icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

lucia2831988
25. júl 2018

@dugyna no slusne odsavas...ja som dala max 20 z oboch po kojeni,ale ja uz mam take bolave bradavky,ze nemozem odsavat...ale malinka je na cecku kazdu hodinku takze stimuluje🙂 dokrmujem tak 1-2x denne 30-ku..co podla mna nieje az tak vela

lucia2831988
25. júl 2018

@tatinka tak vsetko uz mame vybavene..akurat dnes uz len smeti a pobyt priatel nahlasi...davku som dala sebe a dane my chceme raz rocne 🙂...celkom sme to super obehali...mali sme stastie,ze nebolo vela ludi
hormony dali aj mne zabrat,ale uz je to lepsie...len sa potim ako kon...sa budim uplne mokra...nic moc ked potom vstanem a idem kojit...hadam to prejde...a nohy mi narastli :( uz nic neobujem co som mala pred tehu...ma to stve---hlavne jedny lodicky a jazdecke topanky :/..s nocnou ani nehovor :/ ach vadi mi to fest...hlavne,ze ide uz o 15-tej a je tam do 6tej :/...a tiez mame dni,ze je nepolozitelna...vcera to bol masaker,ale v koci spi krasne...tak ked som hotova obed neobed sup do koca a ideme do parku...ibaze to vtedy si ja neoddychnem 🙂 ale nevadi milujem ju...inak mame zle vysledky z odberu z paty :/ dufam,ze sa to nepotvrdi...a s kojenim neboj rozkojis sa...len casto prikladaj maleho a popripade si kup senovku a benedikt...3x3 tablety denne...mne to pomohlo...potom mozes aj znizovat davku samozrejme...ale na rozbeh laktacie treba taku

ena87
25. júl 2018

@lucia2831988 tak o poteni tiez nieco viem...pyzamo musim menit kazdy den,ked sa ustali laktacia malo by to prejst,teda dufam.
U nas je tiez obcas psychiatria...hlavne ked zacnu plakat obaja naraz tak mam chut si ublizit.A moj muz ma obcas pocit,ze kedze mame 2 deti tak on sa pohra so starsou a tym konci jeho pomoc.
No nic,hlavne sj treba opakovat ze ich vsetkych milujem...inak sa z toho zblaznim 😁

dugyna
25. júl 2018

@lucia2831988 tak ja pri tretej som mala od 21h a 10 min silne kontrakcie ktore som rozdychavala len v stoji celu noc..az do rana...a po ceste do hainburgu sa to zastavilo...tam tiez dali na uvlnenie Bucopan...co aj sic polavilo ale okolo12-13h som uz po prebdenej nci nevladala...takze ma prispali na 3H...a potom mi praskla voda a za 45mi bolo vsetko super..

tento porod som tiez mala kontrakcie normalne...potom nic a zase a nic...cize asi tak....a po tom spagatiku tych 45min kontrakcii asi vkuse...to bolo fakt silne...

inak caka ma infuzka s oxytocinom... aby mi nebolo luto a nenudila som sa

lucia2831988
27. júl 2018

@dugyna no prispanie som potrebovala ako sol...ja som zasapavala posediacky medzi kontrakciami len co ked to boli kazde 3-5min...no chvala bohu je to zanami a len aby boli deticky zdrave :(((( ...a preco ta caka infuzia?

lucia2831988
27. júl 2018

@ena87 no dufam,ze to prejde...ja uz spim iba v sp.pradle a aj tak cela plachta mokra..pyzamo neznesiem,lebo ked v noci k malej vstavam a je mokre tak je to onicom... ja mam chvala bohu iba jednu a veru obdivujem matky co maju viac deti a nebodaj hned po sebe...takto pri tejto krasotinke stiham si aj nieco spravit a ked je priatel doma tak aj mi ju zoberie ked sa chcem najest alebo nieco...

