar apozehnanie....malo mliecka mam, obcas je to ok ale obcas musim dokrmit, zaujimave ze niekdy aj dva dninedokrmim a potom normlane vidno ze je menj mlieka a musom dokrmit, neviem preco, vraj asi kvoly sekcii...kto vie...

tatinka
22. júl 2018

baby ako to riesite ked maju vase ratolesti krce bruska ? vraj teraz sa este masaz davat nema, ze az ked ma babo mesiac,,,ale ako mu potom pomoct od toho ? od sa vykadi aj vyprdi ale niekedy na vecer mava krce a neviem ci to nema aj z tych kvapiek vigantol co mu dala pediatricka, uvidim, skusim odsledovat,,,vcera ma prehnalo asi trikrat lebo som jogurt zapila cajom 🙂 som sa pozabudla...no a veru aj maly ako som ho nakojila tak sa s prepacenim presral az na chrbat 🙂

emiliar
22. júl 2018

@tatinka ešte som nepočula ze by z vigantolu boli krce. Ja som masirovala od narodenia a pri prebalovani jemne cvicila nožičkami. A keď kojite tak odsledovať stravu. Ja som nekojila iba mlieko umelé menila. A vigantol som davala rano nie je v tom ziadny rozdiel no skuste dat rano.

ena87
23. júl 2018

@tatinka Aj moj maly ma koliky aj dcera mala.My davame espumisan kvapky,to mu pomoze.Ale aj cvicim s nozkami a obcas na fitlopte ho kolisem a tam zaspi hned,ten pohyb velmi pomaha na koliky...horsie je ze z tej fitky dost boli chrbat.
Moj maly sa tiez zobudi okamzite ako ho polozim z ruk,obcas vydrzi lezat ticho aj hodinu a inokedy zase aj 2 hodiny ho vlacim.Riesim to nosicom,aj teraz ho mam v nosici a spokojnost na oboch stranach 😁
Tie placlive stavy sa volaju ze baby blues.Normalny stav,ja mam tiez chut sa niekedy rozplakat.Hlavne v noci ked dojde unava a maly sa chce hojdat na rukach...muz spi a ja chapem ze musi ist do prace tak sa potrebuje vyspat ale na druhej strane by som mu to najradsej vykricala ze nech laskavo vstane a pomoze mi...Bude lepsie...prve tri mesiace su najnarocnejsie a potom to uz bude brnkacka 😉😊

ena87
23. júl 2018

@dugyna Ja som mala najprv kapsovky ale tie malemu pretekaju a teraz mu davam plienky a na vrch pull-ky to ma v pohode.Tiez mam babylucy XS a su mu dobre.Horsie je ze nestiham prat.Obcas mu dam aj vkladacky do pull-ky miesto celej plienky...ale na vychadzky pouzivam jednorazovky lebo on dost kaka tak aby s tym nebolo tolko roboty.
Ja mam na zapareniny imazol,kupem v repiku ale nevidim velmi vysledky.Je mi ho az luto ked vidim ten krvavy zadok...

bubatenko
23. júl 2018

@tatinka ja mam julovcatko 2017 , a ano vigantol moze sposobovat kŕče, je to D na chemickej baze, vacsina mamin v nasej skupine preto pouzivala skor Baby D od Jamiesonu, je to viac na prirodnej baze

ena87
23. júl 2018

@dugyna mne ani dcera nenosila 56 pri narodeni mala 3610g a do 3 tyzdnov pribrala na 4200 cize ja som davala 62 obom akoro id narodenia.Tu 56 oblecie ale je to uz na hrane,je v tom natlaceny a vyzera to smiesne...

dugyna
23. júl 2018

@kattky presne ako pises z tej almuznej, potom zeny o pracuju z domu ..tak musia pracovat aj po porode...
@tatinka presn si o vystihla...a u nas sa vsetko stoplo lebo vsade az ked budete mat slovensky rodny list....to v nemcine citujem pani uradnicku "je len zdrap papiera ktory o nicom nehovori" akoze krava nad kravu...
@ena87 no ja mam taku lienku novu ze uplne pre novosko z mamaje...kuknem znacku. malicka ma pod 3 kg cize jej su exte aj tie xs velke..kapsovky som pouzivala vzdy az ked mali detska cca 8-9mes, pripadne niektore od 6m. ked davam malej tak pripadne este vkladacky d tej pullky xs /len tie malinkate mam len 2ks/ a to m vzdy pokadi az von...aj svtorec ked tam dam...cize preto kombinujem.
a na tie zapareininy je toto super https://www.ekomarket.sk/prirodna-lekaren/lieci...
pripadne skus tu laveru a nechtikovu mast.
tak t ste asi aj ty s manzelom vysoky...ja som mala trtiu dcerku najvacsiu ta mala 3340g a trosku obliekla aj tie 56..na latkovy som pouzivala ten extendro co preldzil zapinanie body