dugyna
27. júl 2018

@lucia2831988 no uz som ju abslovvala...dr sa nepacili tiene na sone...ze cistky a ze uz skoro nespinim..12 den po porode...tak chcela ze ifuzka s oxytcinom a metylergometrin do zadku, ten som jej rovno zrusila ze si isto nedam- je to svinstvo a pri prej dcere som mala z toho 24h veritgo, tinismus a kolapsi a malu som nakojila a celych 24h bola tiez nervozna a asi jej bolo tiez blbo...
oxytocin uz mam v sebe (vcera vecer) ziadne krce ci krvacanie sa nedostavilo ..stale som na tom rvnako...vsak ale este mam 4 tyzdne...kupila som si este k alchemilke kapsicku pastirku a pijem cajiky a hotovo..

tatinka
28. júl 2018

@emiliar mame to z vigantolu, skusila som dat a boli krce , nedat a neboli krce, znova dat ,,,viackrat som ksusala , vzdy ked osm dala boli krce, aj sesternicim syn ma z toho krce....vsak to nemusi na kazde dietatko tak posobit, tvoje to mat nemuselo, co je fajn...brusko masirujeme aj my ked reba, aj nozickami pocvicime....
@ena87 asi mas pravdu o tom placlivom stave, niekdy to na mna este pride ale uz pomenej ako tie prve dni ...a ked sa pozriemna drobceka som najstastnejsi clovek na svete a milujem ho kazdy den viac a viac
@bubatenko od jamiesonu som si kupila i ja ale este som ho nedala pisu tam ze az od prveho mesiaca, nas ma tri tyzdne , myslis ze uz to mozem dat i tak ? a teda znasaju to vase babatka z vsej skupiny lepsie ?
@dugyna clovek si v dnesnej dobe zial musi sam pozistovat a prestudovat zakony, dnes malokto je naozaj ochotny poradit co kde ako vybavit a na co ma clovek narok...

tatinka
28. júl 2018

@lucia2831988 senovku a benedikt mam doma i ja, nebola si z toho viac hladna ? to sa len pytam lebo pisu ze podporuje travenie tak reku ci aj apetit na papanie nezvysuju 🙂inak poviem pravd tiez sa mi vidi ze mam trosticku hrubsie chodidla, lebo ked dam tenisky normlane ma tlacia a pred tym som ich v pohode nosila,,,,tiez chodime s drobcekom von, tam sa mu najlepsie spi, ani doma tolko nespi ako v kociariku ked ho vydrnca ako naklepany rezen 🙂)....joj kolkokrat doma ked spi sa na nho pozeram , milujem ho neskutocne, take xichtiky vie nahodit ze sa aj s muzom sulame na nom...je to nasa lasonka, davas umele mliecko z flase cez dudel ci cez hadicku ? vraj cez dudel nie je moc dobre davat lebo sa moze nauucit na flasu a nebude chciet cecek ....neviem, to len mi tak bolo povedane....priatel aj kupe, prebaluje?

tatinka
28. júl 2018

@lucia2831988 vo vanicke ti mala neplace ? nas zo zaciatku hej ale uz si zvyka a uz po dvakrat neplackal, ale najviac sa mu paci ked pustime sprchu a normlane mu osprsime ritulu ked sa prekaka, to sa mu pozdava velice, alebo ked ho kupeme vo vanicke a muz mu na brusko spliecha vodu z dlane 🙂

tatinka
28. júl 2018

@lucia2831988 ako dlho si uzivala senovku abenedikt tri krat tri, a kolko uzivas teraz ?

tatinka
28. júl 2018

baby ked vam tecie z bradaviek je to akej farby ? a hustoty ? take biele huste mliecko alebo skor taka vodicka akoby na mierne bielo zakalena ? .....a este ma zaujima ci v tychto teplach davate vasim ratolestiam aj cajik, lebo mne sa kazdy cuduje ze som nedavala, vcera som teda skusila a aj to mi vygrckal ....ale dnes som tiez dala a nevygrckal uz ale mliecko mu ocividne chuti viac 🙂

emiliar
28. júl 2018

@tatinka mne hovorila dr ze vodicku . Bud z vodovodu alebo kojenecku

lucia2831988
28. júl 2018

@tatinka jaaaj no vies co mozno aj ano 🙂 najskor mi nechutilo jest ale teraz jem aj za dvoch tak mozno nieco na tom bude...ja som v tom,ze to je tym,ze som sa ukludnila trosku a davam sa do normalu....ale uz ju neuzivam,lebo mi dosla...musim si kupit novu no brala som 3x3 stale...ja som skoro vobec nemala mlieko tak nech sa rozbehne no ked mi dochadzali tak som si znizila na 2x3 teraz mi obcas uz aj tecie 🙂)) ked dlho nepapa...no a mne vyteka riedke take jemne mliecne..cajik nedavaj..na co...babo plne dojcene nepotrebuje jedine ak by si davala uz stravu...najskor ti ide riedke mliecko co ma namiesto vodicky a potom ide hustejsie co ho zasyti...takze nepocuvaj ich...ziadne caje ani nic...staci ti to co mas vzdy pri sebe ;) tiez som si vypocula...daj cajik a ked boli brusko cajik a podobne...nie staci MM...no to sme dopadli s topankami 🙂 hej aj moja...kocik je super vec...dnes sme mali zase divoke rano a priatel ked prisiel z obeda povedal ,ze skusme ju zobrat...nechcela som koli teplu,ale konecne mam uz 3 hodinky pre seba...konecne som sa aj najedla...proste aj ked je vonku 40 jej je tam lepsie ako doma..darmo...a tiez sa na nej smejeme ...je dokonala...nevieme sa prestat divat...ako svateny obrazok...uz sa mi zobudza vtaciatko...necievkujem,lebo to neviem...ma prist mi to laktacna ukazat zatial davam flasu a v pohode...dokonca uz ani klubuciky nepouzivam...na zaciatku bez nich ani nechcela sa prisat...a priatel nekupe a neprebaluje 🙂 boji sa toho no pomaha ako vie...inak mala vo vanicke tiez place...niekedy je spokojna niekedy nie no sprchovanie prdelky sa jej paci 🙂))

lucia2831988
28. júl 2018

@tatinka inak asi mame cysticku fibrozu :/

lucia2831988
28. júl 2018

@dugyna ake tiene prosim ta? a ako to dopadlo?pomohlo? to ked nespinis tak to vadi ?

ena87
29. júl 2018

@tatinka Podla toho kedy tecie.Bud skoro ako voda alebo biele mliecko.To mliecko je hustejsie..
Caj ani vodu nedavam,je kojeny na poziadanie a ked sa mi zda ze dlhsie nepil a je horuco tak mu castejsie ponuknem prsnik.Myslim ze ak je dieta plne kojene nepotrebuje vodu...

tatinka
29. júl 2018

@lucia2831988 co to je ? teda cysticka fibroza ? ked ja uz som z toho kojenia na nervy, nas maly taha slabsie, popotahuje si len to riedke mliecko proti smadu a dako nie a nie aby sa dopracoval k tomu hustejsiemu a potom je na cecku dlho ale popri tom je stale hladny a stale pyta,,,,uplne to vidim ako sa snazi pricucnut na cecik tak pahltne proste ale nevie sa dostat k tomu hustejsiemu mliecku, neviem ako to dosiahnut,,,ono viem ze ide az po par minutach tahania ale ans maly potiahne trochu a ma oddich,,,potom zas trosku a zas nic,,,mozem sa aj potentovat netaha silnejsie....
tie prsty na rukach mam stale strpnute uz tolke tyzdne, tiez neviem co s tym, vraj cakat to prejde same....do toho v noci som dostala teplotu pretoze sa miupchal mliekovod , boli to ako svina...nervozna som uz z toho ze stale daco....

tatinka
29. júl 2018

baby mali ste niektora upchaty mliekovod? ak ano co vam na to pomohlo ?

lucia2831988
29. júl 2018

@tatinka je to geneticka nevyliecitelna choroba :/ samozrejme,ze zavazna a napada cely organizmus...takze sa modlime nech sa nepotvrdi...toto iste mam aj ja...musim ju dokrmit lebo taha a potom ma nervy lebo jej ide asi tazsie to mlieko a vrieska...no hroza niekedy a niekedy v pohode...ja uz neviem uz som zo vsetkeho na nervy a este aj ta choroba...len hladam priznaky...ach...skus si zavolat laktacnu mozno to pomoze...
inak aj ja mam stale bolave klby :/
daj si na prsnik kapustovy list...trosku ho pobuchaj tlcikom na maso aby pustilo stavu a nechaj si ho tam... popozeraj stranku mamila.sk

ena87
29. júl 2018

@tatinka Moj maly tiez netaha neako silno no staci to.U nas je ale problem ze mlieko teci velmi silno a maly v podstate nemusi tahat a mlieko mu strieka rovno do ust potom ho ma vela a dusi sa.Takze vypluvne prsnik a potom chvilu saje a zase vypluvne-place a takto dookola.Ked je to moc tak odsavam aby sa tok mlieka ustalil...
Upchaty mliekovod som nemala ale ako pise Lucka na mamile su vyborne rady.Tiez tam chodim popozerat ak nieco potrebujem...

dugyna
29. júl 2018

@lucia2831988 to ma velmi mrzi. ale hadam sa to nepotrvdi ta cysticka fybroza

no mala som taky tien na sone v dutin maternici...po infuzii vsak nic...vobec nic sa nedialo.
od piatku pijem caj -kapsicka pastiersky,malina a alchemilka a 3x denne, a dnes zo mna vypadla guca ako prepelicie vajicko...takze som rada ze sa to poriesilo ale aj tak vdaka blinkam nie tou chemickemu bordelu...

ja nedavam ziadnu vodicku ani cajik, len proste kojim na poziadanie, tak som robila aj vsetky 3 dievcata predtym...

bubatenko
30. júl 2018

@tatinka v pohode, nas to berie dodnes a bez problemov. Drzim palce

pepusa1
30. júl 2018

Zdravím všetkých dlhšie som tu nepísala ako sa máte ženy vidím tu aj nove 🙂 my sa trapime s kolikmi

ena87
30. júl 2018

@pepusa1 koliky trapia aj mojho.Sme mysleli ze nie ale mava,hlavne podvecer.Aj nieco davate alebo ako to riesite?Ja davam vecer espumisan ale cez den do nosica a mam ho na sebe skoro cely den aby neplakal.

lucia2831988
30. júl 2018

baby mame to negativne 🙂

dugyna
30. júl 2018

@tatinka
@lucia2831988
baby nedokrmujte z flasky...ale cez hadicku cez prsnik....pozrie sranku mamily a deticky musia byt smadne... aj mne mala niekedy sa napapa a spi a niekedy taha a taha...

treba len prikladat. z flasky sa detom lahko saje pouzvaju mimicke svalstvo naproti tomu z prsnika to ide tasie..a pouziva ine svaliky ako na flasku... cize opatrne s dokrmovanim lebo detickam sa lahsie papa z flasky.

lucia2831988
31. júl 2018

@dugyna no popravde cievku mam doma ale neskusala som to este...ja hlavne chcem nedokrmovat ale iba kojit🤔...vcera sa mi mlieko skoro stratilo a v noci tieklo...ach...

lucia2831988
31. júl 2018

@dugyna no pekne...zo mna taka riadna razena krvava guca vypadla a aj trosku som ju musela vytiahnut cca tyzden po porode v sprche a uz konecne aj stehy povypadavali ...a co uz je lepsie?

pepusa1
31. júl 2018

@ena87 vsak ale to je o nervy celý deň sa naťahovať ja nevládzem hehe a davala som 5 dni infacol a prešla som na iné Sab Simplex zatiaľ podané iba raz tak uvidíme no mne robí rety veľké ledvo ho utíšiť aby zaspal hrozné hje to aj pre nás